Bogate zaplecze sportowo-rekreacyjne.
Bliskość piaszczysto-żwirkowej plaży z łagodnym zejściem do morza.
Miniklub prowadzony przez profesjonalnych animatorów.
Miniaquapark z ulubioną przez najmłodszych zjeżdżalnią "ośmiorniczką" i grzybkami wodnymi.
Super hotel bardzo duży,super jedzenie ,obsługa pomocna ,kulturalna i sympatyczna .
Z hotelu wszędzie jest blisko ma oczywiście swój zewnetrzny basen. Pokój czysty codziennie sprzątany duża łazienka.
Nie ma się do czego przyczepić
Jeśli zależy Ci na czystości pokoju, dobrze zorganizowanym hotelu oraz jakość jedzenia ma dla Ciebie duże znaczenie to szczerze odradzam wybór tego hotelu. Zaczne od plusów bo ich jest aż jeden: • widok z pokoju i położenie przy plaży. Minusów nazbierało się przez trzy dni całkiem sporo. Przedstawiciel wakacje.pl polecił i zachwalał mi ten hotel, ale niestety nic co teoretycznie miało być atrybutem tego hotelu nie sprawdza się w rzeczywistości. Zastaliśmy pokój brudny, nie do końca posprzątany. Sama łazienka miała wiele do życzenia. Zatkany zlew, na szczęście po kontakcie z recepcją ten akurat problem został zażegnany. Niestety w łazience unosi się przykry zapach. Ręczniki nie są wymieniane na bieżąco. Oferta gastronomiczna all inclusive to jeden wielki żart, właśnie piszę tą opinię mając problemy żołądkowe nie wychodząc z pokoju cały dzień. Jeśli chodzi o jedzenie mam niewielkie oczekiwania, zależy mi na tym żeby było chociaż świeże. Przy takim obłożeniu hotelu, restauracja serwująca: śniadanie, obiad i kolację powinna być zaopatrzona w większe stoiska aby uniknąć stania w kolejce po jedzenie każdego dnia o każdej porze. Jednym słowem nie polecam, z przykrością stwierdzam że sam widok nie wynagradza wszystkich przykrości jakie można tutaj napotkać.
Widok oraz położenie.
Nieczystość i brak higieny. Przykry zapach unoszący się w hotelu jak i w pokoju. Oferta gastronomiczna all inclusive. Mało nowoczesny hotel.
Kompleks jest dość duży i dobrze wyposażony, tak naprawdę jeśli by się uprzeć to nie trzeba go opuszczać przez cały pobyt bo jest tu i sklep spożywczy i sklep z pamiątkami, ścieżki do spacerów, plaża morze bar. Sam hotel "Poseidon" gdzie miałem pokój z widokiem na morze i z balkonem (są też z widokiem "na ogród" czyli od strony wjazdu głównego) jest czysty, prosty w odnalezieniu się w nim. Sam pokój bardziej 3 gwiazdkowy niż 4. Zgłosiłem że czajnik nie działa, podmieniono go ale dalej nie działał - okazało się ze gniazdko nie działało. Hotel w dobrej lokalizacji, zaraz za bramą przystanek na bus do Korfu, centrum miasta jest po drugiej stronie rzeki.
Wszystko jest na jednym poziomie, tylko jadalnia główna jest na pierwszym ale są dwie windy - w przeciwieństwie do innych hoteli na Corfu na zboczach gdzie zdarza się że wakacje to jedna wielka wspinaczka tam i z powrotem. Brak kolejek, brak tłoku, miejsca dostępne czy to przy basenie czy przy morzu czy w basenach.
Pokoje i łazienki remont miały kilka ładnych lat temu, zapach szamba w łazience ale to częste na tej wyspie.
