Pomoc i kontakt
Magazyn Wakacje.pl
Salony sprzedaży
Udogodnienia dla dzieci: brodzik, animacje, zajęcia w miniklubie (4-12 lat), plac zabaw.
4 zjeżdżalnie wodne, w tym 2 dla dzieci (otwarte w wyznaczonych godzinach.
Atrakcyjne położenie: w pobliżu pięknej, piaszczystej plaży, blisko Side.
Rozbudowana infrastruktura: 4 restauracje a la carte, 5 barów, pralnia, minimarket.
Wlasnie zakonczylismy nasza wycieczke. Zaluje , ze nie wybralam innej miejscowosci gdzie sa typowe sklepy tureckie a nie tylko stragany z wygorowanymi cenami. Hotel duży , robi wrażenie ale jest generalnie brudno. W pokojach zimno. Jedzenie wciąż takie samo. Codziennie frytki, ryba i kawałeczki miesa z warzywami. Ciasta cały czas takie same. Po paru dniach takiego monotonnego jedzenia ma sie dosyc. Owszem osoby lubiące jesc na okraglo beda zadowolone bo praktycznie od stolu sie nie odchodzi. Bar przy ktorym nasi rodacy siedza na okraglo serwuje slabiutkie drynki a wlasciwie kolorowa wode z lodem. Mimo, ze gosci sporo to wiele atrakcji jest nieczynne. Plaza przy hotelu troche zaniedbana. Nasi rodacy bardzo glosni i zachowuja sie jak przyslowiowy Janusz i Grazynka. Troche wstyd. Natomiast pani rezydent to jedno wielkie nieporozumienie. W razie wypadku musisz radzic sobie sam i do pani rezydent sie nie dzwoni.
Uczynna obsluga, kryty basen , sauna. Codzienne uzupelnianie w pokoju wody i akcesorii kosmetycznych .
Zimne i brudne pokoje. Pani sprzatajaca tylko uzupelnia papier, szampon, zel pod prysznic. Firany w oknach lepia sie od brudu. Monotonne i nudne jedzenie. W dniu wyjazdu z samego rana praktycznie ńie bylo co jesc na sniadanie. Bulka z miodem na podroz to kpina. Wszystkie atrakcje hotelowe nieczynne. Niestety wiecej tam nie pojade. Bede wybierac inna miejscowosc.
Pobyt w hotelu był udany . Pokoje bardzo czyste. Personel dba o szczegóły pod każdym względem. Barek w pokojoch uzupełniany każdego dnia. Smaczne jedzenie. Polecam
Zaletą hotelu jest mila obsługa i smaczne jedzenie. Występy przy basenach. Nie można się nudzić nawet w miesiącu poza sezonem. Dojście do morza jest bardzo dobre i można pospacerować promenada by podziwac nadmorskie widoki. Polecam hotel w 100%
Wada znalazłam jedna . Między innymi taka może mało znacząca ale mieliśmy problem z odnalezieniem swoich pokoi. Windy , windy i trzeba z dobrej strony budynku wejść by dojechać do swojego pokoju :)
Hotel piekny,jedzenie pyszne, obsluga bardzo pomocna i miła. Ogolenie bardzo fajne wwakacje w pieknym miejscu. Polecam ten hotel.
Ogólnie kicz i tandeta udająca przepych i luksus.... Od czego tu zacząć....pokoje poniszczone, pobite lustra, odpadająca tapeta że ścian, itd plamy,zacieki,kurz....straszny syf! Panie sprzątaczki tylko wymieniały pościel i ręczniki oraz śmieci z kubłów nic ich więcej nie obchodziło. W hotelu i pokojach zimno jak w kostnicy! Przy basenie żadnej obsługi ,po cole lub drinka trzeba biegać lub podjechać windą 2 piętra wyżej.... jedzenie codziennie to samo....wycieczki wykupione u pań rezydentek słabe.... No ale one mają z tego profity więc mają układy z turkami....np obowiązkowe zakupy w" outlet "repliki z cenami jak za oryginalne....lub np rejs łodzią po jakimś kanale gdzie były po drodze same krzaki i śmieci ewentualnie góry....a na końcu mieliśmy robić piękne zdjęcia tylko nie bardzo wiem czego bo był sam piasek i woda .... Wszędzie w koło tylko ktoś chciał nam coś wcisnąć i wszędzie trzeba uważać bo ktoś chce się obłowić Twoim kosztem..... Długo by opowiadać ale ogólnie wszystko przereklamowane i przekoloryzowane
Jest z zewnątrz ładny i główny hol z recepcją również
Dużo rzeczy ..... Tureckie 5* to w Polsce 3 ....i na dodatek u nas czyściej
