Bella Vista Family Resort (ex.Dessole)

3.9

Zdjęcia hotelu są bardzo pozytywne, ładne pokoje a w rzeczywistości stare brzydkie pokoje. Jedzenie bardzo kiepskie. 80% muzłumanów jest przez co na stołówce robi się chlew. Nakładają masę czubatych talerzy jedzenia z czego połowa się marnuje a człowiek nie ma co na talerz nałożyć. Nawet kolejka po talerze jest duża, bo muzułmanie łapią po 5talerzy na osobę. Na zewnątrz smażą rano jajka, popołudniu jakieś inne mięsa, zazwyczaj też jest duża kolejka. Po przekąski w innych miejscach też się długo stoi. Plaża z bardzo łagodnym zejściem do morza, można wejść dość daleko-bezpiecznie. Codziennie są animacje dla dzieci, fakt że codziennie te same ale i tak zawsze jakaś rozrywka. Ale kelnerzy są bardzo bardzo mili. I na stołówce i na basenie. Pytają czy dobrze, zagadują, przynoszą picie do stolika

Ogólnie jest ok , ogólny bajzel typowy dla Tunezji . Pokoje czyste sprzątane codziennie natomiast stołówka porażka . Syf , brak talerzy , walka o jedzenie , ogolnie porazka . Kelnerzy są bardzo mili i pomocni obsługa to samo . Plaża trochę wąska ale ok . Największy problem z dostaniem się do barów z jedzeniem bo kolejki były koszmarne więc czasami trzeba bylo stać godzinę po przekąskę . Basen czysty ale pełny ludzi więc my wybieraliśmy plażę bo było mniej ludzi i spokojniej

Hotel tragedia, że jest to dopuszczane do sprzedaży to jest absurd! Syf, brud, brak jedzenia, obłożenie 90% osób z krajów arabskich, jeżeli sama obsługa mówi, że nie chciałaby tu przyjechać na wczasy, to o czymś świadczy. Kolejki po pół godz po jedzenie, przekąska w snack barze sucha bułka z ketchupem i majonezem i suchym kotletem, wszędzie okropny brud, restauracja w opłakanym stanie, wszystko się kleiło i musieliśmy sami czyścić stoliki i krzesła, dookoła jak u świń w chlewie jedzenie porozrzucane, obsługa nie ogarniała totalnie, jedzenie a właściwie jego brak zimne jak już udało się coś zdobyć, niesmaczne, żaden wybór, walczysz o jedzenie codziennie aby cokolwiek zjeść a nie wypoczywasz na wczasach!!!! Tego nie da się opisać słowami, wszystko macane rękami przez tych gości hotelowych!!! kanapy na holu brudne że aż obrzydzają siadanie na nich, wszędzie brud i syf, pokój z oknami nieszczelnymi, animacje na dole a jakbyśmy byli na tych animacjach i tak codziennie do 23, koszmar! w pokoju karaluch, wifi tylko na holu, ogólnie stracone pieniądze, nabawiliśmy się zatrucia organizmu, wróciliśmy do domu chorzy osłabieni i ze straconą kasą. Nie wiem skąd pozytywne opinie o tym hotelu i dlaczego nikt tego nie weryfikuje!! Na kolację ala carte dostaliśmy na przystawkę jakieś warzywa i szynkę ze śniadania (do której się notabene nigdy nie dostaliśmy a chodziliśmy jeść o różnych godzinach) po której chodziły meszki, to o czymś to świadczy ;) Podkładki na stołach nie były ani prane, ani nawet przecierane na mokro. Nie mówiąc o stołach i całej reszcie

Najgorszy hotel w jakim byliśmy nikomu go nie polecam syf wszędzie, jedzenie beznadziejne, po prostu katastrofa

