Plaza Hotel & Plaza Regency (Sliema)

3.3

1945 opinii

Hotel położony w fajnym miejscu w miejscowości Sliema. Basen na dachu i basen wewnętrzny. Widoki z balkonu na zatokę obłędne. Śniadania skromne i monotonne, ale przy pobycie 4 dniowym były znośne.

Super lokalizacja. Pokój z balkonem i widokiem na morze :), blisko do sklepów, restauracji oraz przystanku autobusowego.

Przemiły personel, pokój z widokiem na morze, w pokoju wszystko co potrzeba, bardzo wygodne łóżka, śniadanie urozmaicone, każdy wyszedł zadowolony, w trakcie oczekiwania na transfer możliwość pozostawienia bagażu

Ogólnie hotel na "city break" idealny. Bardzo wygodne łóżka, funkcjonalne pokoje, wszystko zgodne z ofertą. Śniadania niestety bez szału, ale zawsze świeże (czy smaczne to kwestia gustu) i obsługa dobrze zorganizowana i sympatyczna. Przede wszystkim w każdej kwestii można było się dogadać bo dobrze operowali angielskim. Sama Sliema śliczna. Tak samo Valletta. Byliśmy tam krótko i w dodatku 1 dzień był słaby pogodowo ale podobało mi się określenie "małe Włochy". Idealnie odzwierciedla Maltę.

Adekwatny do ceny z wycieczki, jeśli rezerwujecie na własną rękę bywa drożej. Jest w miarę czysto ale dużo czarny włosów można znałeś na podłodze…. Śniadania w stylu angielskim, tłuste i niezdrowe. Jeśli dostaniesz pokój z widokiem na oficynę i głośna klimatyzacja, to zgłoś to do rezydenta. Błyskawicznie znajdą lepszą ofertę ;) Odradzam restauracji przy wejściu, kucharz wkłada ręce pod pachy, wącha a potem przyrządza posiłki. Oczywiście nie myje rąk!

Nazwa  Plaza Hotel & Plaza Regency (Sliema)
Miejsce  Malta / Wyspa Malta / Sliema
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, sporty wodne, tenis, golf, parking

5.9

3.3

Wyświetlono 69 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Łukasz

Pobyt - Luty 2026

Zalety

Pokoje schludne, czyste, widok z balkonu na zatokę

Wady

Śniadania

Danka

Pobyt - Luty 2026

Zalety

Położenie, miły i uśmiechnięty peraonel

Michał

Pobyt - Styczeń 2026

Zalety

Obsługa która była sympatyczna, empatyczna, zdyscyplinowana i przede wszystkim kompetentna językowo. Położenie hotelu przy przystanku, z którego wszędzie można było dojechać

Wady

Jak na kat. 3*** brak wad.

Mateusz

Pobyt - Styczeń 2026

Zalety

Przystanek obok, widok na może. Prąd, woda :D

Wady

Niektóre pokoje są bardzo głośne”

Aneta

Pobyt - Styczeń 2026

Hotel traktowaliśmy jako bazę wypadową - przystanek przy samym wejściu , po drugiej stronie ulicy morze . Na dachu basen - widok nocą przepiękny . Wykupiliśmy tylko śniadania- nam odpowiadały , wychodziliśmy najedzeni i zadowoleni. Obsługa miła i uśmiechnięta , miałam kilka próśb i każdą spełnili z uśmiechem . Pokój duży , czysty, sprzątany codziennie . Spokojnie mogę polecić .

Zalety

Lokalizacja , obsługa , czystość , cisza i spokój mimo tego że jest bezpośrednio przy ulicy.

Wady

Nie zauważyłam .

Agata

Pobyt - Styczeń 2026

Hotel i pokoje czyste i mimo położenia blisko głównej ulicy to bardzo cicho i spokojnie.

Zalety

Czyste pokoje, miła obsługa.

Wady

Brak możliwości otwierania okien w niektórych pomieszczeniach i trwający remont.

Pobyt - Grudzień 2025

Hotel dobrze położony, blisko przestanki komunikacji ,restaurację, ładny widok z tarasu

Bożena

Pobyt - Grudzień 2025

Cudowny hotel bardzo czysto dziennie sprzątane pokoje oraz dziennie wymiana ręczników. Bardzo smaczne i obfite śniadania przemiła obsługa piękna lokalizacja .Polecam z całego serducha

Zalety

Czystość i uprzejmość obsługi hotelu

Jerzy

Pobyt - Grudzień 2025

Pobyt oceniam bardzo dobrze. Pokój spełniał nasze oczekiwania. Obsługa miła i pomocna.

Zalety

Dobre położenie hotelu, blisko do morza, w pobliżu wiele restauracji

Zuzanna

Pobyt - Grudzień 2025

Pobyt w hotelu Plaza Regency w Sliema mogę zdecydowanie uznać za bardzo udany. Mieliśmy pokój Superior z widokiem na morze i balkonem i był to ogromny atut całego wyjazdu. Pokój przestronny, bardzo czysty i zadbany, z wygodnymi łóżkami oraz nowoczesnym umeblowaniem w dobrym stanie. Balkon z bezpośrednim widokiem na morze robił świetne wrażenie – poranna kawa i zachody słońca były naprawdę wyjątkowe. Wyposażenie pokoju bez zarzutu: sprawny telewizor, szybki internet, klimatyzacja – wszystko działało jak należy. Sam pokój był komfortowy i sprzyjał wypoczynkowi po całym dniu zwiedzania.