Hotel uważam za bardzo dobry! Znakomity wręcz. W pokoju było czysto, jedzenie znakomite (bardzo duży wybór, coś dla każdego sie znajdzie), obsługa była miła (zwłaszcza przy lobby barze). Mają saunę: eko, zwykła i parową+ opcje hamamu dodatkowo płatną. Jest kryty basen (trochę mały ale wystarczający) i zewnętrzny (ogromny) z którego nie korzystałem przez porę roku (zimno). Łóżka w pokoju są bardzo wygodne a barek był wyposażony w wody, Fante i Pepsi. Hotel jest położony blisko plaży i dotarcie tam zajmuje 2-3 minuty po wyjściu z hotelu (bardzo blisko, praktycznie jest się na plaży). Dodatkowo w okolicy jest mnóstwo bazarków dla turystów (pamietajcie by się targować) oraz bus którym za 1 euro można dojechać do Antycznego miasta Side gdzie jest mnóstwo przepięknych zabytków. Polecam poświęcić jeden dzień na zwiedzenie Side a nie branie wycieczki tam bo czasu wam zabraknie na zobaczenie wszystkiego. Nie dajcie się tam zachęcić na fałszywych tourguidów którzy nawet po polsku nie mówią :) w hotelu jest też dużo kotów (taki region) ponoć zjadają gryzonie i karaluchy więc ich obecność jest tam mile widziana. Widziałem w innych opiniach że w prysznicach jest kamień, jest to prawda ale już po pierwszym dniu o tym zapomniałem i bardzo przyjemnie mi się tam myło. Hotel jest bardzo ładny i dba o swoich gości jeśli mają jakieś zażalenia (poprzez wypelnie ankiety do wifi, ktora się pojawiła po 4-5 dniu jakoś, oczywiście jak ktoś chce to może ja pominąć :D). Serdecznie polecam ten hotel poza sezonem, w sezonie nie byłem ale nie potrafię sobie wyobrazić tłumów jakie tam muszą wtedy być, pewnie sobie jakoś z tym radzą.
Ładny wystrój (elegancki styl orientalny), Naprawdę dobre jedzenie, Sauny + basen, Lobby bar i kawiarnia, Wygodne łóżka, Blisko plaży 2-3 min piechotą
Pobyt bardzo udany, wszystkie nasze oczekiwana zostały spełnione, czyste duże pokoje, codziennie sprzątane, działający sejf, kawiarnia z pyszną kawą, herbatą i ciasteczkiem, świetnie wyposażona siłownia.
Najwyżej oceniam przesympatyczną obsługę hotelu.
Nie było słabych puntów.
Super i polecam z czystym sumieniem ten hotel, sprzątaczki codziennie, jedzenie przez cały czas 24h, bar do 24.
Duży, czysto, do morza ok 200m, basen w środku, ładnie. Tureckie 5 gwiazdek. Kilka barów, sprawna i miła obsługa.
brak animacji
Hotel ładny, obsługa bardzo miła, jedzenie dobre.
Wystój
Hotel bardzo ładny, pokoje również, jedzenie bardzo urozmaicone każdy znajdzie coś dobrego dla siebie. Obsługa hotelu bardzo pomocna i uśmiechnięta. Polecam.
Położenie hotelu jest bliski morza i to jest super,
nic
Bardzo fajny hotel bardzo duży fajne baseny sauny i dobra kawa
Nie polecam, są lepsze hotele w Turcji, nie jestem osobą wybredną ale jedzenie mają okropne, codziennie to samo, frytki i kurczak, ryba nie do zjedzenia, czystość na poziome 4, jedzenie-2
- fajne sauny
- okropne jedzenie
Pobyt bardzo udany obsługa bardzo miła jedzenie wyśmienite pokoje codziennie sprzątane dobra komunikacja przy hotelu zwiedzanie Side na własną rękę blisko sklepy i bazar polecam
Nie widzę wad
Niezapomniany pobyt w pięknym, pełnym atrakcji hotelu z fantastyczną obsługą, fantastyczna piaszczysta plaża z barem, pogoda nam dopisała. Chętnie wrócimy. Polecamy.
Plaża 🏖, obsługa, piękne wnętrza, jedzenie bardzo dobre, świetne atrakcje, sauna, baseny, bary, itd.
Panie sprzątające mają trochę problem z utrzymaniem czystosci, sporo kurzu no i barek nie zawsze był uzupełniany ale do przeżycia, chociaż 5 ✨ zobowiązuje
Hotel bardzo ładny, obsługa miła i pomocna, jedzenie bardzo smaczne, a wybór naprawdę spory. Pomimo braku sezonu na plaży kilka leżaków a nawet ekspres do kawy. Chyba nie ma do czego się przyczepić, jestem bardzo zadowolona z pobytu :)
Super hotel, super jedzonko, przemiła obsługa.
Czystość, jedzenie, WiFi nawet na plaży
Hotel ładny, zadbany, czysto. Ciekawie urządzony podjazd hotelowy.
