Plaże z krystalicznie czystą wodą i spokojną atmosferą
Tuż obok kurortów Tsilivi i Zakynthos z atrakcjami
Tawerny serwujące tradycyjną kuchnię grecką
Winnice i gaje oliwne w otoczeniu zielonych wzgórz
Hotel nowy ale trochę dziwny. Przynajmniej na dzisiaj ( bo planowana jest rozbudowa )położony na wąskiej działce przez co trochę klaustrofobiczny.Z tego faktu wynikają też dziwne sytuacje np. bufet na parterze a jadalnia na piętrze.
Dużo małych basenów dedykowanych do pokojów. Miła obsługa
Woda w basenach zimna ,na przełomie września i października nie ma szans na kąpiel, na wiosnę pewnie to samo. W hotelu praktycznie sami Polacy ,niestety część prosto z memów.
Hotel z dużym potencjałem,jedzenie dobre,pracownicy recepcji oraz baru bardzo uprzejmi,pokoje czyste.
Standard hotelu zgodnie z ofertą 5☆. Pokoje codziennie sprzątane i codzienna wymiana ręczników,wyposazenie:szlafroki,kosmetyki, napoje do dyspozycji.Basen do dyspozycji,bardzo smaczne i różnorodne menu: kuchnia amerykanska,francuska i grecka.Mila i kompetentną obsługa.
Lokalizacja prawie nad morzem : 5 min.
Nie ma.
Hotel typowo pod Polaków, bez krzykliwych animacji. Raczej dla dorosłych niż rodzin z małymi dziećmi. W zależności o przydzielonego pokoju, albo jest się 24h na dobę na widoku (tarasy wychodzące na baseny i bar przy basenie), albo w oazie ciszy i spokoju (ostatnie pawilony w części kompleksu Magic Bleu). Pokoje z pełnym widokiem na morze warte są swojej ceny. Obsługa hotelowa bardzo pozytywnie nastawiona do i chętna do pomocy w każdym aspekcie. Czystość naprawdę na wysokim poziomie. Świetna kuchnia, choć pod koniec sezonu już powoli
Brak międzynarodowych kiczowatych animacji. Czystość i miła obsługa.
Nie szukałabym dziury w całym.
Hotel położony w małej miejscowości Tragaki, z kilkoma sklepami i tawernami, apteką i wypożyczalniami samochodów, skuterów itp. około 12 km od lotniska i miasta Zakynthos. Obiekt stosunkowo nowy, nowoczesny, pokoje wyposażone minimalistycznie. Prawie wszystkie pokoje na parterze wyposażone w prywatne lub współdzielone baseny.
Położenie blisko piaszczysto - kamienistej plaży. Obiekt zadbany, nowoczesny, czysty. Współdzielone lub prywatne baseny przy pokojach parterowych. Doskonała obsługa, życzliwa, uśmiechnięta i pomocna. Znakomite i różnorodne jedzenie, bardzo dobre drinki.
Cała przestrzeń obiektu zaprojektowana dość "ciasno" - poczucie blokowiska. Skromne, minimalistyczne wyposażenie pokoi, brak szaf. Słabo oświetlona łazienka, mało w niej miejsca na powieszenie np. ręczników. By uzyskać ciepłą wodę, należało czekać co najmniej 15 minut spuszczając i marnotrawiąc hektolitry zimnej.
Główna nacja w hotelu to Polacy, mniej więcej 90%. Hotel oceniam pozytywnie. Jest to nowy hotel i od razu można to zauważyć. Hotel składa się z dwóch części. Położony blisko plaży, choć plaża nie jest ładna. Jedzenie jest bardzo dobre z owocami morza. Animacji nie ma, wieczorami co drugi dzień jest gra na saksofonie, jakaś kapela i wieczór grecki.