Zalety

Hotel położony jest przy samej nadmorskiej promenadzie i ruchliwej ulicy, więc okolica jest dość gwarna, ale przy zamkniętych drzwiach balkonowych nie było to uciążliwe. Trzeba mieć świadomość, że tak wygląda życie w popularnych, turystycznych miejscowościach – za to lokalizacja jest świetna. Wszędzie blisko, a przystanek autobusowy znajduje się tuż pod hotelem, co umożliwia łatwy dojazd do wielu atrakcji na wyspie.

Grzegorz

Pobyt - Grudzień 2025

Świetny hotel, taka sama obsługa. Pokoje duże, sprzątane codziennie, łącznie z wymianą ręczników i pościeli. Dostępny basen wewnętrzny. Klimatyzacja indywidualna, działa..

Zalety

Lokalizacja, tu obok przystanków komunikacji miejskiej, kawiarni i lokali gastronomicznych

Wady

Śniadania takie sobie, przy dłuższym pobycie monotonne. Jakies najtańsze sery, wędliny... Głodny człowiek nie wyjdzie, jednak szału jakiegoś nie ma. W najbliższej okolicy brak zwykłego sklepu. Najbliższy jaki znalazłem to Spar oddalony o jakiś km.

Pobyt - Listopad 2025

Świetny hotel jako baza wypadowa!Czysto ,uprzejma obsługa,dobre śniadania.

Zalety

Blisko plaży , przystanku autobusowego!

Wady

żadnych wad!Wszystko super

Pobyt - Lipiec 2025

Rewelacyjna lokalizacja hotelu - w pobliżu fajne restauracje, sklepy, plaże, przystanki autobusowe, przyjemny park i place zabaw. Jednocześnie nie jest to najbardziej ruchliwe i najgłośniejsze miejsce na maltańskim wybrzeżu, można wypocząć i się wyspać.

Zalety

Lokalizacja, czystość, obsługa

Wady

Mało funkcjonalne łazienki - brakuje półeczki na kosmetyczkę, a drzwi otwierają się do środka i trzeba przeciskać się między drzwiami a umywalką. Basen na dachu zamykany już o godz. 19. Śniadanie "niskobudżetowe", tj. produkty najniższej jakości; lepiej zjeść lokalne pieczywo z pobliskiej piekarni czy śniadaniowni.

Krystian

Pobyt - Lipiec 2025

Pobyt w hotelu mogę uznać za udany. Pokój dla trzech osób, czysty zadbany. Umeblowanie jak najbardziej w stanie dobrym , telewizor, internet, wszystko sprawne. Pokój nawet wygodny , z balkonem. Mimo że pokój nie był w wersji superior lecz economy to umiejscowiony był w taki sposób że i nawet troche widok na morze był. otoczenie hotelu gwarne, bo hotel przy samej ulicy i plaży praktycznie ale jeśli się ma tego świadomość to nie powinno być problemu bo tak to wygląda w miejscowościach mocno nasyconymi ludźmi. Wszędzie blisko. Przystanek tuż pod hotelem można dojechać do wielu miejscowości. Basen na dachu czysty zadbany, jedzenie przeciętne ale nie nie smaczne. Jest w porządku. Obsługa zawsze uprzejma i pomocna. Ogólnie to są mocne trzy gwiazdki. Warto.

Zalety

Położenie, wszędzie blisko. Czysto , uprzejma obsługa.

Wady

Troszeczkę poprawić jedzenie, ale nie jest źle.

Pobyt - Lipiec 2025

Pobyt w hotelu byl wspanialy. Piękny widok z okna.

Zalety

Widok z okna, zwłaszcza wieczorem. Blisko restauracji

Danuta

Pobyt - Luty 2025

Hotel super ,czysto ,z balkonu piękny widok na morze,,śniadania urozmaicone ,smaczne.Wszystko ok.

Zalety

Położenie hotelu , promenada, która była blisko do super spacerów,no i oczywiście miła obsługa hotelu😊

Wady

Dla mnie nie było,

Sławek

Pobyt - Luty 2025

ogólne wszystko OK hotel położony nad brzegiem zatoki przy przystanku autobusowym dobra komunikacja z resztą wyspy. Śniadanie jak to w hotelu bez fajerwerków ale świeże.

Łukasz

Pobyt - Luty 2025

Jestem bardzo zadowolony, lokalizacja bardzo dobra, pokój spełnił moje oczekiwania.

Zalety

Dobra lokalizacja, przy głównej ulicy, blisko do sklepu, restauracji, portu.

Wady

Nie mam uwag

Tomek

Pobyt - Luty 2025

Hotel przyjemny, czysty, w doskonałej lokalizacji. Miła i prfeskonalna obsługa. Bardzo dobre miejsce aby rozpocząć swoją przygodę z Maltą.

Zalety

Lokalizacja, jest kluczową. Z hotelu jest bardzo blisko do Valetty, perły Malty. Spod hotelu jeżdżą busy którymi możesz dotrzeć w każdy zakątek Malty. Świetne śniadania gdzie każdy znajdzie coś dla siebie. Uśmiechnięta i miła obsługa.

Wady

Główna ulica Tower Road, generuje czasem trochę hałasów ale nie jest to szczególnie uciążliwe.

Plaza Hotel & Plaza Regency (Sliema)