Pickalbatros Sands Port Ghalib (ex. Red Sea Siva Sands)

Rozległy resort. Każdy znajdzie miejsce dla siebie.

Hotel bardzo duży, typowe egipskie standardy, na plus bliskość plaży.

Pokój brudny - ale dostaliśmy po rozmowie z menadżerem inny, w sałacie w głównej restauracji robaki - w ramach przeprosin kosz z owocami ze stołówki do pokoju. Hotel rozpada się, basen bez kafelek, przy nas ratownik wyciągał kafelki śrubokrętem z basenu. Przy dzieciach jest to bardzo niebezpieczne. Jedzenie - pizza i frytki, codziennie to samo, przy tygodniowym pobycie - tylko raz w piątek coś innego. Bar przekąskowy to hot dogi z jakąś breją z mięsa w środku. Nie ma opcji że poleżysz spokojnie na leżaku bo co chwila podchodzą do ciebie osoby z chęcią wciśnięcia ci wszystkich możliwych wycieczek lub usług. Animatorzy średni, animacje 3/5 - zdarzyły się z dwie fajne na przestrzeni tygodnia. To był mój 4 raz w Egipcie i mega żałuję wybrania tego hotelu a skusiłam się opiniami. Tak naprawdę wszystkie 3 hotele z Albatrosa dostępne w Porcie mają wszystko wspólne więc jak już chcecie jechać to wybierzcie najtańszą opcję i tak będzie dostęp do tego co dla innych. W Restauracji Cardamon a’la carte pomylili nasze dania mimo iż kazali nam wybierać co chcemy zjeść przy rezerwacji, Tangine ma to samo co możecie zjeść na stołówce. Rafa koralowa przy hotelu całkiem ładna ale bez swojego sprzętu do snorklingu wejdziecie za 60$. Fajnie że port jest 3 min spacerkiem od hotelu to zawsze można coś zjeść lub pójść na zakupy żeby nie nudzić się w hotelu. Po 3 dniach pobytu już bardzo chcieliśmy wracać do domu, a o 21 leżeliśmy w łóżku z nudów oglądając YT z nadzieją że internet nie wywali nam 5 raz w ciągu dnia. W hotelu praktycznie sami Polacy więc pchanie się do jedzenia czy do baru bez kolejki to będzie norma. Szczerze nie polecam jeśli macie w planach robić coś innego w wakacje niż leżeć o 21 w łóżku i dopychac się po kawałek pizzy przez 20 minut. Drinki całkiem dobre, przy napojach z maszyny lepiej poprosić żeby lali z butelki bo możecie trafić na czarnego farfocla niewiadomego pochodzenia pływającego w Coli. :)

Jest to hotel godny polecenia, na pewno należy go rozważyć jeżeli chodzi o hotele w Marsa Alam a nawet w Egipcie. Dla każdego znajdzie się coś dobrego w restauracjach, jest duża i szeroka plaża, jest możliwość popatrzenia na rafy oraz rybki.

Wszystko super! Obsługa wyjątkowa w każdej warstwie hotelu.

Nazwa  Pickalbatros Sands Port Ghalib (ex. Red Sea Siva Sands)
Miejsce  Egipt / Marsa El Alam / Port Ghalib
Udogodnienia  basen odkryty, basen z podgrzewaną wodą, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness, tenis

Hotel jest położony w pobliżu pięknej piaszczystej plaży

W pobliżu znajduje się rozległa rafa koralowa tuż przy brzegu

Długie malownicze wybrzeże z łagodnym zejściem do wody, idealne dla miłośników nurkowania powierzchniowego

Odległość z hotelu do lotniska Marsa Alam wynosi ok. 5km.

Wyświetlono 426 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Ada

Pobyt - Listopad 2025

Rozległy resort. Każdy znajdzie miejsce dla siebie.

Zalety

Rozległy resort gdzie każdy znajdzie miejsce dla siebie.

Wady

Pokoje dosyć małe i łazienki do gruntownego remontu

Lucyna

Pobyt - Listopad 2025

Hotel bardzo duży, typowe egipskie standardy, na plus bliskość plaży.