Nie polecam. Na dzień dobry ponad 2 godziny czekania na przydziwlenie pokoju. Nikt nas nje poinformował o godzinach posiłków, o kartach na reczniki. Obsada hotelu w 95% ciemnoskóra. Wraz z 3 kobietami czulismy się fatalnie, dziwne spogladania i obgadywania nas po arabsku to normalka. Stołowka to totalna tragedia, codzienna walka już o puste talerze, Arabowie na 3 osoby potrafili zabireac 12 talerzy których ciągle brakowało. Wyrywanie sobie z rak sztucców to też normalne. Syf jaki zostawiaja po sobie powodował odruch wymiotny. W drugi dzień zglosilismy obsludze pływającą kupe w basenie co skutecznke zniechecilo nas do korzystania. Obsluga za bardzo nke wiedziala co z tym zrobic więc wyłowili i wsypali chlor. Kolejnego dnia pięknke narzygane przed drabinką. Brak inteenetu, tzn jest wifi ale nie działa. Korytarze bardzo brudne i smierdzące, jedzenie dokladnie to samo codziennie, bez jakiego kolwiek wyboru. (Jak juz zdobyłes talerz oczywiscie) moim zdaniem hotel nie zasluguke nawet na jedna gwiazdę. I nie jestesmy jakos wybredni bo sporo swiata zwiedzilismy ale nigdy tak fatalnych waeunków nie było. Marzyłismy o tym aby wrócic do domu.

Nazwa  Bella Vista Family Resort (ex.Dessole)
Miejsce  Tunezja / Monastir / Monastir
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness, sporty wodne, tenis, parking

Mauzoleum Burgiby z piękną architekturą i ogrodem

Ribat z widokiem na port i Stare Miasto

Promenada nadmorska z palmami i tawernami

Plaże z jasnym piaskiem i łagodnym zejściem

3.9

Wyświetlono 203 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
4.9

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Miła obsługa , blisko plaża

Wady

Syf w restauracji,wieczny brak talerzy i szklanek

1.7
Kinga

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

NIE MA ŻADNYCH!!

Wady

JEDZENIE A WŁAŚCIWIE JEGO BRAK WALKA O JEDZENIE KOLEJKI PO PÓŁ GODZINY PO JAJKO, PO NALEŚNIKA!! BRUDNY HOTEL, BRUDNY HOL, OKROPNIE BRUDNA RESTAURACJA

1.3
Tomek

1.3
Andrzej

Zalety

Wady

Wszystko

2.7
Ela

Pobyt - Sierpień 2025

Pobyt w hotelu oceniam bardzo źle. W żadnym stopniu opis jak i zdjęcia obiektu oraz pokoi z oferty nie oddają tego jaki jest ich stan w rzeczywistości. Hotel najlepsze lata ma już zdecydowanie za sobą. Na terenie hotelu jak i w pokojach było brudno, zdarzały się przypadki incydentów z "robactwem". Na jadalni wielokrotnie brakowało posiłków na długo przed końcowa godziną ich serwowania.

Zalety

Tylko i wyłącznie animacje dla dzieci podczas pobytu.

Wady

Brudno, codzienne walki o stolik i jedzenie w restauracji, robactwo w pokojach i częściach wspólnych. Fatalny zasięg internetu w częściach wspólnych, w których to powinien być dostępny. Szczerze odradzam to miejsce na wakacyjny wyjazd.

2.0
Anastazja

Pobyt - Sierpień 2025

Hotel sam w sobie nie jest zły.Ale obsługa jest okropna. Ręczniki zabierano codziennie, ale nikt nie dawał czystych. Wyobraź sobie, że wracasz z plaży i chcesz się umyć, ale nie możesz. Bo zabrali wszystkie ręczniki. Wtedy może zostać tylko jeden na cztery osoby.A potem trzeba codziennie biegać na recepcję z wielkim skandalem. I tak było przez cały czas W weekendy przychodzą miejscowi Arabowie i zachowują się w restauracji jak szarańcza. Jedzenie jest monotonne. Nie polecam tego hotelu. Nie jest wart ani grosza.

