Szeroki wybór hoteli idealnych na wakacje dla rodzin z dziećmi
Zacznę od plusów, bo naprawdę jest za co pochwalić. Pokój świetny: czysty, wszystkie kosmetyki na miejscu, kapcie, minibar, bezpłatny sejf, balkon. Sprzątanie na najwyższym poziomie. Personel to wielka siła hotelu. Wszyscy są przyjaźni i uśmiechnięci — od recepcji po osoby sprzątające. Ekipa animatorów bardzo się stara, osobne podziękowania dla animatorki (...) — niesamowicie pozytywna i uśmiechnięta, po prostu ją pokochaliśmy. DJ super, muzyka zawsze fajna i wesoła. Morze 3 minuty spacerem, czyste i ciepłe. Wejście kamieniste, lepiej wziąć buty do wody (my kąpaliśmy się bez nich). Plaża wyposażona w leżaki i parasole, jest bar, gdzie można wygodnie posiedzieć. Cukiernik zasługuje na osobną pochwałę: deserów, tortów i ciastek jest dużo, wszystko bardzo smaczne. Niestety na tym plusy się kończą. Minusy: Hotel pozycjonuje się jako 5 gwiazdek ultra all inclusive i zupełnie temu nie odpowiada. Mam do czego porównywać. Wyżywienie monotonne. Głodni nie zostaniecie, ale dużego wyboru nie ma: dodatki, sałatki, kurczak, ryba, owoce. Kilka razy podawali czerwoną rybę z grilla — w praktyce same ogony. Jedzenie mdłe w smaku. To nie jest poziom „ultra". Napoje: ja nie piję alkoholu, a z napojów bezalkoholowych jest tu tylko gazowany napój typu cola i koktajl mleczny. Ani piwa bezalkoholowego, ani prosecco. Alkohol miejscowy, średniej jakości — zapowiadanego importowanego nie ma. Automaty z kawą nalewają okropną, gorzką kawę, której nie ratuje ani mleko, ani cukier. Jedzenie dostępne jest cały czas (restauracja, snack bar), ale nie ma szczególnie w czym wybierać. Z udanych rzeczy — kotleciki z warzywami w snack barze o 17:00, te akurat były smaczne. Zjeżdżalnie znajdują się osobno od basenu, zjechać wprost do wody nie można. Działają tylko 4 godziny dziennie: 2 godziny rano i 2 po obiedzie. Z czymś takim spotykam się po raz pierwszy. Ręczniki: przyszliśmy po nie na basen o 11:30 — powiedziano, że już się skończyły, czekaliśmy 1,5 godziny. W hotelu „ultra all inclusive" po prostu brakuje ręczników dla wszystkich gości. Hotel został otwarty w 2025 roku, dlatego zieleni praktycznie nie ma, drzewa są jeszcze małe. Schować się przed upałem można tylko pod parasolem. Przy czym animacje (zumba, dart, tenis stołowy) odbywają się w największym upale, na otwartym słońcu. Leżaków przy basenie jest dużo, ale po 11 rano wolnego już się nie znajdzie: ludzie z rana rzucają ręczniki i idą w swoje sprawy. Widać to gołym okiem — w basenie ludzi mało, a wszystkie leżaki zajęte. Wokół nie ma nic. Hotel jest oddalony od sklepów i restauracji, wieczorem nie ma dokąd wyjść na spacer. Podsumowanie: długo wyczekiwany urlop okazał się popsuty. Synowi jedzenie zupełnie nie smakowało, chodził prawie głodny. To przeciętna czwórka, ale w żadnym razie nie 5 gwiazdek z ultra all inclusive. Biorą niemałe pieniądze, a pełnego pakietu „ultra" za nie nie dają. Jesteśmy rozczarowani i na pewno już tu nie wrócimy.
Tragedia. Obsługa mowi.uwaga! Tylko po rosyjsku. Oni nawet tureckiego nie znają niemowlie mówiąc juz o angielskim. Obsługa zwyczajnie nie miła. Krzyczą rzucają naczyniami lepiej ich o nic nie pytać.. jedzenie na plaży brak a na basenie przygotowywane na talerzach godzinę przed otwarciem wiec jest zimne. Tam nawet frytki byly zechle i zimne . Napoje tylko z maszyny czyli klasyk rozcienczona cola itd. W restauracji codziennie to samo spaghetti i jakis inny makaron wymieszany z mięsem. Jeden rodzaj ryby. I jeden rodzaj mięsa w sosie. Nawet ziemniaków nie bylo. Co drugi dzien byl ryż do w.w potraw. Żenada pokoje male jak sie poprosiło to pani posprzątała. Lazienki brudne jlw grzybie itd. A ponoć to nowy hotel. Wszędzie daleko plaza brzydka i nie da sie pływać bo jest duzy spadek przez co sa duze fale.
