Bajeczne rafy koralowe idealne do nurkowania z kolorowymi rybami
Spotkania z żółwiami morskimi i delfinami w naturalnym środowisku
Pustynne safari z noclegiem pod gwiazdami w beduińskich namiotach
Park Narodowy Wadi El Gemal z unikalną fauną i florą
Hotel przyzwoity jak na 4 gwiazdki. Wszystko działało. Pokoje sprzątane codziennie, ale to chyba standard. Po zameldowaniu zrezygnowaliśmy od razu minibaru. Słyszeliśmy wcześniejsze opinie, że są problemy z rozliczeniem przy opuszczaniu hotelu. Wi-Fi działało ok w pokoju i na terenie całego obiektu. Animacje trwały tylko około 30 minut, później lipa.
Położenie i Aquapark. Cały kompleks JAZ jest wieczorem oświetlony, jest gdzie pospacerować. Obsługa bardzo miła i pomocna.
Jedzenie w restauracji głównej bardzo smaczne. Przekąski w barze przy basenie już nie. Do poprawy animacje. Codziennie tylko tańce wykonywane przez tą samą grupę taneczną. 30 minut i cisza. Alkohole lipa. Brak jakichkolwiek importowanych alkoholi. Mimo dawania napiwków. Brak plombowanych butelek z wodą. Codziennie były napełniane duże i małe butelki. Ale w jakiej wodzie były myte ? I co tam było nalewane ?
Hotel jest pięknie położony. W pokoju jest czysto. Klimatyzacja działa bez zarzutu. Basen mega czysty. Całe otoczenie pięknie utrzymane. Aqua park z dużą ilości zjeżdżalni. Na plaży wszystko dobrze zorganizowane. Przekąski, bar w zasięgu ręki
Różnorodne posiłki. Każdego dnia coś innego. Fajne animacje. Spektakularne widowisko na plaży! Piękna plaża i tuż obok rafa kkoralowa i można zobaczyć rybki kolorowe
Bardzo nam się podobało , pokoje wszystkie takie same , wystarczająco duże , klimatyzacja , czajnik , kawa herbata codziennie uzupełniana , czysto . Hotel kameralny codziennie jakieś animacje , bardzo dobre lody , w restauracji każdy coś znajdzie dla siebie , na plaży barek w którym można zjeść pizzę , makarony, hamburgery , drinki też są. Obsługa uśmiechnięta i bardzo pomocna , nie odczuwa się że pracują za karę , Manager zawsze na miejscu i wszystko można z nim załatwić . Obok hotelu aquapark z którego można korzystać bezpłatnie , zabawa dla dużych i małych . Jeśli chodzi o plażę nie ma tłumów , leżaki zawsze się znajdą , są parawany jest intymnie , można pograć w siatkówkę , rzutki itp. W morzu dla każdego coś dobrego , ci co nie pływają mają gdzie się pomoczyć a dla pływających całkiem fajna rafa z pomostu.
Obsługa uśmiechnięta i pomocna, pokoje, jedzenie ( soczyste i słodkie mango ), ogólnie jak na 4 gwiazdki wszystko przyzwoicie.
Jak dla nas nie było.
Super hotel. Świetne morze. Dobre jedzenie. (...)
Hotel bardzo dobry, kameralny, spokojny, basen wystarczający, brodzik zadaszony 👍 Zadbany, bardzo czysto i schludnie. Obsługa pomocna, miła i uśmiechnięta. Jedzenie bardzo dobre, urozmaicone i różnorodne. Napoje porządne , kawa dobra ,drinki z dobrego alkoholu i ładnie podane. Pokoje codziennie sprzątane z serwisem , wygodne łóżka ,wyposażona łazienka. Program animacyjny wieczorny bardzo atrakcyjny z mini-disco. Blisko duży Aquapark z serwowanych przekąskami. Plaża ciut oddalona 5 minut , ładna szeroka łagodne zejście do morza ,oraz trochę dalej pomost. Rafa cudowna, różnorodna , żywa , 🐠🦀♥️ Standard na wysokim poziomie, bardzo polecam dla rodzi z dziećmi idealny
Czystość, miła obsługa, dobre jedzenie ,blisko Aquapark, wygodne łóżka, nie duży moloch ,a kameralny ,spokojny hotel z muzyką na żywo
Bar na plaży za daleko od leżaków , dość spory kawałek trzeba dojść.
