Snorkeling na rafach koralowych i spotkania z delfinami
Safari na quadach po pustyni z wizytą w wiosce Beduinów
Zakupy i lokalny klimat w bazarze El Dahar
Tętniące życiem nocne kluby i bary w Hurghada Marina
Bardzo polecam hotel Mariott Hurghada Beach Resort!
-restauracją -obsługa -pokoj z widokiem na morze -plaza -darmowe leżaki
Hotel znanej sieci, utrzymujący wysoki poziom obsługi. Wyżywienie trochę ubogie, monotonne ale zawsze można coś zjeść i nie dojadać na mieście.
Czystość, miła obsługa
Fenomenalny hotel z najlepszą obsługą i jedzeniem.
Świetna lokalizacja, więcej niż jedna plaża, dostęp do siłowni. Było bardzo spokojnie i cicho. Bardzo dobre jedzenie
Zapłaciłem więcej za lepszy pokój (wybrałem Deluxe Sea View). Pierwszy pokój który dostałem był w kiepskim stanie (drzwi od szafy zepsute, głowica prysznicowa sklejona silikonem). Pokój był również tak umiejscowiony, że już od 9 rano do końca dnia balkon był w cieniu. Na szczęście gdy poprosiłem o inny słoneczny pokój to otrzymałem go natychmiast i zmieniłem bez dopłaty. Minusem hotelu jest też sąsiadujący, nieukończony budynek który psuje widok.
Bardzo przyjemny hotel z pomocną i miłą obsługą. Bezpieczny dla żołądka i dobrą obsługą restauracyjną i plażową.
Dobre pokoje przyjemna plaża i wyspa dobra nie nachalna muzyka
Wad brak
Super klimat,piaszczysta plaża elegancki basen widoki z balkonu na morze,dobre jedzenie wszędzie blisko.Polecam
Miła obsługa,blisko wszędzie,dobre jedzenie
Super - kameralnie, czysto, fajne jedzenie i super obsługa
Hotel w tej kategorii cenowej najlepszy w jakim byliśmy, już po raz drugi. Jedzenie dobre, animatorzy fajni, szczególnie Nadia z Ukrainy. Obsługa fantastyczna. Nie ma bitwy o leżaki plażowe. Rok temu napisałam w wadach, że w hotelu tej klasy nie było ekspresów do kawy, rozlewano rozpuszczalną z dzbanków. Nie wiem, czy moja opinia miała wpływ na to, że w tym roku można było się rozkoszować pyszną kawą z ekspresu. Dla nas ważna jest możliwość jedzenia posiłków na zewnątrz. Rok temu na tarasie stało kilka stolików. W tym roku rozbudowany taras mieścił 30 stolików. Jest to nasz ulubiony hotel w Egipcie.
Duży taras przy plaży, z widokiem na morze i jachty, na którym jedliśmy śniadania i kolacje. Wszędzie blisko. Po wyjściu z hotelu jest plaża i restauracja. Animacje na wyspie. uwielbiamy ten hotel.
Nie ma wad. Nie wiem, czy nie wrócimy do hotelu po raz trzeci za rok.
Bardzo dobry hotel w fajnej lokalizacji ( 30 minut pieszo do Hurgady). Ładne i zadbane otoczenie, klimatu dodaje wysepka z pomostem. Dużym atutem jest projekt hotelu- wszystkie pokoje maja widok na morze. W ogólnej ocenie Hotel Marriott Hurgada- wypada BARDZO WYSOKO. Dziękujemy za wspaniały pobyt i wakacje.
Bezwzględnie na wysoka ocenę zasługuje : 1) posiłki , hotel trzyma standard europejskiego dobrego hotelu,2) bardzo wygodne łózka do spania, 3) czystość 4) obsługa- starają się bardziej niż w europejskich hotelach, ale są bardzo grzeczni i taktowni :-).
Dla osób nie podróżujących do Egiptu czy Turcji - może się zdążyć nieprzyjemny, przejściowy zapach w okolicach - wynikający ze źle rozwiązanego systemu kanalizacyjnego zarówno w Egipcie jaki Turcji, Syrii czy Iraku. Jakość wykończenia łazienek( które są czyste) również jest w standardzie nieco niższym niż europejski.