Wady

Wszystko

5.7
Mariola

Pobyt - Sierpień 2025

Wczoraj wróciliśmy z wakacji w tym hotelu. Wyjeżdżając czytaliśmy opinie jednak nie spisalismy hotelu na straty ponieważ ile ludzi tyle opnii. Nie jesteśmy wymagajacy. Najważniejsze aby było czysto. Dostaliśmy pokoj 2+1 w budynku głównym na pierwszym piętrze. Pokoj standard z widokiem na ogród. Pokoj byl po remoncie. Było czysto. Codziennie sprzątane, dostarczano wodę butelkowana. Już przy meldowaniu proponowano nam zmiane pokoju na pokoj z widokiem na basen i morze. Bez dopłaty tylko za napiwek. Odmówiliśmy ponieważ codziennie przy basenie odbywały sie głośne imprezy trwające do północy. Najgorzej z pobytu wspominamy pory posiłków. W stołówce brakowało sztućców, talerzy a nawet szklanek. Codziennie na walka o wolny stolik i talerz aby było na czym zjeść. W hotelu dużo obywateli z Algierii. Robili straszny syf na stołówce. Dwie osoby przy stoliku zabierające w sumie 10 talerzy. Nakładali wszystko w bardzo dużych ilościach, czego później nie zjadali. Jeśli już jedli to strasznie brudzili. Resztki jedzenia rzucane na stol czy podłogę. Dzieci były przerażone tym co sie działo. Talerze były wręcz wyrywane z rąk. Podczas pobytu mieliśmy jeden posiłek w restauracji ala Carte. To byl jedyny posiłek zjedzony w czystym otoczeniu bez krzyków czy wyrywania talerzy z rąk. Osoby z czerwonymi opaskami na rękach były bardzo kłótliwe. Nie chcieli stać w kolejce jak inni tylko próbowali wszystko załatwić poza kolejnością. Plus za czysty basen, plażę i obsługę Kelnerzy i obsługa to cudowni serdeczni ludzie. Zawsze uśmiechnięci i pomocni. Miło było z nimi porozmawiać. Sami sie denerwowali zachowaniem Algierczyków. Bardzo chwalili Polaków na kulturę. Na minus jeszcze zjeżdżalnie. Otwarte były moze 1-2 godziny dziennie. Dzieci chciały korzystać ale niestety nie mogły. Sama rezydentka powiedziała ze hotel powinien zostać usuniety z oferty biura podróży ponieważ przy każdym spotkaniu z turystami słyszy dokładnie to samo. Za napiwki mozna wszystko. Na ostatni wieczór za napiwek na stole nawet znalazła sie piękna dekoracja stołu. Dołączam kilka zdjęć hotelu, stołu za napiwek oraz zdjęcia ze stołówki ponwizycie obywateli Algierii

Zalety

1. Obsługa kelnerów na najwyższym poziomie 2. Czysty basen 3. Czysta plaża 4. Lokalizacja

Wady

1. Zdjęcia prezentowane w internecie odbiegają od rzeczywistości głównie z fb 2. Drinki podawane w małych plastikowych kubeczkach 3. Brud na stołówce 4. Bardzo glosne imprezy przy basenie do polnocy 5. Słabo działająca klimatyzacja w pokojach 6. Wszechobecni naciągacze na zdjęcia, wycieczki 7. Brak sztućców, talerzy, szklanek podczas posiłków 8. Brudne stoly na stołówce 9. Kawa tylko podczas śniadania. Kawa w barze przy basenie byla ohydna 10. Internet tylko w lobby

1.9
Karolina

Pobyt - Sierpień 2025

Odradzam Wszystkim ten hotel ! Pierwszy raz stwierdziłam , że napiszę opinie o jakimś hotelu, ale chcę ostrzec innych. Hotel z całą pewnością nie zasługuje na 4*, byłam w różnych miejscach , w tym również w hotelu który jest zlokalizowany dwa hotele dalej od tego i to jest przepaść ! W hotelu panuje brud, jedzenie okropne , a na stołówce wieczna walka o talerze i sztućce . Hotel nie powinien być dopuszczony do sprzedaży dla Polaków, w głównej mierze wypoczywają tam Araby, którzy nie szanują nikogo i w dodatku robią okropny syf, z czymś takim się jeszcze nie spotkałam . ODRADZAM !

