Pomoc i kontakt
Magazyn Wakacje.pl
Salony sprzedaży
Hotel OK czysto i porządnie. Szybka obsługa i bardzo miła. Bar przy basenie bardzo prężny :) naczynia nigdy nie były puste
Przepyszna kuchnia w związku z czym dieta poszła w las Fajne baseny ze słodką i słoną wodą
Morze kiepska plaża
Co roku jeździmy na zagraniczne wczasy, mam jakieś porównanie. Jest to moja pierwsza opinia o hotelu. Hotel gorąco polecam jest to nasz 3 pobyt w Tunezji na przełomie 16 lat. Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu w tym hotelu. Dla wszystkich którzy wyjeżdżają do Tunezji musicie brać pod uwagę że to jest TUNEZJA w której jest normalnością że poza hotelem jest brudno, dużo śmieci i jeśli tego nie akceptujecie to nie jedziemy. W samym hotelu jest czysto, codzienna zmiana ręczników z sprzątaniem i wszyscy są mili i uprzejmi. Jednak również w samym hotelu zauważymy np. wszystko czysto pomalowane ale nie używają taśmy malarskiej, czyli nie równo przejadą pędzlem. Jeśli chodzi o jedzenie to jak na Tunezję duży wybór i smacznie, ale nie znajdziecie wędlin podobnych do polskich i oczywiście wieprzowiny, jest dużo ciast , owoców, pysznych lodów, ryb oraz często są krewetki. Barmani przyjmują napiwki i są wskazane ale w żaden sposób nie wymuszają na gościach. Jeśli chodzi o leżaki to oczywiście są rezerwacje ranne tych bardziej atrakcyjnych ale o 10.00 też można coś znaleźć. Na minus może bym dał (byliśmy w październiku) słabsze animacje. Piękny basen, super plaża z czystą wodą i 30m w może woda po kolana. Podsumowując jeśli umiecie zaakceptować ze to Tunezja (a nie hotel pięciogwiazdkowy hotel w Grecji czy Hiszpanii) to gorąco polecam.
lokalizacja, czystość, jedzenie, super plaża i morze.
Słabsze animacje w pażdzierniku
Hotel na 5* nie wygląda, a nie było źle. Pokoje są codziennie sprzątane, ręczniki wymieniane. Nie pojechałam siedzieć w hotelu. Jedzenia dużo i dobre, ale picie było reglamentowane do obiadu i kolacji tzn. kelner nalewał napoje, o wodę trzeba było prosić. Restauracja do obiadu nie była przygotowana tzn stoliki nie posprzątane, nie było miejsca żeby zjeść obiad, a często nie było czym ten obiad zjeść. Drinki dobre, choć brak kart z ich nazwami, idziesz do baru przy recepcji i bierzesz drinka wg inwencji barmana.
Czysto. Dobre jedzenie, Fajna zjeżdżalnia na basenie .
Ograniczony dostęp do napoi do obiadu i kolacji, Nieprzygotowane stoliki do obiadu, brak sztućców. Dyskryminowanie turystów nie francuzko języcznych tzn turyści posługujący się językiem francuzkim byli lepiej traktowani niż pozostali-wszędzie.
Pobyt super pod każdym względem. Zarówno obiekt jak i obsługa bez zastrzeżeń.
Bardzo ładny i zadbany teren, czyste baseny, bardzo miła obsługa.
Wszystko było OK!
