Kleopatra West

Nie zgadzam się co do opinii o rezydentach BP Alfa Star, byłam z tym biurem w lipcu 2008 właśnie w tym hotelu, zgodze się że hotel nie jest *****,ale jakoś zdrowo przeżyłam dwa tygodnie.Rezydenci bardzo mili i uczynni, nierozumiem czego tak czepiają się wszyscy rezydentów,mi tylko potrzebni sa aby mnie przywieżć ,zakwaterować i odebrać z hotelu.Pozdrawiam Rezydentów przebywających w Alanyi w terminie 16.07-30.07.2008 były to dwie Panie i jeden Pan (cała trójka OK)z BP Alfa Star

Odradzam stanowczo wycieczkę z Alfa star ponieważ rezydenci są po prostu okropni tak jak nam zniszczyli na koniec Wakacje to nie da się tego opisać!. napisze w skrócie (próbowali wyłudzić pieniądze w zamian za bilet powrotny !! zgroza !! i dosłownie zostawili nas na Tureckim lotnisku samych!!!! Hotel Poniżej oczekiwań szkoda nerwów. Po prostu dla niewymagających. położenie centrum miasta jest OK. Ale nikt nie napisał że z tyłu budynku jest 2 Hotel 5m odstęp.Hotel tego samego właściciela jeszcze gorszy niż tez WEST(i możesz tam trafić). Mnóstwo Rusków, grzyb w łazienkach gdyby nie miły człowiek w recepcji to mielibyśmy widok na hotel(obskurny) obok (10m) a tak był widok na morze. Hotel tylko maksymalnie na tydzień jak ktoś w nim tylko śpi. Jedzenie Dobre ale monotonne. Nie wiem kto w ogóle może wystawić temu hotelowi lepszą opinię... Nie wahać się iść do biur w z dłuż plaży na wycieczki fakultatywne odradzam wycieczki oferowane przez rezydentów 2 do 3 razy drożej!!! za to samo. Turcja i Ludzie oceniam wysoko. Gdyby nie hotel i rezydenci ocena była by dobra.

hotel nie jest tak zły jak go opisuje, nie są to ***** ale na *** zasługuje

Pani z recepcji to nie rosjanka tylko kazachstanka:D sama pytalam ale gadac z nią nie ma co bo i tak nie zrozumie..no chyba, ze sie prosi o pilota do klimy(tak, platny dodatkowo). Winda działała gdy bylam ale i tak strach bylo do niej wchodzic:P jedzenie?na sniadanie mielonka, obiad mielonka..nawet na podwieczorek byla mielonka bo ruscy wszystko zżerali pierwsi.a z czym podawali?no z ketchupem oczywiscie:p Turcja pieeekny kraj, Alanye polecam wszystkim, niezapomniane wrazenia..dobrze, ze w tych hotelach sie tylko spi:P pzdr

NIE POLECAM!!!Wrociliśmy z Turcji 17/09/08.Mamy mieszane uczucia a to za sprawą Hotelu Kleopatra West a właściwie \"Otelu\" .Niewiem czy zasługuje na 1 gwiazdkę.Obleśne miejsce,pokoje małe(jak schowek na szczotki)w łazience brak kabiny i brodzika, w zamian dziura w podłodze na ścieki,suszarka ledwo gwiżdże.Klima się psuła.Z łóżka wyłaziły sprężyny.Basen non stop w cieniu,a wykładzina dookoła ciągle mokra i śmierdząca.Jedzenia niema nawet w All Inc.bo wszystko wyjadają ruscy,a dokładek niema.Na pomoc rezydenta niema co liczyć.Niewiem czym kierowała się Pani z bióra podróży polecając nam ten\"hotel\"?Turcja tak ale nigdy Kleopatra West ani inna Kleopatra bo cała sieć hoteli to chlew.Czytajcie opinie zanim wybierzecie jakiś hotel i miejsce.