Zalety

Dobre jedzenie, bardzo miła obsługa mowiąca dobrze po polsku, pokoje przestronne i czyste, blisko do plaży, zadbany obiekt, animacje dla dorosłych, piwo nie chrzczone, drinki w porządku. Restauracja Tagine- super jedzenie i obsługa. Hotel rzut beretem od lotniska. Spacerkiem do portu 10min- chociaż tam nie za wiele rozrywek oprócz paru restauracji i sklepików z byle czym.

Wady

Jedyny basen głeboki w przebudowie, w calosci nieczynny i od wschodu do zachodu prace budowlane co trochę utrudnia relax przy pozostalych basenach. Pozostałe baseny nieogrzewane. Jedzenie monotonne, codziennie to samo. Za mała ilość obsługi na taką liczbę gości. Animacje raczej dla grupy 50+, przeważnie do 22-23. Później w hotelu nic sie nie dzieje. Na plaży brak baru z przekąskami, jedzenie tylko w wyznaczonych godzinach. Bardzo duża ilość Polaków a co tym idzie patologicznych zachowań.

Dominika

Pobyt - Październik 2025

Zalety

Drinki Pan sprzątający pokój który był mega miły

Wady

Animacje - praktycznie brak w ciągu dnia Rozwalający się basen Jedzenie - codziennie to samo Dużo Polaków którzy nie potrafią się zachować i wepchają się nawet do kolejki po kawałek pizzy Robaki w sałacie w głównej restauracji Obsługa hotelu próbująca ci coś wcisnąć do kupienia nawet jak leżysz na leżaku i śpisz (tak potrafią Cię obudzić) Wózek z miotłami przy pokoju na piękne rozpoczęcie dnia Ręczniki które przeżyły już nie jedno więc uwaga aby nie zaplątać się z wystające nitki Brud

Mateusz

Pobyt - Październik 2025

Zalety

Pracownicy hotelu a dokładniej barmani którzy robili bum bum (tego drinka nie ma w menu) natomiast warto go wziąć. Dużą zaletą hotelu jest odległość do Port Ghalib. Sam hotel posiada fajny Aquapark, gdzie ratownicy są bardzo wyczuleni na bezpieczeństwo turystów. Pokoje czyste, zadbane.

Wady

Jeżeli już miałbym szukać wad, to główny basen jest do wymiany ze względu na popękane o odklejone kafelki, natomiast.

Karol

Pobyt - Październik 2025

Wszystko super! Obsługa wyjątkowa w każdej warstwie hotelu.

Zalety

Byliśmy trzeci raz i wrócimy tam nie raz 🤗

Wady

Brak...

Pobyt - Październik 2025

Świetna infrastruktura hotelowa, baseny z morską wodą, głębokość do 1 metra, szczególnie fajne dla słabiej pływających, relaksująca pływająca rzeka, atrakcyjny aquapark, przemiła obsługa, rafa koralowa i ilość ryb to najlepsze przeżycie w tym miejscu. Jedzenie dla każdego coś dobrego, nikt nie chodził głodny, dla mnie bardzo dobre były zupy oraz swieży sok z mango oraz guavy. Polecam restauracje a la carte Tadźin( marokańską)przepyszna świeżo upieczona pita oraz Kardamon ( arabską) włoska nic szczególnego.

Zalety

Lokalizacja, transfer 15 minut, bezpieczeństwo, codzienne animacje, bardzo mili animatorzy, na każdym kroku dostępne butelki z wodą mineralną, dobre alkohole,. W październiku nie było problemu z leżakami przy basenach i na plaży. Na plazy potrzebne buty do wody i koniecznie zestaw maska rurka.

Wady

Nie wiem czy to jest wada hotelu, ale w nocy uciążliwe były komary.

Janusz

Pobyt - Wrzesień 2025

Pobyt oceniam jako bardzo udany,bardzo pomocna i miła obsługa,smaczne jedzenie,czyste pokoje,zadbane tereny zielone,czysta plaża.

Zalety

Codzienne sprzątane pokoje, obsługa "mówiąca "w języku polskim,blisko plaży , portu oraz lotniska, bliskość pięknej rafy koralowej.

Pobyt - Wrzesień 2025

Pobyt udany, hotel zadbany, otoczenie zielone i czysto utrzymane

Zalety

Duże pokoje rodzinne, zadbane baseny, czystość.

