Szerokie plaże idealne do opalania i kąpieli
Promenada z palmami i widokiem na morze
Tygodniowy bazar z lokalnymi produktami i przyprawami
Cisza i spokój z dala od zatłoczonych kurortów
Pokój dość duży, dwa szerokie łózka dla dwóch osób, z widokiem na morze. Jedzenie dobre, urozmaicone, obsługa miła, napoje wszelkiego rodzaju dostępne cały dzień. Dość długa droga z lotniska w Antalyi, 128 km, autobus klimatyzowany, wygodny.
Czysto, miła obsługa.
brak skutecznej klimatyzacji w stołówce, triochę za ciepło
Polecam hotel . Byliśmy tydzień na początku sierpnia . Raczej czysto , obsluga bardzo miła i pomocna do tego bardzo komunikatywna . Dobre jedzenie . Pokoje klimatyzowane. My mieliśmy z pięknym bocznym widokiem na morze i góry. Przejście tunelem na plażę to świetne rozwiązanie , prosto z basenu można było przespacerować się na plażę . Jeśli chodzi o lokalizację hotelu to w pobliżu wszystko jest to co potrzeba od marketów przez apteki i stoiska lokalnych sprzedawców . Praktycznie pod samym hotelem przystanek autobusowy którym w 20 minut można dojechać do Alanya.
Blisko plaży Miła obsługa Dobre jedzienie Dobra lokalizacja (blisko przystanek , apteka , kantor itp)
Mało i wolne windy Zajmowanie leżaków o 7 rano Długo transfer z lotniska
Pobyt oceniam na bardzo udany. W upalne dni klimatyzacja w pokoju spokojnie dawała radę nas schłodzić. Pyszne jedzenie oraz bardzo miła obsługa.
+Przejście podziemne na plażę +Bardzo miła, przyjazna obsługa +Sprawna klimatyzacja +Bardzo duża stołówka +Różnorodny wybór potraw, przekąsek, sałatek
-Zamknięty basen zewnętrzny o 17:00 -Duża odległość od lotniska- 3h podróży busem. -Zacinająca się winda
Ogólnie pozytywnie oceniam pobyt. Trochę mało zróżnicowane jedzenie. Atrakcje codziennie takie same. Miła obsługa. Zajęcie leżała przy basenie po śniadaniu równało się z cudem. Do 5 gwiazdek jednak wiele brakuje ale w miarę czysto było.
Ratownicy pilnujący basen i zjeżdżalnie to główny plus: jedzenie dobre,ale ciągle takie samo.
Stary nie do końca odnowiony, monotonne jedzenie - tylko pomarańcze grapefruity oraz arbuzy jako owoce.
Pokòj 1346 to porażka prysznic nie szczelny mimo paru zgłoszeń nic nie zrobiono. Jedzenie się cały czas powtarza. Obsługo ok.
Blisko do plaży.
Wszystkie napoje są podawane w plastikowych kubkach.
Hotel spełnił moje oczekiwania, co prawda 5* ale raczej sprzed 15 lat.
Nie widziałem
Hotel ładny, myślę że częściowo pokoje są odnawiane, było widać że pierwsze 2 piętra mają nowe pokoje, wyżej były w troszeczkę gorszym stanie ale Panie sprzątaczki dbają bardzo o porządek, codzienne sprzątanie, wymiana ręczników. Byliśmy z 2 dzieci dostaliśmy pokój 3 osobowy, w dniu przyjazdu poprosiliśmy o dostawkę dla młodszego dziecka i od razu ją dostaliśmy. Pokój nie za duży, ale dla nas na spędzenie tam nocy akurat. Duży wybór jedzenia, codziennie jakieś jedno nowe danie, reszta się powtarzała ale każdy znajdzie coś dla siebie, zarówno dorosły jak i dziecko. Największy wybór na kolację. Plaża kamienista, dobrze mieć ze sobą buty do wody. Mimo dużej odległości od lotniska, fajna lokalizacja hotelu, w pobliżu place zabaw dla dziecka, sklepy, bazary.
Obsługa Bliskość do plaży, podziemny tunel z łagodnym zejściem bez schodów. Jedzenie
Odległość od lotniska, około 3gidziny transport z lotniska do hotelu.
Polecamy serdecznie. Wszystko na wysokim poziomie
Polecamy serdecznie. Wszystko na wysokim poziomie
Bez wad
Z czystym sumieniem mogę polecić hotel :) Wszystko było w jak najlepszym porządku. Pokój czysty, z dużym balkonem z widokiem na morze, działająca klimatyzacja. Jedzenia bardzo dużo, świeże warzywa, Dania na zimno, na ciepło, wszelaki wybór napojów, każdy na pewno znajdzie coś dla siebie. Przemiła obsługa, wszyscy uśmiechnięci, chętni do pomocy. Duża prywatna plaża z barem. Nad basenem bar, serwowane jedzenie i lody. W basenie cieplutka woda.