Patrząc na caloksztalt to hotel czysty ,pokoje z dobrymi łazienkami i w miarę świeżym wyposażeniem . Jeżeli chodzi o obsługę to fatalna recepcja oczywiście chodzi o wyciągnięcie dolarów za lepszy widok z okna ale robia to tak nie udolnie że śmiech łapie,niby myślą niby cos szukają sprawdzają w komputerze a czas leci...my przyjechaliśmy w środku nocy po opóźnionym locie więc czekanie na zameldowanie bylo męczące. Obsługa na posiłkach rewelacja oczywiście tipy po parę dinarow(np 10) mile widziane ale panowie nie daja odczuć iż tego oczekuja i naprawdę robia robotę nawet nie wiem czy nie lepiej niż w nie jednej normalnej restauracji za obsługę na posiłkach zdecydowanie 10/10 . Samo jedzenie wiadomo że powtarzalne ale smaczne i duzo ,starają się kombinować więc można spokojnie zjeść codziennie co innego .doskonale rozciagniete godziny posiłków sniadania zaczynają się już o godz 5 ...napisze w nocy bo dla mnie to jeszcze noc pozniej non stop przekąski w snack barze albo normalne posiłki. Obsługa przy basenie usmiechnieta miła nie zdazyszysz odstawić kubeczka już pyta czy przynieść coś jeszcze również ocenił bym 10/10 (swietna mrożona kawa polecam ) dobre wi fi na terenie całego hotelu . Lokalizacja hotelu też bardzo dobra wychodząc czy pójdziemy w prawo czy w lewo to zaraz mamy pełno lokalnych kawiarni i sklepów oczywiście w sklepach badziewie No ale to tunezja . Standardowo nie polecam brać taxi z pod samego hotelu bo zamiast 5 dinarow do SUSE zapłacicie 15 ...polecam kawałek przejść od hotelu i bez obaw machac na przejeżdżających których nie brakuje. Co do minusów...jeszcze raz recepcja i sprzątaczki zalujace wody ja akurat potrzebuje ok 4 butelek dziennie i pomimo dawania tipów wiecznie musiałem się prosić bo jak zobaczyła ze jest cola to już wody nie potrzeba ..ale może taka poprostu panią trafiliśmy. Podsumowując hotel oceniam 8/10 dobry dla osób szukających relaxu i kulturalnego podejścia,nie widać pijanych Polaków lub Anglików jak to często bywa swietna lokalizacja, miła obsługa. Po tygodniu wróciliśmy naprawdę wypoczęci.
Obsługa Czystość Pokoje Lokalizacja
Recepcja (zameldowanie ,wymeldowanie) Zostawianie ręcznika na leżakach na cały dzień.
Wspaniały hotel który spełni oczekiwania chyba najbardziej wymagających klientów. Jedzenie wspaniałe bardzo bogaty wybór wszystkich dań ,Owoce morza, w zasadzie wszystkie rodzaje mięs,wspaniałe desery i jeszcze lepsza obsługa
Wspaniała na wypoczynek lokalizacja , przepiękny ogród z kilkoma basenami , świetna obsługa .
Hotel robiący duże wrażenie. Piękny, przestronny, zachowujący styl orientu. Trafny dla rodzin z dziećmi, ale nie tylko. Dla mnie istotna była strefa komfortu i spokoju. Dlatego przestronny ogród oraz duży basen z dala od brodzików dziecięcych, zapewnił mi upragniony wypoczynek . Piękne i zadbane otoczenie roślinności, oraz bajeczne wieczory.Po zachodzie słońca ogród zamieniał się niczym w zaczarowany…Aranżacja świateł, lampionów i delikatnej muzyki , zachęcała do spędzania tam czasu. Znakomity moment do fotografii np. ślubnych.
jedzenie już po trzech dniach przestało mi zupełnie smakować,bo choć było dużo ,to jednak mało urozmaicone.wędlina na zimno to coś jak nasza mortadela,tyle że wołowa.oczywiscie jajka do oporu,jak prawie w kazdym hotelu na świiecie.ręczniki wymieniane co dzień ,ale jakby nieświeże.radzę wziąć swoje na plażę,i to duże ,bo leżaki aczkolwiek wygodne,to jednak bez materacy.nie wynosić jedzenia z restauracji,a jeżeli już ,to dyskretnie.byłam świadkiem jak obsługa nieprzyjemnie potraktowała dziewczynę ,która wzięła gruszkę .napoje do kolacji dodatkowo płatne i to słono.woda mineralna 1,5 dinara/w sklepie obok hotelu 0,55/.nie brać all inklusive,dużo drożej.można zjeść coć w barze na plazy/pizza/
Polecam ten hotel wszystkim.
Hotel wart polecenia.Bardzo dobra kuchnia, piękna plaża, wszędzie blisko-sklepy knajpy, nienajgorsza animacja. Trochę za dużo kręcących się po hotelu młodych tubylczych chłoptasiów poszukujących wiadomo kogo i czego. .Dwa zastrzeżenia-brak suszarek do włosów i fatalne ręczniki-obrzydliwe buro-morelowe mające chyba ze sto lat na dodatek troche śmierdzące, polecam brać swoje.
jak na warunki tunezyjskie hotel jest wporządku. Jedzenie OK - europejskie - dobra kuchnia i bardzo dużo. Polecam wersję All Inclusive.
