Plaza

zaczne o tego, ze hotel w ogole nie posiada all inclusive, a za to płaciliśmy ! są trzy \" posiłki \"o ile można nazwać to posiłkiem.... alkohole tylko lokalne czyli piwo, i dwa rodzaje wódki, za resztę trzeba płacić ! za wystpy tancerek również trzeba płacic ! Jedzenie obrzydliwe, wszyscy goscie jedli na miescie, bo po obiadach hotelowych wystepowały biegunki !!!!!!!! SZOK ! ppoza tym cały hotel brudny i smierdzący, zapach który unosił się zs kuchni był nie do zniesienia. poza tym liczne mrówki na stołówce.!!!! Menager hotelu mówi po polsku ( to jedyna rzecz która się zgadza z opisem ) ale jest nie zadbany i pluje przy barze tzn. płucze sobie buzie wodą i pluje przy turystach.po prostu syf okropny, tego się nie da opisać .

basenu przy hotelu nie ma !!!!!!!!!!! jest tylko tak ladnie zmontowane ze niby nalezy do hotelu a to bzdura!!!!!!!!!!!!!!

Jestem bardzo niezadowolony z Plazy. Wróciłem stamtąd w tym tygodniu, jestem rozczarowany tym hotelem, że za tak ogromną cenę była taka masakra, Jednym słowem brud, smrud,i zero dobrego wyżywienia. Pokoje małe, czasami bakowało prądu i klima nie chodziła , wtedy mozna było oszaleć z gorąca i trzeba bylo chodzic bez światła po ciemku na korytarzu !!!! jezenia nie szło zjeść , tylko ryż i kasza i tak codziennie !!!!! nawet ziemniaków nie było, turysci jedli same bułki , reszta niezjadliwa !!!!!!!!!!!!! nigdy tam jedzcie, nigdy !!!!!!!!

Właśnie wróciłem z hotelu plaza(27.06.2007)Jeśli chodzi o okolice: przepiękna, możliwość zwiedzania bardzo duża,do portu bardzo blisko,na bardzo duży bazar blisko,bez targowania nawet do 60% nie kupujcie niczego,uważajcie na TURKIŚ ORGINAL-perfumy,ubrania,złoto,skóry.Plaża pod hotelem,najładniejsza w okolicy,mało miejsca na własne plażowanie,większość zajęta przez prywatne leżaki można je wynająć za 3 euro dziennie w cenie również możliwość korzystania z basenu.Jeśli chodzi o warunki hotelowe: pokoje średniej wielkości-możliwość wynajęcia pokoju z widokiem na morze(dodatkowo płatne 15 euro).Standard pokoju fatalny!!!łazienka tragiczna-w pomieszczeniu ciemno,woda pod prysznicem prawie nie spływa dłuższa kąpiel może powodować zatopienie łazienki,przez tydzień nie zostały wymienione ręczniki ani pościel!!!! firany poplamione krwią,mrówki pojawiały się w okolicach łazienki.Posiłki monotonne na śniadanie zawsze to samo,co pozostało, zostało przerobione w inny sposób na obiad,ilość jedzenia ograniczona tzn.wyłożono 15 tac z różnościami,ale jeżeli się skończyło to nie napełniali jej na nowo.Większość dań składała się z cukini i bakłażanów,owoce to arbuz,pomarańcze i śliwki,pudingii i ciastko galaretkowate to słodkości.Jeśli chodzi o obsługę bardzo mili chłopacy pracujący od rana do nocy mówiący trochę po polsku i zabawiający gości o każdej porze.na wyjazd oczywiście prowiantu nie było mimo,że na karcie wyjazdowej było napisane co innego.Rezydent pojawił się raz,tylko w celu kuszenia wycieczkami.Hotelu nie polecam i nie chodzi tutaj jakieś wygurowane wymagania,ale jakieś minimum powinno być zachowane.Natomiast okolice bardzo polecam,bo można odpocząć ,można pozwiedzać,możliwość wykupienia wycieczek po atrakcyjnych cenach z lokalnych biur.Mieszkańcy bardzo mile nastawieni i uśmiechnięci.Jeśli ktoś ma pytania proszę pisac odpowiem. e-mail bartekp79@interia.pl

hotel KATASTROFA! NIKOMU NIE POLECE GO: W FOLDERACH NIE BYLO MOWY O BRAKU BASENU! jesli macie zamiar spedzic wakacje w tym hotelu to zmiencie rezerwacje poki jeszcze mozna! naprawde nie warto psuc sobie pobytu w Turcji przez hotel, bo turcja to przepiekny kraj!