Bardzo fajny hotel,pokoje czyste i przestronne, jedzonko smaczne
Bliziutko do plaży, bardzo fajny basenik że zjeżdżalniami spoko dj animatorzy pyszne jedzonko na basenie i plaży
Nie mam się za bardzo do czego przyczepić
Dostaliśmy pokój nie wyremontowany, dla świętego spokoju dać 20e na recepcji , mini bar nie chodził , klimatyzacja chałasowała, deska od toalety inna, łazienka porażka, jedzenie smaczne ,ale arbuz tylko kolacja , brak melona ,i oczywiście rezerwacja leżaków przy basenie,reszta w porządku.
Plaża
Pokój , owoce ,brak wieczorów tematycznych , wchodzą do restauracji w narzutach, leżaki przy basenie
Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu. Może nie jest najnowocześniejszy, ale bardzo przyjemny.
W sumie wszystko było pod ręką, na targ i do centrum też niedaleko, więc wszystko spacerkiem się ogarniało.
Brak jakiegokolwiek nawiewu w windach - z siódmego do lobby to jakbyś w saunie był 😉
Po prostu dramat, obsługa nie była niczym zainteresowana, w pokoju brudno, stan urządzeń i samego hotelu wymaga sporego odświeżenia. Windy to jakaś pomyłka, zero nawiewu, gorąco a jak się jej ktoś doczeka to cud. Jeżeli chodzi o gwiazdki to jak na Turcję przydzieliłbym 2.. jedzenie i napoje słabej jakości. (...)
Brudno Niesprawne sprzęty Obsługa ma gdzieś gości Niski standard jak na 5*
Hotel mocno średni. Jedzenie słabe jest spora różnorodność ale smak mocno przeciętny. Windy tragedia szczególnie te przeszklone. Szybciej się schodami zejdzie lub wejdzie niż ta winda. Ręczniki potrafią być być zaplamione (uprane) w pokojach codziennie sprzątane. Klima działała albo mocno albo wcale nie można było tak jej ustawić aby było przyjemnie spać. Może tylko w naszym pokoju. Obsługa bardzo w porządku. Napewno nie wrócę tam :)
Nic
Windy tragedia. Słabe jedzenie. Słaba czystość
Pokój bardzo duży przestronny, hotel bardzo ładny w środku, zadbany, fajny basen i najlepsze animacje i animator (...)
Super animacje
Nie ma wad
Hotel jak najbardziej na plus, bardzo blisko plaża, jedzenie dobre, każdy znajdzie coś dla siebie. Pokój czysty i ładny chociaż słabo wygłuszony.
Ładny i czysty hotel, blisko plaża, dobre jedzenie.
Daleki transfer z lotniska około 3 godzin, słabo wygłuszone pokoje.
Bardzo przyjemny hotel z pysznym jedzeniem oraz przesympatyczną załogą.
Bliskość plaży oraz podziemne przejście do niej
Odległość od lotniska w Antalya ok. 2,5 - 3 godz. Nie ma tam żadnych ciekawych miejsc do zobaczenia poza hotelem.
Jedzenie bardzo smaczne, dużo sałatek, mięsa. Ciasteczka bardzo smaczne. Było nawet dietetyczne jedzenie. Sprzątanie pokoju nie jest dobre(( podłoga umytą tylko wśród, pod łóżkiem nikt nie sprząta, kuż i włosy w łazience. Pokój bez balkonu, z dziwnym planowaniem ale to przeżycia.
