super hotel. Polecam. Miła obsługa. Cały czas słońce.
blisko morze, dobre jedzenie, ciekawa okolica
Hotel bardzo przyzwoity. w zasadzie wszystkie opinie powyżej są aktualne. W październiku na końcówce sezonu wszystko już trochę działało spokojniej. Animacje już trochę dogorywały -trochę ze względu na pogodę- silny wiatr wieczorami- trochę też na słabą frekwencję. Posiłki bardzo urozmaicone i poza tymi potrawami, które były ciągle zawsze było coś innego codziennie. Bardzo przyjazna obsługa, zarówno w jadalni jak i w recepcji, barze i przy animacjach. Jeśli chodzi o obsługę Itaki to rewelacja- powitanie na lotnisku, transfer sprawny, spotkanie z super rezydentem-p.Bartkiem oraz super przewodniczka w wycieczkach fakultatywnych.
Dostęp bliski do plaży, własne darmowe leżaki na plaży, super zielony i zadbany ogród. Duża jadalnia.
W zasadzie ciężko wybrzydzać , Jedyna wada jaka wyszła to cieknący dach w jadalni podczas gwałtownej ulewy.
Hotel spełnił nasze oczekiwania. Pokój na jaki trafiliśmy ogromny, spokojnie zmieściłoby się jeszcze jedno podwójne łóżko. Codziennie sprzątany i wymieniane ręczniki. Śniadania faktycznie monotonne, a jak ktoś nie lubi mielonki to raczej pozostaje mu wersja wegetariańska, ale za to spory wybór warzyw, no i zawsze była feta :) Obiady i kolacje bardzo dobre, a wybór zdecydowanie większy. W godzinach "szczytu" były małe kolejki, ale nie są one uciążliwe. Najdłuższa zawsze była przy kawie, no ale to raczej przy śniadaniu. Na plaży zawsze znalazły się jakieś leżaki. Do wody polecamy buty, bo raz są kamyki, dwa żwirek gorący. Na 8 dni, połowa była mocno wietrzna, nie wiem czy to standard Rodosu czy tylko nam tak trafiło. Animatorzy przyjemni, nienachalni. Na barze drinków z palemką nie uświadczysz, ale zawsze znajdziesz coś dla siebie. Polecamy za 4 euro wybrać się autobusem do Lindos, przepiękne widoki! A niedaleko 6km Seven Springs z chodzącymi wolno pawiami, źródełkami i wodospadami, warto odwiedzić. Piechotą z 1h15min, ale chyba jeździ też kilka razy dziennie autobus za 2euro.
Bardzo dobry hotel. Świetna lokalizacja, smaczne jedzenie, bardzo miła obsługa. Hotel położony blisko morza z jedną z najlepszych plaż w okolicy, bezpłatne i zawsze dostępne leżaki zarówno no basenie jak i nad morzem. Polecam wszystkim ten hotel.
Mimo dużej ilości osób przebywających w hotelu, zawsze było cicho, czysto i spokojnie.
Jedyną wadą była ciasna wanna w łazience .
Hotel raczej 3* niż 4*, pokoje czyste, sprzątane codziennie, choć cały hotel domaga się remontu.
- bliskość plaży
- jedzenie monotonne, nie zbyt duży wybór - leżaki na plaży zużyte, często połamane lub nadłamane
Świetny. Bliskość plaży .Czystość i obszerne pokoje.
Dbałość o gości .
Polecam hotel, jednak pokoje bardzo zróżnicowane. Bliskość morza z bezpłatnymi leżakami i barem hotelowym.Jedzenie jak na Grecję bez rewelacji, monotonne śniadanie. Okolica bardzo dobra jako baza wypadowa do zwiedzania , jednakże sama miejscowość niewielka . Bardzo fajne animacje .
Polecam ! Wszystko zgodnie z opisem , smaczne jedzenie , ładna plaża , miła obsługa i czyste pokoje . Bardzo duży i zadbany basen. Bezpłatne leżaki przy basenie oraz na plaży .
Duży zadbany basen oraz smaczne jedzenie .
Pokój z widokiem na morze w głównym budynku. Hotel generalnie bez zastrzeżeń położony na dużym obszarze. na początku mało ludzi, cicho i spokojnie. W drugiej części tygodnia (zaczęły się wakacje) zaczął się tłok, drobne kolejnki na stołówce i przy barze. Dobre położenie. W hotelu wypożyczalnia aut. na przeciwko hotelu biuro podróży z PL językiem.
Duży basen, bezpłatne leżaki na basenie i plaży. super widok z pokoju. Miły personel.
Przy większej ilości gości tłok na stołówce i kolejki przy pool barze. Dla niektórych gości problemem był limit drinków na barze (2 na osobę na 30min)
Miła obsługa, smaczne jedzenie, same pokoje przydałoby się odnowić, jednak nie można narzekać na ich czystość.
Pomocna obsługa, bliskość plaży, spokojna okolica
Pokoje do renowacji, w szczególności łazienki
Ogólnie hotel godny polecenia, miła obsługa. Ale bardziej można się tam poczuć jak we Włoszech niż w Grecij bo 90 % ludzi to Włosi. Animacje też tylko w języku włoskim. Piękna plaża. Polecam.