Nazwa  Plaza
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Alanya
Wyżywienie  All inclusive, śniadania i obiadokolacje

Zamek Alanya z widokiem na miasto i morze

Plaża Kleopatry z krystaliczną wodą

Jaskinia Damlataş z naturalnym mikroklimatem

Kolejka linowa na wzgórze zamkowe

5.5

Wyświetlono 116 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
3.4

bartas

3.4
aneczka

Gosia

Jestem bardzo zadowolona z pobytu w hotelu Plaza i plecam ten hotel bardzo gorąco. Atmosfera w hotelu jest rewelacyjna a obsługa i szef hotelu są przesympatyczni.Jedzenie bardzo dobre dużo potraw jest robione typowo pod polskich turystów np pomidorowa,rosół, kurczaczki duży rodzaj sałatek-posiłki są urozmaicone a co ważniejsze wszystko codziennie jest bardzo świeże. Bogate all inclusive .Pokoje czyste łazieneczki w kafeleczkach duże balkoniki. W każdym pokoju jest TV są również polskie kanały. Położenie jest super bo jest wszędzie blisko i do centrum i na plaże ...Widoki z hotelu zapieraja dech w piersiach są piękne. Szef hotelu codziennie dba i dopilnowuje by wszyscy wczasowicze byli zadowoleni i służy pomocą jest bardzo miły.Nie zamieniłabym tego hotelu na żaden inny nawet 5 gwiazdkowy bo atmosfera która panuje w tym hoteliku jest superowa a położenie jest najlepsze ze wszystkich hoteli. Gdy wyjeżdżaliśmy do domu cała obsługa żegnała nas to było niesamowite.Mam zamiar przyjechać do hotelu Plaza jeszcze raz w tym roku i polecam go wszystkim bo jest tego wart. POLECAM !!!

Wanda Lepska

Ludzie!!!To jest hotel 3 gwiazdkowy(tylko).Czego się spodziewacie, za te marne grosze???Hotel z najpiękniejszą lokalizacją i bajecznymi widokami.Jeździmy tam od lat i wiosną i jesienią i jesteśmy bardzo zadowoleni.Odliczcie sobie koszt przelotu i dojazdu do hotelu i zobaczcie ile zostaje na obsługę i wyżywienie w hotelu,a to,że nie ma pieniędzy to wina tylko Jet Turistic, który nie przelewa pieniędzy do hotelu.Na pewno w przyszłym roku tam pojedziemy. Co do wyżywienia to sugeruje zapoznać się z kulturą tego kraju-jedzą mało mięsa.Zawsze można wybrać hotel o bardziej europejskim menu.

ala

Hotel blisko centrum gdzie jest port, dużo barów, sklepów i dyskotek. Na przeciw hotelu po drugiej stronie ulicy jest supermarket. Uważam, że jest ok dla ludzi, którzy chcą gdzieś wyjsść wieczorem. :-))

Matylda

Ja w przeciwieństwie do większości jestem bardzo zadowolona z pobytu w hotelu. Co prawda warunki nie są rewelacyjne, ale właściciel i cały personel są bardzo przyjaźnie nastawieni do Polaków. Nie usłyszałam ani jesnego złego słowa ani żadnej uszczypliwej uwagi. Jedzenie bardzo smaczane. Okolica przepiękna. Ten hotel przeznaczony jest dla ludzi lubiących sie bawić. Dwie najlepsze dyskoteki na wyciągnięcie ręki. Można wybrać sie na kilka naprawdę wspaniałych wycieczek,bardzo dobrze zorganizowanych. Z pewnościa odwiedzę ten hotel jeszcze raz.

Asia

położenie hotelu ładne lecz niestety w samym hotelu brudno basen dodatkowo płatny niestety hotel nie leży przy plaży Kleopatra jak podają . Jedzenie niciekawe.

5.2
kejt69

Jeżeli ktoś lubi spacerujące w pokoju mrówki, zatrucia pokarmowe, jedzenie w ramach all inclusive codziennie to samo, kwaśne mieszczące się na jednym stole i naprawdę nie do zjedzenia, wino z kartonu, naciągającą i oszukującą obsługę, brak bezpłatnego basenu oraz leżaków na plaży, ciepłą wodę w łazience tylko do 22 to serdecznie polecam wypoczynek w tym hotelu, te 3 gwiazdki są nieadekwatne do standardu hotelu jest to według mnie 1+

beata66

Lokalizacja super-jeden z niewielu położony przy plaży. Plaża i duży, czysty basen-bezpłatnie. Rozrywkowa okolica dla osób lubiących korzystać z uroków życia. Widok z balkonu (od str morza) i z tarasu z 5 piętra jest wprost bajkowy. Pieszo na plażę kleopatry spacerkiem 15-20 min, do portu 5 min. Pokoje w sam raz, czyściutkie, łazienki tak samo-wszystko codziennie sprzątane. Wyżywienia- mi bardzo smakowało, nie było żadnych problemów żołądkowych.Obsługa bardzo miła, znająca j. polski, służąca pomocą . Bardzo miła atmosfera. Polecam ludziom nastawionym na zwiedzanie, atrakcje miasta Alanya, pozytywnie nastawionym do życia. Malkontentom natomiast proponuję 5 gwazdkowe resorty 15-20 km za maistem z ochroną i drinkami za 20 euro :)