Hotel oceniam pozytywnie. Byliśmy z mężem na 9 dni na początku czerwca. Hotel nie ustępuje 5gwiazkowym w których byliśmy wcześniej jeśli się jest nastawionym na plażę i korzystanie z morza.
Pyszne jedzenie. Lody w barze na plaży, pakowane, oraz wieczorem mała lodziarnia z gałkami. Byliśmy w 3 restauracjach ala carte, bardzo dobre, zwłaszcza arabska. Świetna rafa oraz plaża. Dwukrotnie spotkaliśmy dużego żlowia zaraz przy plaży. Dużo rybek, Nemo, płaszczki, kraby. Korzystając z centrum nurkowego można nurkować bezpośrednio z pomostu. Długi deptak przy plaży, jest gdzie spacerować lub biegać - trasa od Steinbergera aż do Jaz neo reef. Na plaży leżaki z materacami.
Obsługa recepcji bardzo słabo mówi po angielsku. Hotel nastawiony na niemieckich klientów i to główny język w hotelu. 4 raz zgłaszaliśmy hałasując klimatyzację, były próby naprawy, ale nie do końca skuteczne. Ceny w zatoce Coraya wyższe niż w innych hotelach których byliśmy (np za wycieczki czy nurkowanie). Słabe oznakowanie z czego można korzystać w innych hotelach z grupy. Mały basen, my byliśmy wyłącznie na plaży.
Hotel bardzo przyjemny, z miłą obsługą, smacznym jedzeniem I mnóstwem animacji. Położony blisko, chociaż nie bezpośrednio przy plaży. Otoczony innymi hotelami grupy Jaz, z możliwością korzystania z ich infrastruktury.
Mega fajny Aqua park dla całego kompleksu hoteli oraz smaczne jedzenie. 95 % gości stanowią Niemcy, raczej emeryci, zatem hotel był spokojnym miejscem, świetnym dla rodzin z dziećmi
Brak bezpośredniego przejścia na teren Aqua parku, graniczącego z terenem hotelu. Dojście- drogą. (max 5 minut)
Ładny hotel, blisko aquapark, więc świetny dla rodzin z dziećmi - dobry standard.
Hotel polecany dla wielbicieli sportów wodnych i snurkowania z uwagi na położenie plaży w zatoce i rafę. Obsługa bardzo pomocna ,jedzenie smaczne. Poza sezonem w hotelu dostępny jest podgrzewany basen .Dla rodziny 2+2 zakwaterowanie w pokoju superior będzie dość ciasno - po wstawieniu 4 łóżek . Jako hotel sieci Jaz obiekt trzyma dobry standard, polecany dla osób preferujących mniejsze obiekty oraz wielbicieli snurkowania.
zatoka
hotel nie jest przy plaży
Bardzo dobry hotel, posiada pokoje dla rodzin z dziećmi i 3 restauracje a la carte: egipską, włoską i azjatycką. Ze względu na niedaleką odległość do aquaparku, polecam szczególnie rodzinom z dziećmi.
- hotel przystosowany dla rodzin z dziećmi - 3 restauracje a la carte - blisko aquapark
- brak bezpośredniego dostępu do plaży
Można korzystać z calego kompleksu hoteli Jaz. Ciekawe animacje, wybór duży rozrywek w hotelu.
aquapark w hotelu obok, spokojna okolica,
lekko zaniedbany, dojście do plazy przez hotel obok
Byliśmy na początku marca 2012 roku z dwójką dzieci ( 4 i 2,5 lat). Ponieważ nastawieni byliśmy tylko na relaks i wypoczynek (pod tym kątem wybieraliśmy ofertę), przy obłożeniu hotelu ok. 20%, dla nas pobyt w hotelu Best Western Solitaire Resort był REWELACYJNY! Ogólnie polecamy ten hotel dla ludzi chcących odpocząć z dala od zgiełku (nie ma nachalności jak w Hurghadzie). Krajobraz księżycowy :-) czyli pustynia i w dużej odległości sąsiadujące hotele. Niemniej jednak dla ludzi szukających atrakcji hotel ma w ofercie szeroką gamę wycieczek oraz centrum nurkowania. A jest co podziwiać, bo rafa koralowa jest przepiękna!