Sea Shell

Hotel całkiem niezły chociaż składa się z 3 części i Polaków kwaterują po przeciwnej stronie ulicy a nie nad samym morzem. Nie jest to jednak duży problem ponieważ na plażę jest naprawdę bardzo blisko - wystarczy przejść przez wąską uliczkę, główny budynek hotelu i już jest się nad morzem. Podobno nawet pokoje po drugiej stronie ulicy są ładniejsze bo nowsze.
Obsługa jest bardzo miła i wszystko można z nimi załatwić. Ale tutaj uwaga -> nie wolno wnosić na teren hotelu swojego alkoholu i napojów. Mi i moim znajomym raczej udawało się przemycić ale raz Ochrona kazała mi pozostawić moje zakupy w recepcji.
Plusem jest fakt, że jest cisza i spokój i jest blisko do Centrum. Uwaga - bus kosztuje nie więcej niż 2 funty.Arabowie zaczynają negocjacje od 20...Arabowie to straszni oszuści i trzeba pilnować się na każdym kroku. Nie dawajcie im większych kwot tylko najlepiej odliczone pieniądze i nie przyjmujcie żadnych prezentów. Ogólna zasada - o wszystko się wypytajcie zanim coś kupicie abo możecie być rozczarowani.
Animatorzy (organizatorzy czasu wolnego w hotelu) - poziom rozrywki taki sobie ale ludzie są sympatyczni. Nie dajcie się wciągnąć w loterię, która kosztuje 20 funtów i polega na wyłudzeniu pieniędzy od turystów. A tak poza tym nauka tańca i różne wygłupy są ok.Jak dobrze z nimi zagadacie (Animator o imieniu Haman) to pozowli Wam połowić ryby z pirsu.
Przy plaży za linią boi jakieś 5-10 metrów jest zatopiona łódka na której rośnie koral i można zobaczyć kolorowe rybki jak na rafie koralowej - POLECAM !
Jedzenie ok, smaczne ale mogło by być bardziej urozmaicone. Desery są bardzo urozmaicone. Piwo drogie jak na Egipt 18 funtów pół litra (około 3 $), woda 1 litr 9 funtów.
Z każdego hotelu można wykupić wycieczkę fakultatywną - polecam rezerwat Raf Koralowych, Wyjazd na pustynię i Nurkowanie. Uwaga na wycieczkę do Kairu jeśli jedziecie na 2 dni !!! Wycieczka startuje o 2:00 i jedzie się tam 6 godzin.Program 1 dnia kończy się o ... 16:00-17:00 i potem samemu trzeba zorganizować sobie czas...My wykupiliśmy za 20 $ 2h rejs po Nilu z kolacją bo tego dnia kolacji nie mieliśmy zapewnionej...De facto na ten rejs spóźniliśmy się 20 minut i już wściekli myśleliśmy że obejdziemy się smakiem bo nasz arabski opiekun (imię Hojny) nie potrafił zorganizować nam na czas transportu do promu, chociaż wiedział o wycieczce 2 godziny wcześniej.
Generalnie facet ma słabe wyczucie logistyczne i jak jest problem to się głupio śmieje. Po powrocie z Kairu wiedzieliśmy że spóźnmy się na kolację do hotelu i jak poprosiłem faceta o to żeby załatwił nam posiłek o późniejszej porze to się głupio śmiał i traktował to jak dobry żart.
Generalnie 1 dzień w Kairze był ustawiony pod osoby, które przyjechały do Kairu na 1 dzień. Te osoby musialy tego samego dnia wrócić o sensownej porze więc nas (mniejszość) pozostawiono samych sobie w połowie dnia...Hotel w którym byliśmy Middle East - według mnie 1 albo 2 gwiazdki. Obsługa słaba (zapomnieli nas obudzić), bardzo brudno i bardzo ale to bardzo daleko od Centrum Kairu. Nie ryzykowałem przejazdu taxówką...Kair naprawdę warto zobaczyć ale wypytajcie się rezydenta o szczegóły i za co trzeba płacić podczas wycieczki i czego wycieczka nie obejmuje.
Uporzedzam - wejście do piramid płatne 70 funtów i Alfa Star z którą jechałem nie wykupuje tam biletów, sala faraonów w muzeum w Egipcie również płatna i też 70 funtów...Przewodnik ARAB - więc nie zawsze można go zrozumieć i wogóle nie za dużo nam przekazał co jest chyba największym minusem....Pod piramidamni nic nie kupujcie i nie róbcie sobie zdjęć z końmi i wielbłądami - Arabowie chcą za to 200 funtów :-)))

Ogólne wrażenia OK i napewno jeszcze jak będzie okazja to wybiorę się do Egiptu ale chyba tym razem wybiorę inny hotel....