Hotel 4 - gwiadkowy. Z początku lekkie rozczarowanie bo spodziewaliśmy się czegoś bardziej ekskluzywnego, ale nie żałujemy pobytu akurat w tym hotelu. Mogę zatem powiedzieć, że hotel bardzo fajny. Fajne położony. Niedaleko do Portu i do Mediny. Blisko plaży. Jedzienia bardzo dużo i bardzo dobre (miałam opcję all inclusive). Pokoje przestrzenne. Mieliśmy widok na morze (za dopłatą niewielką :) ) Jedyne na co możemy narzekać to to, że woda jest strasznie chlorowana ;(
Naprawdę polecam! Super miejsce na spędzenie wakacji...
Jedyna uwaga: Radzę wziąć pokój na piętrze, bo na dole moga być mrówki :)
polecam w sezonie, poza sezonem - mimo że np. darmowe leżaki - to trochę nudno. W hotelu wszechobecny zapach chyba chloru no ale idzie się przyzwyczaić, w końcu to świadczy o czystości. Napoje do posiłków płatne - trzeba było czasem dłuuuuugo czekać (mimo sporych napiwków). Ogólnie ok ale moja zaniżona lekko ocena wynika z braku sezonowych atrakcji (trafiliśmy na ramadan). Polecam apartament 1312 :)
Spędzilismy bardzo miłe chwile w tym hotelu. Standard jak na warunki tunezyjskie bardzo dobry. Prześliczny ogród i plaża obok hotelu wynagradzają nie dociągnięcia. Napiwki w Tunezji są na porządku dziennym i trzeba się liczyć, iż do każdej niemalże usługi trzeba doliczyć dodatkową kwotę napiwku. Animacje w ciągu dnia są bardzo urozmaicone. Posiłki smaczne. Hotel jest duży więć w restauracji i przy basenie panuje w czasie sezonu spory tłok (jak wszędzie). Mogę z czystym sumieniem polecić ten hotel.
Za mało miejsc siedzących w hallu.
Bardzo polecam ten hotel.
tym wszystkim, którzy zdecydują się na ten hotel gorąco gratuluję. Hotel może nie jest pierwszej nowości, ale jest czysty, zadbany i dobrze usytuowany. Jedzenie urozmaicone, choć na mój gust było trochę mało owoców ( byłam w kwietniu).
Obsługa zarówno w restauracji jak i w całym hotelu przemiła ( warto dać czasem kilka dinarów napiwku, tym bardziej, że ci ludzie zarabiają grosze) Plaża czysta, pilnowana. Polacam wyjazd do Tunezji z biurem SUN FUN ( rewelacyjni ludzie i obsługa ) i skorzystanie z dwu dniowej wycieczki na Saharę. Zobaczy się w ciagu tych dwu dni wszystko co można zobaczyć najciekawszego w Tunezji.
Hotel godny polecenia. Korytarze co prawda dziwnie "pachną" ale co tam. Nie przyjechałam tam po to żeby siedzieć na korytarzu. Pokoje czyściutkie, sprzątane codziennie, jeśli ktoś tak sobie życzy. Jedzenia bardzo dużo, smaczne. Duży czysty basen. Plaża prywatna, należąca do hotelu - cudo. Jeden minus. Dużo ludzi, bo duży hotel. Trzeba walczyć o leżaki przy basenie i na plaży ;) Za niewielkie pieniądze można popływać na skuterze wodnym lub na nartach wodnych. jedyne co mnie denerwowało to napiwki, Arabowie ciągle wyciągają rece po kase. Wszędzie. Summa summarum. Jak jedziecie do Sousse to tylko do Tour Khalef!!!!!!
Wyjazd był raczej udany,ale oczywiście 22 godziny były stracone na dojaz.Mieliśmy zaplanowany pobyt od 14.06 do 28.06.Przyjechaliśmy 15.06 i zakwaterowano nas około godziny 10 rano.All incclusive wygasł nam 28.06 o godz 12 , a wylot mieliśmy 29.06 o godz. 23.59.Dobrze ,ze dali nam pokój,ale po sporej przepychance.Jak wieczorem chciałem napić się wody (po wygaśnięciu AL INC. to kelner zazartował, że zawoła policję-arabów chce się oszukać!?Nie miałbym raczej pretensji do tego wygaśnięcia,ale w biurze Szpak Travel w Zielonej Górze obiecali,że pobyt zostanie przedłużony o godziny stacone,a tak się nie stało.Zależało mi na tym,gdyż byliśmy z 2 letnim dzieckiem,które raczej nie może koczować na plaży cały dzień.Mimo wszystko pobyt był udany.