Blisko morza. Ładna plaża. Duży basen. Ręczniki codziennie wymieniane. Pokój codziennie sprzątany.
Łóżka w pokojach. Ogólny wystrój pokoi zostawia dużo do życzenia.
Wiedzieliśmy gdzie jedziemy - jaki to rodzaj hotelu. Dzięki temu nie mogliśmy narzekać na jedzenie, którego było pod dostatkiem. Dania pyszne, i te na płytach, te z grilla, czy choćby od Marii :) - zawsze miała na obiad i kolację coś szczególnego. Opcja all inclusive jak najbardziej wykorzystana - nikt nikomu nie odmawiał podwójnych drinków. Zatem podsumowując - adekwatnie do wiedzy o hotelu i innych opiniach.
Lokalizacja Jedzenie
głośne wentylatory na zewnątrz budynku konieczność spania przy włączonej klimatyzacji
Zdjecia hotelu zgodne ze stanem rzeczywistym, calkiem dobre warunki. Roznorodne posilki, duzy wybor za rowno na sniadanie, obiad I kolacje. Glowna zaleta poza czystym I calkiem sporym basenem jest bliskosc morza oraz bezplatne lezaki na plazy. Jedyny minus za jezyk wloski, w ktorym prowadzone byly wszystkie animacje, z ktorych niestety niewiele zrozumielismy ;)
Blisko morza, duzy wybor posilkow, ciekawe animacje.
Jezykiem preferowanym byl jezyk wloski.
W hotelu spedzilismy tydzien we wrześniu, wszechobecny w hotelu jezyk włoski na greckiej wyspie to było bardzo dziwne no i oczywiście posiłki w restauracji nastawione na Włochów - makaron w kazdej postaci, ale ogólnie ok. da się wytrzymać.
Plaża hotelowa i leżaki w cenie to niewatpliwie duzy atut tego hotelu
Pokoje szarpniete zębem czasu, turysta inny niz z Włoch wogole nie dostrzegany
Hotel składa się z kilku budynków, w głównym jest stołówka i recepcja, ale nie ma problemu z poruszaniem się po obiekcie, dobrze oznakowany :) Pokoje czyste, dość duże, każdy z balkonem, klimatyzacją, łazienka z prysznicem lub z wanną (różnie zależy od budynku), jak dla mnie 9/10. Pokoje sprzątane codziennie, zmiana ręczników również. Duża stołówka i przystępne godziny posiłków to duży plus, śniadania oceniam na 8/10 ale obiady i kolacje 10/10, urozmaicone posiłki, każdy znajdzie coś dla siebie. Teren hotelu ładnie utrzymany i to co mi się bardzo podobało to basen (dość duży, 1,5m głębokości, mniejsza część wydzielona dla dzieci i plaża 5 minut od głównego budynku :) Plaża piaszczysto-kamienista więc warto zaopatrzyć się w gumowe obuwie, ja nie miałam i dałam radę:) Duża ilość leżaków i do tego bezpłatnych, zarówno nad basenem jaki i morzem, ręcznik plażowy też można wypożyczyć w hotelu (kaucja zwrotna 10 euro). Do centrum 5-10 minut spacerkiem, dużo sklepów ze wszystkim - mydło i powidło, restauracje, bary. Hotel włoski, sama miejscowość do niedawna też, więc jedynym minusikiem są: wszystkie animacje/aerobik w wodzie po włosku, duża liczba Włochów i jedzenie raczej też włoskie, ale ja z aerobiku korzystałam :)) i jakoś się dogadałam łamanym angielskim :D
Położenie - blisko morze i duży basen; blisko sklepy; bezpłatne leżaki; urozmaicone posiłki; darmowe wifi w holu
raczej brak
Ogólne wrażenie bardzo pozytywne, hotel ładniejszy na żywo, niż na zdjęciach w katalogu czy na stronie internetowej.
Hotel położony przy szerokiej żwirkowo-piaszczystej plaży. Mimo, że leżaki są bezpłatne, nie ma problemu z ich dostępnością, nawet popołudniu. Teren hotelu bardzo zadbany, dużo zieleni, ziół, kwiatów i drzew. Jedzenie bardzo smaczne i różnorodne. Codziennie przygotowywane są potrawy z grilla czy makarony. Przeważa kuchnia włoska, raz w tygodniu odbywa się typowo grecka kolacja, a po niej (w amfiteatrze) pokaz tradycyjnych tańców greckich na żywo. Pomiędzy głównymi posiłkami, w barze przy basenie, podawane jest ciasto, pizza, bruschetta oraz świeże owoce. Pokoje bardzo czyste, przestrzenne, łazienki zadbane. Z hotelu blisko do centrum miejscowości Kolymbia, w którym znajdują się liczne sklepy, bary i tawerny. Przy hotelu znajduje się przystanek autobusowy, z którego za kilka euro można wybrać się m.in. do Rodos, Lindos czy Faliraki. Na przeciwko hotelu znajduje się też wypożyczalnia samochodów (przystępne ceny).
Największą wadą hotelu są animacje w języku włoskim. Hotel należy do włoskiej sieciówki i jest nastawiony na swoich turystów. Wszelkie informacje w pokojach, przy barach, w lobby są w tym języku. Przebywając dłużej w hotelu, można poczuć, że jesteśmy na wakacjach we Włoszech, a nie w Grecji.