Miła obsługa w recepcji hotelu, czysto, codzienne sprzątanie
Mało urozmaicone jedzenie, otoczenie hotelu mało zieleni
polecam wszystkim jest naprawdę super miła obsługa wszystko jak należy
bisko plaża busy
monotonne jedzenie to nie znaczy złe smaczne ale nie dla każdego ja osobiście się zatrułem ale nie wiem czym i klapa
Byliśmy w tym Hotelu 07.01.23 Hotel absolutnie nie zasługuje na 5* Na wszystkim oszczędzają. Standardy czy to w wysokim sezonie czy niskim powinny być zachowane. Po co otwierać hotel w sezonie zimowym,skoro nie dba się o gościa.W Turcji wiele hoteli zaczyna swój sezon od maja i nie próbuje działać na pół gwizdka zimą. Tym bardziej,że to właśnie zimą goście mogą tylko korzystać z tego co oferuje hotel wewnątrz. W przypadku Hotelu Oz niestety nikt o to nie dba. W hotelu panuje ogólnie półmrok,co druga trzecia lampa jest zgaszona(w lobby jedynie wszystko jest oświetlone)W pokojach są najsłabsze żarówki (musieliśmy pozdejmować klosze i nadal panował półmrok).W restauracji gdy kończy się obiad i wybija 14 pomimo iż wiele gości jeszcze siedzi przy stolikach i je zostaje zgaszone prawie całe światło. Je się przy zaświeconych dwóch żyrandolach (restauracja jest olbrzymia tak jak w tego typu hotelach). Basen niestety nie podgrzewają, albo robią to bardzo słabo woda jest zimna mało przyjemna do pływania. W saunach byliśmy 2 razy ok 11.Niestety pomimo tego,że od 9 czy 10 wszystko już jest dostępne dla gości i powinno działać na 100% obie sauny nie były nagrzane. Uwaga na śniadanie gdy ktoś wybiera się na wycieczkę fakultatywną i ma obiecane ,że zamiast lunch box śniadanie kontynentalne w restauracji.My przy wyjeździe o 4 rano do Stambułu (wyjazd wcześnie rano przyjazd w nocy)zastaliśmy w restauracji oliwki czarne,zielone,resztki ogórka i pomidora, ser z ziołami w kostkach oraz kubeczki waflowe, nutelle, miód. Nie było pieczywa,masła,wędliny, sera żółtego (ja to rozumiem przez śniadanie kontynentalne). Pomimo interwencji u Menagera restauracji nie widzieli w tym problemu,wręcz przeciwnie gdy kelnerzy zaczęli rozkładać zafoliowane patery przygotowując bufet na śniadanie dla gości hotelowych Menager stał jak kat i gdy chciałam zabrać żółty ser odsunął mnie zabronił i powiedział, że nie mamy zapłacone. Jakiś obłęd i kpina to oni właśnie mają zapłacone, a my jadąc na wycieczkę nie korzystamy z całodziennego jedzenia w hotelu.Wiele podróżuję, ale pierwszy raz coś takiego mnie spotkało. Nie działają również restauracje a'la carte, choć przed wyjazdem o to pytałam w biurze i dostałam informację, że działają. Rozumiem,że nie wysilają się o zgorganizowanie choć wieczornej rozrywki dla gości i wszystko na co mogliśmy liczyć to puszczona głośniej muzyka,ale cała reszta to skandal.Pytaliśmy na wycieczce gości jak to wygląda w innych hotelach tam gdzie są. Byli zaskoczeni u nich wszystko było ok. łącznie z codzienną wieczorną rozrywką dla gości. Jeśli chodzi o jedzenie pomimo,że wiele razy było to samo,ale zawsze coś się smacznego znalazło.Nie jesteśmy z mężem wymagającymi turystami,ale pewne Standardy uważamy, że muszą być zachowane.Zima to czas kiedy nie korzystamy z plaży, basenu zewnetrznego tylko od wieczora tzn.od 17 spędzamy już czas w hotelu.I właśnie o to w szczególności powinien hotel zadbać, a jak to olewa to powinien nie otwierać się zimą.
WiFi w pokoju Mili barmani i barista w kawiarni Bliskość zajezdni dolbuszy
Basen - woda nie podgrzewana Sauny -o godz.11 nie nagrzane Ogólnie panujący półmrok w hotelu Śniadania podczas wczesnego wyjazdu na wycieczkę fakultatywną PORAŻKA!!!! Brak animacji i wieczornej rozrywki dla gości Pomimo złożonej na miejscu reklamacji (hotel miał odpowiedzieć w przeciągu 48h.) Niestety odpowiedzi nie doczekaliśmy się
Położenie hotelu fajne Lobby świeci bogactwem pokoje i łazienki świecą brudem. Pościel nie zmieniana. Prysznic ohyda. Jedzenie takie aby tylko przetrwać - słaby wybór. Woda w basenie hotelowym zimna a za jacuzzi trzeba płacić. Syf i brud - przez tydzień nikt nie odkurzył bleee
Syf Brud Średnie jedzenie
Hotel duży,ładny, druga linia zabudowy od plaży, blisko stragany i busy. codzienne wieczorne animacje.
Dobre jedzenie, urozmaicone, dużo warzyw,.
Brak posiłków między godziną 10 a 12,30, jeśli ktoś spóznił się na śniadanie chodził głodny do obiadu. Od 10 można było dostać jabłko albo lokalne słodycze.