To byl nasz drugi pobyt na wyspie Korfu. Skuszeni dobrymi opiniami zdecydowalismy sie na wybor tego hotelu. Podrozowalismy w 3 rodziny, kazdy z nas ma jakies zastrzezenia. Hotel jest polozony na duzym terenie, z zadbana zielenia, czysty. Jednak spacerujac i wchodzac do holu glownego czuc zapach kanalizacji, a w okolicy game roomu = smieci ( niestety codziennie przechodzilismy tam kilka razy dziennie). Czystosc wody w basenie pozostawia wiele do zyczenia ( jedno z dzieci po przypadkowym polknieciu wody wymiotowalo i mialo biegunke), podoba jakosc wody - rowniez w basienie dzieciecym. W restauracji chaos podczas posilkow, obsuga goni ludzi zeby nie podchodzili z dwoch stron do stanowisk, kolejka przez pol restauracji ( do 3 stanowisk). Kawa / Herbata zamkniete na czas obiadu. Beach bar- bardzo duze kolejki, brak wody, tylko kolorowe napoje. Czesc hotelu, z plaza z wydzielona strefa francuska gdzie pozostali goscie nie mieli wstepu. I co najwazniejsze- po przylocie ( ok godz 20) wydano nam pokoj nieposprzatany. Klimatyzacja smierdzaca, dlugo utrzymujaca sie wilgoc- brak wentylacji w lazience, spowodowala ze podloga nie schla, a po kilku dniach wyszedl na scianie grzyb, ktory zostal nastepnego dnia zmyty plynem z chlorem. Ogolne wrazenia z hotelu sa mocno mieszane, nie wybralabym go drugi raz na wakacje. Wrocilismy chorzy, z covidem ( obsluga hotelowa poinformowala nas przy wymeldowaniu ze w hotelu sa zachorowania na covid)
duzy teren, ladnie utrzmana zielen przed hotelem market z drobnymi upominkami i artykulami spozywczymi wifi dzialajace prawie na terenie calego hotelu polscy animatorzy
brak wentylacji w lazience i grzyb na scianie nieposprzatany pokoj przy odbiorze kolejki w restauracji brak dystrybutora z woda w barze na plazy brudna woda w basenie dosc glosno wieczorami
Ludzie,omijajcie ten hotel z daleka,to jakieś nieporozumienie, ten hotel nie zasługuje jak dla mnie nawet na 3 gwiazdki.Nie wiem kto pisze te opinie, nie chodzi już nawet o standard pokoju, bo wiedziałam na co się pisze, ale piszę opinie pierwszej nocy, bo nie mogę spać bo klima byle jak działa i jest duszno, w pokoju nie było nawet wody, zjechałam zdezeliwaną windą na recepcję po wodę i też nie ma dosłownie nigdzie wody, zostaje tylko kranówa.Barmani za bufetem stoją za karę , nieprxyjemni, za tak drogie pieniądze bo niestety nie mało płaciliśmy pierwszy raz w życiu chciałabym już wracać do Polski.Itaka wstydziłaby się oferować takie miejsce.Hańba
Lokalizacja hotelu przy morzu nic poza tym.
Nic
Hotel bez szału. Jedzenie monotonne. Nie spodziewałam się wyrafinowanej kuchni natomiast śniadanie dzień w dzień dokładnie to samo. Bardzo ciasno i kolejki. Mało leżaków i rezerwowane chyba w nocy. Czystość również na niezbyt wysokim poziomie. Animacje niestety słabe, a cola zero to cola rozcieńczona z wodą. Plus za możliwość nalewania sobie samemu piwa i wina oraz za kinder club dla dzieci w jezyku polskim.
Duża przestrzeń, salon gier, polski kinder club i to tyle.
Czystość, jedzenie, słabe animacje, ciasne baseny, mało leżaków.
Właściwie ok, trochę zaskoczyły nas zasłonki w prysznicu zamiast kabiny. Zdjęliśmy je bo to jednak mało higieniczne. Jedzenie smaczne.
Położenie blisko morza.
Zasłonki pod prysznicem.
Ogólnie hotel ok. Poza dwoma rzeczami. Po pierwsze bezsensowne kolejki do bemarów z jedzeniem. Jedna wielka kolejka a niektóre bemary wolne. Nie lepiej aby ludzie ustawiali się do tych bemarow co chcą? Znacznie zminimalizowało by to kolejki. Ja zawsze nakładałam posiłek bez stania w kolejce. Poprostu podchodziłam tam gdzie było wolne. Po drugie widoczna pleśń w dyfuzorach do napoi w budynku głównym. Ocena 6/10
Animacje
Bardzo duży plus byliśmy w domku sypialnia WC łóżko piętrowe dla dzieci, konfiguracja 2+2 bardzo polecam czysto obsługa bardzo uprzejma, jedzenia bardzo dużo, basenów, Słońca 😁 plaża super obiekt polecam
+++
Kolejki do barów 🙂
Jeżeli ktoś chce się zrelaksować podczas urlopu to nie w tym hotelu. Jeden wielki hałas, animacje na basenach z rozkręconym głośnikami, scena pod głównym budynkiem i głośne imprezy do godz.23 mimo że obiekt przeznaczony dla rodzin z dziećmi. Do tego cienkie drzwi i wszelkie halasy z korytarza jak rozmowy czy trzaski rownież nie dawały spać. Pokój maly, brodzik miniaturowy z zaslonka przyklejająca się do ciała. Brak suszarki do włosów- w tych czasach to raczej standard. Jedzenie różnorodne ale na sniadania codziennie to samo. Plus za pyszny wybór ciast i smaczna pizze w barze na plaży. Baseny 4 ale z dwóch nas wyproszono że niby nie dla nas..