Nazwa  Kleopatra West
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka
Udogodnienia  basen odkryty

Szeroki wybór hoteli idealnych na wakacje dla rodzin z dziećmi

4.9
6.5

Wyświetlono 33 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
ruda

MOCNO ROZCZAROWANY

Pobyt - Lipiec 2008

aneta

Pobyt - Czerwiec 2008

Właśnie wybieram się w lipcu z mężem i dzieckiem do tego hotelu, tu przeczytałam nawet dosyć pozytywne opinie ale na cholidaycheck jest jedna opinia z tego roku i przyznam ,że przeraziła mnie.Jeśli ktoś z Państwa byłby tak uprzejmy i wysłał mi zdjęcia na e-maila byłabym wdzięczna ,jeżeli jest ktoś kto mi prześle to proszę o odezwanie się na gg to numer 6462364

Anita

Pobyt - Czerwiec 2008

Właśnie tego się spodziewałam po tym hotelu. Czytałam wcześniej opinie o tym obiekcie, które znalazły potwierdzenie na miejscu. Uważam że hotel jest na miarę swojej ceny. Polecam jednak niewymagającym turystom. Pozdrawiam

Ludwik

Pobyt - Czerwiec 2008

Obsługa profesjonalna, miła i sprawna widać było że dba o czystość hotelu. W pokojach czysto i bez zarzutów widok z balkonu mieliśmy akurat na basen, jedynie wystrój raczej kiepski, meble brzydkie, a łazienka do remontu. Sporym utrudnieniem był brak ciepłej wody który się zdażał dosyć często i klimatyzacja, która częśćiej była wyłączona niż włączona. Drinki były niezłe, tylko bardzo słabe, ale dostępne przez cały dzień. Niedaleko hotelu plaża, warto było na nią chodzić, gdyż woda była dosyć ciepła i przyjemnie się pływało. W basenie hotelowym woda wręcz zimna. Jedzenie na szczęście świeże nikt z nas się nie zatruł, tylko dosyć monotonne, były też owoce. Leżaki i materace na plaży dostępne bez czekania, na basenie bywało różnie, ogólnie basen trochę za mały na tą ilość ludzi. Czas trzeba było raczej organizować sobie samemu, na szczęście było blisko do Alanyi:)

Iga

Pobyt - Maj 2008

Ogólnie wakacje wspominam dobrze, ale następnym razem wybiore hotel 4 albo 5 gwiazdkowy. Pierwszy raz byłam w hotelu o takim standardzie i nie mam porównania, ale wydaje mi się, że kilka rzeczy mogło trochę inaczej wyglądać. Co prawda w domu posiłki też raczej mamy średnio urozmaicone i na śniadania często je się to samo, ale po 2 tygodniach oglądania tego samego zestawu mnie to troche przygnębiało. Na szczęśćie wieczorne posiłki były duzo lepsze, kilka ciepłych dań do wyboru, raczej bez mięsnych, ale mi to nie przeszkadzało. W pokojach czysto, tylko same pokoje mogłyby zostać wyremontowane, myślę, że dodałoby to dużo uroku hotelowi:) Podobało mi się, że było blisko do plaży. Fajnie było się wykąpać w tamtym morzu:) Super było też pochodzić po Alanyi, przy okazji można wykupić wycieczki w tamtejszych biurach, jest dużo taniej niż w hotelu, a wspomnienia super. Myśle, że przede wszystkim dlatego warto tam pojechać, Turcja jest bardzo pięknym i malowniczym krajem:)

Grażyna

Pobyt - Maj 2008

Hotel raczej dla niewymagających klientów, ale poprawny i zadbany, choć skromny w wystroju. Trochę za mały basen moim zdaniem. Grażyna

Daniela

Pobyt - Maj 2008

Hotel nie zrobił na mnie najlepszego wrażenia.2 tygodnie wakacji w nim to za dużo. Pokoje małe i duszne, tylko sprzątanie było ok, ale oczywiście jeżeli się zostawiło odpowiedni napiwek, inaczej praktycznie nic nie było zrobione w pokoju. Obsługa może i miłą, ale w czasie naszego pobytu, wielu gości miało o coś pretensje i większość złości i pretensji skupiało się na kelnerach i barmanach, więc ich miny były raczej średnie. Jeżeli chodzi o jedzenie, to często jedliśmy w restauracjach w centrum, tam był dużo większy wybór wszystkiego i przyjemniejsza atmosfera:) Rezydenci byli tylko praktycznie zinteresowani sprzedaża wycieczek a reszta ich nie obchodziła. My pierwszą wycieczkę kupiliśmy w hotelu, ale potem sie nauczyliśmy, że lepiej jest kupować w biurach podróży, większy wybór i taniej. zamiast hotelowego basenu woleliśmy iść na plażę, tam było dużo więcej miejsca, słońca i woda była ciepła:) Hotel dla mało wymagających lubiących Rosjan, bo ich nie brakuje w hotelu.

