Medyna z targami i klimatycznymi uliczkami
Ribat z widokiem na miasto i morze
Plaże z miękkim piaskiem i hotelami all inclusive
Muzeum archeologiczne z mozaikami rzymskimi
Bardzo fajny hotel. Drobne niedociągniecia (w postaci niedziałającego TV i niezbyt dokładnego sprzatania), ale reszta jest naprawde ok. Bardzo miło i sympatycznie.
Hotel Samara w którym wypoczywaliśmy posiadał cztery gwiazdki, ale nie odczuliśmy tego pod żadnym względem. Posiadaliśmy AL i niestety było tak że alkoholu brakowało już o godz. 21.00 więc propouje zrobić zakupy na bezcłowym. Największe zastrzeżenie mamy do standaru pokoju w którym wypoczywaliśmy - na 4 gwiazdki nastawialiśmy się na coś więcej. Nie po to dopłacliśmy do takiego standardu żeby zastać: okropną łazienkę ze obdrapanymi ścianami i pękającymi płytkami i brakującą wodą w spłuczce. Telewizor był jak najbardziej tylko przez 7 dni nie mogliśmy się doprosić żeby go naprawili. O wielkim pokoju (ok 6m kwadratowych) nie chce mi sie już pisać. Nigdy więcej nie pojedziemy do tego hotelu i nie polecam nikomu żeby tak jechał. Dla nas dramat. Może jesteśmy zbyt wymagający, ale po 4 gwiazdkach i po zapłaceniu 3200 za dwie osoby spodziewaliśmy sie czegoś innego. Pozdawiam Łukasz
Rezydenci firmy Oasis chyba nie wiedzą jaka ich rola :-(....zero istotnych informacji.
kocham sama i resztę tego towarzystwa nawet szuszu pozdrawiam wszystkich pracowników hotelu i muśle że za rok znów tam przybędę
Hotel położony w ładnym ogrodzie i to jest jego jedyna zaleta. Jest brudno, w pokojach zdarzają ię wizuty karaluchów- u mnie gościł na szczesie tylko raz. Jedzenie bardzo marne, trzeba stać w kolejjce nie tylko po dania, ale też po..sztućce i talerze - wygląda to tragikomicznie. Odradzam.
Witm byłam z mezem w tym hotelu juz dwa razy i bardzo polecam ten hotel ale polakom normalnym a nie takim co maja zle w głowie poukładane.Samara jest bardzo fajnym hotelem i bardzo miłym jest wszystko ok,jak czytam co nie ktore opinie to zastanawiam sie po co polacy co nie ktorzy jada w kraje arabskie.Wiesniaki powinniscie jechac w polsce do ZOO nic dalej bo szpanujecie gdzie zescie nie byli i co widzieli do tego nazekacie a cene ktora płacicie to bidne 2000 zł co nie ktorzy a wymagania jak cholera .Wy poprostu do zoo a nie w swiat wiesniaki.POLECAM SAMARA JEST SUPER ZA TAKIE PIENIADZE!!!!!!!!!!! w przyszłym roku napewno tam wrocimy
Hotel ogolnie fajny. Było jednak pare niedociagniec np. jesli chodzi o pokoje.Zeby dostac dobry pokoj i posprzatany trzeba zaplacic w recepcji okolo 10$ i wtedy dadza lepszy. My zmienialiśmy 3 razy. Jeden dostalismy na parterze, ktory byl jednak zdecydowanie za nisko i przy chodniku a drugi na 1 pietrze z widokiem na baseny aczkolwiek brudny, klimatyzacja - brak regulacji, spluczka nie dzialala i duzo jakis wlosow na lozku. W koncu zmienilem na 3, ktory byl o niebo lepszy wszystko ok i nawet samopoczucie bo 1 tydzien z dzieckiem robi duza roznice. Ale polowa z naszej grupy rowniez dostala zle pokoje wiec uczynili podobnie1 Dolce potrafia zrobic cuda. A warto od razu tak zrobic przed przyjazdem bo pozniej sa nieprzyjemnosci i klotnie z malzonkiem lub malzonka. Jedzenie dobre aczkolwiek u nas o niebo lepsze, jest naprawde wielki wybor dan. Dania te same codziennie. Z owocow to śliwki śliwki ....,arbuzy, czasami melony, bananow zero(nie wiem dlaczego). Plaza bardzo ladna morze czyste. Jedynie co denerwowalo to handlarze, ktorzy co chwile podchodzili i negocjowali cene, ale da sie przyzwyczaic. Animacje superrrr. Bedzie nam brakowac szczegolnie morza basenow i tych animacji. Polecamy dla rodzin z dziecmi. Pobyt uznajemy za udany tym bardziej ze milo spedzilismy czas z przyjaciolmi spotkanych przypadkowo:)
