Reemyvera Resort & Marina

Niestety większość tych złych opinii jest prawdą. Stary hotel - max 2 gwiazdki, stałe remonty - huk, stare pokoje - meble pomalowane farbą, brudna łazienka - w pojemniku na mydło w płynie kożuch - nie wymieniane chyba od powstania tego hotelu, rozlatujące się leżaki, bardzo nie przyjemny zapach na stołówce jak i w całym hotelu. To tylko nie które z opinii na minus - jest ich znacznie więcej. Naprawdę nie polecam tego hotelu.

Jedynym poważnym zastrzeżeniem była bardzo głośna irytująca muzyka nieomal co noc do 2:00 . Nie wysypiałam się.
Po interwencji u menadżera było lepiej.

Hotel lata świetności ma dawno za sobą Zapewne 15 lat temu było to bardzo atrakcyjne miejsce do wypoczynku - niestety brak remonu i odpowiedniej konserwacji sprawiły, że obiekt ten popada w ruinę.Tylko przy samej plaży pokoje są odnowione i nadają sie do zamieszkania. Hotel na dośc rozległym terenie, co byłoby atutem gdyby nie fakt, że od recepcji do głównej drogi trzeba iść pieszo niezbyt ciekawą drogą około 800 metrów (np. by złapać taxi w rozsądnej cenie - hotelowych taxi nie polecam, bo ich cena 20 razy wyższa niż normalnie). Największym mankamentem jest jednak to, że Hotel ten upatrzyli sobie Rosjanie !!! Jest ich w Reemyvera dużo (za dużo by odpocząć)- piją, są głośni, sprawiają kłopoty na stołówce, kobiety narzucają się innym itp.

Z plusów jest to że przy hotelu jest bardzo blisko duża plaża, niezatłoczona, dużo miejsca.Dość duży basen, całkiem ładny.Pokoje takie sobie nic specjalnego ale nie były brudne i obskurne.Przeczytałem tu opinie zdecydowanie przesadzone.Obsługa może być , ani specjalnie mili ani niemili.Rosjan rzeczywiście dużo ale ich jest duzo wszędzie w Egipcie.W sumie Polaków w tym hotelu tez było sporo.Jedzenia dużo ale mało urozmaicone.W opcji all wszędzie można się napić.Powiem tak na podsumowanie- Hotel bez rewelacji ale cena też niska więc ja nie mogę narzekać.Z tego co tu przeczytałem to chyba za dużo osób oczekuje za 2 tysiące za 2 tygodnie nie wiadomo czego.Generalnie wszędzie w Egipcie nie jest zaq czysto i wszędzie jest mnóstwo Ruskich ale oni wcale nie są gorsi od np.Żabojadów.To co ja najbardziej negatywnie odbieram z tych wczasów to samą podróż.BIURO ALFA STAR ZAFUNDOWAŁO NAM KILUNASTOGODZINNĄ PODRÓŻ Z PRZESIADKAMI ( W OBIE STRONY) CZEKA SIĘ WSZĘDZIE PO KILKA GODZIN .W DODATKU KOLESIE W OGÓLE SIĘ NIE POCZUWAJĄ DO ŻADNEJ ODPOWIEDZIALNOŚCI ANI ZA KILKUNASTOGODZINNE OPÓŻNIENIA ANI ZA ZNISZCZONĄ TORBĘ ( OKAZUJE SIĘ ŻE WEDŁUG ALFY UBEZPIECZONA JEST TYLKO ZAWARTOŚĆ WALIZKI, SAMA WALIZKA NIE) TO BYŁ MÓJ TRZECI I OSTATNI LOT DO EGIPTU Z TEGO BIURA.ZA KAŻDYM RAZEM JEST TO SAMO .CZEKASZ, PRZESIADASZ SIĘ , CZEKASZ, PRZESIADASZ.LOT Z 4 GODZIN ROZIĄGA SIĘ DO 16, 17.RADZĘ WAM OMIJAJCIE ALFĘ Z DALEKA.

