Luksusowa marina z restauracjami i sklepami
Rafy koralowe idealne do nurkowania i snorkelingu
Spokojna plaża z palmami i łagodnym wejściem
Możliwość rejsów łodzią i wypraw na pustynię
Pobyt w terminie na początku listopada. Pokoje skromne, ale czyste, obsługa miła zawsze uśmiechnięta i pomocną. W barze i na stołówce obsługa rewelacyjna.Jedzenir bardzo smaczne choć wiadomo że znajdą się tacy co będą wybredni. Mi osobiście bardzo smakowało. Tequila bum bum wymiata szczególnie po kilku seriach przy barze 🤣. Pogoda jak na listopad petarda, 33 stopnie praktycznie przez cały pobyt tygodniowy. Woda ciepła w morzu choć brakowało większej rafy koralowej. Ogólnie pobyt oceniam na wysokim poziomie i totalnie mnie zaskoczył. Pokoje typowo w stylu egipskim. Skromnie e środku ale dużo miejsca
Miła obsługa, smaczne jedzenie, dobre piwo i tequila bum bum. Fajna plaża z dużą ilością leżaków, choć trzeba brać pod uwagę że po godzinie 10 z wolnymi miejscami na leżakach może być już ciężko
Jedyna atrakcja jedyna atrakcja e okolicy to port ghalib do którego kursuje z hotelu taksówka wodna za 2 dolary od osoby.
W Egipcie jakiś 12/13 hotel i pierwszy raz tak pyszne jedzenie!!! Prawie zawsze kurczak i pizza w wielu wariacjach i inne pyszności, choć wybór raczej nie porażająco duży i raczej monotonnie, za to naprawdę smacznie. W barze restauracji mega dobre wino czerwone i białe!!! Wifi dobrze śmiga w całym hotelu i na plaży. Obsługa przesympatyczna nie nastawiona na napiwki i mieliśmy wrażenie że jesteśmy tu bardzo mile widziani(wiadomo że Egipt czy Turcja nastawieni na Rosjan...) Generalnie hotel bardziej nastawiony na Polaków, więc sporo zwrotów po polsku, w hotelu pracuje też przesympatyczna (...) więc dla kogoś kto tylko o polsku... Plaża oddalona spacerkiem 5 minut raczej piaszczysto kamienista z kawałkiem rafy ( kolejny raz apel do(...) aby nie deptać rafy!!!) Ładniejsza rafa na prawo od hotelu lub za Pickalbatrosem. Bar na plaży z przekaskami a wieczorem warto tam zamówić kolację (polecamy pizzę, owoce morza - pyszne porcje nie do przejedzenia). Animacje i animatorzy są coś tam się zawsze dzieje. Hotel generalnie czysty i zadbany, dużo zieleni. Najgorsze jednak to łazienki (my akurat dostaliśmy prysznic bez grzyba..) drzwi do WC w stylu rustykalnym zbite z desek... Do samego Portu Ghalib można się dostać water taxi za 2$ luz drogą z buta w 30 minut. Generalnie w tej półce cenowej nic lepszego nie będzie i choć nigdy nie wracamy do hoteli to nawet rozważamy ten hotel w przyszłości (kilka osób było w nim kilkukrotnie...) gdyby nie łazienka było by 10/10 a tak ocena to 9/10
Jedzenie!!! Wino, obsługa
Łazienka
Hotel skromny raczej dla osób z małymi wymaganiami. Rodziny z dziećmi mogą czuć się rozczarowane, podobnie jak młodzież szukająca rozrywek.
Zależy kto, czego szuka. Dla nas było ok, bo szukamy słońca i wody. Można się opalać i pływać do woli. Jedzenie jest smaczne, pokoje duże, personel miły.
Hotel usytuowany na kilku poziomach (dużo schodów), do plaży trzeba dojść drogą (10-15min) bliskość portu (zapach spalin), rośliny podlewane wodą z toalet (brzydki zapach), mały wybór potraw, alkohole o zapachu bimbru, przesadnie rozcieńczane wodą. Niestety największą wadą hotelu są Polacy (głównie kobiety) i ich zachowanie: zajmowanie leżaków na cały dzień i nie korzystanie z nich, wulgarne słowa, krzyki i obnażanie się prawie do nagości. Totalny brak kultury!!!
Hotel z duszą , obsługa mega przyjazna, uśmiechnięta , pomocna. Otoczenie hotelu robi niesamowite wrażenie .Polecam każdemu i starszym i młodszym
Hotel położony w niesamowitym miejscu, krajobraz robi mega wrażenie. Hotel wyróżnia się stylem egipskim.
