Piękna, piaszczysta plaża bezpośrednio przy hotelu.
Park wodny z kilkunastoma zjeżdżalniami oraz wodospadem.
Kilka restauracji oraz barów, w tym jeden na wieży ze wspaniałym widokiem na Hurghadę.
Z myślą o najmłodszych gościach hotelu: plac zabaw, brodzik, miniklub.
Hotel położony w centrum Hurghady, składający się z 2 budynków: starszy i nowy z wejściem głównym. Przy obydwu budynkach baseny z duża ilością leżaków i punktami z ręcznikami plażowymi (za darmo), podobnie sytuacja wyglada na 2 plażach przynależących do hotelu. Pokoje w zależności od tego jak się trafi - pierwsza noc spędziliśmy w pokoju z obskurna wanna i widokiem na ruchliwa ulice. Kolejnego dnia rezydent zebrał zażalenia nasze i innych urlopowiczów, do których hotel się zastosował - otrzymaliśmy pokój z widokiem na spokojne patio z czysta i schludna łazienka (nie musieliśmy dopłacać). Klimatyzacja może nie pierwszej nowości, ale jak najbardziej sprawna. Pokoje sprzątane w zasadzie codziennie. Obydwa budynki posiadają swoje restauracje, gdzie serwowane jest (moim zdaniem) dość dobre i zróżnicowane jedzenie. Obsluga sprzątająca, animatorzy, barmani, kucharze i kelnerzy niezwykle sympatyczni i uprzejmi. Uważam, ze hotel jest godny polecenia zwłaszcza rodzinom z dziećmi, gdyż atrakcji na jego terenie nie brakuje.
Zdecydowanie na plus miła obsluga, dostęp do dwóch piaszczystych plaż położonych bardzo blisko hotelu, jedzenie.
Niektórym pokojom przydałby się remont lub odświeżenie.
Pierwszy pokój który dostaliśmy po przybyciu do Egiptu był straszny. Widok z balkonu na dachy jakiś magazynów i garaż na samochody. Popsuty sejf i nie dzialający telewizor, stare i brudne zasłonki na oknach. Po zgłoszeniu w recepcji na drugi dzień dostaliśmy jeszcze lepeszą perełkę. Grzyb w łazience i mega widok z balkonu ...na kuchnię gdzie przez całą dobę slychać było hałas. A przez 4 dni wyrywanie starych drzwi. Szkoda że w taki sposób tu traktuje się turystów z Polski. Egipcjanie i Rosjanie mają piękne pokoje z widokiem na morze lub basen.
Nic . Wcześniej spędzaliśmy wakacje w Grecji, Turcji Hiszpanii i Chorwacji gorąco polecam.
Obskurne zapleśniałe łazienki. Brudne i zniszczone stoliki i krzesła balkon z widokiem na zaplecze kuchenne i ten ciągły hałas.
Hotel i jego otoczenie jak najbardziej na plus, miła i pomocna obsługa.
Przestronny pokój, duża przestrzeń wokół hotelu
Brak wieczornych rozrywek we wrześniu, po kolacji zaczyna być nudno, zamknięcie plaży i basenów już o 18/18:30
W hotelu czysto,obsługa bardzo miła,pomocna. Pokoje codziennie sprzątane. Obsługa techniczna - szybko ,sprawnie usuwa usterki.
Hotel w centrum miasta,można wyjść wieczorem i pospacerować.Plaża nie duża ale jeśli ktoś lubi snurkować można zobaczyć nie duże radę wokół, które jest mnóstwo kolorowych rybek(wystarczy kawałeczek chlebka a będzie ich mnustwo😀.
Przy restauracji głównej obok lobby jak dla mnie nic się nie dzieje. Fajne miejsce warte urozmaicenia- wiem że może się ktoś ze mną nie zgodzić . Bo śpiewał tam pan może 3 razy na pobyt 14 dniowy ale śpiewać a rozruszać towarzystwo to daleka droga.