Pobyt - Sierpień 2025

Fajny hotel, położony na dużym terenie. Bardzo miła obsługa, wszędzie czysto, piękna plaża, smaczne jedzenie. Minusem są baseny. Laguna piękna, ale płytka i ze słoną wodą. Baseny nadają się do generalnego remontu, odpadające płytki, woda czasami mętna, ale za to Aquapark dla dzieci super. Piękna rafa koralowa przy samym hotelu. Hotel położony bardzo blisko Portu Ghalib co jest dużym atutem.

Wady

Baseny do remontu

Pobyt - Sierpień 2025

Hotel super. Jedzenie bardzo dobre, każdy wybierze coś dla siebie. W każdej restauracji i barze z przekąskami jest piec do pizzy i robią ją tam całkiem smaczną. Śniadania monotonne, ale głodni nie chodziliśmy. Drinki, napoje super. W mniejszych barach napoje podawane są w puszkach - piwo, cola, sprite itd. Kelnerzy, obsługa hotelu, ratownicy, animatorzy - wszyscy bardzo mili. Z większością można normalnie porozmawiać po angielsku, z niektórymi nawet po polsku. Pokój mieliśmy przestronny, z garderobą. Codziennie sprzątany i uzupełniany barek wodą w butelkach. Na plus zdecydowanie położenie hotelu, przy samym porcie, gdzie warto się wybrać na zakupy, kolację lub na imprezę. Może i niektóre rzeczy wypadałoby naprawić, wyremontować, np. Kafelki na basenie czy ściany/sufit w pokoju, ale to takie sprawy które mi osobiście totalnie nie zepsuły wakacji. Codziennie animacje, od 10 do wieczora. Nikt się na pewno tam nudzić nie będzie. Park wodny super - dla dzieci i dla dorosłych. Z chęcią jeszcze kiedyś tam wrócimy.

Pobyt - Sierpień 2025

Hotel ma piękny klimat, jest czysty i zadbany, a atmosfera sprawia, że od pierwszej chwili czujesz się tu wyjątkowo. Pokoje, choć nie są bardzo przestronne, są wygodne, czyste i regularnie sprzątane, co zapewnia komfortowy wypoczynek, a z balkonu lub tarasu można podziwiać widoki na baseny, ogrody lub morze. Cały personel jest niezwykle przyjazny, uśmiechnięty i pomocny, a co ważne – potrafią komunikować się zarówno po angielsku, jak i w dużym stopniu po polsku ( na prawdę wszyscy są prze mili ) Chciałbym szczególnie wyróżnić (...) z obsługi klienta – mimo pewnych komplikacji, wykazała się ogromnym profesjonalizmem, serdecznością i zaangażowaniem. Wszystko zostało zorganizowane perfekcyjnie, a jej pomoc sprawiła, że urodziny udały się perfekcyjnie 🤩 Na ogromne wyróżnienie zasługują także kelnerzy z baru: (...)Byli po prostu świetni – zawsze z uśmiechem na twarzy, pełni pozytywnej energii, co chwilę podchodzili, pytali, czy czegoś nam nie potrzeba, i donosili napoje lub przekąski bez czekania. Dzięki nim czas spędzony przy basenie i w barze był wyjątkowo przyjemny 😉😊 Jedzenie w hotelu jest smaczne, świeże i różnorodne – każdy znajdzie coś dla siebie (nie do przejedzenia). Plaża jest czysta, z piękną rafą koralową idealną do snorkelingu i nurkowania (koniecznie zabierzcie buty do wody). W hotelu jest świetna strefa z basenami i zjeżdżalniami – zarówno dla dzieci, jak i dorosłych. To dodatkowa atrakcja, która zapewnia mnóstwo radości i zabawy całym rodzinom, a jednocześnie pozwala aktywnie spędzać czas w wodzie ( po tym pysznym jedzeniu przęydaje się trochę ruchu ) 😉🤣 Byłam w Egipcie już 6 razy i zawsze wracałam zadowolona, ale tym razem było po prostu rewelacyjnie pod każdym względem!!!!! To miejsce, w którym naprawdę można odpocząć i czujesz się chciany 😊na pewno tu wrócę!!!! P.S. W hotelu panuje bardzo przyjazna atmosfera i często można spotkać osoby oferujące różne atrakcje oraz wycieczki. Warto w pierwszy dzień posłuchać, bo czasem można trafić na naprawdę ciekawe propozycje ( polecam nurkowanie 🥰). A jeśli później chce się po prostu w ciszy odpocząć, wystarczy przy miejscu z ręcznikami poprosić o małą czerwoną szmatkę i powiesić ją na parasolu – to miły sposób, by każdy wiedział, że wolisz mieć spokój ( kelnerów to nie dotyczy 😜)