Hotel zdecydowanie nie ma ****, jakość obsługi pozostawia wiele do życzenia, tak samo jak rezydentka p.Katarzyna, która olewczo i nonszalancko traktowała uzasadnione prośby wczasowiczów o zmianę pokoju z powodów min. niedziałającej ubikacji, bardzo hałasującej klimatyzacji. Brak kompetencji, podejścia do ludzi chcących spokojnie wypoczywać. Wycieczki bardzo słabe, obsługa fatalna, a jedzenie ciągle to samo, absolutnie żadnych urozmaiceń! Hotel Samara to hotel o bardzo niskim standardzie, bardzo słabej obsłudze, z kiepską gastronomią! Proponuje zapłacić te 200-300 zł więcej i jechać do lepszego hotelu. Ludzie weźcie sobie tą opinię do serca bo będziecie bardzo żałować!
Hotel dla mało wymagających turystów. Część osób zachwycona ale większość niestety żałowała że wybrała ten hotel. Nie oczekuj pomocy ze strony polskich rezydentek i animatorek. One chyba też tam są na wakacjach !!! Tunezyjscy animatorzy SUPER !!! Dla Oasis Tours nagana za pracowników.
Super. Byłam tam 5 lat temu i w tym roku mam zamiara też pojechać:)
Polecam ale nie wcześniej niż po 10 czerwca dlatego że oni dopiero się rozkręcają byłem i jestem zadowolony moge polecić
Polecam wycieczkę na Saharę,a zwłaszcza kiedy przewodnikiem jest Timur i super sympatyczny kierowca Slim. Będąc tam nie pojechać na Saharę to tak jak nie być w Tunezji.Autokar z klima i hotel na Saharze super,w życiu nie wiedziłam że można stworzyć takie warunki .Dużo się można dowiedzieć o ludziach żyjących tam i ich kulturze.Bardzo chętnie wybiorę się tam ponownie na wakacje.
Hotel fatalny , robaki ,brud , all tez fatalne ......trzeba dopłacać a i tak jest kiepsko. Na plaży brak kubków do piwa. Przy posiłkach brak sztućców . Cały czas obsługa domaga się napiwków.. Za tą samą cenę byłam w Turcji i tam był luksus w porównaniu do tego hotelu .Ten hotel zasługuje najwyżej na dwie gwiazdki.Nie polecam tego hotelu . Totalny szok.
Okropny hotel. Nie polecam. Byłam z dwójką dzieci. Basen mały i brudny. Wieczna walka o leżaki przy basenie. Jedzenie okropne, bardzo mało urozmaicone, nie przyprawione, co jadłeś na śniadanie później znajdowałeś w obiedzie i kolacji. Bardzo dobre opinie czytałam o animatorach, moim zdaniem animacje na poziomie szkoły podstawowej. W pokojach mrówki i pchły w kocach. Byłam cała pogryziona. Ogólne pobyt koszmarny.
... Alkoholu i napojow nie brakowalo. Kolejki wcale nie takie ogromne-czasami trzeba bylo stacv ok.5min po drinka, ale bez przesady ze 20:) Dyskoteka Living ze swietna muzyka:) Brudno na stołówce czasami było z jednego powodu! Tak jedza Polacy!!! Zostawiaja brudne serwetki i nie ma sie co dziwic,ze nastepny ma brud-nie beda przeciez obrusow zmieniac co chwile. CYasami brakowalo naczyn,ale szybiutko byly donoszone!! Podobało nam się wszystko, za taka cene na prawde warto. Bliziutko sklepow, straganikow, duzego spozywczego i fast-food naprzeciw hotelu. Polaków ok.90%, polska muzyka, plaza bardzo ladna i blisko hotelu. POLECAM Z całą pewnoscia dla młodych ludzi.