- nowy, - czysty, - pokoje dobrze wyposażone - bardzo dobre jedzenie z owocami morza,
- mała ilość animacji, - stołówka na pierwszym piętrze a jedzenie na parterze, w związku z czym trzeba iść z talerzem po schodach
Hotel zdecydowanie dla osób, poszukują spokoju, braku interakcji z innymi gośćmi. Kompleks kilku budynków, coś w stylu apartamentowców. Każdy pokój z wejściem z czegoś jak korytarz zewnętrzny. Pokój, w którym byliśmy miał wyposażenie w stylu Ikea, otwarte półki w korytarzu, małe stoliki przy łóżku i łazienka z prysznicem. Taras na szczęście dla nas był z widokiem na sąsiedni budynek i morze. Bardzo miła obsługa hotelowa i to był jedyny element zasługujący na pięć gwiazdek. Dosyć skromne otoczenie, dwa nie za duże baseny, raczej nie za wiele miejsca przy nich, wybetonowane, na razie nie za wiele zieleni, może z czasem to się zmieni. Hol, wspólne przestrzenie raczej skromne, proste. Posiłki urozmaicone, smaczne, praktycznie każdy coś powinien znaleźć. Restauracja bardzo skromna, zwykle stoliki, krzesła, wygląd raczej jadalni niż restauracji. Bardzo miła obsługa w barze, uczynne osoby, przyjemnie się korzystało, oferta napojów alkoholowych i bezalkoholowych. Nad morze dosyć blisko, jakieś 10 minut, można się wykąpać, ale plaża bardzo wąska i w większości kamienista. Miejscowość bardzo spokojna, mała, kilka sklepów i barów. Pobyt udany, ale nie do końca tego szukaliśmy. Bardzo dziękujemy obsłudze, dyskretnej i pomocnej.
Obsługa i blisko do morza
Zbyt betonowy obiekt, restauracja przypominająca jadalnię
Ogromny plus za czystość. Codzinnie wymieniane ręczniki, myta podłoga wokół hotelu czy w restauracji również czysto. Położny jest w cichej małej miejscowości ok 3km od większej miejscowości pełnej Tavern czy sklepów.
Na pewno czystość, cisza, spokój, miła obsługa.
Największa wada jest jedzenie. Mały wybór i w smaku okropne ! Najgorsze all inclusive na jakim byliśmy nie warte swojej ceny. Plaża ok 200m od hotelu wąska brudna podczas pobytu byliśmy na niej 1 raz.
Hotel bardzo ładny. Pokoje wygodne i czyste. Jedzenie bardzo smaczne. Obsługa profesjonalna i pomocna.
Nie było potrzeby walczyć o leżaki przy basenie. O każdej porze dnia można było znaleźć wolny. Bardzo dobre drinki.
Stołówka nie najlepiej usytuowana w stosunku do bufetu z wystawionymi potrawami. Bufet na parterze a stołówka na piętrze
Hotel nowy, pokoje czyste, przestronne i zadbane. Łóżko bardzo wygodne. Obsługa na bardzo wysokim poziomie, bardzo sympatyczna i uśmiechnięta. Jedzenie różnorodne, dobrze doprawione, codziennie były nowe potrawy do spróbowania. Przepyszne drinki oraz dobra, ziarnista kawa. Blisko do morza, jednak plaża była niewielka (nam to nie przeszkadzało). Leżaki przy basenie bardzo wygodne, zawsze były jakieś wolne. Polecamy
Czystość, przestronność, bardzo dobra obsługa i wyposażenie hotelu.
Niewielka plaża- jedyny minus
Świetny nowy obiekt, jest kilka drobnostek do poprawy, ale myślę, że są spowodowane świeżością obiektu i w najbliższym czasie zostaną usunięte ;) Pokoje komfortowe, obsługa hotelu świetna i pomocna.
