Bajeczne rafy koralowe idealne do nurkowania z kolorowymi rybami
Spotkania z żółwiami morskimi i delfinami w naturalnym środowisku
Pustynne safari z noclegiem pod gwiazdami w beduińskich namiotach
Park Narodowy Wadi El Gemal z unikalną fauną i florą
Hotel dla niewymagających , jedzenie monotonne, ale teren i plaża rekompensują te braki
Plaża i rafa
Brudno na stołówce bo trudno nazwać to restauracją
Dobre jedzenie, ciekawe animacje, dużo leżaków. Piękna plaża i 2 podgrzewane baseny. Pokoje trochę obskurne, zdecydowaliśmy się na zmianę pokoju za dopłatą i było o wiele lepiej.
Plaża i baseny, jedzenie ok
Wylewają szambo nieustannie do ziemi, ciągle śmierdzi. Nieuczciwi sprzedawcy w sklepach, często zaczepiają i próbują coś wcisnąć „za darmo” - uważajcie. Ręczniki na basenie brudne. Przy wymeldowaniu recepcjonista chciał nas naciągnąć na zniszczony stolik, a inną rodzinę na pęknięte lustro. W pokojach jest dużo usterek więc chyba mają tam taki patent na wyciąganie pieniędzy od gości. Pobyt był udany, ale sytuacja na koniec pozostawiła niesmak.
Hotel ok jak za niewygórowaną cenę, mogliby się trochę przyłożyć do czystosci
Plaża, rafa
Czystosc
Hotel położony rewelacyjnie, rafa, plaża jak Bałtyk i płytkie ale ciepłe morze. Między plażami a budynkami sypialniami 2 kompleksy basenów, 2 baseny w obu kompleksach podgrzewanych. Barów chyba z 5 plus płatny, ale dobry bar koktajl owocowy z super owoców. Jedzenie dobre, mandarynki z ziem Nilu super. Piwo butelka, alkohole jak wszędzie z tworzywa sztucznego Egipt, nie pije ich, śmierdzą chemia. Przywiozłem własne. Imprezy rozrywkowe wieczór słaby, jakieś tańce, raz przyjechali na scenę, śpiewali coś tam, można było potańczyć. Kelnerzy starzy cwani, najgorsi Ci w białych koszulach bar Ci młodzi w niebieskich koszulach ok, dasz im to serce przez ci oddalili. Hotel nastawiony na Niemców i Włochów, a szczególnie menadżerka, jest ich tak prawie co obsługa w barach i restauracjach. Włosi i Niemcy białe mają opaski, Polacy czerwoni. Nie wiem, czym się różnią, pokoje też są lepsze dla Polaków, nich kwaterują z widokiem poza basen i teren hotelu np.ogrod wewnątrz lub morze. Ogólnie polecam, byłem sam 9 nocy ok 5-13.01.26 za 1600 zł, więc tej ceny na pewno warto,ale wszystko ponad np.2500 za taki to nie . Jest tam facet, co maluje obrazy za 35 $, które namalował mi zdjęcia, super rezultaty. POLECAM.
Plaża piękna i czysta
Włosi i Niemcy promowani. Białe i czerwone opaski.
Piękne zadbane ogrody, pokoje czyste,świetna architektura resortu.
Animatorzy ‼️‼️Świetna ekipa, miła oddana swojej pracy, z każdym porozmawiają, świetnie współpracują zarówno z dziećmi jak i z dorosłymi. Zadane ogrody, świetna architektura, piękne widoki, duże baseny że zjeżdżalniami, szeroka piaszczysta czysta plaża.
Jedzenie. Choć w miarę pobytu coraz lepsze.
Bardzo fajny hotel zarówno dla dorosłych jak i dla rodzin z dziećmi. Bardzo duży nacisk na czystość, nie tylko w pokojach ale także na zewnątrz!
