Urokliwe wioski i miasteczka z białymi domami
Krystalicznie czysta woda idealna do kąpieli i snorkelingu
Antyczne zabytki, takie jak Efez, i ruiny starożytnych miast
Właśnie wrócilismy z 10 dniowych wakacji spędzonych w hotelu Kervansaray , pobyt od 02.10 , koncówka sezonu , choc wciąz 30 st , ale w hotelu wyraźnie odczuwalny konieeeeeeeeeeec mimo pełnego obłożenia.....obsługi mało , co było widac przy posiłkach , gdy brakowało naczyń , stoliki były brudne lub brakowało jakis dań........Pokoje wyposazone są marnie....stare meble pomalowane olejną , widzielismy kilka różnych pokoi więc wszystkie są w ten deseń.....Jak dla nas hotel powinien miec max 3 gwiazdy i to wszystko. Jedyne co bardzo mile będziemy wspominac z hotelu to ludzie....turecka miła obsługa , na prawdę przyjacielscy i otwarci:)
Bardzo ładny, czysty hotel. Pokoje niestety wymagają remontu, ale za to bardzo duże. Plaża w Icmeler, gdzie 4 razy w ciągu dnia kursuje bus. Bar na plaży bezpłatny. All Inclusive od 10 do 24. Pierwszego dnia 2 butelki wody w minibarze bezpłatnie, uzupełnianie - już płatne, jak wszędzie. Jak dla mnie hotel 4,5*!!!!!!!!
Hotel położony w bardzo cichej dzielnicy.Jedzenie pyszne,urozmaicone.Codziennie wieczorem gotowanie na żywo.Obsługa w restauracji rewelacyjna.Kelnerzy żartują z gośćmi,przy tym uwijają się jak w ukropie. Barmani zawsze usmiechnięci,mimo że pracują od rana do nocy.Pokoje duże,wyposarzenie ok. Animatorzy super,świetnie organizowali gry,np.dart,mini golf,polo w wodzie,aerobik w wodzie.Dla dzieci animacje podczas dnia,wieczorem o 21 mini disco.O 21 30 występ dla dosrosłych,np.skecze,wybór pary hotelu,taniec turecki.O 23 codziennie wyjazd na dyskoteki na Bar Street busem,powrót o 2 30.Na plaży leżaki,parasole i wc bezpłatnie.Za drinki i przekąski trzeba płacić. Darmowy busik na miasto co godzinę.Duży basen koło hotelu,niestety oblegany.POLECAM
Jak na 4 gwiazdki to bardzo dobry hotel. Obsługa, jedzonko napoje oraz trunki bardzo dobre. Położenie hotelu bardzo piękne a przede wszystkim widoczki jakie mozna podziwiać z \"góry\" obok hotelu... Minusem jest odległość do plaży i lotniska. Zdjęcia przy hotelowym basenie sa przestarzałe ponieważ nie ma tam tyle roślinek bo w ich miejscu stoją leżaczki. O każdej porze dnia zawsze znajdą się wolne leżaki ogólnie basen nie jest mocno oblegany. Nikt nie wspomniał ale na zewnatrz jest \"jacuzzi\" co prawda nie zbyt często włączone ale za to na całą godzinkę co 2 dni. Polecam dla wszystkich, którzy chcą odpocząć i o nic się nie martwić...
Pyszne, urozmaicone jedzenie, alkohole do wyboru - gin, wódka, raki,piwo (wersja all). Rewelacyjne animacje, zwłaszcza dla dzieci, w ciągu dnia atrakcje dla dorosłych i dla dzieci (animatorzy rewelacyjni). Wieczorem dyskoteka dla dzieci (świetna!) i potem program dla dorosłych (lecz nie tylko). Obsługa fenomenalna, zwłaszcza podejście do maluszków, wszystko czyste, restauracja w budynku i na dworze, kelnerzy super, nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń.Nie chciało się nam wychodzić z hotelu, po prostu raj na ziemi. Ja polecam bardzo gorąco, zwłaszcza rodzinom z dziećmi. Wieczorkiem można usiąść na balkonie lub jechać na jakąś imprezę (organizowaną przez animatorów, to po godzinie 23). REWELACJA! Chętnie tam wrócę!
Hotel w cichej okolicy, obok tutejszego cmentarza, lecz nie miało to dla mnie najmniejszego wpływu. Duży basen a także duży brodzik dla dzieci. Co wieczoru organizowane byłe występy i konkursy jak ktoś lubi polecam. Polecam wersje all inclusive, jest naprwdę dobra. Do centrum busami niedaleko. Do pokoi miło wracało się wieczorem hotel nie jest od tego żeby w nim siedzieć cały dzień. Wytsrój, sprzątnie, łazienka duży plus. Dla szukających odpoczynku i ciekawego towarzystwa polecam wróce w to miejsce na kolejny urlop.
Relaks tak najlepiej można ocenić ten hotel, daleko od hałasu. Bus na plażę jedzie spod hotelu około godzin 10.50 i 11.20. Trzeba pamiętać że wraca on około 17tej. Fajne pokoje w których można się zrelakoswać, wycieczki raczej należy kupować na mieście. Jedzenie smaczne, sympatyczyna obsługa i goście. Jeśli ktoś szuka miejsca żeby udać się na urlop wypoczynkowy to polecam. Bez zbędnych luksusów, ale za to jest wszystko czego potrzeba. Mankamentem dla niektórych może być fakt że hotel znajduje się obok cmentarza.