Pobyt w tym hotelu okazał się totalną katastrofą, w ofercie owszem widzimy piękne zdjęcia, ale to by było na tyle z uroków tego miejsca, okres świetności hotel ma dawno za sobą, dwie doby po naszym przybyciu w hotelu rozpoczal się remont i zamknięto główny basen, oczywiście nikt nas o tym nie poinformował wcześniej...jedzenie okropne, monotonne i niesmaczne, na plus jedynie obsługa, która faktycznie bardzo się stara.Nigdy więcej z pewnością bym tam nie wróciła.
Hotel jest stary i to widać, jedzenie okropne, naprawde na tle innych hoteli ten wypada bardzo słabo.
Świetny,spokojny ,czysty hotel. Bardzo dobre położenie hotelu,niezłe jedzenie,miła i uczynna obsługa.
Wspaniałej miejsce na wypoczynek, cisza i spokój być może dlatego, że byliśmy po za sezonem listopad-grudzień 2024. Jedzenie bardzo dobre, świeże. Obsługa na 10.
Lokalizacja, plaża, jedzenie, dobre piwo.
Słabe przekąski, żeby zjeść coś dobrego trzeba zapłacić.
Wszystko zgodnie z ofertą,polecam.!!!!!!!!!!Jesteśmy zadowoleni z pobytu.
Blisko plaża,blisko do miasta.Obsługa super!!!!
Ma już swoje lata.
Polecam hotel osobom chcącym odpocząć. Bardzo fajnie rozwiązanie z animacjami i występami wieczornymi na wyspie. Reszta hotelu ma spokój. 😄
Hotel spokojny.i elegancki.
To nasz 8 pobyt w Egipcie i najlepszy hotel w jakim byliśmy. Położony przy plaży. Z każdego pokoju widok na morze i wieczorem na migocące w oddali światła Hurgady. Piękna, czysta plaża i łagodne zejście do morza. Na plaży napoje przynoszone do leżaków, nawet w wiaderku z lodem. Brak nachalnych sprzedawców wycieczek i wszystkiego innego. Ogólny spokój i relaks. Po raz pierwszy nie musieliśmy wstawać 6:00, by zająć leżaki w pierwszym rzędzie. Nawet o 8:00 plaża była pusta. Jedzenie smaczne, , ale codziennie na obiad i na kolację to samo. Dobre wino, szubka i miła obsługa. My nie żałowaliśmy napiwków, więc wino lód, czy poranna kawę z mlekiem dostawaliśmy od razu bez czekania. Dla nas najpiękniejsze były śniadania i kolacje jedzone na tarasie usytuowanym przy samej plaży z cudownym widokiem na morze i jachty. Dla tego widoku warto zapłacić więcej za ten hotel. Polecamy hotel i prawdopodobnie po raz pierwszy znów do niego wrócimy.
Brak konieczności zajmowania leżaków o świcie i taras restauracji przy plaży z widokiem na morze.
Brak ekspresów do kawy. Kawa nalewana z termosów, zwykła rozpuszczalna, niezbyt dobra, z czym jeżdżąc od lat na wakacje spotkałam się po raz pierwszy. To jedyny minus hotelu, ale moim zdaniem niedopuszczalny. Wszystko inne było super. Polecamy.
Dotychczas - ok. 6-7 pobytów w Egipcie : Sharm oraz Hurgada. Od ponad trzydziestu lat corocznie (czasami dwukrotnie) wakacje za granicą (chodzi o pokazanie skali porównawczej - nie samochwalstwo). Najwszechstronniejszy (najlepszy) hotel w którym byłem : lokalizacja, stan budynku : pokoi, przestrzeni wspólnych, basenu, plaży (łagodne zejście do morza, codziennie sprzątana i grabiona), wręcz "opiekuńczość" personelu (nie tylko za bakszysz!) Spora liczba gości typu VIP - np. przywiezione "własne" nianie do dzieci, jachty z full obsługą zabierające gości z hotelowego mola - to świadczy na pewno o dobrym poziomie hotelu. Pokoje hotelowe - od dwójek z francuskim balkonem (najtańsze) do kilkupokojowych apartamentów dają możliwość wyboru. Zarówno plaża hotelowa, dostęp do morza, infrastruktura (np. wyspa) - super. Trzeba zaznaczyć, że to hotel głównie dla dorosłych - raczej brak rozrywek dla dzieci. Wyżywienie - bardzo dobre. Zdaniem niektórych - mało lub brak np. kiełbas, szynek, wieprzowiny - ALE pamiętajmy - zarówno położenie geograficzne (upały) jak i religia - mogą być usprawiedliwieniem. Z czystym sercem polecam!