Podgrzewany basen, codziennie sprzątane pokoje, infrastruktura (bary są wszędzie), snack'i pomiędzy posiłkami, bardzo czysta piaskowa plaża z dostępem do rafy koralowej z dużą ilością ryb, poprzez długie molo! Bardzo przyjazna - wręcz rodzinna atmosfera w hotelu! Animatorzy starali się jak mogli żeby umilić czas zarówno dzieciom jak i dorosłym. Przełom stycznia i lutego i czynne wszystkie zjeżdżalnie, czego się nie spodziewaliśmy!
Ciężko się do czegoś doczepić a byliśmy 11 dni
hotel całkiem ok, ładna plaża z drobnym jasnym piaskiem, pokoje duże, bardzo wygodne łóżka, obsługa jest dyskretna i nie nachalna na napiwki, woda w pokojach uzupełniana na bieżąco. Polecam skorzystanie ze SPA z masaży, szczególnie u (...)-ma cudowne dłonie! Słabym punktem jest jedzenie na obiad i kolację, (śniadania są ok)okropne drinki, za to smaczne-nalewane z butelek piwo. Polecam też darmowa restauracje Włoską-tam wszystko super:) rafy niestety nie zdążyliśmy zobaczyć, bo cały czas wiało i była czerwona flaga. Bardzo sympatycznie wspominamy Pana barmana przy barze z dziennymi przekąskami słonymi, choć same przekąski średnio:/ Pasta point na stołówce, też jest ok:)
-plaża -dyskretna obsługa -zaangażowany rezydent -smaczne śniadania -piękny ogród -spoko animacje -duże baseny -dostępna odpowiednia ilość leżaków
-obiady i kolacje, bemary nie są zbyt szybko uzupełniane, kto później przychodzi, nie zje już wcześniej dostępnych produktów, bo ich po prostu brakuje -okropnie śmierdzące alkohole(piwo jest ok)
dobry za swoją cenę, byłby super, ale widać już w wielu miejscach ślady zużycia
dobra lokalizacja przy rafie koralowej ładna architektura, duże baseny, miła obsługa
ślady zużycia, hotel nie ma już takiego powabu i świeżości przeciętne jedzenie jest go dużo i jest urozmaicone, ale przeciętnej jakości owoce i desery to porażka
To mój 16 raz w Egipcie. Świetny hotel dla chcących odpocząć od zgiełku, nieduży, dobrze zorganizowany, bardzo przyjazny dla gości. Pokoje i pościel przestarzałe, ale bardzo czysto. Głośna klimatyzacja.Wszędzie czysto, basen, ogród,plaża-wszystko czyste i zadbane. Dobra organizacja w restauracji. bez kolejek. Jedzenie bez przesadnej ilości, ale bardzo bardzo smaczne. Kawa niedobra. Codziennie kuchnia starała się serwować coś innego. Bardzo fajna i pomocna obsługa. WiFi jak to w Egipcie, bardzo słabe. Fajne programy animacyjne. Naprawdę obsługa dba o gości. Według mnie duży problem stanowią drzwi wejściowe do restauracji i do lobby - niebezpieczne stopnie, drzwi wahadłowe , bardzo uciążliwe. Należałoby to natychmiast przebudować zanim ktoś się w restauracji połamie. Ale reasumując, świetny nieduży hotel, zakochałam się w nim, napewno wrócę !!!
Klimat hotelu, obsługa, jedzenie, czystość,
Pościel zużyta, pokoje przestarzałe, drzwi do restauracji i lobby, niebezpieczny schodek przy wyjściu z restauracji.
Bardzo dobry hotel, pokoje czyste, jedzenie urozmaicone.
Blisko pięknej piaszczystej plaży, baseny w tym jeden z podgrzewaną wodą. Dzieciaki nie chciały z niego wychodzić. Ciągle zjeżdżały ze zjeżdżalni. Super jedzenie, co najmniej kilka dań do wyboru, świeże owoce, przepyszne desery. Na śniadaniu kucharz na życzenie robił omlety i jajecznice. Na obiad i kolacje na tym stanowisku robiono pasty. Dodatkowo odpalano grill i codziennie były grillowane mięsa np. kurczaki, ryby, kofty. Do obiadu zawsze była pizza prosto z pieca.