Pokoje: tv, klimatyzacja sterowana pilotem! Sejf, ale ekstra płatny. Polecam pokoje 2os ponieważ są duże i ładne. Polecam również wersje all incl, w której jemy kiedym chcemy( praktycznie do 24.00). Między posiłkami dostajemy snacki, typu hamburgery, pizza etc. Przyjeżdżają tu spokojni ludzie głownie Anglicy, z ktorymi miło wieczorem przy barze można porozmawiać. Od godz 18 można spokojnie wskoczyć do basenu i popływać, we wcześniejszych godzinach jest tam sporo ludzi.
Miejsce nieco na uboczu, ale za to nie ma wrzawy z centrum miasta. Rezydenci OKej. Pokoje ładne duże, choć widać już eksploatacje mebli. Pokoje czyste i łazienka także OKej. Animatorzy potrafią całkiem fajnie umilić nam czas. Do wyżywienia nie mam zastrzeżeń, smacznie i można się najeść. Polecam szukającym spokoju.
Hotel położony na wzgórzu. Trzeba trochę jechać z centrum. Busy darmowe kursują co godzinę, płatne (tylko 1 lir) co 10-15 minut. Bus na plażę jedzie 15 minut. Wyjazd spod hotelu 9.50 i 10.50. Powrót o 17. Chyba, że kierowca się spóźni :) Hotel bardzo czysty na zewnątrz. W środku nieco gorzej. Pokój dwuosobowy jest bardzo duży, jednak nie pierwszej świezości. Zniszczone meble i popękane płytki w łazience nie stanowią jednak problemu, w końcu nie jedzie się na wakacje by siedzieć w hotelu. Sprzątanie pokoi odbywa się codziennie. Polecam zostawianie na łóżku drobnych napiwków, standard sprzątania poprawia się wtedy znacznie. W pokoju jest lodówka, suszarka do włosów, sejf (dodatkowo płatny), klimatyzacja na pilota, oraz tv głównie z tureckimi i niemieckimi programami. W wersji all inclusive mamy jedzenie praktycznie od rana do północy. Poza głównymi posiłkami mamy jeszcze "snaka": pizza, hamburger, frytki, przerwę na kawę z ciastkiem :), oraz wieczorną zupkę. Picie: piwo, wódka, wino białe i czerwone, pepsi, fanta, sprite bez ograniczeń. Cały czas mowa o wersji all. Basen wielki, niestety z powodu dużej odległości do plaży bardzo oblegany. Od 17-18 można jednak popływać już nawet tylko we dwójkę :) nie mogłem znaleźć w czytanych opiniach o hotelu, że znajduje się on na przeciwko cmentarza. Nie jest to jednak uciążliwe sąsiedztwo. Ja potraktowałem to jako dodatkową atrakcję. Piszę jednak o tym, aby nikt się nie zdziwił. W hotelu przeważają Brytyjczycy i Rosjanie. Głównie ci pierwsi przesiadują w restauracji do późnych godzin racząc się darmowym piwkiem. Są barzo uprzejmi i radośni, jednak dla osób ceniących spokój polecam pokój z przeciwnej strony baru. Mnie trafił się tuż nad sceną, na której co wieczór organizowano różnego rodzaju konkursy i występy-polecam osobom ceniącym taka rozrywkę. I jeszcze jedno, jeśli ktoś ma alergię na koty-w porze posiłków przychodzi ich pełno i szwędają się pod stolikami z nadzieją na darmową przekąskę. Jednym to się podoba, innym nie. Zawsze moźna zjeść w środku :) Generalnie hotel polecam młodym parom i osobom, które patrzą na luksus z przymrużeniem oka. Zawsze można się do czegoś przyczepić. Natomiast miasto polecam absolutnie wszystkim. Każdy znajdzie tu coś dla siebie. Ja z całej wycieczki jestem baaaardzo zadowolony.
Hotel znajduje się w spokojnym miejscu, z dala od miejskiej wrzawy więc polecam wszystkim, którzy cenią wypoczynek w spokoju. Animatorzy wiedzą co do nich należy i bez narzucania się dobrze wykonują swoją prace. Obsługa rezydentek bardzo dobra. Hotel przestronny, czysty. Minus to odległość od plaży oraz bardzo słabe "towarzystwo" (większość to Rosjanie, Brytyjczycy i Izraelczycy). Zalecam znajomość języka angielskiego.
Na wakacjach byłam od 11 do 18 lipca .Hotel ogólnie jak na **** gwiazdki,to dobry.Bardzo wielki,basen teź spory,brodzik dla dzieci,jedzenie urozmaicone,godziny jedzenia określone,codziennie były dania dnia co było bardzo dobre,2 duze zjezdzalnie,na basenie gratis picie i jedzenie,frytki,hamburgery,pizza itp.restauracja spora,na zewnatrz tez ciekawie,czystość,obsługa BARDZO DOBRA,bardzo mili ludzie i sympatyczni.
MINUSEM jest bardzo daleko plaza,codziennie jezdzi bus na plaze 15 min,tylko problem polegal na tym ze o 10.50 i o 11.20 wyjezdzal a wracal dopiero o 17.00 lub o 17.40,trzeba wiec sie liczyc z tym ze obiadu nie ma,z dzieckiem ciezko.na plazy oprocz jedzenia i picia ,lezaki i parasole bezplatne.plaza zwirowa,zero piasku,waska ale taka jest w calym Marmaris.Mozna podjechac z hotelu busem do centrum i tam isc na plaze publiczna ,busiki do centrum kursuja czesciej.Ogólnie miasto piękne góry,morze.Jestem zadowolona!!! Bardzo cicha okolica.
Jezeli chodzi o WEZYR to niestety ale za zwiedzanie w turcji sporo biora,lepiej kupic wycieczke w turcji.Polecam wycieczke Dalayan,piękna plaza,grobowce,błota itd.Nurkowanie tez super.
Ogólnie super jak komuś mocno nie zalezy na bliskiej plazy,to hotel rewelacja :)