Osoby, które preferują wino muszą pamiętać, iż napoje lokalne nie obejmują wina.
Poza tym jest duża różnica pomiędzy zakwaterowaniem w Reemyvera Beach a Reemyvera Family.
Goście Reemyvera Family nie mogą korzystać z baru na plaży.
Mogą korzystać jedynie z baru przy basenie, ale krócej niż goście hotelu Reemyvera Beach.
Rezydentka biura, z którego pojechaliśmy na wycieczkę - Pegas Touristic - pani Ela, strasznie opryskliwa.
Ogólnie, wrażenia średnie.
W Hurghadzie są hotele trzy-gwiazdkowe o dużo lepszym standardzie, za podobną cenę.

Nazwa  Reemyvera Resort & Marina
Miejsce  Egipt / Hurghada / Hurghada
Wyżywienie  All inclusive, śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, nurkowanie

Snorkeling na rafach koralowych i spotkania z delfinami

Safari na quadach po pustyni z wizytą w wiosce Beduinów

Zakupy i lokalny klimat w bazarze El Dahar

Tętniące życiem nocne kluby i bary w Hurghada Marina

Wyświetlono 197 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
5.2
dida81

Po interwencji u menadżera było lepiej.

5.2
Gaba

Mirosław Adamczyk

Marek

Goście Reemyvera Family nie mogą korzystać z baru na plaży.
Ogólnie, wrażenia średnie.

lidia

Jestem zniesmaczona pobytem w tym hotelu. Jedzenie, obsługa poniżej wszelkiej krytyki. Naczynia i sztućce brudne, trzeba było o nie walczyć. Porządkowanie stołu polegało na wywróceniu na drugą stronę obrusu. Ogólnie nie polecam. Nie polecam także korzystania z usług biura podróży "Kopernik" ponieważ nijak to się ma do rzeczywistości.

monika

bardzo dobra obsługa hotelowa,wszyscy tam sa bardzo mili ale rowniez bardzo przekupni za 1$zrobia wszystko:):) szczegolnia atrakcje stanowia animatorzy ze swoim programem aerobik,gimnastyka,gry,konkursy,siatkowka,pilka nozna,mini disco dla najmlodszych:) ,a wieczorami organizowane sa przez animatorow super programy rozrywkowe typu.miss hotelu,comedy show,tance irlandzie. te programy sa naprawde super mozna sie poplakac ze smiechu:)jedzienie dobre ale nie urozmaicone...nie przesadzajcie z tymi szczurami:)ja mialam tylko karaluchy w lazience brr:)pokoj nie jeste jakis obskurny ale tez nie rewalacyjny ale da sie spac lozka bardzo wygodne:)ogolnie polecam ten hotel ja wspominam wakacja z alfa star bardzo milo pomimo,ze biuro zafundowalo nam 11 godz przesuniecie lotu...

A

Powiem tyle, po skontaktowaniu sie z biurem Orbis Travel, poprosilam aby juz wycofano te oferte. Jest to hotel w ktorym sa Arabowie i niski bardzo niski standard. Najbardziej bylo przykre to ze jezdze od dawna do Egiptu i nigdy nie spotkalo mnie, nic przykrgo. W tym hotelu obsluga jest STRASZNA. Wyslalam dzieci na ferie zimowe i po jednej nocy wraz z innymi turystkami rezydent przniosl, osoby do innego hotelu!!!Oczywiscie za doplata.
I nie wierzcie, ze jest to ALL bo czegos takiego nie zobaczycie. Dla dobra polskich turystow i wlasnego dobra ORBIS I WAKACJE PL WYCOFAJCIE TEN HOTEL!!! Nalezy wymienic kadre menadzerska i odnowic hotel LAZIENKI!!!!!!! Zastanowic sie i zobaczyc jak wyglada all w innych hotelach!
Rezydent ktory opiekowal sie grupa Polakow, bardzo im pomogl i sam powiedzial, zeby nikomu nigdy go nie polecac, (hotelu) za co serdecznie dziekuje. Kontaktowalam sie w tej sprawie z pania alicja.tkaczyk@pbp.com.pl. Rowniez dziekuje i niech nie bedzie zdziwiona ta pani bo to wszystko prawda. Pozdrawim serdecznie

