Kawama

Zanim ktokolwiek będzie czynił swoje osądy jak poniżej musi sobie uświadomić ze to kraj 3 świata. Mają ograniczony dostęp do mięs, mleka. Jak ktoś narzeka że jego omlet nie był zbyt puszysty to tylko dlatego że jest robiony pół na pół z wodą. Tutaj mleko to rarytas, a dzieci dostają je tylko do 7 roku życia. Więc trochę więcej realizmu. Jedzenie nie jest straszne czy okropne tylko adekwatne do ceny jaką zapłaciliśmy i do warunków panujących na Kubie. Rekompensatą są świetne ryby, przyrządzane w każdej postaci.

w hotelu Kawama kucharze nie wiedza co to przyprawy !!jak ktos sie tam wybiera niech przynajmniej magi lub vegete wezmie ze soba ...jedzenie codziennie to samo (bezsmakowe )itd...pogoda w kratke a wieczorem zimny i nieprzyjemny wiatr jedyne co dobre to piekna plaza z bialym piaskiem ,ale jak nie ma slonca to sie zanudzic mozna na smierc !bylam tam pierwszy i ostatni raz !!!a ceny za wycieczki to chyba sobie z ksiezyca wzieli ...

Stary, zdezelowany hotel. Bardzo slabe menu, codziennie to samo: biala kapusta, czerwona kapusta, czasami kukurydza, zimne spaghetti rozgotowane albo twarde i ryż. W każdym barze podawana jest woda z kranu zamiast z butelek. Do basenu prawie nikt ni wchodził ze wzgl. na ogomne stężenie chloru. W pokoju zawsze towarzyszy nam zapach z toalety, a zaslonki to juz chyba z 10 lat nie widzialy prania. jedyne co było ladne to plaża i ocean ale żeby to zobaczyc to lepiej wybrać się na Dominikanę.

Uważam że ten hotel nie zasługuje na 4* rekompensuje wszystko jego położenie w ogrodzie tropikalnym i blisko jest plaża naprawdę ładna a resztę da się przeżyć:)

Ten hotel to tragedia.Otrzymałem pokój zagrzybiony i śmierdzący!Dwa dni trwała jego zamiana!Spleśniała była nawet kotara do wanno-prysznica!Obsługa w hotelu bardzo nieprzyjemna, wręcz czasami wulgarna (na jadalni wyrwano mi nawet łyżkę po upływie czasu na lunch)Jedyny plus to położenie - przy samej plaży. Ogólnie brud - wchodząc jako pierwszy na lunch miałem obrusy i sztućce z dnia poprzedniego jeszcze umazane - co 5 talerz był prawie czysty, a gdy podano mi piwo w pizzerni to wszyscy robili sobie zdjęcie z moim brudnym kuflem!Animatorzy za to swietnie się bawili - cały dzień grając w siatkówkę we własnym gronie.Radzę wszystkim omijać ten hotel - byłem w kilku hotelach na Kubie, ale czegoś takiego nigdzie nie widziałem!

Nazwa  Kawama
Miejsce  Kuba / Matanzas / Varadero
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, rozrywka i życie nocne, nurkowanie

Plaże z białym piaskiem i turkusową wodą

All inclusive w luksusowych resortach

Rejsy katamaranem i nurkowanie przy rafach

Park Josone z tropikalną roślinnością

6.1

Wyświetlono 11 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Kinga

3.8
VIT

Aggie

Pobyt - Sierpień 2008

Jeden z najstarszych hoteli na Kubie dla niezbyt wymagających i chcących cieszyć się urlopem na plaży lub dużo zwiedzać.Położony w cichej okolicy,blisko centrum Varadero, przy wjeździe na półwysep.Budynki usytuowane w ogrodzie a także na plaży.Ogólne wrażenie hotelu nie jest oszałamiające.Wygląd restauracji LA Tasca (głównego miejsca posiłków)i barów pozostawia wiele do życzenia, jednak obsługa stara się zaspokoić życzenia turystów.Zdecydowanie jakość obslugi poprawia wręczenie napiwku 1-2 CUC. Warto kupić płyte zespołu grającego w restauracji.Drinki serwowane sa w plastikowych kubkach. Drinki proste.NIE BYŁO MOHITO! Pizzeria przy LA Tasca nie warta odwiedzania.

5.2
izabela

Pobyt - Sierpień 2008

Pobyt niesamowity,sporoPolaków,wspaniała atmosfera,Jeżeli macie możliwośc zaplanujcie sobie wyjazd.Te plaże i ta woda-coś niewsamowitego!!!

Marek Iwanicki

Pobyt - Maj 2007

wspaniały hotel (nie blokowisko) położony przy pięknej plaży z cudnym ogrodem tropikalnym. Szczególnie polecam pokoje superior w willach przy samej plaży. Nieprawdopodobnie miła obsługa. Bary w których podają bardzo dobre drinki (nie podrabiane jak w turcji czy egipcie). Barmani zawsze uśmiechnięci, znają angielski, w związku z tym skorzy do rozmowy. Ne rozumiem narzekających, chyba nie byli w egipcie nawet w 5-gwiazdkowym hotelu.

jarek

Pobyt - Grudzień 2006

Hotel połózony blsko starego centum , na rozległym terenie przy ładnej szerokiej plazy. Na plazy mozna skorzystac w kajaków, rowerów wodnych oraz popływać katamaranem wszystko w cenie. Pokoje zróznicowane ( budgalowy oraz w budynek dwupietrowy) niektóre odnowione niektóre jeszce nie . Do dysozycji gości trzy baseny ze słodka woda , 5 barów z drinkami oraz napojami. W cenie równiez markowe alkohole( Balantines, J.Walker , Olmeca, Martini). Na terenie hotelu 3 restauracje ala'carte - zapisy w recepcji kilka dni wcześniej. Obsługa w restauracji hotelowej niestety bez ikry
( napiwki zwiększja szybkośc i jakośc obsługi). Ogólnie hotel godny polecenia.

Mariani

Pobyt - Wrzesień 2006

Hotel na prawdę godny polecenia. Fajnie połozony, miła obsługa, animatorzy. Nie rozumiem osób, którzy na wszystko narzekają. Przecież to KUBA trzeba korzystać z tego że sie tam jest a nie marudzić na hotel.

monika

Pobyt - Sierpień 2005

pokoje po remoncie bardzo fajne , część niestety wciąż na remont czeka