Zalety

Przyjazna obsługa

Wady

Brud Zapach Jedzenie

Dorota

Pobyt - Sierpień 2025

Widać że hotel ma już swoje lata , ale nam to nie przeszkadzało. Bardzo miła i pomocna obsługa ,świetni animatorzy. My jesteśmy bardzo zadowoleni. Jedyna wada zachowanie lokalnych turystów , którzy nie potrafią się zachować , zostawiają po sobie ogromny bałagan, swoim zachowaniem i postępowaniem psują renomę tego hotelu .

Zalety

Blisko do morza , rewelacyjna obsługa.

Wady

Zachowanie lokalnych turystów.

Ewelina

Pobyt - Sierpień 2025

Hotel mnie rozczarował. Nie oczekiwałam cudów ale ten hotel ma wiele minusów. Jest bardzo stary..ale największym problemem był brud na korytarzach, stołówce itp. W restauracji walka o wszystko, stolik,talerze czy szklanki. Jedzenie średnie. Basen nie za duży ale ok, brodzik dla dzieci też ok. Animatorzy robią wszystko by było miło i zabawnie i to im wychodzi. Zgadzam się z poprzednikami że nie powinien być wykazywany jako all inclusive

Zalety

Blisko plaży oraz zaangażowanie animatorów oraz barmanów

Wady

Brud na korytarzach, słabe jedzenie.

Ula

Pobyt - Sierpień 2025

Pobyt oceniam na plus. Hotel mały, kameralny. Pokój duży wymagający remontu. Ale nie jest to wada. Baseny w porządku, strefa dla małych dzieci też, zjeżdżalnie otwarte dwa razy w ciągu dnia. Blisko plaża chociaż wąska. Zejście do wody super, daleko wgłąb morza woda do pasa. Uprzejma, pomocna obsługa. Można porozumieć sie po polsku. Jedzenia dużo. W pierwszym dniu przeżyliśmy szok wchodząc na stołówkę gdy tłum walczył o talerze i ciężko było znaleźć wolny stolik. Jednak wystarczy zorientować się w których godzinach mniej osób przychodzi na posiłki i jest ok. Dużo lokalnego jedzenia które nie każdemu będzie smakowało ale każdy znajdzie sobie coś do jedzenia. To co nam podeszło bylo smaczne. Głodny nikt nie był. Każdego wieczora animacje prowadzone przez przesympatycznych animatorow. Najpierw mini disco dla dzieci potem inne atrakcje. Przez dzień gra w siatkę, rzutki, aerobik... Chętni do rozmów ciągu dnia podchodzili do nas pożartować. Dużo Europejczyków w tym Polaków Czechów i Słowaków oraz lokalnych. Lokalni obywatele nie dbają w ogóle o czystość, widać to na basenach i stołówce. Nie każdy z nich zauważał kosze na śmieci. Marnowali strasznie dużo jedzenia zastawiając stoły a po sobie pozostawiali syf.

Zalety

Położenie. Blisko lotniska. Chociaż nie tego na którym lądowalismy. Można samemu wybrać się do centrum Monastiru autobusem za 1 dinara. Obsługa. Miła, sympatyczna, pomocna. Codzienne animacje. Genialni animatorzy. Jedzenie smaczne, w wystarczającej ilości.

Wady

Czystość.