Jedynie wybór pysznych ciast.
Łazienka, pokój, hałas, monotonne jedzenie.
Ładny hotel oraz całe otoczenie - dużo zieleni, baseny i plaża (piaszczysto-żwirkowa). Pokoje o minimalistycznym standardzie, ale w naszej ocenie w zupełności wystarczające (codziennie sprzątane i wymieniane ręczniki, sprawna klimatyzacja, warto wybrać pokój z widokiem na basen - wtedy będzie także widok na morze :)
Miła i pomocna obsługa, smaczne i urozmaicone jedzenie - poza podstawowymi posiłkami w barze przy plaży codziennie serwowana pizza i napoje, cały dzień dostępne są także pyszne lody w 4-smakach, które samodzielnie nakłada się do wafelka - spora frajda dla dzieciaków !
Minus, to przy pełnym obłożeniu hotelu (w pełni sezonu) bywa dość tłoczno - pojawiają się kolejki w barach oraz brakuje wolnych leżaków przy basenach i na plaży. Ponadto wg opisu łazienki miały być wyposażone w suszarki do włosów - w mojej nie było.
Hotel na pewno ma swoją historię. Pobyt rewelacyjny. Bardzo ładne otoczenie. Dużo atrakcji. Oferta all inclusive bez zastrzeżeń. Pokoje w budynku głównym ok. Bardzo miła obsługa.
Spokój, bliskość do plaży.
Brak wad.
Obiekt hotelowy ogromny, składający się z kilkudziesięciu budynków. Obiekt zadbany, jednak wymagający odświeżenia. 4- gwiazdki to za dużo powiedziane, max. 3. Otoczenie zielone i zadbane, 2 restauracje, 3 baseny, boiska do sportów, blisko do plaży.
- Położenie przy samej plaży, zdala od drogi - Urozmaicone świeże jedzenie - Uprzejma i pomocna obsługa - Pokoje sprzątane codziennie - Pokój z widokiem na morze -Całodobowa i sprawnie działająca ochrona hotelowa.
- Wszechobecny smród kanalizacji - 2 stare windy na max. 3 osoby to zdecydowanie za mało jak na tak ogromny obiekt.. Windy psuły się średnio 2 razy dziennie. - Drinki bardzo przeciętne, rozwodnione i niesmaczne. Za coś lepszego trzeba było dopłacić, all inclusive bez all inclusive. Jedynie piwo i soki całkiem znośne. Kawa bardzo kiepska. - Płatne leżaki przy plaży 3 EUR leżak - Leżaki przy basenie zajęte o 7 rano ręcznikami mimo zakazu! - Częsty brak oświetlenia korytarza na 5-piętrze.
jestem bardzo zadowolona. Może ośrodek ma już swoje lata i pokoje raczej w kiepskim standardzie, ale czysto, duży teren zielony, plaża blisko i naprawdę duża, świetne animacje, dobre jedzenie i duży wybór, dwie restauracje, bar w lobby i przy basenie (niezłe piwo z nalewaka, reszta alkoholi przeciętna). Dobrze działająca klima i wifi, bez dopłaty. Korfu piękne i zielone, obok hotelu przystanek do stolicy wyspy i duży biur wycieczkowych - tansze wycieczki niż u operatora.. Chętnie bym wróciła.
Duży ośrodek, długa plaża z częścią bardziej kameralną i bardziej rozrywkową bliżej baru, łatwy dojazd do stolicy, dobre jedzenie, jest gdzie pospacerować.
Pokój standard w budynku głównym bardzo podstawowy, nieładny, brzydka łazienka z zasłonką, czasem smród kanalizacji z toalety. Ale ja w pokoju tylko śpię więc to mały minus.
Otoczenie przyjemne. Plaża i woda w miarę. Jedzenie dobre. Pokój odnowiony. Widoki ładne. Animacje przyzwoite. Jak na Korfu to pozytywnie. Łazienka dramat 1*. Do 2000/os. Ok.
Plaża. Widoki. Zieleń. Pokój. Jedzenie. All uczciwy.
Łazienka mała i zasłona z brodzikiem - 1* Wieczorem czasem nieprzyjemny zapach z oczyszczalni lub z podlewania ogrodu. Woda mocno chlorowana w kranie.