Z czystym sumieniem polecam hotel Prestige Alanya 5* w Turcji w m. Mahmutlar. Zaczynając od początku wybraliśmy firmę(...) przez portal wakacje.pl. (...) z Bydgoszczy do Antalya w okresie 9-16.06.2026 r. w opcji 2+2. (...) Hotel leży w odległości ok. 135 km od lotniska, czyli ok. 2,5h niestety dosyć daleko. W hotelu byliśmy o godz. 20:55, obsługa hotelu od razu nas przejęła, co było miłym zaskoczeniem, żebyśmy zdążyli na kolację, która była do godz. 21, walizki zostawiliśmy w holu. Trochę się obawialiśmy, ale nikomu nic nie zginęło. W dniu przyjazdu dostaliśmy 1 kartę, która otwiera drzwi oraz włącza prąd w pokoju oraz 4 karty na ręczniki plażowo-basenowe do wymiany w strefie spa na poziomie -1. Ponadto wypożyczyliśmy na recepcji klucz do sejfu płatny 10Euro-depozyt zwrotny. Po wypakowaniu udaliśmy się na taras, gdzie były animacje dla dzieci od godz. 21:15(odbywały się codziennie bez niedzieli), a o 22:00 pokaz (pokazy były co drugi dzień) tancerzy ze światłem, ogniami oraz pokaz tańca tureckiego. (...) Jednego dnia udaliśmy się na zakupy i zwiedzanie Alanya, polecam wieczorem z uwagi na upał oraz piękny zachód Słońca. Obowiązkowo spędziliśmy chwilę na piaszczystej plaży Kleopatry z pięknym widokiem. Na zachód Słońca wjechaliśmy kolejką górską Teleferik. Wieczorem udaliśmy się do portu Alanya, który jest bardzo rozświetlony nocą, statki z różnymi postaciami z bajek, możliwość zakupu rejsu za 60E. Po prostu pięknie, trzeba to zobaczyć. Przy porcie duży plac zabaw, dużo ludzi spacerujących, bezpiecznie. W większości sklepów brak opisanych cen, nam udało się utargować 50%, Turcy lubią targowanie, robią to z uśmiechem wtrącając polskie słowa, typu: szwagier, w biedronce drożej😊 W hotelu mieliśmy pokój standard land view na 4 p. ok. 25m2 z bocznym widokiem na morze, a z drugiej strony na góry, duże łóżko oraz dwie dostawki. Pokój, łazienka, pościel czyste, balkon duży, wszystko sprawne. W tv ok. 15 programów angielsko-tureckich, 4 programy z bajkami. Brakowało nam jednej pościeli, zgłosiliśmy na recepcji, to po chwili już była. Pokój codziennie sprzątany, wymieniane ręczniki, ale łabędzi nie robili. W pokoju lodówka, w dniu przyjazdu 4 wody, ogólnie dostęp do wody butelkowanej nieograniczony, dostępna w każdym barze, na stołówce. Dużym minusem w hotelu są windy, łącznie jest ich 4, często jedna nie działała. Jeżeli chodzi o restaurację to jedzenie bardzo pyszne, dużo posiłków, każdy znajdzie coś dla siebie (ziemniaki, ryż biały brązowy, naleśniki, pizza, sałatki, surówki, frytki, nuggetsy, pyszne ciasta, lody w snack barze i na kolację, owoce: arbuzy, grejfruty, pomarańcze, jabłka), dzieci w 7 niebie, my zresztą też. Ogólnie bardzo dużo obsługi w hotelu, w barach, na basenie, w restauracji, ochrona. Nie można zapomnieć o animacjach w hotelu, w ciągu dnia organizują gry w darta, siatkówkę plażową, aquaaerobik, wszystko na wesoło oraz mini club dzieci. Skorzystałem z siłowni hotelowej, trochę słabo wyposażona, ale wystarczyła na trening. W hotelu większość stanowią Polacy, obsługa znała dużo zwrotów w j. polskim. Basen w hotelu otwarty do godz. 18:00, ratownik obecny do 17:00, czasami było 2 ratowników, 3 działające zjeżdżalnie, wystarczające dla dzieci i dorosłych, nie było kolejek, basen przy zjeżdżalni o gł. 1,30m a pozostała część 1,60m, trochę głęboki nawet dla dorosłych, dla tych co nie za dobrze pływają. Na terenie hotelu sklep, kilka sklepów otwartych naprzeciwko wejścia do hotelu. Przy hotelu w odległości ok. 50m plaża kamienista, przejście tunelem, buty do wody obowiązkowo, woda czysta, piękny zachód Słońca. Wzdłuż plaży ciągnie się promenada pieszo-rowerowa, aż do samej Alanya, przy hotelu można wypożyczyć rowery. Reasumując Hotel Prestige Alanya jest godny polecenia, zasługuję na 4/5 gwiazdek, jak będzie możliwość to na pewno wrócimy, ale na dłużej. Oceniam hotel 9/10, małe niedociągnięcia nie miały większego znaczenia.
- pyszne i różnorodne jedzenie, - miła i pomocna obsługa, - czystość w hotelu i pokoju, - dostęp do wody butelkowej nieograniczony, - piękny widok z balkonu (na morze i góry), - lodówka, suszarka i klimatyzacja na wyposażeniu pokoju, - (...) - recepcja 24/7, - świetne animacje dla dzieci i dorosłych, - okolice Alanya, - udogodnienia dla niepełnosprawnych (podjazd do hotelu, na basen).
- windy, - kamienista plaża przy hotelu, - odległość od lotniska, - słabe wyciszenie pokojów.
brud i smród,wszędzie palący papierosy,jakaś masakra
blisko plaży
brudno ,wszędzie papierochy,