MPM Royal Central

Hotel na ,,5,,obsługa bardzo miła ,jedzenie dobre każdy znajdzie coś dla siebie ,hotel oferuje zabawy dla dzieci ,plac zabaw dodatkowym plusem jest .

Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że nie jesteśmy osobami wymagającymi cudów za 1400 zł, ale hotel był wyjątkowo niefajny. Jedzenie było fatalne. Do wyboru ok. 6 potraw na obiado-kolację z tego większość niejadalnych. Jadaliśmy w życiu w różnych miejscach i czasem bywało lepiej, a czasem gorzej. W tym hotelu było fatalnie pod względem jedzenia. Zamiast czekać na obiado-kolację ze smakiem to było jak kara, ale jak już się zapłaciło to warto było cokolwiek zjeść żeby nie wydawać dodatkowej kasy. Sam pokój był w porządku, wygodne i duże łóżko, dostęp na balkon gdzie był spory klimatyzator, z którego kapała, a czasem leciała strumieniem woda na posadzkę na balkonie przez co człowiek czuł się trochę jak w Wenecji ;). W łazience permanentnie śmierdziało coś jak z kanału. Po każdym wejściu tam musieliśmy przyzwyczajać się do smrodu. Ogóle sama łazienka była brzydka i stara. Raz wybraliśmy się nad basen na dachu. Okazało się, że nikogo tam nie ma, lecz nasz zachwyt, że będziemy sami szybko minął. Woda zimna (co dziwne bo było gorąco, a basen na dachu), a w niej kupa much, os i innych owadów. Plusem hotelu jest lokalizacja. Jest praktycznie w samym centrum. Do plaży 5-7 minut spacerem, po drodze sporo sklepów, restauracji i klubów. Sama miejscowość mocno tętni życiem nocnym i jak ktoś chce się dobrze pobawić to zdecydowanie polecam. Knajpy w różnych stylach, każdy znajdzie coś dla siebie. Ceny do zaakceptowania.

Hotel położony w centrum, czysty, ładny, zadbany ogólnie polecam.

Zdecydowanie polecam ten hotel wszystkim, zwłaszcza tym którzy cenią sobie bliskość do \"życia nocnego\". do plaży też nie jest jakoś szczególnie daleko.

Generalnie nie zależy nam specialnie na hotelu więc nie mieliśmy dużych wymagań, Standard średni no ale to 3 gwiazdkowy hotel. Zastrzeżenia mieliśmy co do kuchni, Jedzenie zimne, niesmaczne, monotonne, jak się coś skończyło to już nie donosili. Stoły brudne, trzeba było prosić o sztućce, do sniadania były napoje z automatu do kawy ale znikneła kartka i nikt nie widział co nalewa. Trudno się z nimi dogadać. Z angielskim większość ma problem. Mieliśmy pana na recepcji który dobrze umiał po angielsku i to duży plus bo dużo z nim rozmawialiśmy. Ogólnie dla nas, dla młodych ludzi może być, ponieważ lokalizacja dobra, blisko centrum, blisko przystanków autobusowych, ale rodzina z dziećmi może być mocno niezadowolona. W porównaniu do standardu hotelu 3 gwiazdowego w Grecji na Krecie to ten wypadł bardzo słabo.

Nazwa  MPM Royal Central
Miejsce  Bułgaria / Słoneczny Brzeg / Słoneczny Brzeg
Udogodnienia  basen odkryty

Szeroka plaża z licznymi barami i leżakami

Tętniące życie nocne z klubami i dyskotekami

Aquaparki i atrakcje rodzinne w okolicy

Deptak z restauracjami i sklepami z pamiątkami

Wyświetlono 13 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Ewelina

Pobyt - Maj 2019

Zalety

Hotel czysty ,pokoje duże przestronne ,codziennie sprzątane .

Daria i Jacek

Pobyt - Wrzesień 2017

Zalety

5 minut od plaży, hotel w samym centrum, blisko sklepy, niska cena, klima w pokoju, winda, balkon w pokoju

Wady

Okropne jedzenie, zimna i brudna woda w basenie 2 na 2 metry, reszta poniżej

Iza

Pobyt - Lipiec 2017

Hotel położony w centrum, czysty, ładny, zadbany ogólnie polecam.

Zalety

Pyszne i różnorodne jedzenie, dobrze działająca klimatyzacja, i czystość. Polecam rezerwować pokój od strony hotelu Karolina garden jest wtedy mniej hałasu niż od strony głównej ulicy

Wady

Wifi- czasem potrafi zniknąć sygnał na parę godzin. Suszarka do włosów jest tragiczna, z rura jak w szatni na basenach, nie dość ze się przegrzewa, to wyłączyć też nie jest łatwo. Wentylacja w łazience mogła by być ciut mocniejsza.