Trochę brudno , niektóre rzeczy warto byłoby odnowić
Duży kompleks basenowy
Mało uśmiechnięta obsługa
Hotel w bardzo przeciętnym standardzie, widać, że jest juz stary, zniszczony i wymaga remontu. Pokój musieliśmy zmieniać 3 razy. Czystość też jest na przeciętnym poziomie. Jedzenie marne i wybrakowane, byłem w tym hotelu już dwa razy pare lat temu i wtedy było 10/10, natomiast teraz pobyt oceniam na 2/10. W basenie hotelowym też nie za ciekawie, pływało dużo piór od gołębi. Jedyny plus tego hotelu to lokalizacja. W nowej części Sea Gull są restauracje, gdzie polecam iść na obiad. Wifi w lobby płatne, natomiast miało być darmowe na płazy, gdzie tez nie działało. Poza tym warto wziąć pod uwagę, że prezentowane zdjęcia dotyczą nowej części hotelu, a będą Państwo zakwaterowani w starej, obskurnej części. Hotel jest dobry dla osób, które planują większość pobytu spędzić poza hotelem. Więcej juz nie wrócę.
Czystość, brak wifi, brzydki stan pokoi, jedzenie, wieczny problem z czystością w basenie
Super, proszę być miłym dla obsługi a odwzajemnia tym samym.
Centrum kurortu.
Na cztery gwiazdki to brak wad.
Ogólnie czytam różnorakie opinie na temat tego hotelu, raz pozytywne, raz negatywne, więc stwierdziłem że wystawie swoją. Do hotelu wybraliśmy się w 4 osoby na 2 pokoje, wszystko zaczęło się super ponieważ szybko nas przyjęli, dostaliśmy pokój przed czasem i był to klasyczny standard, przede wszystkim czysty i z klimą. Nie mile niespodzianki spotkały nas do piero później jak personel nie znający żadnego innego języka jak swojego, barmani wręcz tępi, mówisz mu po kolei co chcesz, a on i tak się pomyli (pomylił wodę z sprite, a było tego więcej). Leżaki przy basenie ciągle pozajmowane, jak nie dasz w łapę to nawet nie masz gdzie się położyć, nonstop atakujący cię nagabywacze i barmani sprzątający pełnego drinka, szklanki do drinków brudne, radzę brać ciągle tą samą co się ma cały czas. Jedzenie monotonne, ciągle to samo, aż nie miało się ochoty iść na jedzenie. Na domiar złego rezydent z biura chciał nam tylko sprzedać wycieczkę, a na jakie kolwiek pytania nie odpowiadał, a na sam koniec przed wyjazdem kazali oddać opaskę i nie można było z niczego korzystać. Do tego wszędzie śmierdziało. Dużo latam, ale do tego hotelu nie wrócę i na pewno nikomu go nie polecę. W krótkim zdaniu smród, brud i ubóstwo, nie odpoczniecie tu i nie nacieszycie się pięknym Egiptem
Czysty pokój, ładny basen, w centrum miasta
Brak leżaków Ciągle nagabujący cię pracownicy hotelu Brak znajomości jakich kolwiek języków Beznadziejne jedzenie i tragiczne drinki
Hotel w centrum Hurghady - połączony z drugim hotelem . Pokoje w typowo egipskim standardzie - kto był ten wie , że od europejskich kurortów sporo się różnią , ale codziennie sprzątane . Jedzenie dobre , różnorodne . Ogromny teren kompleksu i bardzo fajne było to , że w tym hotelu było mnóstwo barów , drink-barów i restauracji - nawet jak na standardy egipskie ;-) Położenie w centrum miało również swoje plusy w postaci bliskości sklepów , sklepików , bazarów i prawdziwie lokalnych restauracji ( gdyby ktoś chciał spróbować prawdziwie lokalnego jedzenia , a nie pseudo lokalnego robionego pod turystów w hotelu ) . Zapędzając się kawałek dalej ... kilka ulic dalej typowo egipska dzielnica , gdzie białemu człowiekowi ( kobiecie zwłaszcza ) strach iść samej ;-) .
Mnogość barów i restauracji na terenie zadbanego obiektu . Shopping w mieście ;-)
Jak za każdym razem w Egipcie sporo naciągaczy proponujących masaże , wycieczki itd . Nam to nie przeszkadzało , bo w Egipcie bywamy kilka razy do roku i raz - przyzwyczailiśmy się , że plątają się po hotelach , a dwa - nauczyliśmy się kilku słów po egipsku skutecznie odstraszających naciągaczy ;-)
Hotel w centrum, położenie doskonałe. Pokoje w dobrym stanie, obsługa ok. Wyżywienie dość dobre.