Jan

Pobyt - Sierpień 2025

Opinia o Bella Vista Family Resort Monastyr, Tunezja Spędziłem w tym hotelu 11 dni. Wybierając ofertę, zależało mi przede wszystkim na krótkim transferze z lotniska – tutaj jest to rzeczywiście ogromny plus, bo przejazd zajmuje dosłownie 2 minuty. Startujące samoloty w żaden sposób nie przeszkadzają w wypoczynku. Kolejną zaletą jest basen ze zjeżdżalniami dla dzieci oraz bliskość plaży – oba elementy wypadły naprawdę dobrze i to trzeba uczciwie podkreślić. Jeśli chodzi o standard, to należy pamiętać, że mówimy o tunezyjskich 4 gwiazdkach. Hotel zatrzymał się w czasie jakieś 15 lat temu. Korytarze z wykładzinami, które chyba nigdy nie były dokładnie czyszczone, wszechobecne śmieci i niedopałki – to niestety codzienny widok. Kolejny minus to wszechobecne palenie – goście palą wszędzie, także na korytarzach czy w przestrzeniach wspólnych, co znacząco obniża komfort. Struktura gości to w dużej mierze turyści z Libii i Algierii. Niestety, kultura zachowania pozostawia sporo do życzenia – ogromny bałagan przy posiłkach, jedzenie rzucane na stoły i podłogę. Obsługa stara się jak może, ale często jest bezradna. Szkoda, bo pracownicy – zarówno w restauracjach, barach, jak i animatorzy – to zdecydowanie jeden z największych plusów tego miejsca. Jedzenie – dość przeciętne. Zawsze można znaleźć coś dla siebie, głodni nie chodziliśmy, ale nie ma co liczyć na kulinarne doznania. Ratownicy przy basenie raczej zajmują się rozmowami i paleniem papierosów niż realną pracą. Ogólnie w hotelu czuć arabskie „olewactwo” – i nie jest to uprzedzenie, tylko fakt poparty porównaniem. Byłem w Tunezji już czterokrotnie i niestety Bella Vista wypada blado, zwłaszcza w zestawieniu z Egiptem, gdzie standard usług i podejście do turysty są znacznie wyższe. Czy wróciłbym tam ponownie? Zdecydowanie nie. Czy poleciłbym ten hotel komuś znajomemu? Również nie. Moja ocena to 3/6 – głównie za dobrą lokalizację, słońce, plażę, animatorów i obsługę barową. Podsumowując – jeśli ktoś przymknie oko na wspomniane niedogodności, to może odpocząć i nacieszyć się pogodą. Ale trzeba mieć świadomość, że zdjęcia w social mediach pokazują wersję mocno „podkolorowaną”, a rzeczywistość jest inna.

2.0

Pobyt - Sierpień 2025

Na początku zaznacze, ze nie jestem osobą wymagającą, ale warunki jakie panowały w tym hotel są tragiczne! To , ze hotel przeżył juz swoje lata świetności to dla mnie żaden problem...natomiast warunki sanitarne jakie panują w hotelu to jakiś żart! Mieliśmy tyle szczęścia, ze w recepcji trafiliśmy na fajną Panią, ktora zaproponowała nam niewielką dopłatę za lepszy pokój...skorzystaliśmy... pokój był odświeżony i przestronny...natomiast nasi znajomi... dwie pary i obie pary mialy w pokoju karaluchy. Stołówka nie spełnia żadnych norm sanitarnych.... brud i syf a all inclusive to zbyt wielkie słowo dla tego hotelu.... brak talerzy... wieczne kolejki żeby dostać talerz... turyści z Algierii byli w stanie staranować ludzi stojących w kolejce po talerz... stoły brudne.... podłoga wiecznie klejąca i w śmieciach.... nawet jeśli stoły były przygotowane na kolacje to podłoga dalej pełna śmieci, papierow, wylanych soków i papierowych kubków.... kawa z brudnego expresu.... tylko 2 opcje czarnej kawy dostępne...reszta zaklejona... dla dzieci jedzenia praktycznie nie było.... jak w każdym nawet niskobudżetowym hotelu sa ewakuacyjne frytki i nuggetsy dla dzieci, ktorym nie smakuje lokalna kuchnia tak tu....były czasami tylko nuggetsy i to mocno spieczone...ale malo tego...stała Pani, która oddzielała porcje dzieciom.... 2 ssztmalych nuggetsów na talerz! Moje dziecko poprosiło o więcej sztuk to zostało wyproszone z kolejki . Bar przy plaży.... wieczna kolejka a tamtejszą ludność dostawała wszystko bez stania bo jak to powiedziala obsługa....oni siła ich friends! Lokalsi robili niesamowity bałagan....wszędzie.... jedynym miejscem, gdzie było ladnie to plaża.... codziennie braliśmy taxi spod hotelu i jechaliśmy do Sousse lub Monastiru zeby nie siedziec w tym syfie.... obsługa hotelu miła, animatorzy zaangażowani...ale pewnych rzeczy sami nie byli w stanie przeskoczyć... odradzam wyjazd do tego hotelu .... pierwszy raz trafiliśmy na tak obskurne warunki . Zdjęcia na stronie całkowicie odbiegają od tego co klient zastanie na miejscu