Lidka

Pobyt za 1900,00 PLN od osoby do bani! Za wszystko trzeba dodtkowo płacić mimo oferty all. Na stołówce tak brudno, że można się przylepić do stołu, znalezenie wolnego stolika i poprszenie o wytarcie go graniczyło z cudem, kelner poproszony o sztućcie znikał na długi czas i po długich awanturach łaskawie je przynosił. Jedzenie monotonne i niesmaczne czasem zimne, brak owoców poza nieśmiertelnymi malonami, figami, pomarańczami; arbuzy i truskawki płatne 2 usd porcja, lody 1 usd, pizza na plaży o godz.15. Wykłócanie się o ręczniki. Leżaki na plaży stare, woda w basenie brudna, obsługa w barku niegrzeczna, rezydent w porządku, w miarę swoich możliwości pomocny. Uważam się za oszukaną przez biuro "Kopernik", począwszy od lotniska na Okęciu, gdzie przedstawiciel zapewniał o cateringu na pokładzie samolotu po czym dostaliśmy po małej szklaneczce soku. Nikomu nie polecam usług tego biura, może dla niektórych internautów prawie 1000,00 USD od osoby to niewiele i nie należy wymagać Bóg wie czego za te pieniądze, jak to sugerował w wypowiedzi jeden z panów, ale ja uważam, że za te pieniądze mogłabym spędzić urlop w hotelu o nieco lepszym standarcie.

Nata

Super wakacje!! czytajac te opinie prawie sie nie zalamalam... skad ci ludzie to wzieli?! Duza czysta plaza duzo zimnych napojow... bar kolo plazy i basenu oraz w recpcji! to jest naprawde wystarczajace... Zycie nocne..no coz nie bylo super extra ale nie bylo tez okopnie... codziennie byly wieczorne zabawy typu: bingo, fireman, i codziennie od 22.30 duskoteka na bardzo sympatycznej wysepce! BYLO EXTRA! Oczywiscie ja chwale hotej Reemyver Beach a nie Reemyvera Familly bo to faktycznie jest kiepski hotel... Polecam!

dominika

musze powiedziec ze fajnie bylo hotel ladny wszystko ladne :)tylko brudno w lazience ale tak to gimnastiki i rozne zabawy robione przez kochnych animatorów super dyskoteka superowa plaza super tylko ze cie zaczepiajom zeby zrobic tatuaze albo cos tam strasznie denerwuje serio nie dawają spokoju jedzenie kiepskie ciongle to samo bah za jednym bardzo tesknie za animatorami tacy fajni serio na dyskoteki z nimi hodzilam super serio oplace sie:Da przystojni tez są:Dhaha

lukaszzzz

moze nie byla to droga wycieczka ale z niewialką doplata ok 150pln mozna miec o wiele lepsze warunki np ali baba hotel.w reemywerze basen nawet ladny ale woda nie czysta,jest wymieniana raz na tydzien,pokoje nie byly zniszczona ale za nowe tez nie zreszta jak caly hotel mial ok 5-8 lat i napewno nigdy remontowany,jedzenie okropne,a w dodatku szczury widzelismy kilka razy na recepcji,sportow wodnych praktycznie w ogole a i wersja all to pomylka oni chyba nie wiedza co to jest.naprawde radzil bym go nie wybierac

Aneta A ( joane11@wp.pl)

Spory kompleks, jednak wciąż jest wiele do zrobienia w tym hotelu ( tzn. dużo obiektów w budowie). W opcji HB za napoje do posiłku popołudniowego trzeba było dodatkowo płacić, czego się nie spodziewałam. ( 1$za wodę, kawę czy herbatę, 2$ za napój typu cola). Kelnerzy są wyjątkowo nerwowi i po 5 min sprzątają wszystko ze stołów...trzeba się przyzwyczaić albo wciąż na nich krzyczeć)...W około hotelu są 2 baseny, w tym jeden z 2 zjeżdżalniami- polecam, plac zabaw dla dzieci z huśtawkami etc. Jest dostęp do morza i z powodzeniem można popływać czy w ABC ponurkować ( baza nurkowa wciąż w budowie..ale są inne bazy)
Sporo animacji przygotowywanych każdego dnia dla gości hotelowych, aerobik, zabawy dla dzieci, wieczorki za dodatkową opłatą ( ok 3$) np. pokaz tańca z możliwością palenia fajki + drinki (w cenie). Jest to ostatni hotel w Hurgadzie, na samym końcu kompleksów hotelowych...Niedaleko jest sporo sklepów z pamiątkami i spożywczych, dlatego nie polecam wyprawy do centrum Hurgady oddalonego o 20 km ( ok 8 $ w jedną stronę za taksówkę, są też tańsze busy ). Suszarka do włosów na życzenie.

marzena m.