Hotel bardzo czysty, nowy- baseny wielkościowo w sam raz , teren w porządku- bardzo grecki , jedzenie i drinki bardzo dobre, stołówka mała , ale w większości dni raczej nie było dużego zagęszczenia. Obsługa bardzo miła i pomocna , leżaki porządne , drewniane parasole także bardzo stabilne
Długie oczekiwanie na pokój po przylocie Masa os , które były totalnie wszędzie, ciężko było spokojnie zjeść i wypić drinka Ręczniki za kaucją aż 10 e za jeden Bardzo wysoki podatek turystyczny 15 e/ dobę Zejście do morza mogłoby być bardziej zrobione przez hotel ponieważ do morza jest dość blisko
To był pobyt, którego długo nie zapomnimy! Od samego początku obsługa zachwycała życzliwością i uśmiechem, a właściciel – niesamowicie serdeczny i pomocny człowiek – dbał o wszystko z sercem i zaangażowaniem. Jedzenie? Istne niebo! Codziennie ogromny wybór, świeżo, smacznie, różnorodnie – nawet nasz syn-niejadek był w siódmym niebie! W końcu miał co wybrać i wszystko mu smakowało. Hotel jest świetnie zaplanowany – mimo pełnego obłożenia w ogóle nie czuć tłoku. Spokój, cisza, dużo przestrzeni – idealne warunki do relaksu. Nasz pokój (nr 233, ze współdzielonym basenem) był czyściutki, zadbany, bardzo wygodny. A basen przy pokoju to był absolutny hit! Można było wskoczyć o każdej porze, a delikatny wiaterek unoszący się wokół dawał cudowne orzeźwienie – nawet w największy upał. Totalny relaks! Na wielki plus również wieczorki tematyczne – przygotowane z wyczuciem, tak że chętni mogli się bawić, a osoby szukające ciszy miały spokój i komfort. Wszystko bardzo dobrze zorganizowane i przemyślane. Z całego serca polecamy to miejsce! Idealne dla rodzin, par, każdego kto szuka odpoczynku w pięknym miejscu z atmosferą jak w domu. My na pewno wrócimy! ❤️
🌟Przemiła, życzliwa i pomocna obsługa 🌟Właściciel z sercem na dłoni, zawsze chętny do pomocny 🌟 Pyszne jedzenie, ogromny wybór, codziennie świeże i różnorodne 🌟 Menu dopasowane nawet dla „niejadków” – każde dziecko znajdzie coś smacznego 🌟 Świetnie zaplanowany układ hotelu – brak poczucia tłoku mimo pełnego obłożenia 🌟 Czyste, zadbane i komfortowe pokoje 🌟 Wieczorki tematyczne – świetnie zorganizowane, z opcją zabawy lub wyboru ciszy i spokoju 🌟Idealne miejsce do relaksu
Minusów nie znaleźliśmy – każdy element pobytu był przemyślany i zrealizowany tak, aby goście czuli się w pełni zadowoleni i zrelaksowani.
Pobyt w hotelu Mirage Bleu Resort na Zakynthosie był dla mnie wspaniałym doświadczeniem. Hotel zrobił na mnie ogromne wrażenie – wszystko było dopracowane w najmniejszym szczególe. Obsługa zasługuje na najwyższe uznanie, ponieważ naprawdę dbała o komfort gości i zawsze była pomocna oraz uśmiechnięta. Jedzenie było pyszne i różnorodne – nie mam żadnych zastrzeżeń. Pokoje były codziennie sprzątane, wszędzie panowała czystość, a baseny były regularnie zadbane i bardzo przyjemne do korzystania. Cała atmosfera w hotelu sprawiała, że czułam się tam wyjątkowo. Było po prostu pięknie, cudownie i z pewnością jeszcze tam wrócę. Polecam ten hotel każdemu, kto marzy o udanych wakacjach na Zakynthosie! 🌴☀️
• pokoje z prywatnymi lub współdzielonymi basenami – idealne do relaksu i odpoczynku, • bardzo wygodne łóżka, które zapewniają komfortowy sen, • smaczne i urozmaicone jedzenie, • codziennie sprzątane pokoje i wysoki standard czystości, • zadbane baseny ogólnodostępne, • przemiła i pomocna obsługa.
Dla mnie to nie była wada , ale niektórych może tak lokalizacja
Doskonały hotel! Bardzo wysoki standard obsługi oraz świadczonych usług! Polecam
Wysokiej jakości jedzenie Świetna obsługa Nowoczesny wystrój Czystość
Nie ma
Pokój oceniam na dobry. Może to nie jakiś luksus ale nie jest najgorzej :)
Sprzątanie pokoi codziennie, choć nie dokładnie 😃
Jedzenie codziennie podobne do siebie. Musiałem zamawiać dania w pobliskich restauracjach by sobie coś urozmaicić.