Paweł

Pobyt - Czerwiec 2017

Zalety

bardzo dobre położenie jeżeli chodzi o odległość do głównego deptaku z licznymi barami, restauracjami i całym życiem nocnym. dosłownie z 300m Bardzo dobre jedzenie, nawet wybredni znajdą coś dla siebie. Przyzwoite pokoje, bez luksusów, ale nie ma co narzekać, duży pokój, duże łózka, lodówka, czysta łazienka

Wady

- basen na dachu na żywo nie robie takiego wrażenia i zapewne było by lepiej jak by był tradycyjny gdzies przed hotelem z trawka i lezakami. - ogólnie brak jakiś konkretnych wad, może jedynie to , że nie jest zbytnio luksusowy

Kamiński Przemysław

Pobyt - Czerwiec 2017

Zalety

- Położenie bardzo dobre, blisko głównego deptaku, blisko morza, - Mały ale fajny basen na dachu, - Blisko przystanków autobusowych - Winda

Wady

- Jedzenie straszne, monotonne, zimne, stoły brudne - Dodatkowo płatne napoje do obiadokolacji - Nie donoszą jedzenia - Dodatkowo płatny parking (20 leva za dobę)

Marek

Pobyt - Wrzesień 2016

Bardzo dobre położenie w centrum Słonecznego Brzegu, jednak nieco z boku, co stanowi o wyciszeniu zgiełku turystycznego zarówno w dzień jak i w nocy. Bardzo miła obsługa. Czysto i schludnie. I co ważne, jest to kameralny hotel bez tłumu gości. Doskonałe posiłki, niedostępne w żadnej okolicznych restauracji. To co chcieliśmy jeść: bułgarskie smakołyki!

Zalety

Bardzo dobre położenie z dala od zgiełku. Kameralne wnętrza, doskonałe bułgarskie posiłki. Blisko do plaży. Świetnie działające WiFi.

Wady

W zasadzie...przydał by się drobny remont. Niektóre elementy wyposażenia troszkę się zużyły.

Agnueszks Lewicka

Pobyt - Lipiec 2016

Wszystko było ok. Przyjemny hotel. Mały basen na dachu. Bardzo blisko morza. Codziennie sprzątany pokój i zmieniane ręczniki. Pościel zmieniana raz na trzy dni. Świetne miejsce do zabawy, bo znajduje się obok głównej promenady. Super klimat.

Zalety

Samo centrum Słonecznego Brzegu, wszędzie blisko, pyszne jedzonko.

Klaudia

Pobyt - Lipiec 2016

Byliśmy w tym hotelu w lipcu 2016r. i był to jeden z lepszych wakacji na jakich byliśmy! :) Słuchając znajomych odnośnie Bułgarii bałam się, że mi także nie będzie się podobać - natomiast jeśli jedziesz odpocząć, pobawić się, plażować, trochę pozwiedzać - nie masz wymagań Księżniczki i nie oczekujesz szczególnych luksusów to będziesz zachwyconaaa!! :) Hotel jest mały, ale dla nas był to plus - połowę czasu spędziliśmy tylko WE DWOJE w basenie na dachu hotelu :D Wszędzie blisko, do plaży i centrum dosłownie sekunda drogi. Jedzenie przepyszne. My mieliśmy tylko śniadanie i obiadokolację więc bałam się czy to nie za mało? ale spokojnie wystarczy bo wszystko pyszne, urozmaicone, w dużych ilościach. Na mieście też można było niedrogo zjeść, wieczorami wyskoczyć na drinka, do pubu itd a i tak wcale nie wydało się dużo :) Polecam zwiedzić Nessebar i oczywiście Aqua Park - coś pięknego :) w Bułgarii nie da się nudzić, wiecznie coś się dzieje, mnóstwo ludzi wieczorami, grająca muzyka coś pięknego :) Pokoje czyste, sprzątane, bez problemu z obsługą, która także była bardzo miła, pomocna, wiecznie uśmiechnięta :) Mieliśmy piękną pogodę - ogólnie około 30 stopni i wieczne słońce :) Podsumowując - POLECAM z czystym sumieniem ;) jeśli jest się w dobrym towarzystwie, szczęśliwym człowiekiem to naprawdę nie ma co szukać dziury w całym bo np. pod prysznicem była stara brzydka płachta zamiast normalnej kabiny :D A niezadowoleni będą zawsze niezadowoleni gdziekolwiek by nie pojechali :D pozdrawiammmm

Miłka

Pobyt - Sierpień 2014

Hotel jest ok, pod warunkiem, że masz pokój od strony podwórka. Jedzenie jak na Bułgarię ( przerażenie po przeczytaniu opinii o innych hotelach) jest bardzo dobre, duży wybór, owoce na śniadanie i kolacje. Z mięsem nie za bardzo, ale głodni nie wychodziliśmy. Położenie też ok, blisko głównej promenady, dojście do morza kilka minut.Obsługa w hotelu jest miła i pomocna. Polecam

Zalety

miła obsługa codzienne sprzątanie wybór posiłków

Pobyt - Sierpień 2014

Ogólnie hotel dla ludzi młodych nie wymagających, poza fatalną restauracją nie mam większych zastrzeżeń. Hotel nie jest duży nie ma w nim animacji ani atrakcji dla dzieci czy dorosłych. Pozostała obsługa jest bardzo życzliwa i pomocna. Z własnego doświadczenia jednak radzę dopłacić do opcji All Inclusive w innym hotelu. Jedzenie to ważna sprawa na wczasach a tu jego jakość pozostawia wiele do życzenia. Napoje podawane są tylko do śniadań, obiadokolacja jest bez napoi, trzeba sobie zapłacić nawet za wodę. Bułgaria bardzo mi się spodobała, gdybym jeszcze raz tam jechała to na 1000% nie wybiorę tego hotelu, właśnie przez restaurację.