Najpierw plusy: Hotel blisko lotniska, transfer 15 minut. Ciekawie usytuowany, wokół pustynia i nabrzeże portu, aby dostać się do miasta trzeba skorzystać z water taxi 2$ od osoby w jedną stronę. Hotel o ciekawej architekturze, dużo egzotycznych roślin i palm, zadbany i czysty. Obsługa uprzejma. Doskonałe darmowe wi-fi 6 generacji w każdym pokoju i na plaży. Duży smart TV. Szybkie usuwanie drobnych usterek. Minusy: Koszmarne nocne programy animacyjne, od 21 do 23 nie ma szans na ukrycie się przed potężnymi kilowatami mocy łupanej “muzyki” techno. Disc jockey wyciska z aparatury przeszywające mózg soprany i ogłuszające tępe, rezonujące we wszystkich meblach basy. Jednocześnie wydaje z siebie kwiczące dźwięki - czasem dwa a czasem trzy na sekundę, co jeszcze bardziej wzmaga chęć ucieczki… Ale nie ma dokąd uciec. Zatyczki do uszu nie działają. Na koniec wersja techno Zenka M. i już po 23 można spróbować zasnąć. I jeszcze jedna ciekawostka - jedzenie na plaży jest smaczne, dobrze doprawione. W restauracji głównej na odwrót, no może za wyjątkiem jajecznicy i świetnego mleka :)
Animacje, przeciętne posiłki.
Hotel nie jest nowy ale z przymkniętym okiem mozna spędzić krotki urlop. W około Budowy.
Blisko lotniska
Niezbyt czysto.
Pobyt w hotelu minął bardzo przyjemnie, plusy dla miłej i zawsze pomocnej obsługi, jedzenie bardzo dobre i urozmaicone, czyste i codziennie sprzątane pokoje ogółem wszystko na plus, hotel godny polecenia.
Piękna rafa przy plaży hotelowej, widok na Port Ghalib też jest super.
Hotel fantastyczny czyściutkie pokoje codziennie czyste ręczniki Obsługa bardzo miła jedzenie pyszne animacje wspaniałe położenie przy plaży bardzo blisko wyjeżdżałyśmy o dwudziestej 2 wieczorem dostałyśmy pokój żeby się wykąpać nie było żadnego problemu wycieczki wspaniałe polecam wszystkim z całego ♥️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️ Na pewno pojadę do tego hotelu jeszcze raz już 😜
Czysto Super jedzenie 3 baseny Blisko morze Animacje
Żadnych!!!!!!!!!
Bardzo miła obsługa od pokoji baru restauracji aż po plażę hotel kameralny świetna lokalizacja hotelu 90% polskich turystów czysto smacznie dla każdego coś się znajdzie i przemiłe przyjęcie już na starcie byłam dwa razy i na pewno wrócę tam z przyjemnością
Spokój lokalizacja hotelu i fantastyczni ludzie którzy wkładają dużo serca w rock robią
Hotel ma swój klimat pokoje duże. Czysto sprzątane pokoje codziennie jedzenie ok śniadania monotonne obiady i kolacje super , pieczone mięso i grillowane ,
Nad samą zatoką
Spokojny hotel, świetna lokalizacja jedyny minus monotonne jedzenie.Pokoje przestronne. Plaża kilka kroków od hotelu.Ogromny plus z lotniska 15min .
Spokojny,miła obsługa,blisko plaża,niedaleko lotniska
Monotonne jedzenie
Hotel bardzo nam się spodobał. Przemiła obsługa, piękny wystrój pokojów, dobre jedzenie. Polecam!!!
-Położenie przy pięknej marinie. -Blisko od lotniska. -Wystrój pokojów.
Wybraliśmy ten hotel ze względu na opinie o nim - same ochy i achy.... Hotel prawie jak w opisie i w komentarzach - WYMAGA REMONTU. Robactwa nie było, ale czystość pozostawia wiele do życzenia. (Chociaż pan, który sprzątał u nas w pokoju był bardzo miły i skrupulatny - widać było, że mu zależało). Obsługa jest miła ale nie za darmo... jeżeli nie rzucisz dolarsów to nawet lodu do napoju nie dostaniesz... Są też opcje dodatkowo płatne, jak np. sok ze świeżo wyciskanych pomarańczy przy śniadaniu za 2 dolary... gdy obsługa zobaczy, że często kupujecie to nagle chowają kartkę z informacją, żeby cię skasować 3 dolary, bo kurs dolara się zmienił... To samo z piwem heineken... 3 dolary, po godzinie już 4 a na drugi dzień 5... Chytrusy jakich mało.. Atrakcje dla dzieci: 4 małe zjeżdżalnie, które były czynne 1-2 godziny dziennie i na tym koniec.
Hotel jest położony w porcie a nie na odludziu, więc taksówką wodną można popłynąć na promenadę, 3 min.
Hotel się sypie.