Mój pobyt w hotelu zakończył się bardzo nieprzyjemnym akcentem. Hotel zażądał ode mnie opłaty 200 euro za ostatni dzień pobytu od godziny 11:00 01.08.2025 do czasu odlotu do Polski o godzinie 06:30 w dniu następnym. Zamiast zaoferować choćby minimalne wsparcie w tej sytuacji, postawiono mnie przed alternatywą: zapłać albo zostań bez dachu nad głową przez niemal dobę. W wieku 60 lat trudno potraktować takie doświadczenie jako "przygodę" – zwłaszcza w środku upalnego dnia, z bagażami i bez miejsca, by odpocząć. Choć ostatecznie uiściłem tę absurdalną opłatę, hotel nie wystawił mi rachunku mimo wielokrotnych próśb. Zostawiłem swój adres mailowy z nadzieją na jego otrzymanie, ale – szczerze mówiąc – nie spodziewam się już żadnej odpowiedzi. Pozdrowienia (niezbyt ciepłe) dla pani (...) – rezydentki (...) oraz pani (...) z recepcji Mirage Blue – które, w mojej ocenie, doprowadziły do wymuszenia tej opłaty. Nie polecam tego miejsca nikomu, kto ceni uczciwość, przejrzystość i odrobinę empatii wobec gości.
Pobyt w hotelu oceniam bardzo kiepsko ,bardzo mało było wieczornych atrakcji co było dużo wadą tego hotelu .Baseny były jak akwarium dla rybki czyli małe .Brak dostępu do morza co przekładało się na siedzenie i pilnowanie własnego basenu .Owszem była możliwość iść na plażę i nad morze w miarę blisko ale to była żenada nie plaża . Malutka cała w kamieniach i ohydne brudne leżaki płatne .Była też możliwość iść na inną plażę znacznie dalej co rekompensowało malutkie baseny .Szkoda że hotel nie organizował busa aby wozić turystów na tą plażę . Ręczniki na basen płatne za kaucją .Brak uzupełniania lodówki w wodę i innych rzeczy . Niestety ten hotel i pobyt w nim zaliczamy do nieudanych . I nie jest to tylko moja opinia ale także innych turystów z tego hotelu .Napewno ten hotel nie wart jest 5 gwiazdek ,sam beton i zero roślinności w środku. Podatek 15 euro jest zawyżony do standardu tego hotelu :(
Zaletą tego hotelu była jego obsługa i dobrze działające WiFi przypisane do każdego pokoju. No i oczywiście serwis sprzątający codziennie pokoje ,oraz zmieniana była pościel . Panie naprawdę się starały w te gorące dni .Posiłki różnorodne i smaczne były akcenty polskich dań czyli schabowe i mielone i nie tylko te dania .
Niestety wad jest więcej niż zalet ,czyli stołówka malutka ,brak klimatyzacji w niej co było porażką aby normalnie zjeść posiłek .Na dworzu kilka stolików wiecznie zajęte i trzy stoliki były non stop zarezerwowane co było kompletnie nie zrozumiałe dla nas bo wszyscy chcą jeść na dworze a nie w betonach bez klimatyzacji.Za mało obsługi na tylu gości mimo iż się bardzo starali nie zawsze i nie wszyscy byli obsłużeni .Hotel nie jest przystosowany dla dzieci nie ma tam nic dla nich .
Bardzo ładny hotel , kameralny . Takiego szukałam gdyż podróżowałam z niemowlakiem. Smaczne posiłki i duży wybór . Miła obsługa. Zawsze życzliwa i uśmiechnięta. Trochę za mało roślinności na terenie hotelu. Jest bardzo biało. Pokoje bardzo ładne. Nie działał nam jedynie sejf. Czysto .
Smaczne posiłki . Czystość . Pokoje z prywatnym basenem .
Polecam pobyt w tym hotelu jestem bardzo zadowolona ,piękne pokoje , miła obsługa , jedzonko smaczne i świeże . Bardzo miły właściciel . Myślę że wybiorę się jeszcze raz do hotelu Mirage Blue Resort . Polecam *****
Plaża przy hotelu ok 200 metrów , woda czysta , wejście z brzegu kamieniste ale dalej piaseczek , super .
Brak wad w tym hotelu .