Zalety

hotel położony w centrum Słonecznego Brzegu, do plaży około 600m, na dachu hotelu nie duży ale całkiem przyjemny basen, w okolicy mnóstwo barów i dyskotek, obsługa (recepcja, panie sprzątające, barmani w barze w lobby) uprzejma i pomocna jeśli zaś chodzi o restaurację to pozostawia wiele do życzenia.

Wady

Fatalne, monotonne śniadania, wciąż te same owoce czyli bezsmakowe śliwki, melon. Ohydne wręcz wędliny tupu konserwa, mortadela. Codziennie to samo!!! Warzywa posiekane tasakiem byle jak. Koszmar. Obiady były znośne można było coś wybrać. Panie kelnerki nie znają podstawowych zwrotów po angielsku, zachowują się nie profesjonalnie. Panu managerowi przeszkadzają błahostki w zachowaniu gości (np. prośba o możliwość zabrania szklanki z napojem, talerza z owocami o oczywiście z późniejszym odniesieniem. Nie przeszkadza mu jednak że jego obsługa (kelnerki) poza beer po angielsku nie zna innych słów, że śmieją się na cały głos i zachowują się hałaśliwie na oczach gości oraz że palą papierosy całą grupą obok tarasu na którym jada się posiłki. Posiłki wydawane są w sztywnych ramach czasowych, punkt 10 kończą się śniadania i wówczas w tempie ekspresowym wynoszone są sztućce tak żeby już nikt nie mógł sobie nic dołożyć, w tym samym tempie zasłaniane są ekspresy i automaty z napojami (ohydnie sztucznymi). Z takim podejściem spotykam się pierwszy raz a zwiedziłam już wiele hoteli.

Edyta

Pobyt - Sierpień 2014

W hotelu Royal Central spędziłam 2 tyg na przełomie sierpnia i września 2014. Pogoda dopisała, było naprawdę wspaniale. Do plaży idąc między innymi hotelami spacer trwa 3-5 min. Ja miałam balkon z widokiem na Kalina Garden dzięki temu w pokoju było cicho i nie nagrzewał się tak jak te od głównej ulicy. Plaża piaszczysta, fajna i szeroka z wydzieloną strefą płatnych parasoli i leżaków. Ręczniki można rozkładać \\\"za sznurkiem\\\". Woda w morzu ciepła co jakiś czas pojawiały się miejscowo glony. Sam hotel ok, pokoje przestronne, klimatyzowane z tv (ale programy \\\"śnieżyły\\\" i nie było obiecanej tv polonii). W pokoju nie ma niby lodówki ale jest mini bar, więc mi służył za lodówkę:) Panie sprzątające pojawiały się codziennie. Co 2 dni zmieniały ręczniki ale sprzątały raczej pobieżnie, w sumie nie inaczej niż w innych hotelach gdzie bywałam. W łazience suszarka do włosów i trochę zapyziała zasłona prysznicowa ale ogólnie ok. Posiłki nieco monotonne: jajka sadzone, fasolka, parówki, mortadela, ser biały i żółty, płatki, dżem, tosty, rogaliki, pieczywo. Kolacje również takie sobie: zawsze frytki i pizza, ryby, mięso, czasem ryż i pure, warzywa i owoce niestety wszystko niedoprawione ale sól, pierz, oliwa były pod ręką. W hotelu obsługa słabo zna angielski - ciężko się czasem dogadać, zwłaszcza na stołówce, warto sobie przygotować jakieś drobne bo Pan który zaprowadził nas do pokoju stoi tak długo aż nie dostanie napiwku...ja miałam 5 euro nie wiem czy to akurat ale stówki bym mu raczej nie dala:) Pobyt wspominam bardzo miło i były to naprawdę udane wakacje, poleciłabym hotel znajomym.

Zalety

położenie duzy pokój darmowe wifi

Wady

monotonne posilki

Pobyt - Czerwiec 2014

Super hotel piekna rafa smaczne jedzenie.Pokoje czyste duze ładnie urzadzone.Baseny duze w których mozna popływac zjezdzalnie bardzo fajne .plaza czysciutka kolor morza przepiekny.spedzilismy super urlop z 2 dzieci.polecamy

Patrycja

Pobyt - Sierpień 2013

Skromny, żadnych atrakcji w hotelu. Ale nam nie o to chodziło, blisko promenady, a tam się działo. Jedzenie często takie samo, ale mieliśmy tam ulubione potrawy i cieszyliśmy się, że są codziennie. Zdecydowanie polecam

Zalety

Czysto, codziennie sprzątane. Mimo pozostawienia wartościowych rzeczy w pokoju nic nie zginęło.

Wady

Basen na dachu nie robi na żywo wrażenia

MPM Royal Central