W samym centrum Hurghady
Fajny, duży hotel. Obsługa hotelowa bardzo przyjazna. Na miejscu Beauty Center, siłownia .Klinika. Do dyspozycji gości 2 plaże hotelowe z całkiem nieźle działającym Vi-fi. Kilka basenów.
świetna lokalizacja
Hotel czterogwiazdkowy ale to takie **** z dużym plusem bo na prawdę jest wszystko co potrzeba. Śniadanka i kolacje dobre a obiadki wyśmienite dostępne w kuchniach Chińskich, Indyjskich, Włoskich i Orientalnych. Dwie plaże na bieżąco czyszczone z dużym dostępem do leżaków. Baseny pilnowane na bieżąco przez ratowników z zjeżdżalniami i brodzikami dla dzieci. Minizoo, place zabaw, animacje, Aqua Aerobik , siłownia klimatyzowana z bieżnią do biegania, bilard, sklepiki hotelowe, boiska do siatkówki i piłki nożnej to wszystko jest i funkcjonuje. Pokoje czyszczone codziennie z wymianą ręczników i wody mineralnej w butelkach.
Hotel w cisłym centrum Hurghady i pierwszej linii brzegowej.
Nie każdemu może się trafić piękny widok z okna
Ocena hotelu to takie raczej 3+ niż 4. Dla nas również przydzielony pokój z jednym łóżkiem dla 4 osób. Przenosiny drugiego dnia. Jedzenie powtarzające się. Animacje tylko tańce wieczorem. Basen ok. Na wypoczynek z dziećmi może być, ale drugi raz na pewno bym nie przyjechała.
Hotel o przyzwoitych standardach co do obsługi, kuchni, porządku oraz wyposażenia pokoju. Ręczniki codziennie wymieniane, niczego nie brakowało.
centrum miasta, różnorodna kuchnia na plaży w barze Corner, miła obsługa, wycieczki dostępne bezpośrednio statkiem z hotelu, codzienna wymiana ręczników plażowych
pokoje w nowej części mieszczące się na pierwszym pietrze - skierowane na balkony starego hotelu, nie powinny być udostępniane gościom, bo widok z balkonu jak za karę - na blaszane dachy pełne śmieci i gruzu. W ofercie były pokoje z widokiem na morze, na basen czy na ogród oraz z widokiem na miasto, a oprócz dachu nic nie było widać. To taki minus menadżerski panów z recepcji.
Bylismy w tym hotelu 6-ty raz ,a poza tym w samym Egipcie naście razy . Nie pisałbym opini po raz kolejny gdybym nie przeczytał opinii ponizej pani Aśka . A może to raczej Grażyna z Januszem i dziećmi , którym za drogo się wydaje w Łebie i się wybrali za granice . Trzeba było wynająć hotel w Hiltonie , bo pewnie was na to było stać i może wtedy byście byli mniej niezadowoleni . Wstyd mi za takich rodaków . Hotel jak najbardziej godny polecenia .
Plaże , obsługa , lokalizacja w centum miasta , duza infrastruktura hotelowa
Trudno się doszukać , tym bardziej w tym przedziale cenowym
Witam. Zastanawiam się komu mógłby podobać się ten hotel . Chyba komuś kto pierwszy raz był w Egipcie . Otóż Najgorszy hotel w jakim byłam. Zero animacji , pokoje śmierdziały, ogólnie syf . Byliśmy 11 dni i to były najgorsze dni. W tym hotelu byłam z mężem i córka 12lat. Dojechalismy do hotelu o 9 rano . Dostaliśmy pokój... nie norę bez okien ,łazienka śmierdziala moczem, a płytki ubrudzone kupą . Do tego 1 łozko, zaznaczę ,ze było zapłacone za 3 osobowy pokój. Zeszliśmy do tego gościa co nas meldował, a on do nas,że my musimy zostać w tym pokoju i kropka . Bo on innego pokoju nie ma . Będzie miał coś lepszego dopiero na drugi dzień, skoro nam się ten pokój nie podoba. Drugi pokój dostaliśmy po 12stej już z 3 łóżkami i z balkonem . Pan za 2 dolary sprzątał można tak powiedzieć. Bo po 4 dniach zauważyłam, że on tylko wywalał śmieci I piękne z ręczników robił zwierzęta. Oczywiście ręczników nie wymieniał. Dywan był taki brudny ,że lepsze na śmietnikach leżą. Jedzenie przez 11 dni . Sniadanie Jajka pod każdą postacią. Obiad kurczak , 2 rodzaje makaronu w sosie śmietanowym i pomidorowym. Ryba ,ryż, i ich mięso w sosie. Kolacja nie różniła się od obiadu. Było to samo. Raz w tygodniu arbuz . Wszystkie dania mięsne na wydział. Znajomi wyjazd z hotelu mieli mieć o 20 przeciąglo się do 21:45. Tak ,że o 12 musieli już opuścić pokój, zabrano im opaski i od godziny 12 do 21:45 mogi tylko dostać wodę,kawę,lub coca-colę nic poza tym. Nie interesowało ich ,że są rodziny z dziećmi i dzieci są głodnie. Wyobrażacie sobie od 12stej bez posiłku żadnego. Masakra . Poszukajcie sobie inny hotel, z ręką na sercu nie jedzcie do niego . Bo będziecie rozczarowani jak my . Zdjęcia są pięknie zrobione ,ale w rzeczywistości nie ma tego piękna jak na zdjęciach. Brak WiFi
Dwie plażę na jednej z nich tylko łapie WiFi. Dwa baseny w jednym z nich z rana s*a stado gołębi. Dwie tuby do zjeżdżania i jeden ślizg . Dla maluszków taki mały basenik . Sporo tubylców. Jeśli byście niestety wybrali ten hotel, to na dole siedzą dwie panie pracują na zmiany . Pani Martynka i Pani Martą są polkami . Bardzo miłe i pomocne . Przesympatyczne jeśli trzeba pomogą . Pozdrawiam panie .
Najgorszy hotel .
Bardzo udany pobyt. Pokój bardzo czysty z pięknym widokiem na baseny i morze. Jedzonko dobre, animacje super, obsługa hotelowa bardzo przyjazna. Dodatkowym atutem jest własna przystań oferująca wycieczki morskie, parasyling i nurkowanie głębinowe. Na miejscu Beauty Center, siłownia .Klinika .Jest również pani Martynka pomocna w razie czego . Do dyspozycji gości 2 plaże hotelowe. Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu..
Hotel w centrum miasta.
Brak.
Polecam hotel. Budynek, ładny czysty. Woda też, jest kilka basenów. Są dwie plaże, jedna lepsza z pozostałością rafy koralowej i pięknymi rybkami
położenie w centrum Hurgady, czyste pokoje działająca klimatyzacja, czyste plaże i baseny, animatorzy zajmujący ciekawie wieczory
mało owoców na stołówce
Podobał mi się zarówno hotel jak i pokój, w którym dobrze działająca klimatyzacja , w pokoju był bezpłatny sejf , lodówka , codziennie butelkowana woda i świeże ręczniki.
Lokalizacja to atut hotelu dla osób , które chcą być blisko miasta i korzystać ze sklepów, kawiarni i temu podobnych , sam hotel na dużej powierzchni , dwie plaże , dwa duże baseny + aquapark ,kilka restauracji.
Brakowało mi jasnych informacji i opisów gdzie znajdują się i jak nazywają poszczególne bary i restauracje.
Hotel przestarzały. Byłam w nim 10 lat temu i nie widać śladu remontu. W okresie od maja do sierpnia przewaga Egipcjan. Warunki czystości dostosowane pod klienta. Brudne szyby, zasłony, lepiące się klamki, o kurzu nie wspomnę na to zupełnie nie zwracają uwagi. Pokój w nowej części okropny, stare skrzypiące drzwi,szafy sprzed kilkudziesięciu lat, okna brudne brudne. Szczęście pościel była ok. Jedzenie w smaku dobre, mały wybór. Bardzo głośna klimatyzacja wewnątrz, nie można było przy niej spać, głośna stara lodówka. Na zewnątrz szum wiatraków przedostający się przez nieszczelne okna. Odradzam ten hotel dla osób wymagających.
Głośno Bardzo brudno Wystrój sprzed lat stre skrzypiące obdarte szafy