Patrz opis.
Gdybym pojechał z dziećmi - brak dla nich dedykowanych rozrywek i np. parku wodnego - ALE to raczej nie jest hotel dla dzieci.
Katastrofa... Po godzinie pobytu w hotelu dzwoniliśmy do rezydentki z prośbą o zmianę. Razem z nami zatrzymała się jeszcze jedna para która poszła w nasze ślady. Hotel stary, ewidentnie nadszarpnięty duchem czasu. Te piękne zdjęcia które widzą Państwo w ofercie absolutnie nie odzwierciedlają stanu rzeczywistego. Pomijam już fakt że na żadnym z nich nie widać opuszczonych budynków które są tuż obok za ogrodzeniem. Jedzenie to całkowita porażka. Brak jakiegokolwiek wyboru oraz zero zainteresowania ze strony obsługi. Zdążyliśmy zjeść tak zwany " obiad " i posiedzieć z 10 minut przy pustych talerzach zanim ktokolwiek do nas podszedł i zaproponował coś do picia. Pomijam fakt że co chwile będziecie się spotykać Państwo z pytaniem ( Whatś your room number ? ) tak przez cały dzień i wszędzie .... Bar przy basenie nie jest objęty formą all inclusive ponieważ jedzenie które w nim serwują jest dodatkowo płatne a być może jest to jedyne miejsce w którym można cokolwiek zjeść. Jacuzzi i sauna są wyłączone z użytku z powodu remontu o czym nie ma nawet słowa w ofercie. Ze swojej strony szczerze odradzam wyboru tego miejsca i na pewno będę składał reklamację do przewoźnika.
Brak ....
Za długo wszystkie wymieniać
Hotel mocno juz nadszarpnięty zębem czasu, ale to zupełnie nie psuje przyjemności pobytu. Jest czysto i standard serwisu utrzymany, a zaangażowanie obsługi, uśmiech i okazywana gościom sympatia wykraczają daleko poza standard. I naprawdę nie wynika to jedynie z chęci otrzymania napiwku. Mam wrażenie, ze większość pracownikow zwyczajnie lubi gości i uwielbia pomagać. Jedzenie jest urozmaicone i smaczne, choć kuchnia europejska sprawia trochę kłopotu tutejszym kucharzom. Moze i dobrze - jak lece na inny kontynent, to nie po to, żeby jeść to, ci mam na codzień. Warzywa zawsze świeże i naprawdę wybitne. Wygodne łóżka, duże pokoje z balkonami i widokiem na morze, basen z podgrzewaną woda, własną plażą i uroczą wysepką oraz marina. Czy potrzeba czegoś wiecej na wakacje? Hotel jest troszke zbyt daleko od centrum Hurgady, by chodzic pieszo, zwłaszcza w upalne dni. Ale jest tez dobrą bazą wypadową na wycieczki. Hotel nie idealny, ale naprawdę wart polecenia.
Obsluga
Braki sztućców na posiłkach, pojawiające się wieczorami „zapachy” kanalizacji - krótkotrwałe, no ale jednak psujące nastrój.
Super hotel w centrum miasta. Bardzo dobre jedzenie. Czysto. Duży plus za faktyczną restaurację, a nie stołówkę.
Hotel na bardzo wysokim poziomie. Zlokalizowany blisko centrum Hurghady, z prywatną piaszczystą plażą, przyjemnym basenem. Obsługa na bardzo wysokim poziomie, świetne animacje, wszyscy przyjaźni i otwarci. Rewelacyjna włoska restauracja a la carte. W hotelu można świetnie odpocząć, nie jest to typowy hotel all inclusive z głośnym disco i kolejką do baru. Spędzone 2 tygodnie w pełni spełniły nasze oczekiwania.
Obsługa, prywatna plaża i wyspa, animacje, pyszne jedzenie
Niestety dużo rosjan w hotelu
Hotel odnowiony, pokoje przestronne, łazienka czysta i codziennie sprzątana. Bardzo dobry.
Czysto, bardzo miła obsługa, jedzonko... dla każdego coś się znajdzie, napoje OK.
BRAK