Hotel ogolnie nie ma co narzekać,jedyny duzy minus to drogie napoje (woda-2 dolary, piwo- 5 dolarów)a obsługa bardzo pilnuje zeby za wiele do hotelu nie wnieść. Daleko do sklepów i do rozrywek,ale bez problemu za dolara dojedzie się taksówką do centrum (spacerem- ok 15-20 min)Duzym plusem dla nas była cisza i spokój a nie hałas w centrum. Pokoje co dzień wysprzątane(wszystkie pokoje z pieknym widokiem na morze,z wyjątkiem parterowych)mili sprzątacze oraz obsługa na plaży. Co do posiłkow,śniadania codzien to samo,obiadokolacje bardziej urozmaicone.Szwedzki stól do syta.Ogólnie na to nie było co narzekać. Mili kelnerzy.Co do hotelu-zero animacji, zajęć,dyskotek- nie polecamy dla mlodych,którzy chcą się wyszaleć.

Hotel Safir jest bardzo kameralnych hotelem , jeśli komuś zalezy na spokojnym wypoczynku , bez 1000 atrakcji i ciaglego szumu to to miejsce jest IDEALNE! Nie jest to bardzo nowoczesny i nowy hotel ale obsługa w nim jest bardzo miła i pokoje sa zawsze pięknie wysprzatane a to jest miłe :-) Jedzenie jest smaczne i napewno kazdy cos dla siebie znajdzie a plaza jest wspaniała! Miło , czyściutko i bardzo spokojnie !Byłam tam 13-04do 20-04 i to był naprawde bardzo udany i niezapomniany czas! POLECAM:-)

Właśnie wruciliśmy z hurghady mieszkaliśmy w tym hotelu. Przestrzegam wszystkich którzy lubą rozrywkę to nie ten hotel, nuda po 19 hotel umiera nie dzieje się nic. Głośniejsze rozmowy na plaży i już był problem. Hotel dla ludzi którzy lubią cisze i spokuj. Dla nas nuuuuuda.

Hotel tak naprawdę dla każdego bowiem na terenie obiekty panuje cisza ale jest bardzo blisko do miasta i rozrywek- ok4 minut taxówką. Obiekt nie jest mocnym 4* hotelem ale w pełni spełnia podstawowe wymagania, czysty z dobrym jedzeniem, ładna plaża (bez rafy). Polecam osobą nie wymagającym liczącym na zachwycanie się Egiptem niż hotelem.

Nazwa  Sea Shell
Miejsce  Egipt / Hurghada / Hurghada
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, nurkowanie

Snorkeling na rafach koralowych i spotkania z delfinami

Safari na quadach po pustyni z wizytą w wiosce Beduinów

Zakupy i lokalny klimat w bazarze El Dahar

Tętniące życiem nocne kluby i bary w Hurghada Marina

Wyświetlono 24 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Sławek

Pobyt - Marzec 2010

3.8
aiap7wlc

Pobyt - Listopad 2009

beznadziejny niezasługujacy na 4 gwiazdki hotel , drozyzna w postaci zamówionych drinków czy napoi, brudno , stare łazienki , pomimo odmalowania nie polecam tego hotelu , jedzenie srednio smaczne , mały wybór potraw i te bułeczki i pieczywo maslane na sniadanie przez cały pobyt , kupowałem juz egipskie placki w markecie to mnie sprawdzali i kontrolowali przy wejsciu , paranoja .!!!!