Podróżniczka

-bardzo mila atmosfera i obsluga(wszyscy mowiac po polsku) -mozliwosc zapytania o rade i pomoc pracownikow -niska cena -wieczorne spotkania organizowane na tarasie -samodzielnie sterowana klimatyzacja w kazdym pokoju,mala lodoweczka,TV z POLONIA -balkon (ale za balkon z widokiem na morze tzreba doplacac) -fajne usytulowanie hotelu(centrum miasta-mimo tego panuje tam zadowalajaca cisza) -duze porcje jedzenia -bardzo blisko polozona plaza -bardzo rzadko sprzatane pokoje -troszke smierdzace powietzre z klimatyzacji -jedzenie malo urozmaicone i srednio dobre -bardzo skromne pokoje -besen ktory znajduje sie przy hotelu jest platny za kazdy dzien 3 $, zas plaza ktora sie znajduje blisko zanieczyszczona i lezaki platne

Zdzisław Lotkowski

Hotel położony jest w idealnym miejscu - do plaży kilka kroków a przy tym w centrum miasta, miła obsługa, jedzenie dobre i w dużych ilościach. Minusem jest to, że wyposażenie łazienki aczkolwiek poprawne nosi znamiona czasu. Dodatkową atrakcją są małe, nieszkodliwe mróweczki. Nie było ich dużo ale były zauważalne. Przerwy w dostawach energii elektr. i wody a jeszcze częściej wody ciepłej są opisywane w przewodnikach i uważane za normalne. Na połowie parteru hotelu Plaza znajduje się restauracja , w której bardzo głośną muzykę puszcza się do godziny drugiej w nocy. Do tego dochodzą odgłosy przejeżdżających samochodów na ulicy. To jest denerwujące. Z pewnością wstawienie plastikowych okien wytłumiłoby hałas do pewnego stopnia. No ale człowiek zmęczony zasypia. Poza tym jest OK.

Justa

Pobyt wspominam bardzo miło. Hotel położony wręcz idealnie, z jednej strony morze a z drugiej miasto tętniące życiem (szczególnie wieczorami).
Jeżeli chodzi o standard hotelu to przyznam, że pozostawia on wiele do życzenia. Jeżeli komuś nie zależy na wyjątkowych wygodach to polecem (nie polecam jednak jechać tam z dziećmi).

Hotel ma najlepsze położenie w całej Alanyi wszędzie jest blisko . Blisko hotelu jest piaszczysta plaża o wiele lepsza niż plaża kleopatry ponieważ na plaży kleopatra jest taki piasek że nogi sie zapadają. Obsługa hotelu i sam szef jest bardzo miła i większość z nich mówi i rozumie dużo po polsku. Jedzenie jest bardzo dobre 3 posiłki dziennie i all inclusive też jest bardzo dobry. W hotelu panuje bardzo przyjazna i domowa atmosfera. Przy hotelu znajdują sie 2 bardzo duże kopleksy basenowe bardzo fajne.Z pokoi i restauracji rozciąga sie przepiękna panorama niesamowite piękne widoki na plaże,góry i całą Alanyie. Jezeli nie zależy Wam na nie wiadomo jakich luksusach i preferujecie bardziej miła atmosferę wolicie mieć blisko do centrum i blisko na plażę to wybierzcie własnie ten hotel. Polecam go szczerze a byłam w nim w Maju 2007.

5.2
Łukasz

Hotel ponieżej oczekiwań. W urządzeniu klimatyzacyjnym grzyb. W restauracji jedzenie wciąż takie samo żadnego urozmaicenia. Ciągłe zatrucia to norma niektóre trwają nawet trzy dni. Prawdopodobnie od nieświeżego jedzenia, które serwują. Hotel ma tylko dwa plusy. Wspaniałą obsługe wiecznie uśmiechniętą i odległość do plaży kilka metrów. Stanowczo nie polecam. Brak basenu należącego do hotelu. Za basen przed hotelem dodatkowo trzeba płacić. A i jeszcze jedno wersja all inclusive dostępna tylko na 5 piętrze. Możemy zapomnieć o darmowym drinku na plaży :)

alicja

Hotel w centrum, więc jest blisko do portu, gdzie znajduje się wiele barów, dyskotek i sklepów. Nie trzeba wydawać pieniędzy na dojazdy, bo wszystko jest w zasięgu reki. Na przeciwko hotelu jest supermarket-jest ok:-))

maryluuuuuuuuuuu

Jestem młodą dziewczyną, dla mnie to hotel jest tylko do spania, a nie do wygód. okolica jest bombowa - w zyciu takiej nie widziałam. Niedaleko zgiełk, a w hotelu cisza. Super...jak lubisz sie bawić, to sie nie zastanawiaj.

bi.ejcz

To skromny hotel dla niewymagających. Obsługa bardzo miła, jeśli mie ma uwag... Trzecia gwiazdka za położenie blisko morza. Pomimo oferty all nie można spodziewać się luksusu. Blisko do portu i dyskotek. Polecam raczej młodzieży, która w razie awarii windy (zabiera 2 osoby i ledwo jeździ), wdrapią się na 5-te piętro do stołówki.

Plaza