Zalety

Plaża

Wady

Wszechobecny brud i robactwo, słabe wyżywienie, brak talerzy, brudne podłogi, kałuże wody przy basenach, klejąca sie od brudu winda

5.3
Ewelina

Pobyt - Sierpień 2025

Pobyt mimo dużych niedogodności wspominam dobrze, ale nie poleciałbym go osobom wymagającym. Byliśmy z 3 dzieci i dostaliśmy pokój w boczym skrzydle z widokiem paskunym na zaplecze sąsiedniego hotelu do tego 24h na dobę hałas z klimatyzacji hotelu obok że w nocy nie dało sie spać, jakby ktoś ciągle za oknem kosił trawę. Żądaliśmy zamiany ale pani na recepcji spławiła na tekstem ze nie ma innych pokoi bo jest szczyt sezonu. Pokoje dostaliśmy dwa połączone przjesciem wiec mieliśmy 2 łazienki, 2 toalety. Pokoje czyste,sprzatne codzienne,pościeli, ręczniki zmieniane. Baseny bez szału jeden ze zjeżdżalniami dla starszych dzieci w którym woda była zimna i mętna od nadmiaru chyba cholru. Głęboki basen woda ciwplejsza ale też mętna ze nawet nie widać było bardzo dna ...mnie brzydziło pływanie w takiej wodzie. Do tego pełno Muzułmanek kapiących sie w tych zabudowanych mocno strojach w których wszędzie chodziły. Plaża fajna, czysta, strzezona bardzo przez ochroniarzy. Zdążały sie meduzy małe jak były większe fale. Leżaków dość sporo. Materace całe nie dziurawe. Jeżeli chodzi o jedzenie to nie dało się być głodnym. Śniadania monotonne szczególnie brakowało mi owoców. Były tylko przy kolacji i lunchu. Kolacje różnorodne, mięsa, ryby. Dla dzieci spaghetti, nugestssy, hamburgery, nie było frytek. Plus ze drinki, wino w barze przy lobby podawnawe byly w szkle a nie plastikach. Personel miły, uprzejmymy, starali się jak mogli choć hotel był przepełniony. Na stołówce brakowało sztućców, talerzy. Trzeba było chiwle zaczekać jak będą czyste. Ogólnie stoliki nie były czyste. Resztki jedzenia pod stołami. Podział był na Europejczyków i nie wiem mMuzułmanów. My mieliśmy fioletowe opaski a dzieci białe, natomiast oni czerwone. Ale w gruncie rzeczy o nas bardziej dbali. Animacje dla dzieci codziennie takie same, głośna muzyka ze nie słyszało się własnych myśli. Dla dorosłych też szału nie było. Nawet nie warto bylo siedziec i patrzeć na to. Ogolnie hotel jak na taką cenę przyzwoity. Aczkolwiek moze poza sezonem jest lepiej. Kelnerzy uprzejmi, za napiwek rezerwowali stoli na śniadanie obiad czy kolacje. Brakowało mi zachowania czystości na stołówkach, przy basenach. Szyby w restauracji czy windzie brudne tak jakby ktoś ich nie myl od nowości....Wypoczęłam ale musiałam sie sama siebie podczas wyjazdu przekonywać ze nie jest tak źle ze jest słońce morze l, baseny jest coś jeść wiec nie ma co narzekać. Ale nie jest to hotel w którym wypoczęłam... Nie wricialabym do niego już ani nie polece go nikomu.