Brak toalety w restauracji, niezrozumiały dla nas system otwierania drzwi w restauracji, tylko do środka.
Nie ma luksusu, ale jak za taka cene to OK. Jedzenie pyszne. Bez problemow zoladkowych. Byly animacje, program wieczorem.
Piekna rafa koralowa. Mily personel.
Starsze, basic pokoje.
Hotel bardzo przyjazny,czysto,polecam..tylko wifi bardzo słabe..chętnie powrócę
Obsługa, bez zarzutu, czystość,przy plazy
Słabe wifi
Ogólnie dobrze oceniam pobyt. Obsługa hotelowa robi co w mocy by uprzyjemnić pobyt.
Miły personel, starający się sprostać wymaganiom, uśmiechnięty i skory do rozmów. Bliżej budynku spa jest ciszej wieczorem. Możliwość skorzystania z olejków przyspieszających opalanie.
Okolica mało ciekawa, pracownicy pracują po 14 h,( kelnerzy). Przerwy w działaniu wifi przy recepcji. Częste zapytania wielu sprzedawców o masaże, zabiegi beauty, wycieczki, kolacje. Od 20.12 nie podgrzewany basen zewnętrzny.
Wanda M. i Mieczysław M. (...)- pobyt w hotelu oceniamy bardzo pozytywnie. Mieszkaliśmy w pokoju 811 o parę kroków do plaży z pięknym widokiem na morze. Obsługa hotelu bardzo przyjazna i usłużna, wszyscy uśmiechnięci i bardzo życzliwi. Nie spotkaliśmy osób nahalnych na łapówki jak inni piszą. wręcz odwrotni sympatyczni barmani , a szczególnie barman na plaży. Z całą odpowiedzialnością POLECAM w 100% a nawet 200% do zakupu tej wycieczki na pobyt w tym hotelu. Dla nas nie ma minusów są same plusy. Pozdrawiam personel hotelu i życzymy im dużo sukcesów w nowym roku.
same zalety
Pobyt oceniam na bardzo udany. Wszystko było super za tę cenę
Piękna plaża
Dość monotonne śniadanie
Super hotel i obsługa, jedzenie przepyszne piękne widoki i rafa koralowa. Czyste pokoje super polecam
Piękny widok na morze czysto codziennie czysta pościel i ręczniki
Jak dla mnie bez wad
W całe jest spoko, pierwsze odczucia że trafiłam do domu starców. Widocznie hotel jest polecany dla starszych osób.Bardzo mały wybór jeżdżenia ale każdy coś znajdzie dla siebie.
Plaża
Jedzenie
Bidnie ale solidnie.... Takie uroki hotelu w tej cenie do 2000 zł za osobę czyli: jedzenie było, alkohole były, animacje były, plaża przy hotelu i baseny były, pokoje troszeczkę starodawne ale były, pięknie zadbana zieleń i piękne palmy były.... lecz brakowało takiego dopieszczenia które sprawiłoby że hotel sprawiłby wrazenie czystego i eleganckiego.
Fajnie położone i dużo pokojów z widokiem na morze. Dobre mięsa, ryby, i makarony.
Niekiedy brudne tynki i odpadające tynki co sprawiało wrażenie niezbyt eleganckiego hotelu. Mały wybór na śniadania.
Polecam serdecznie. Bardzo fajnie zorganizowany Sylwester.
Czysto, super jedzenie ale co najważniejsze przemiła obsługa.
Pobyt udany .Miejsce fajne. Jedzenie przygotowywane w czystości dobre smaki . Pierwszy hotel w Egipcie w którym nie miałem żadnych problemów żołądkowych.
Animatorzy super Joga ćwiczenia Jedzenie dobre świeże . żadnych problemów żołądkowych
wieczorne imprezy trochę za późno. Ale fajne były.