Zalety

W tym hotelu wszystko zasługuje na najwyższą ocenę, a to przede wszystkim zasługa całego personelu – od recepcji, sprzątaczy, kucharzy, kelnerów, ogrodników po animatorów. Wszyscy niesamowicie mili, pomocni i serdeczni, zawsze z uśmiechem. Takiej atmosfery i zaangażowania nie spotkałam nigdzie wcześniej!!!!

Wady

W tym hotelu naprawdę trudno znaleźć jakąkolwiek wadę – choćby się człowiek bardzo starał, to nie ma do czego się przyczepić. 😉 Jedyne, co mogę uznać za „minus”, to że prawie codziennie molo wysunięte w morze było zamknięte z powodu czerwonej flagi i dużych fal… ale to już wina pogody, a nie hotelu! 😜 ( raz mi się udało 🤩 cudo ).Na szczęście jest też drugie molo, z którego można korzystać codziennie a poza tym od razu przy samej plaży można oglądać i być bardzo blisko 🐠🐡🪸

Sandra

Pobyt - Lipiec 2025

Hotel czysty, obsługa dba na każdym kroku aby było czysto. Dobra lokalizacja blisko do lotniska jak i również do portu można spokojnie się przejść. Rafa wszędzie nie trzeba wypływać dalej aby zobaczyć kolorowe rybki. Jedzenie ok wszystko przyrządzane na świeżo obsługa cały czas donosi. Snack bar na plaży ubogi tutaj tylko frytki i coś przypominającego hot droga to tyle. Baseny wymagają już odświeżenia w niektórych miejscach płytek brak i kanty są troszkę ostre można się zranić.

Zalety

Obsługa bardzo sympatyczna i pomocna na każdym kroku większość dobrze komunikuje się w języku polskim

Wady

Basen do odświeżenia i snack bar ubogi

Pobyt - Lipiec 2025

Bardzo dobrze oceniam pobyt w tym hotelu - same plusy i tylko pozytywne odczucie. Dobra zabawa podczas animacji, fajne i ciekawe show na plaży, bliskość do Mariny, duże poczucie bezpieczeństwa. Możliwość komunikowania się w j. polskim w dużej części. Plaża zadbana, zejście do morza bezproblemowe, fajny pomost do snurkowania pod opieką ratownika. Sama rafa cudowna, bogata w różnorodność stworzeń.

Zalety

Czystość, przemiła obsługa, zaangażowanie obsługi by pobyt był przyjemny.

Wady

Brak!

4.1
luiza

Pobyt - Lipiec 2025

Hotel blisko lotniska, widać ząb czasu w hotelu. Na restauracji widać odpadające płytki wygląd kuchni który jest widoczny dla gości jest słaby, w hotelu codziennie kilka razy dziennie przy basenie chodzą i nagabują na wycieczki masaże po prostu jest to meczące. Jedzenie jest ok bez szalu. Animacje są słabe mało sie dzieje w hotelu. (...)

Pobyt - Lipiec 2025

Bardzo czysty, obsługa przemiła, nie napastliwa co daje poczucie komfortu, kelnerzy dbają o zapewnienie czystości na stoliku w trakcie posiłku, dostarczają napoje na bieżąco, bardzo duża ilość gości z Polski, obsługa dobrze rozumie także nasz język - więc swobodnie można się komunikować. Baseny zadbane - bezpieczne maty antypoślizgowe - mały minusik nie da się popływać, gdyż są płytkie, plaża także czysta sprzątana na bieżąco z fajną obsługą sympatycznych chłopaków dbających by się nie odwodnić:)

Zalety

Obsługa, czystość, blisko do Mariny i na lotnisko

Wady

Brak!

Pobyt - Lipiec 2025

Super hotel. Wszystko na najwyższym poziomie. Jedzenie bardzo urozmaicone każdy znajdzie coś dla siebie. Obsługa bardzo miła wszedzie.....z małym wyjątkiem panowie w barze na tarasie niezbyt mili obsługują z wielką łaską. Pokoje czyste codziennie sprzątane.Na Lagunie Pan barman pierwsza klasa cudowny.w lobby barze kawka podana z serduszkiem.Polecsmy i wrocimy.