Hotelu nie polecam rodzinom,natomiast młodziezy jak najbardziej.Ludzie,którzy nie są zbyt wymagający i potrafia przymknać oko na niektóre niedociągnięcia,spędzą tam świetne wakacje.Polecam ten hotel ze względu na atmosferę i ludzi,którzy tam parcuja,sa niesamowici.Usytuowanie hotelu tez jest bardzo fajne,wszędzie blisko,do plaży,na bazar,do dyskotek,do portu, do barów i sklepów.Jedzenie jest znośne,kelnerzy mniej,ale w pozytywny sposób,da się przyzwyczaić do ich natarczywości w stosunku do kobiet.Pokoje nie należą do najschludniejszych,ale mają swój klimat.Reasumując,polecam to głównie rozrywkowym ludziom,dla ktorych najważniejsza jest zabawa,a nie luksusy!
po szoku trwającym pół nocy i cały dzień zaczęliśmy doceniać spokój, w którego poszukiwaniu pojechaliśmy na wywczas. Pokoje są małe i nie za czyste (w europejskim tego słowa znaczeniu), ale panie sprzątają w nich codziennie, włącznie z codzienną zmianą ręczników. Wystój pokoi określiłabym jako "kwitnący PRL z domieszką orientu". Jedzonko smaczne (z wyjątkiem ryb i owoców morza, któe poprostu śmierdziały i były przyrządzane w nieznany mi dotąd sposób - może dlatego więc nie smakowały), duży wybór.
Koniec końców wypoczęliśmy tak jak planowaliśmy. Okoliczne atrakcje raczej wątpliwe, bo wszędzie jest strasznie brudno.
Następne wakacje napewno spędzimy w Europie, ale hotel jak na tamtejsze warunki nie jest najgorszy, więc chyba godny polecenia. Napewno duża jego zaletą jest położenie z dala od brudnego i głośnego miasta i.... z dala od plaży. Wystarczy się nią przejść, żeby zobaczyć jak wyglądają widoki z hoteli przy niej położonych (między plaża a hotelami jest pas "zieleni", który straszy metalowymi prętami i rowami, na plaży są ohydne wręcz "parasole" i leżaki, z których w życiu bym nie skorzystała, na około 200m plaży, tóż przy brzebu były hałdy morskich syfów uniemożłiwiających wejście do wody...)
W hotelu jest piękny ogród,z pokojem mieliśmy malutki problem tzn w trzech pierwszych pokojach nie działała klimatyzacja noi zapach nie był miły, ale po interwencji dostaliśmy fajniutki pokój z działającą klimą.Co do jedzenia to przez pierwszy tydzień wszystko nam smkowało, poźniej jednak przestało, trzeba jednak przyznac ze bylo go duzo! noi zważywszy na obłożenie hotelu to cieągle trzeba bylo na cos czekac-a to na kubek to na talerze i stac w kolejkach.
Dużym plusrm jest to, ze w hotelu było dużo polaków wiec wieczorki byly bardzo sympatyczne.
Poza tym, musze pochwalić obsługę wakacji pl, wszystko bardzo sprawnie przeprowadzone, szybko bez komplikacji :)
Plaża niestety nie byla tuż przy hotelu, trzeba do niej kawalek dojsc, a basen na taka ilosc ludzi za mały.
Jednak fajne towarzystwo zabawni barmani rekompensowali wszystkie niedogodności.
Miłych wakacji wszystkim życze:)
Hotel reklamowany jako **** , ale ma pokoje o bardzo zróżnicowanym standardzie, ale stałej cenie. Ja trafiłam na standard turystyczny (bezgwiazdkowy) za cenę ****.
Ja w tym hotelu byłam w 96 roku i wtedy był to naprawde dobry hotel..=] niestety nie było tu akiej daty..