Spędziliśmy wspaniały tydzień w Marina Lodge at Port Ghalib i z czystym sumieniem polecamy to miejsce każdemu, kto chce połączyć relaks z prawdziwym komfortem. Już od samego wejścia gości otacza życzliwa, uśmiechnięta obsługa — kelnerzy, barmani i animatorzy sprawili, że poczuliśmy się tam wyjątkowo
hotel jest kameralny, pełen kwiatów i zieleni, co tworzy wyjątkowy, intymny klimat. Położony przy marinie, z widokiem na jachty i Morze Czerwone — idealne dla osób ceniących malownicze widoki i spokój. Animatorzy i barmani wyróżniani za zaangażowanie i umiejętność tworzenia ciepłej atmosfery.
sugerowano użycie prebiotyków ze względu na przelewanie naczyń z kranu. UWAGA! pluskwy w materacach… będą gryźć w nocy, jeśli nie włączysz klimatyzacji
Hotel świetny – jedzenie pyszne i urozmaicone, plaża czysta i zadbana, a pokoje codziennie sprzątane i bardzo komfortowe. Obsługa miła i pomocna, idealne miejsce na udany wypoczynek!
Baseny Plaża Jedzenie Obsługa
Wspaniałe miejsce na odpoczynek. Cudowna plaża przy hotelu. Bardzo dobry basen na terenie hotelu. Rozmaite posiłki, różne napoje dostępne.
Obsługa na wysokim poziomie, posiłki bardzo dobre i urozmaicone.
Świetny hotel budżetowy ze wspaniałą atmosferą. Doskonałe działa wi-fi. Piękna plaża, animacje, czysto i wspaniała obsluga. Polecam
Plaża, obsługa, czystość
Jedzenie, choć głodni nie chodziliśmy, z 30 dań da się wybrać coś dla siebie
Hotel przyzwoity. Brak co prawda złotych klamek ale dla nas był super. Pokoje duże, urządzone w stylu marokańskim codziennie sprzątane. My mieliśmy pokoje na parterze przy scenie, gdzie odbywały się animacje, więc w godz. 21-23 było trochę głośno. Jedzenie bardzo dobre i dużo. Każdy znajdzie coś dla siebie. I nie słuchajcie tych, co piszą, że nie było co jeść. Pyszne twarożki na śniadanie (ten z pomidorem po prostu super). Różnorakie ryby i mięsa na obiad i kolację, dużo owoców i słodyczy (mniam). Kilka razy kolacje były serwowane na zewnątrz. Miało to swój urok, szczególnie po zmierzchu. dwa baseny na różnych poziomach. Zawsze znalazło się wolne leżaki. W ciągu dnia różne zajęcia dla dzieci i dorosłych. Plaża hotelowa oddalona od hotelu (niecałe 5 min. spacerkiem) ale zaraz przy brzegu jest rafa koralowa. Przydadzą się buty do wody i maska do snurkowania. Na plaży bar. Można zjeść i napić się zarówno kawy, herbaty jaki i zimnych napojów i drinków. Obsługa hotelu bardzo uprzejma i miła. Polecam zapisać się na masaże. Będzie ktoś chodził i zapraszał. Ogólnie hotel na 5-.
Fajne duże pokoje. Dużo zieleni, Bardzo dobre jedzenie. Miła i uczynna obsługa.
czasami zdarzało się, że do pokoju (mieszkaliśmy na parterze) wchodziły pająki.
To mój 7 raz w Egipcie. Hotel kameralny, jeśli szukasz wakacji Aby spędzić je w spokoju i słońcu to polecam. Dużo rodaków. Obsługa bardzo miła, dbają o czystość jak tylko się da. Powiem szczerze że lecąc i czytając opinie wcześniej nie oczekiwałam cudów a jednak miło się zaskoczyłam. Blisko do Mariny gdzie można wyskoczyć do restauracji. Transfer z hotelu ekspresowy - o 15 wylądowaliśmy w Marsa a o 15:45 byliśmy już na leżakach w hotelu :) plaża nowa czysta - jednak jeśli są tu miłośnicy snurkowania to oka nie nacieszą, rafa martwa. Trochę rybek nic poza. Jedzenie, jak ktoś pisze że monotonne to kompletnie tego nie rozumiem. Oczywiście na śniadania to samo jak w każdym hotelu tzn. Omlet, jajka, płatki, jakieś naleśniki etc ale zawsze świeże sałatki, jedzenie też smaczne. Kolację i obiady były urozmaicone, ja głodna nie chodziłam. Animacje - takie sobie, ale coś tam jest. W hotelu brak tłoku. Dla mnie na plus. Gdybym trafiła fajnego lasta, zapewne bym tu mogła wrócić :)
Obsługa Czystość Blisko lotniska Czyste baseny Kameralny klimat
Brak rafy
Hotel niewielki, bardzo przyjemny, pokoje przestronne, czyste, miła obsługa, posiłki smaczne, ładna, nowa plaża z widokiem na Port
Kameralna atmosfera, cisza i spokój, blisko lotniska
Słabe animacje