Zalety

Wszystko

Wady

Obsługa w barze na tarasie

Pobyt - Czerwiec 2025

Hotel wybrałam na podstawie wystawianych przez częściej opinii.Powiem tak byłam ale już drugi raz nie wrócę . Obiekt duży , basen który miesi się przy lobby mały , leżaki zajęte od wczesnego rana , lodowata woda w basenie , oprócz Aqua gym i zumby nie było nic , dla dzieci również zero atrakcji , park wodny otwarty tylko w wyznaczone godziny , nudno strasznie , nic się tam nie dzieje . Podobie z wieczorami ludzie chcieli potańczyć a o 23 ej muzyka była wyłączana i do łóżek 😂😂😂 jedzenie średnie , codziennie to samo .Najslabszym elementu hotelu są pokoje , ciemne , do remontu , brak suszarki do włosów , jedno gniazdko działające w pokoju , bardzo głośna klimatyzacja . Obsługa tylko wyciąga ręce po dolary , plaża nie dla dzieci absolutnie , zejście skaliste

Zalety

Bardzo czysto

Wady

Jak wyżej

Lilanna

Pobyt - Czerwiec 2025

Hotel oceniam bardzo dobrze. Czystość, jedzenie, atrakcje, wszystko ok. Pokój przestronny, czysty.Bardzo duży obszar,blisko do Portu Ghalib. Obsługa bez zastrzeżeń. Transfer na lotnisko ok.15 minut. Muzyka na żywo, i inne animacje. Hotel nie był w pełni obłożony,więc miejsca na lezakach czy w restauracji były. Większość Polskich turystów.Mile spędzony czas.

6.1
Jacek

Pobyt - Czerwiec 2025

Ogólnie pobyt w tym hotelu oceniam pozytywnie, hotel blisko lotniska oraz Portu Ghalib, do którego swobodnie można spacerować o dowolnej porze; rafa przy hotelu (jeszcze) żywa z pięknymi rybkami, koralowcami. Sam hotel mimo, że duży, rozwleczony to spacerowanie po nim uważam na plus (zawsze to jakaś aktywność fizyczna).

Zalety

- bliska odległość od lotniska (transfer do hotelu to ok.10-15 min - blisko do Portu Ghalib - miejscami piękna rafa z równie pięknymi rybami, koralowcami - aquapark i dla dużych i dla małych - obsługa hotelowa miła, pomocna (zwłaszcza barman Mufasa:-))

Wady

- monotonne jedzenie, prawie nic dla vegan - więcej słodkich deserów niż przepysznych, lokalnych owoców - animacje dla dorosłych = porażka - Polskie animatorki (młode dziewczyny a życia to więcej na obrazach przedstawiających martwą naturę niż w nich) - gwiazdorzenie panów kucharzy : trio gwiazdorskie - od makaronów, od pizzy oraz od ciasta egipskiego (albo niech zjedzą snickersa albo niech zmienią pracę)

Kuba

Pobyt - Czerwiec 2025

Duży, rozległy obiekt skladajacy sie 3 hoteli Palace, Sands i Oasis. Dużo i dużych basenów w tym Laguna ze słoną wodą - super. Hotel bardzo zadbany, bardzo czysty. Dwie restauracje ala.carte, do tego główna oraz włoska Soprano. Do tego duży aqua park, pokoje duże, przestronne sprzątane codziennie. Ważne - ogólno dostępna woda butelkowana w lodówkach. Jedzenie puszne wołowina, rybki mmm ... no i jeszcze jedno piękna rafa gdzoe można so ie nurkować, sporo też rybek kolorowych na brzegu. Bary na plaży, ręczniki itp wszystko dostępne.

Zalety

Baseny, aqua park, Laguna, jedzenie, czystość, dostepna butelkowana woda do picia, świeżo wyciskany sok z pomarańczy itp. W hotelu bardzo zadbane otoczenie w okop basenów palmy, trawniki, roślinki a nie wszędzie płytki tylko zieleń.

Wady

W sumie jak dla nas to brak większych wad.

Pickalbatros Sands Port Ghalib (ex. Red Sea Siva Sands)