Zalety

Bliskość od lotniska, fajna plaża, bardzo duże kapielsko z płytka woda. Dobre jedzenie zwłaszcza lunch w barze przy plaży. Miły personel. Dobre WiFi w lobby ale łapał też czasem w okolicach basenów. Sprzątane pokoje. Brak robactwa. Jeszcze na plus byl basen kryty otwarty od 10 do 18 woec jak było za gorąco można było pójść porywać na krytym.

Wady

Brudno w restauracji w której serwowowno posiłki, pokoje z pasukdym widokiem na zaplecze sąsiedniego hotelu, hałas, mętna woda w basenach, brak czystych talerzy, sztućców. Kolejki po niektóre potrawy. Powtarzające sie, monotonne animacje.

Sylwia

Pobyt - Sierpień 2025

Jeśli ktoś potrzebuje luksusów to nie powinien wybierać tego hotelu, hotel skromny, my akurat trafiliśmy czysty pokój, łazienka znośna jak na "Afrykę", już ktoryś raz byliśmy w Tunezji, wiec nie ma co oczekiwać cudów. Pokoje sprzątane, woda uzupełniana, zmieniane ręczniki jeśli poprosisz. Jedzenie ok, każdy znajdzie coś dla siebie. Nie narzekaliśmy na jedzenie, jedynie na kolejki, które tworzyli "tubylcy" z Algerii i Libii. Stołówka przez nich wyglądała jak chlew, stoły zafajdane, oni nie potrafią się zachować, biorą jedzenia jak by nigdy w życiu nie widzieli albo ktoś miał by im je zabrać. Marnowanie jedzenia. Nie są nauczeni szacunku do jedzenia, czystości. (...) (nie jestem rasistką!, ale niestety nic dobrego nie mogę o nich powiedzieć). Brali po 10 talerzy, z których aż się sypało, przez co kolejki się tworzyły przy posiłkach. i dosłownie godzinę po śniadaniu już stali w kolejkach do naleśników czy pizzy w snack barze przy plaży. nie można się było "dopchać" bo wszedzie było ich pełno. Obsługa sama była zdenerwowana na taki stan rzeczy i wydzielali im talerze i szklaneczki. Zazębiliśmy się akurat 2 dni z "ichniejszym" towarzystwem, a potem już było spokojnie i na basenach i w restauracji. Napoje, drinki dostawaliśmy w szkle (po jednorazowym napiwku), ale ogólnie były w plastikowych i papierowych kubkach. Animatorzy mogliby bardziej zachęcać do zabawy, ale dawali radę, animacje dla dzieci głównie "arabskich" bo było ich chyba najwięcej. Dla dorosłych średnie. My pojechaliśmy tam ze względu na słońce i żeby wypocząć w ciepełku. Morze i słońce wynagradzaly te niedogodności. Plaza krótka ale piaszczysta nie ma żadnych skałek czy kamieni, czasem pływały meduzy które parzyły, ale nie było tragedii (tubylcy smarowali poparzenia pomidorami). Niestety jak się wybiera w podróż do Egiptu czy Tunezji to trzeba liczyć na towarzystwo mniej "europejskie". My płaciliśmy za wycieczkę niewielkie pieniążki, ale jak miałabym wydać 2 razy tyle to niestety nie byłabym zadowolona, a tak to jaka kasa takie warunki (jak dla nas naprawdę nie było źle). super sprawą jest dojazd do hotelu (1 minuta) właściwie można przejść z lotniska te 300m na pieszo :), hałas samolotów praktycznie żaden, jakoś nie było ich słychać. Dojazd do Monastiru pociągiem (stacja naprzeciwko hotelu za 0,80 dinara - jakaś niecała złotówka, do Souse 2 DN czyli też grosze). Monastir fajnie zobaczyć, jednak Souse już nie polecam. Zjeżdżalnie dla dzieci czynne. Brodzik dla mniejszych dzieci z zadaszeniem od słońca, basen dla dzieci ze zjeżdżalnią, duży dla dorosłych głęboki, w miarę czysty, choć przez zachowanie arabów niestety walały się kubeczki po napojach i serwetki. Obsługa naprawdę się starała zeby goscie byli zadowoleni.