Damian

Pobyt - Lipiec 2008

Cena adekwatna, do tego co zastalismy. Pokoje niezbyt duze, wrecz powiedziala bym, ze male, ale czyste. Sprzatane byly codziennie, a panie sprzataczki bardzo uczciwe, nigdy nic nam nie zginelo:) Jedzenie srednio urozmaicone, moglo by byc wiecej potraw orientalnych. Za to owocow bardzo duzo. Do plazy dosyc blisko :)) Obsluga hotelu fajna, zawsze mozna bylo sie dogadac, nawet w kwestii tego co sie wnosi do hotelu ;)) Hotel nie jest najbardziej wyszukany, ale dosyc fajny. POLECAM :))

Alicja

Pobyt - Lipiec 2008

Hotel posiada 3 budynki, gdzie jeden znajduje się zaraz przy plaży, pozostałe znajdują się po drugiej stronie ulicy . Nam się udało zamieszkać w głównym budynku. Pokój w którym mieszkaliśmy był bardzo ładny, z tarasem, dzięki czemu mieliśmy bardzo szybki i łatwy dostęp do plaży. Teren hotelu wraz z pokojami był utrzymany w dużej czystości, oczywiście pokoje sprzątane były codziennie, przy czym zostawiano nam nowe ręczniki a łózka były pościelone w fantazyjny sposób. Plaża mnie zachwyciła, czyściutka, piasek mięciutki i cudowna woda. Co prawda nie potafię nurkować, ale wystarczyło założyć maskę żeby popatrzeć na cudowny podwodny świat, jeszcze nigdy nie widziałam tylu rodzajów wielokolorowych ryb. Dojazd do Hurghady był bardzo łatwy za niewielkie pieniądze, a tam inny świat, sprzedawcy z uśmiechem zachwalają swoje towry, serdecznie zapraszają do swoich sklepów, trzeba tylko uważać żeby nie wydać za dużo pieniędzy:))Animacje nie były robione pod polskich gości, ale też czasami braliśmy w nich udział i się bawiliśmy:)) Wakacje te będziemy wspominać jeszcze długo jako jedne z lepszych,mam nadzieję, że w przyszłym roku uda nam się pojechać w równie przyjemne miejsce.

Marlena

Pobyt - Lipiec 2008

Hotel jest na w miarę wysokim poziomie. Pokoje niezbyt duże, ładnie urządzone i posprzątane. Łazienki też są w bardzo dobrym stanie, nigdzie nic nie odpada i jest czysto. Obsługa miła, chociaż nie zawsze chętna do pomocy. Jak mieliśmy problem w córki pokoju z otwarciem jednego okna, to pan przyszedł to naprawić dopiero następnego dnia, tłumacząc się, że dopiero dostał informację o usterce. Wszystkie smutki znikają w hotelowej restauracji. Jedzenie jest bardzo dobre. Śniadania lekkie, ale urozmaicone. Dużo owoców. Na obiad kilka potraw mięsnych do wyboru, oprócz tego wspaniałe sałatki. Przekąski też bardzo dobre. Hotel znajduje się w bardzo spokojnym miejscu, w okolicy nie ma żadnych atrakcji. Plaża była bardzo blisko, wystarczyło przejść na drugą stronę ulicy, piasek czysty , do wody jest łagodne wejście, dużo wolnych leżaków , nawet po południu nie mieliśmy problemu ze znalezieniem wolnego miejsca. Fajne są też fakultatywne wycieczki, warto je wykupić nawet w hotelu, mimo, że jest podobno drożej, Egipt jest piękny:). Hotel bardzo nam się spodobał, byliśmy zadowoleni:)

Ludmiła

Pobyt - Lipiec 2008

Hotel godny polecenia, niezbyt nowy, widać, że meble mają już swoje lata, ale wszystko bardzo czyste i zadbane. Hotel tak właściwie składa się z 3 budynków, gdzie główny znajduje się przy samej plaży. Niestety Polacy rzadko są tam kwaterowani. 2 pozostałe budynki znajdują się po drugiej stronie ulicy. Obsługa miła i uprzejma. Serwowane posiłki były bardzo dobre, a porcje bardzo duże, ale trzeba pamietać, że nie jest to polska kuchnia i przyprawy dodawane znacznie się różnią od tych, które my dodajemy. Hotel leży w znacznym oddaleniu od centrum, pomiędzy starą a nową Hurghadą. Wycieczki fakultatywne u rezydenta są bardzo drogie, dlatego lepiej jest się wybrać do Starej Hurghady gdzie można znaleźć biura prowadzone przez Polaków i tam kupić wycieczki o jakieś 20-30% tańsze a też bardzo dobrze zorganizowane. Przy basenie i na plaży leżaki i parasole bezpłatne, piasek mięciutki a wejście do wody łagodne, dobre miejsce również dla dzieci. Hotel godny polecenia ja się świetnie bawiłam i mój mąż też