To ze juz z niego wyjechalam.
Wszystko. Jedna wielka pomyłka
Super spędzony urlop w tym hotelu, można się zrelaksować w SPA , przy basenie czy też na spacerach brzegiem morza ( koniecznie buty do wody)
Pyszne jedzenie, bardzo pomocny personel
stem bardzo rozczarowana pobytem w hotelu Palemon Resort & Spa. Jedzenie przez cały tydzień było prawie takie samo – suche, bez smaku, często odgrzewane. Obsługa nie była jednakowa dla wszystkich gości – osoby mówiące po rosyjsku były wyraźnie lepiej traktowane. Kiedy próbowaliśmy porozumieć się po angielsku lub polsku, często spotykaliśmy się z obojętnością albo niechęcią. Co gorsza, kiedy wypowiedzieliśmy się na temat Rosji, spotkała nas bardzo nieprzyjemna sytuacja – otrzymaliśmy zakaz przebywania na terenie hotelu, mimo że mieliśmy jeszcze opłaconą dobę. To było dla nas szokujące i przykre doświadczenie. Hotel absolutnie nie zasługuje na swoje gwiazdki. Nie polecam – to były nasze najmniej udane wakacje w Turcji.
Hotel w ogromnym nieładzie. Mnóstwo niedoróbek, pokoje niby nowe, ale nie posprzątane po pracach wykończeniowych. Kuchnia fatalna, bar na plaży serwuje tylko napoje kolorowe i piwo. Położenie samego hotelu kiepskie, z dala od „ wszystkiego „. Nie polecam!!!
Niestety w części podzielam opinię Pani powyżej, największy minus to jedzenie 4 dni z rzędu kurczak i wątróbka we wszystkich postaciach, muzyka na basenie to 90 procent Turecka, wieczorami słabe atrakcje dla dorosłych.
Na plus to fajny duży basen nie ma problemu z leżakami oraz kolacja a’lacarte, barmani na rolkach (nadrabiający za kolejki przy barze basenowym przy którym był 1 barman) plus również dla animatorów za zajęcia dzienne bo było ich dużo. Pokoje zadbane , sprzątane codzienne.
Jak już pisałem to monotonne jedzenie, napoje alkoholowe nieregionalne pochowane w lodówkach pod barem, ciężko się dogadać w recepcji w języku angielskim na recepcji. Ogólnie słabe położenie hotelu, plaża również słaba.
Hotel jeszcze nowy i skończony w pośpiechu by wystartować przed sezonem (i tak z poślizgiem o 1 miesiąc). To widać po niedociągnięciach, co nie przeszkadza w pobycie. Znając Turków, to i tak dużo lepiej by nie było.Jest względnie czysto, chociaż ciągle widać ślady remontu/budowy. Ogólne wrażenia bardzo pozytywne, duży basen, miła obsługa (chociaż widać, że ciągle się uczy), oryginalne napoje i alkohole a nie jakieś lokalne mieszanki. Świetne występy na animacjach, zespoły z całego świata. Ktoś pisze, że daleko od świata - no tak, ale trzeba było patrzeć przy rezerwacji. Dla niektórych to zaleta. Jedzenie bardzo dobre, ogromny wybór, każdy znajdzie coś dla siebie (oczywiście są rzeczy które nie wszystkim smakują, ale będąc w 8 osób każdy zawsze miał coś co mu super pasowało).
Duży basen, dobre jedzenie, miła obsługa, względnie czysto i pachnie nowością, markowe napoje i alkohole, animacje dla dzieci i dorosłych
Ma problemy wieku dziecięcego, nie wszystko jest jeszcze dopieszczone, ale i tak jest OK. Basen mógłby być chłodzony, bo po południu już jest jak w zupie i nawet stojąc w nim 2h się nie schłodzimy. W morzu trochę lepiej. Plaża kamienista, ale przynajmniej nie ma wszędzie piasku - co kto lubi. Jak masz buty do wody to OK.