4.2
Zawiedziony

Pobyt - Kwiecień 2008

Wyjechaliśmy do tego "hotelu-schroniska" z biura podróży Alfa Star, po przyjechaniu na miejsce do hotelu musieliśmy sami organizować sobie pokoje, nie było żadnej rezydentki, nikogo z biura Alfa Star, Pani recepcjonistka-bodajże z Rosji, ani się z nią porozumieć po angielsku ani nawet po turecku, a co do uroku osobistego i higieny, to brak słów by to opisać co się tam działo.
Zakwaterowali nas w drugim budynku (hotel jest podzielony na dwa obiekty, jeden w remoncie, mimo to zakwaterowują tam osoby, drugi w lepszym stanie, nie dajcie się by was przenieśli do tego remontowanego bo nie wytrzymacie tam jednej nocy, robaki chodzą po łóżkach, brak klamek w drzwiach, klimatyzacja, a raczej jej brak, brak jakichkolwiek szafek, i wszędzie smród nie do wytrzymania). Hotel posiada basenik na zamoczenie nóg wym. 2x3 (dosłownie), gdzie osobiście widziałem jak kelnerzy myli naczynia w nocy by nazajutrz podać w nich posiłki :[! Obiekt pierwszy "ten lepszy" posiada windę, jednakże jeśli ludzie chcą korzystać z klimatyzacji w pokojach to winda musi być wyłączona ponieważ hotel nie ma własnego generatora i mają niedobór prądu (w tych czasach, za te pieniądze). Częste braki wody, wybijające studzienki kanalizacyjne, pracownikom nic się nie chce, a jak się im coś powie po angielsku to oni nie rozumieją nic! Ja naprawdę nie polecam tego hotelu, jedzenie także nie do jedzenia! Nie jedźcie tam! To samobójstwo!

3.4
gornik

Pobyt - Kwiecień 2008

Baza wypadowa dla Rosjanek. Obsługa zna tylko język-euro. Po turecku nawet rezydenci nie mogą sie porozumieć. Ogólnie bardzo brudno. Należy mieć ze sobą całą aptekę na kłopoty żołądkowe, a najlepiej poszukać inny hotel, a są trzygwiazdkowe o trzy klasy lepsze w tej okolicy.

Jędrzej

Pobyt - Kwiecień 2008

Low cost ale w fajnym miejscu.

Przemek

Pobyt - Kwiecień 2008

Spędziliśmy w tym hotelu tydzień, i niestety nie był to najfajniejszy tydzień w moim życiu:( Hotel nawet jak na 3* nie spełnia swoich standardów. Jedyne co mi się wnim bardzo podobało to przemiła obsługa, która starała się nadrobić wszystkie mankamenty i czystość( co mnie bardzo mile zaskoczyło). Pokoje małe, urządzone raczej skromnie, najgorsze było to., że klimatyzacja często była wyłączna i w pokoju natychmiast robilo się bardzo ciepło. Łazienka również nie zachwyciła mnie swoim widokiem, wręcz odwrotnie, ale było bardzo czysto;) Jak zeszlismy pierwszy raz na jedzenie to stołówka swoim wyglądem mnie załamała.Przede wszystkim bardzo dużo głosnych, hałasujących Rosjan no i wydawało sie, że akurat tam jest brudno. Po pierwszym dniu przekonałem się, że Rosjanie tak naprawdę są bardzo miłym i przyjacielsko nastawionym narodem, a ja chyba byłem najzwyczajniej w świecie uprzedony. Jedzenie dosyć smaczne, wszystkiego było bardzo dużo, tylko jeżeli chodzi o różnorodność posiłków można było narzekać, bo praktycznie codziennie było to samo, ale biorąc po uwagę, że jedliśmy to przez 2 tygodnie to nie było tak źle:) Z hotelu jest blisko do plaży, bardzo fajnej i czystej, właściwie tylko gdzieś w samych kątach było widać jakieś śmieci, ale widać było, że to turyści cały czas śmiecą. Przy hotelu basen, też dosyć fajny, woda w nim była chłodniejsza niż w morzu:) Super sie bawilismy w Alanyi, gorąco wszystkim polecam:)

Pobyt - Kwiecień 2008

Blisko centrum. Hotel dla osób niewymagających, lecz sympatyczny w generalnym odbiorze. Pozdrawiam Ania