Jowita, Kasia i Beata

Pobyt - Czerwiec 2008

Wybrałyśmy się z koleżankami do hotelu Safir w zeszłym roku na tygodniowy pobyt. Wspomnienia mamy super. Hotel znajduje się zaraz przy przepięknej, piaszczystej plaży. Leżaki i parasole bezpłatne i w bardzo dobrym stanie. W czasie naszego pobytu nie było zbyt wielu gości, dzięki czemu nie musiałyśmy się martwić o wolne miejsca do opalania i na plaży i przy basenie. Hotel znajduje się w sporej odległości od jakiegokolwiek miasta, jest to z jednej strony minusem, ale nam się podobało, że mogłyśmy liczyć na spokój i ciszę. Sam hotel może nie należy do najwyżej plasujących się jeżeli chodzi o standard, ale był bardzo przyjemny. Pokoje były stosunkowo małe, ale uważam, że wystarczające, zwłaszcza dla kogoś kto w nich tylko śpi. Obsługa bardzo fajna. Zawsze mogliśmy liczyć na ich pomoc. Super barman zawsze wiedział co polecić do picia. Polecam tamtejsze piwo. Jedzenie rewelacyjne, do dzisiaj z rozmarzeniem wspominam zwłaszcza kolacje, gdzie był duży wybór potraw mięsnych i deserów. Śniadania mniej urozmaicone, ale nam przez tydzień nie zdążyły się aż się przejeść.. Mam nadzieję, że jeszcze kiedyś tam pojadę. Pozdrowienia dla całej obsługi hotelu, która była bardzo miła:))

Pobyt - Maj 2008

Hotel położony z dala od miasta, zarówno jednej jak i drugiej strony. Wokół hotelu jedno wielkie pustkowie. Jedzenie monotonne i niesmaczne, na śniadanie nie ma co zjeść. Czasami kelnerzy zabieraja łyżki żeby nie nałożyć sobie więcej. Nie ma wyboru tylko dwa rodzaje soków, wszystkie bułki śniadaniowe słodkie. Napoje i alkohole do kolacji drogie np. lampka wina zaznaczam niewielka lampka 7 dolarów. Żadnych atrakcji animatorzy w tym hotelu to jedna wielka pomyłka, organizują takie imprezy, że brak słów. Aha najważniejsze każda taka impreza jest oczywiście płatna około 60 zł. polskich, jak nie zaplacisz to nie możesz wejść. Hotel sam w sobie dla gości w cenie nie funduje nic. Nikt z pracowników hotelu nie umie jęz. polskiego więc jeśli nie znacie angielskiego to lepiej zapomnieć o dogadaniu się. Jak wyjeżdźa się na wycieczki to oczywiście dają suchy prowiant ale już bez picia choć na śniadaniach napoje są bezpłatne. W recepcji udają wariata, że nie wiedzą o co chodzi. Po powrocie z wycieczki zapominają o kolacji, więc trzeba pójść i się upomnieć tzn. wyżebrać bo też udają, że nie rozumnieją. W hotelu nie ma dyskoteki. Jedno wilkie senatorium nie polecam ludziom młodym i aktywnym. Tak na marginesie przez 2 tygodnie chcieliśmy wziąć piłkę do siatkowki i nawet raz się udało ale do koszykówki. Sprawdzaja przy wejściu plecaki czujesz sie jak przestępca. Nie zasługuje na 4 gwuazdki chyba w kategorii nuda jedna wielka nuda.

Gosia

Pobyt - Maj 2008

Jechaliśmy do tego hotelu pełni obaw jak to będzie (słyszeliśmy różne czasami negatywne opinie na temat Egiptu jak i tego hotelu, a tu na miejscu zdziwienie bo hotel był czysty i przyjemny. Dla aktywnego wypoczynku hotel oferował aerobik i sporty wodne oraz centrum nurkowania. Przy basenie był brodzik dla dzieci, a drinki przy barze były bardzo dobre. Basen w miarę duży i bardzo czysty. Bardzo fajna plaża, my mieliśmy pokój z tarasem, więc mieliśmy do niej dosłownie kilka kroków. