Szeroka plaża z licznymi barami i leżakami
Tętniące życie nocne z klubami i dyskotekami
Aquaparki i atrakcje rodzinne w okolicy
Deptak z restauracjami i sklepami z pamiątkami
Z czystym sumieniem możemy polecić pensjonat Państwa Pinkovi. Nowe, bardzo ładne pokoje z lodówkami i Tv ( są nawet polskie kanały i kanały dla dorosłych :))) ) Ogólne wrażenie co do pensjonatu -> bardzo OK. Do plaży bliziutko, dosłownie 20 m. Jedynym problemem może być odległość do Nessebaru i Ravdy, ( po ok 2 km w każdą stronę ), gdzie jest większość sklepów i restauracji. Na pocieszenie autobusy kursują bardzo często ( co ok 0,5h ) i są tanie ( 0,8 leva )
Sama okolica przypomina nieco plac budowy, ponieważ obecnie trwa tam boom budowlany i co chwila powstają nowe hotele/pensjonaty. Pewnie za ok 5 lat wszytko nabierze już ostatecznego kształtu - jak np. w Słonecznym Brzegu.
Ogólnie możemy spokojnie polecić osobom, które nie nastawiają się na ostre imprezowanie do rana...:)
Pracownicy nie znaja jezykow obcych,badz udaja ,ze nie rozumieja potrzeb klienta.Wpokojach brak czajnikow,potrzebnych w przypadku braku obcji wyzywienia.Sprzatanie pokoi bez zarzutu.Okolica na razie w rozbudowie bez chodnikow.Mozliwosc poruszania sie po okolicy komunikacja miejska.
Pobyt oceniam jako udany. Bardzo dobre położenie - zejście po schodkach bezpośrednio na plażę. Hotel mały, spokojny. Pokoje często sprzątane, całkiem przyjemne. Mogę spokojnie polecić na wakacyjny wypoczynek.
-Położenie przy samej plaży, -Dostępne bezpłatne leżaki i parasole
-jedzenie trochę monotonne - kilka stałych zestawów śniadań do wyboru ale ogólnie nie było złe.
Zacznę od krytyki Ogólnie na plażach są flagi czerwone-wejście po kolana i flagi żółte wejście po pas.Zaznaczam że mimo bardzo spokojnego morza. Tak że kto chce popływać musi się zastanowić Hotel Pinkovi i tak jest tu najlepszy bo ma molo osłaniające i przez tydzień była dwa dni flaga zielona. Bardzo dobre położenie.Mały przytulny hotel Minusy-W pokoju są tylko dwie szklanki wysokie drinkowe,brak czajnika sztućców noża talerza,to musisz zabrać i otwieracz do wina.Leżaki darmowe na tarasie.Internet dwa pomiary 21-26 Mb . Pokoje duże z balkonami.Czystość perfekcyjna ale tylko jeden mały kosz w łazience.Woda ciepła zawsze Komunikacja autobusami od hotelu 50 m w lewo przystanek ale tu uwaga-jest rozkład ale nie są podane godz odjazdu z tego przystanku tylko zawsze od miejsc wyjazdu.Hotel jest 3 km od Rawdy, 3 km od Neseberu i 5 km od Słonecznego Brzegu-drogą autobusową bo pieszo jest skrót. Jeżeli autobus jedzie od Rawdy do Neseberu to na przystanku pisze Od Rawdy np 12,00 to dolicz 10 min.Jeżeli jedzie od Słonecznego Brzegu do Rawdy to dolicz 30 min.I BARDZO ważna rzecz-bilety sprzedaje zawsze konduktor i musisz mu podać nazwę przystanku do hotelu a jest to AURELIA lub EVRIDIKA bo są dwa 100 m od siebie.Ceny 1,30 do Neseberu i 1,60 do Słonecznego Prawdą jest że hotel nie posiada infrastruktury oprócz tarasu z leżakami i od granic działki jest 50cm do 2,5 m
Bardzo dobre położenie.Mały przytulny hotel
W pokoju są tylko dwie szklanki wysokie drinkowe,brak czajnika sztućców noża talerza i czajnika,to musisz zabrać
Z całego serca polecam wizytę w Nessebarze i w hotelu Pinkovi. Zwiedziłam Słoneczny Brzeg (ponad 5 km od hotelu), który całkowicie różni się od Nessebaru i Ravdy. Jeśli chcecie spędzić aktywne i głośne wakacje polecam Słoneczny Brzeg pełen dyskotek, tysięcy turystów, hałasu i niestety śmieci. Nessebar jest idealny dla osób ceniących spokój i rodzin z dziećmi, jedyny problem to weekend -wtedy zjeżdżają się Bułgarzy (w Nessebarze jest wiele apartamentowców z prywatnymi mieszkaniami). Dostaliśmy bardzo miły i dość duży pokój z widokiem na morze (tak jak wszyscy klienci Itaki). Picie porannej kawy (automat tuż przy hotelu) na tarasie i obserwowanie morza - bezcenne :-) Gorące morze, czysta plaża, własny taras i strasznie palące słońce (smarujcie się filtrem co najmniej \\\"25\\\"). Przed północą zamykane są pobliskie knajpki, więc można spać przy otwartym balkonie i szumie morza. Z powodu upałów bezcenna okazała się indywidualna klimatyzacja w pokoju. Pokoje ładnie sprzątane (co trzeci dzień zmieniane ręczniki i cała pościel), jest lodówka, telewizor, wi-fi chodzi, choć czasem były problemy. Jedzenie w barze dobre, ale niestety całej wizycie towarzyszył dźwięk oznajmiający zakończenie podgrzewania posiłku w mikrofali. Zdecydowanie bardziej polecam restauracje znajdujące się parę metrów dalej, na tarasach nad samym morzem (najlepsza i tania to Napoli). Koniecznie zjedzcie kawarnę, pizzę i różnego rodzaju dania jednogarnkowe, naleśniki, ale nie polecam makaronów. Na posiłek dla 2 osób z piwkiem wydanie około 40 zł-50 zł (do 25 leva). Polecam też stary Nessebar (można iść na piechotę) i aquapark (ale ten w Nessebarze). Dla oszczędnych polecam wycieczkę autobusem do Ravdy do Lidla, lodówka jest w pokoju, więc bez problemów można zaopatrzyć się w tanie owoce, piwko czy jogurty. Obsługa hotelu miła i młoda, choć zbyt wyluzowana (nie przejmują się klientami). Generalnie wszystko ok, choć to nie jest hotel dla osób wymagających. Standard hotelu to mocne 3 i pół gwiazdki.
Położenie przy samej plaży, bezpłatne leżaki, czysto, miło.
Jedzenie podgrzewane w mikrofali.
wszystko super extra, tylko nie dla młodych osób, które chcieliby poimprezowac wieczorami. bardzo bardzo spokojna okolica, idealna do wypoczęcia. hotel nie znajduje sie w Slonecznym Brzegu. Jedzenie bardzo dobre. ogólnie bardzo tanio. polecam zwiedzenie starego miasta.
Blisko plaża, czystość, miła obsługa
Bardzo przyjemny pobyt w kameralnym, czystym i zadbanym hoteliku. Pokoje z widokiem na morze. Spokojna okolica- poza centrum Ravdy, ale w okolicy sklepiki, przystanek autobusowy z możliwością dojazdu do centrum lub Nesseberu, czy Słonecznego Brzegu. Bistro w hotelu serwuje smaczne posiłki w sensownej cenie. W pobliży olbrzymia ilość barów, restauracji. Zdecydowanie polecam.
Położenie bezpośrednio przy plaży. Czystość. Bardzo miła obsługa. Leżaki na tarasie przy plaży. Mała odległość od lotniska 30 min.
fantastyczny malusieńki pensjonacik/hotelik pinkovi składający się z zaledwie 19 pokoi na trzech piętrach i każdy z widokiem na morze czysty zadbany w każdym calu do którego wraca się z przyjemnością po dniu spędzonym na tarasie słonecznym tegoż samego hotelu lub na cudownej piaszczystej plaży i kąpieli w czystym i cieplutkim morzu!!!!!!!!!!!Zaszyłem się w tym hoteliku na trzy tygodnie na przełomie lipca i sierpnia i proszę państwa z radości dostawałem tam Hertz-klekoten czasem !!!!!!!!!!! Co tu więcej napisać .....było fantastycznie...dziękuje biurze Itaka za zakup u nich tak niezapomnianych wakacji!!!!!!!!!
wszystko w tym hotelu jest zaletą
Polecam ten hotel, bardzo dobra lokalizacja przy samej plaży, wszystkie pokoje z widokiem na morze, niedaleko przystanek autobusowy, wiele sklepów i tawern w bliskim sąsiedztwie. Bardzo czysty i zadbany hotel. TV Polonia jest, a jak nie odbiera w danym pokoju to trzeba raz jeszcze przeprowadzić instalację telewizora. Szybkie WiFi na każdym piętrze oraz bezpłatne leżaki i parasole na tarasie na plaży (rano trzeba zostawić ręcznik). Jedyny minus jak dla mnie to brak czajnika w pokoju i czasem rano drące się mewy, ale wystarczy zamknąć balkon i włączyć klimatyzację (jest indywidualna) i jest spokój . Zero imprez w bliskim sąsiedztwie, co uważam za duży plus. Ciepłe morze i czysta piaszczysta plaża. Myślę, że się jeszcze tam wybierzemy. POLECAM !
Super lokalizacja, przy samej plaży, czyste pokoje, szybkie WIfi
Brak czajnika w pokoju.
Byliśmy w tym hotelu czerwiec lipiec 2014 jesteśmy zadowoleni miła obsługa,czysto,cicho,kameralnie,jeszcze tam wrócimy
Wszystkie pokoje z widokiem na morze , czysto,sympatyczny personel,dobra lokalizacja
Polecam wszystkim zainteresowanym spokojnym wypoczynkiem w urokliwym miejscu. Pokoje czyściutkie, codziennie sprzątane, wymiana pościeli i ręczników co 3 dni. Budynek ma 3 piętra, położony jest przy samej plaży - z naszego balkonu rozposcierał się widok na malowniczą zatokę. Hotel ma własne, bezpłatne leżaki i parasole dla gości, ponadto własną restaurację, menu w jez.polskim - jedzenie smaczne i w rozsądnej cenie np. śniadanie 5LV. Miła, pomocna obsługa. Dogodny dojazd autobusem do Nessebaru/Słonecznego Brzegu.
Hotel bez zarzutu, przy plaży, parę metrów od głównej drogi, wiec cisza i spokój. Natomiast sam Słoneczny Brzeg, w niczym nie przypomina najlepszych kurortów w Europie. Jedna linia hoteli, knajp, sklepów z tandetami przy głównej drodze i tyle. Wszystko to wybudowane w polu. Jeżeli ktos liczy na coś wiecej niz spędzanie czasu na plaży i ewentualnie w knajpie to może być ciężko. Wycieczkę do Warny odradzam, komunistyczna ruina, nic ciekawego i ładnego do zobaczenia (a w muzeum archeologicznym pani chciała nas oszukać przy wstępie na 10 lewa). Jedynie można zobaczyć Nesebar i Sozopol, ale też według mnie szału nie ma.
Wszystko było ok:) Hotel usytuowany nad samym morzem, ładny widok z okna. Pokój bardzo przestronny, oprócz dwóch łóżek z wygodnymi materacami, które można złączyć w jedno, była jeszcze rozkładana kanapa.Klimatyzacja bez zarzutu.Pokoje czyste,codziennie sprzątane. Obsługa w porządku, uczynna, ale nie narzucająca się. Hotelowa restauracja dysponuje menu w języku polskim.Ceny przyzwoite,jedzeni przeciętne, za to duży wybór.Znajduje się w dole Hotelu, więc nie jesteśmy narażeni na gorąc w czasie posiłku. Zresztą nie ma to większego znaczenia, bo dookoła pełno knajpek - większość z widokiem na morze, jedzenie i ceny zbliżone. Plaża obok Hotelu tłoczna, ale dosłownie parę metrów dalej znajdowała się bardziej dzika i zaciszna. Łazienka z prysznicem. Ogólnie stosunek jakości do ceny oceniam jako całkiem dobry; mogę szczerze polecić ten Hotel i wyjazd z biurem Itaka. Pozdrawiam i życzę wszystkim udanych wakacji
Byliśmy w 2012 r. na wczasach z rocznym dzieckiem i były to bardzo udane wakacje. Hotel czysty, kameralny, miła obsługa. Polecam rodzinom z dziećmi i osobom chcącym spędzić czas w spokoju, a nie w gwarze i tłumie ludzi - co jest w centrum Słonecznego Brzegu. Pyszne jedzenie w restauracji na dole. Naprawdę polecam i być może w tym roku też tam zawitamy :)
wlasnie wrocilismy z tygodniowego pobytu w tym hotelu. Hotel podobnie jak okolica wlasciwy dla rodzin z dziecmi. Cicho, spokojnie, do morza juz blizej nie mozna, najblizsze wieksze miasta to Rawda ok. 3km i Nesseber ok. 1,5km mozna podjechac autobusem prawie spod hotelu lub wybrac sie na spacer:). Dla malych dzieci lozeczko w pokoju, klimatyzacja, pokoje w bardzo dobrym stanie, lazienki nowe. Brak czajnikow w pokoju, restauracja hotelowa serwuje dobre jedzenie, różnorodne i tanie (np. mozna wykupic sniadania 5lv od osoby za dzien)Obsluga mila, pokoje sprzatane codziennie, po 3 dniach wymiana poscieli. Zdecydowanie zasluguje na wiecej gwiazdek!!
Polecam zdecydowanie dla osób lubiących bezpretensjonalne wakacje z dala od wielkich resortów. Hotel przyjemny, czysty, wymiana pościeli i ręczników co 3 dni. Każdy z pokoi ma widok na morze , jest dosyć duży , czysty i standardowo wyposażony. W okolicy wiele tawern i restauracji, ceny porównywalne jak w Polsce, ale zdecydowanie niższe niż nad Bałtykiem. Plaża przy hotelu, mała ale czysta i zadbana. W restauracji przy plaży polecam panierowane kalmary a do tego zimne piwko Zagorka! Pychotka.Do Starego Neseberu ok 3 km, mozna iśc spacerem, do Rawdy ok.15 min. Za widoki jakie daje Neseber WARTO!
REWELWCJA!!!!!Obsługa bardzo miła,chociaż mało uśiechnięta.Pokoje czyste,codziennie sprzątane.Zmiana pościeli i ręczników 2x w tyg.W restauracji jedzenie b.smaczne i niedrogie.Plaża blisko.Hotel posiada bezpłatne leżaki i parasole na tarasie przy plaży.Malutki minusik to brak TV w języku polskim,oraz czanika w pokoju.Polecam dla osób , które naprawdę chcą odpocząć.
Właśnie wróciliśmy z tygodniowego pobytu w Pinkovi.Polecam ten hotel z czystym sumieniem.Czyściutko,miło ,spokojnie,z pokoju widok na morze.Brak czajnika w pokoju.W restauracji dobre jedzonko,piękna piaszczysta plaża,blisko przystanki autobusowe do Nesseberu i Rawdy.Do Rawdy można spacerem dojść pieszo.Polecam dla osób chcących wypocząć,nie ma w okolicy takiego gwaru i hałasu jak w Słonecznym Brzegu,można się wyspać w spokoju.Oceniam hotel na więcej niż tdwie gwiazdki.
Hotel jest super i godny polecenia. Jedzenie w bistro bardzo dobre i co ważne menu jest w języku polskim. Obługa w hotelu i bistro bardzo miła i uśmiechnięta. Do plaży jest 20 metrów. Hotel ma własne bezpłatne leżaki i parasole. Blisko hotelu jest przystanek autobusowy z którego można się dostać do pobliskich miejscowości. Jacek
Hotel super. Obsługa, czystość, bistro bar super. Niesamowicie zimna woda w morzu w czerwcu 2009 i zimny wilgotny wiatr pow. I piętra w hotelu szczególnie z pokojem na bocznej ścianie. Rekompensuje te minusy nieco bardzo miła obsługa i przyjemny bar z możliwością zakupu tanich posiłków (polecam wątróbkę drobiową z papryką - rewelacja)Komunikacja autobusowych połączeń do Nesebaru - od raczej widzi mi się kierowców- ma się nijak do rozkładów jazdy. Polecam zobaczyć Sozopol (autobus o 10:20 powrót o 16 z Sozopolu-przy kupnie powrotnego rabat 4 LV)Bardzo miła rezydentka Ola