Sławek

Pobyt - Kwiecień 2008

Hotel ma swoje plusy i minusy. Ciężko mi powiedzieć co przeważa, bo zależy na czym komu zależy. Dla mnie minusem była duża ilość gości z Rosji, narud ten jest hałaśliwy i mało kulturalny. My staralismy się trzymać od nich z daleka. Sam hotel nie jest rewelacyjny, ale dosyć przyjemny, zwłaszcza jeżeli się weźmie pod uwagę, że jest on 3 gwiazdkowy. My dostalismy dosyć duży pokój z ładnym widokiem, łazienka też całkiem fajna. Pokoje były sprzatane codzienie z różnym skutkiem, ale na ogół było bardzo czysto i przyjemnie, tylko chyba 2 razy zdażyło nam się, że sprzataczka pościeliła tylko łóżko a resztę zostawiła. Jedzenie dosyć dobre, najbardziej przeszkadzał nam upał panujący w stołówce, dlatego warto było wychodzic z posiłkiem na dwór. Na temat obsługi hotelu nie ma wyrobionego zdania, dla mnie nie była ani fajna ani głupia. Bardzo mi się podobało w Alanyi, przepiękne miasto, na prawdę warto tam pojechać.

maaka

Pobyt - Lipiec 2007

Przyjechaliśmy do tego hotelu w nocy.Pierwsze wrażenie negatywne to recepcja (chyba nawet tak tego bym nie nazwała).Windą na samą górę i pokoj 3 os w którym brak miejsca dla jednej osoby a co powiedzieć o trzech.Łazienka .....szok.Ale cóż zapłaciliśmy panu, który nam przyniósł walizkę za zmianę pokoju na troszkę większy i czyściejszy ,łaienka troszkę lepsza.No i zaczął się problem jak trzeba było pójść się wykąpać po podróży.Brak ciepłej wody,ale zawsze można się umyć w zimnej ,tylko że woda nie leciała wylewką tylko innym otworem,w spłuczka wogóle nie działała.Umyliśmy się chusteczkami wilgotnymi.Z rana wyszłam na balkon i z góry ujrzałam tą naszą stołówkę syf. Ale miałam nadzieję że to nie stołówka-ale jednak.Po śniadaniu -płatki z mlekiem-bo nic innego nie ruszyłabym spotkaliśmy się z rezydentką po skardze zaproponowała za dopłatą przeniesienie się do hotelu o tym samym standardzie.Hotel bez porównania miła obsługa bardzo obszerne lokale dwu pokojowe łazienka bez porównania a jeden i drugi hotel ten sam standard.I jak ktoś tu pisze że było ok i poleca to znaczy że ...............chyba lubi to co tam .Czyli brud i syf.

GAZELA

Pobyt - Maj 2007

Witam!
Właśnie wróciłam z wakacji w tym hotelu! gdyby nie umiejętna interwencja mojego chłopaka to: mieszkalibyśmy w brudnym, z okropnym widokiem pokoju oraz doszłoby do bójki z Rosjanami za zajmwanie miejsc przy stolikach w okropnie małej restauracji hotelowej. Hotel opanwany jest przez Rosjan nadmiernie pijących alkohol. Nie polecam tego hotelu moim znajomym chyba ze wrogom!!!!!

Michal24

Pobyt - Maj 2007

Witam!Hotel ogólnie beznadziejny,częste braki prądu(brak generatora),jedzenie co prawda w dużych ilościach ale za mało mięsa i nie za dobre.Nawet kebab nie umywa się do kebabu z krakowskiego rynku.Pokój akurat miałem z widokiem na morze i dosyć duży ale miałem szczęście.Widziałem inne pokoje w których już nie było tak fajnie.Windy nie polecam,raz sie zaciołem ze znajomymi.Basen mały ale o tyle spoko że z chłodną wodą ale radze nie chodzić przy nim bez klapek bo grozi porażeniem prądem.Ja o tym nie wiedziałem że pod matami antypoślizgowymi idą przewody z prądem i zostałem porażony.Wolądawałem w szpitalu ale na szczęście nic mi się nie stało tylko dostałem zastrzyk rozluźniający bo pospinało mi mięśnie.Alfa star oczywiście umywa ręce,ZDECYDOWANIE NIE POLECAM ALFA STAR.Napoje alkoholowe jakieś dziwnie słabe.Hotel naprawde dramatyczny.Sama alanya jest ładnym,fajnym miastem oczywiście zaśmieconym ale tak jest chyba w całej turcji.