Kipriotis Panorama & Suites

Bardzo przyjemny hotel z miłą obsługą. Pokój, który otrzymaliśmy był przestronny - ok. 40 m2, czysty, z pięknym widokiem na morze, Kos i Bodrum. Klimatyzacja sprawna, sterowana indywidualnie, sejf jednak za opłatą - 20 euro/tydz. Faktycznie hotel położony jest na sporym wzniesieniu, jednak codziennie w godzinach od 7 do 23 kursuje darmowy bus hotelowy dowożący do plaży i przystanku autobusowego, więc nie stanowi to najmniejszego problemu. Plaża hotelowa kiepska, wąska i kamienista. Jak na hotel rodzinny baseny dość głębokie- od 1,40 do 1,60m. Przy każdym basenie znajduje się brodzik dla dzieci. Basen główny z dwoma zjeżdżalniami czynnymi w wyznaczonych godzinach. Jedzenie bardzo smaczne, urozmaicone, każdy znajdzie coś dla siebie. Duży wybór alkoholi, głównie lokalnych, szczególnie polecam drinki dnia :) Bardzo życzliwa obsługa, zawsze uśmiechnięta. Byliśmy w pierwszej połowie września, ok. 20% obłożenie hotelu co przekładało się na rewelacyjną obsługę oraz spokój w całym hotelu. Polecam!

Fajne, w miarę spokojne miejsce z przeogormnymi pokojami (praktycznie każdy z widokiem 180 st.na morze) i dość wysokim standardem jak na Grecję. Hotel polecam raczej rodzinom z dziećmi. Pary i single będą się tu raczej nudziły. Bardzo dobre połączenie z miastem Kos. Za porażkę należy uznać hotelową plażę - kamienie oraz ogólne wrażenie nędzy i rozpaczy. Brak serwisu plażowego w postaci baru. W obsłudze bardzo wielu miłych polaków co w tym przypadku jest plusem. Mało jest informacji w sieci na temat tego hotelu, bo zmienił nazwę z Iberostar Kipriotis Maris. Pod tą nazwą znajdziecie więcej informacji.Ogólne wrażenia w miarę pozytywne. Dobra ocena hotelu przede wszystkim za pokoje, obsługę, czystość i wyżywienie.

Polecam, bardzo dobry hotel. Bardzo ładny widok ze wszystkich pokoi na cieśninę i Bodrum w Turcji. Bardzo duże pokoje, gigantyczne jak na hotel. Około 50 metrów, dwa pokoje. Bardzo czysto. Bardzo dobra restauracja, cicha spokojna, dobre jedzenie. Dużo polskiej obsługi w hotelu ułatwia porozumiewanie się. Polacy pracują w barach w hotelu i w restauracji. Drobne minusy za wieczorne animacje na słabym poziomie, brak dostepu do internetu w hotelu jak i w okolicy, tzreba jechać 5 km do miasta KOS. Plaża kamienista i słabo zagospodarowana, plaże piaszczyste są oddalone 30 minut samochodem. Dla dzieci plac zabaw duży w hotelu siostrzanym obok, hotele są razem połączone. Animacje dla dzieci wieczorne były OK, ale tylko po niemiecku i angielsku.

W hotelu są dwa baseny. Większy przy restauracji, swojego czasu były tam dwie ślizgawki. Jest także drugi. On z kolei jest znacznie cichszy i mniejszy. Zależy kto co woli. Pokoje są bardzo czyste, przestronne. Jedzenia jest chyba aż za dużo. Dla dzieci, frytki, kurczaki, pizze. Dla dorosłych więcej dań mięsnych okraszonych sałatkami. Jeśli chodzi o plażę i moją radę. Udajcie się na plażę po drugiej stronie wyspy, jest znacznie lepsza od tej przy hotelu. W restauracji zawsze możecie poprosić kelnera o suchy prowiant.

Bardzo przyjemny hotel. Polecam szczegolnie rodzinom z dziecmi i osobom szukajacym spokoju. Wszystkie pokoje sa skierowane w strone morza i zapewniaja piekny widok. Pokoje sa przestronne i czyste. Obsluga bardzo mila i uczynna. Jedzenie bylo smaczne i bylo go duzo :) ale po jakims czasie moglo zaczac sie nudzic. Mnie ososbiscie brakowalo troche typowych greckich dan,ktore pojawialy sie w menu rzadko. Swietne all inclusive- obejmujace wszystkie alkohole, a nie tylko lokalne. Do plazy jezdzi busik, nie przesadzajac co 10 minut, wiec nie ma problemu najmniejszego zeby sie tam dostac. Z tym ze plaza nie zachwyca. Jest zwirowo- kamienista i troche zapuszczona. Po 2 stronie wyspy sa piekne plaze- np. paradise beach, z pieknym zlotym piaskiem. Z wypozyczeniem quada, motoru, auta nie ma problemu wiec mozna sie tam z latwoscia dostac :) Nie polecam tylko wypozyczalni w Psalidi bo jest droga. Lepiej udac sie do Kos i tam poszukac, bo mozna polowe zaoszczedzic.

od2 590 zł za osobę

Nazwa  Kipriotis Panorama & Suites
Miejsce  Grecja / Kos / Psalidi
Udogodnienia  rozrywka i życie nocne

Spokojny kurort zaledwie 2 km od miasta Kos

Piaszczysto-kamienista plaża z łagodnym zejściem do morza

Komfortowe hotele z basenami, spa i All Inclusive

Świetne warunki do uprawiania sportów wodnych i jazdy na rowerze

Wyświetlono 5 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Ewa i Paweł

Pobyt - Wrzesień 2010