Ja byłam w tym hotelu m lutym 2007 r wraz z dwiema kolezankami. ja i jeszcze jesdna bylysmy pierwszy raz. jedna kolezanka byla juz wczesniej i byla w hoteleu, tylko rzekomo o 1* wiecej i jak przyjechala do reemevyery to sie troszke podłamała. pokoje oddalone od duże go basenu sa straszne- mielismy laraluchy, które łaziły po nas w nocy, może dlatego że był tam aneks kuchenny, ale pozniej nas przeniesli do pokoi przy duzym basenie i tam bylo ok. bardzo blisko do plazy i plaza bardzo ładna, duzo lezaków i ogólnie na plazy jest ok. duzy basen tez jest ok, ale tam strasznie zimna woda, nie da sie wejsc. basen ze zjezdzalnia dla dzieci bardzo brudny i zaniedbany. ogolnie duzo małych barow i na plazy i na basenie, gdzie zawsze mozna sie napic czegos zimnego. drinki niezaciekawe i ogólnie alkohol słabej jakości- nie poecam. obsługa w niare ok. rezydenci tez ok. jeden bardzo sympatyczny- aiman , który zawsze pomoze, jest tez polka, ale nie pamietam jak sie zazywa- to z biura alfa star. wycieczki do luksoru i kairu dlugie i meczace, ale warto, polecam rowniez nurkowanie z aqalunkiem. hotel na pewno nie ma 4*, góra 3 i to naciagane. jesli ktos nie jest wybredny to ok, gorzej jak ktos byl juz wczesniej w egipcie w innym hotelu. najgorzej z jedzeniem, ciagle to samo, ja po tygodniu pobytu schudłam 3 kg bo juz nie moglam patrzec po 2 dniach na jedzenie....

Kamila

Hotel Reemyvera Resort

zadowolony

Piękny i bardzo zadbany ogród. Woda w morzu turkusowa i świetna do długiego pływania. Z pokoju 1117 piękny widok na morze, basen i ogród.

Mok

Jedne z naszych najlepszych wakacji! Hotel zadbany, czysty, bardzo ładnie utrzymana zieleń na jego terenie. Basen duży, czysty. Ani jednego szczura!!! / nie wiem co przywidziało się Bolkowi /. Plaża czysta, codziennie sprzątana. Trochę kłopot z leżakami i parasolami. Dobre miejsce trzeba rezerwować wcześniej ok.7-ej. Stołowka czysta, czasem brakowało stolików i trzeba było ok. 5 min zaczekać. Mankamenty: dość głośna klimatyzacja w pokoju, słaba klimatyzacja w holu głownym. Reszta bez zarzutu. Córka płakała jak wyjeżdżaliśmy. POLECAM / zwłaszcza w wersji all /.

Hotel w rozbudowie-hałas związany z remontem, brzydkie widoki z okna.
Zamówiliśmy All, ale tak naprawdę wydawaliśmy dużo na jedzenie (wyjątkowo niesmaczne i nieświeże) i napoje (nie było obiecanej wody mineralnej w pokojach, soki i napoje w ramach all były za słodkie i ciepłe). Naprawdę odradzamy ten hotel.

Lena

Hotel dla mnie był przereklamowany. Obsługa bardzo miła. Bylismy tam na 7 dni w ofercie all. W trakcie mieliśmy zmieniany pokój ponieważ mieliśmy mnóstwo mrówek, które chodziły po łóżku w łazience i po ubraniach w szafie. Z tego powodu przez jedną dobę nie mieliśmy pokoju - w recepcji powiedziano, że brak jest miejsc. Rezydent też nic nie zdziałał. W łazience bardzo śmierdziało i trzeba było zwracać uwagę w recepcji by odpływy ścieków przeczyścili. W pokoju nie działał nam aparat telefoniczny (z którego korzystaliśmy) oraz klimatyzacja. Gdy została naprawiona rano okazało się, że znowu wysiadła. Następnego dnia została naprawiona, gdy wstaliśmy rano okazało się, że w pokoju były kałuże wody cieknące z klimatyzacji. Ogólnie wakacje to jedna wielka PORAŻKA. NIE POLECAM TEGO HOTELU!!!

PATKA

Bardzo byliśmy zaskoczeni nie pierwszej nowości łazienką i małym pokojem.