Zalety

Morze i piękna pogoda

Wady

Zbyt wielu "tubylców"

Krystian

Pobyt - Lipiec 2025

Cały pobyt w hotelu oceniam na Plus. Przy koszcie wycieczki 8 tys na dwoje dorosłych i dwójkę dzieci nie można wymagać cudów. 4*. Porównywalne do Turcji. Jeśli ktoś chce czegoś więcej to musi szukać 5* Hotel posiada piękną plażę - jedyny minus to parzące meduzy w morzu,. Fajne baseny - jednym minusem jest brak brodzików przed wejściem do basenu aby opłukać stopy, szczególnie w basenie dla dzieci że zjeżdżalniami przez co woda nie jest za czysta. Jedzenie dobre aczkolwiek trochę monotonne, rzadko pojawia się coś nowego.

Zalety

Super obsługa, kelnerzy, animatorzy na duży plus. Położenie przy samej plaży. Mega bliski transfer z lotniska 5 minut. W hotelu nie słychać lotniska. Leżaki zawsze dostępne czy to przy basenach czy plaży.

Wady

Hotel dość stary, wymaga remontu. Na korytarzach stare wykładziny. Trochę słabo to wygląda. Pokoje ok, łazienki wymagają na pewno odświeżenia. Słabe animacje wieczorem ale tak jak pisałem wcześniej przy takiej cenie nie można tego wymagać

Konrad

Pobyt - Lipiec 2025

Pobyt bardzo udany. Pokoje z klimatyzacją co dzień sprzątane. Hotel może nie najnowszy ale obsługa bardzo miła i pomocna. Między posiłkami dostępne przekąski w barach zewnętrznych. Jedzenie bardzo smaczne, lód z wody filtrowanej więc nie trzeba się obawiać. Przez cały dzień animatorzy zachęcają do aktywności: siatkówka, piłka wodna, tenis stołowy, draft, aerobik w wodzie itd. wieczorem pokazy i dyskoteka.

Zalety

Basen zewnętrzny oraz basen ze zjeżdżalniami Gdy temperatura doskwiera można się schłodzić w basenie krytym. Hotel przy plaży ciepłego morza. Można spacerować plażą podziwiając zachód słońca.Wystarczająca ilość leżaków i parasoli.

Wady

Można trafić na pokój od strony wentylatorów klimatyzacji sąsiedniego hotelu. Basen zewnętrzny od połowy ma 2 m i większość kąpie się na płytszej połowie.

Marzena

Pobyt - Lipiec 2025

Pobyt bardzo udany, chociaż zdarzały się lekkie mankamenty, ale i tak bawiliśmy się świetnie. Wszyscy zadowoleni,a byliśmy większą ekipą.

Zalety

Lokalizacja blisko pięknej, piaszczystej plaży. Jedzenie - każdy dla siebie coś znajdzie. Pokoje czyste, sprzątane regularnie, chociaż część z nich wymaga odświeżenia, ale generalnie to ok. Najlepsi są animatorzy, organizują ciekawe gry i zabawy, są życzliwi i uśmiechnięci, świetni ludzie, dobrze wykonujący swoją pracę.

Wady

Strasznie długo czekaliśmy na pokoje. Reszta ok.

Pobyt - Lipiec 2025

Pobyt w tym hotelu był rewelacyjny . Hotel bardzo fajny .Pokoje codziennie sprzątane -ręczniki dziennie wymieniane .Jedzienie bardzo smaczne i duży wybór . Nie brakowało nigdy niczego . Przekąski w barach o wyznaczonych godzinach bardzo dobre . Animacje prowadzone zarówno w ciągu dnia jak i wieczorem . Animatorzy pierwsza klasa -robią dobrą robotę . Obsługa hotel miła i bardzo pomocna . Plaża czysta z dużą ilością leżaków .

Zalety

Plaża ,animacje .blisko do centrum

Bella Vista Family Resort (ex.Dessole)