Hotel bardzo fajny, przyjazny dla osób w każdej grupie wiekowej, dużo atrakcji, fajne baseny i blisko plaża. Jeśli wybierze się pokój typu superior to jest naprawdę fajnie. OGROMNYM MINUSEM JEST NIEDOPOWIEDZENIE W OFERCIE NA STRONIE WAKACJE.PL KIEDY NASTĘPUJE ZAMELDOWANIE I WYMELDOWANIE Z HOTELU PRZEZ CO TAK NAPRAWDĘ DWIE Z 7 DÓB SĄ SPĘDZONE NA KORYTARZU. W OFERCIE WAKACJE.PL MIELIŚMY POBYT OD 16.09 do 24.09. LOT BYŁ O 2 W NOCY A POKÓJ DOSTALISMY W OKOLICY 15 (to jeszcze można zrozumieć) lecz KOLEJNA DATA KOŃCOWA 24.09 wskazuje na to, ŻE 24.09 BĘDZIE WYMELDOWANIE, NIC BARDZIEJ MYLNEGO ZOSTALIŚMY WYPROSZENI 23.09. TA INFORMACJA DOPIERO DOTARŁA PO ZAPŁACIE W DOKUMENCIE PODRÓŻY CO WEDŁUG MNIE JEST CELOWYM ZABIEGIEM FIRMY NIE FAIR. Można to doprecyzowywać w opisie i nie byłoby problemu. Hotel fajny ale przez wakacje pl dwie doby spędzone na korytarzu.
Fajne animacje, baseny, okolica
Angielskie jedzenie, mocno średnie. W tygodniu jeden fajny wieczór grecki bez angielskiego jedzenia :)
Hotel formalnie ma 3 a nie 4 gwiazdki. Jeżeli chodzi o wnętrza budynku głównego to łazienki nie powinny dostać nawet 1 gwiazdki. Łazienki nieremontowane od czasu oddania hotelu do użytku a więc od roku ok. 1980. Aby zobrazować to o czym piszę zamieszczam kilka zdjęć. Samo położenie hotelu b. dogodne. Hotel z zewnątrz robi dobre wrażenie. Osoby zajmujące pokoje od strony wjazdu - narzekały na przykre zapachy "tego czegoś" czym podlewa się trawnik. Mówiąc wprost zapach szamba. Osoby mieszkające od strony morza, jeżeli wcześnie chodzą spać, to przed 23-cią nie usną z powodu cowieczornych animacji (karaoke, wieczór grecki, występy muzyczne, itp...). Jeżeli chodzi o mnie, nawet nieźle się na nich bawiłem. Poza tym hotel, a właściwie cały ośrodek to potężny kompleks budynków. Generalnie, czy poleciłbym komuś ten hotel - NIE (pokoje, łazienki - dziadostwo). Czy wróciłbym tam - NIE.
Jedzenie spoko. Obsługa restauracji na 5 ale pokoje i obsługa pokoi to bardzo słabo. przez caly pobyt nie wymieniono poszewek. pokoje sprzatane co dwa dni i to od oka ogólnie Agnieszka Holland moglaby zielona granica 2 nakrecic w hotelu.
restauracja ze samacznym jedzeniem.
lazienki tragedia. winda tragedia. animacje malo smaczne.
Polecam hotel, idealny dla rodzin z dziećmi. Dobre jedzienie, duży wybór, żadnych rewolucji żołądkowych, człowiek nie ma czasu zgłodnieć, między głównymi posiłkami są dostępne przekąski, smaczne drinki. Faktycznie widać, że hotel dawno wybudowany ale zdecydowanie dbają o niego. Codziennie sprzątane pokoje, wszędzie widać obsługę, która sprząta itd. Baaardzo czysto. Sympatyczni ludzie. Świetne animacje, plac zabaw. Na pewno wrócimy w to miejsce!
-czystość -różnorodność jedzenia -mocne drinki -basen dla dzieci
W tym hotelu spędziłam tygodniowe wakacje z mężem i trójką nastoletnich dzieciaków. Hotel widać, że wybudowany w latach 80-tych ale pokoje codziennie sprzątane, wymiana ręczników, czysta pościel. Kilka basenów w tym jeden główny ze zjeżdżalniami. Niestety kładzenie poranne ręczników na leżakach to nadal standard :-(. Wielkim plusem jest kuchnia w hotelu, każdy znajdzie coś dla siebie. Teren hotelu jest olbrzymi, piękny ogród, codziennie wieczorem animacje do 23:00. Miejscowość mała typowo turystyczna. Wypożyczalnia aut zaraz za hotelem. Samochód w cenie 40-130 euro za dobę. Wyspa jest piękna, szczególnie północ ma piękne plaże. Jest bardzo zielona. Polecam hotel. Zasługuje na 4*.
Kuchnia, czystość, uprzejma obsługa, wieczorne animacje.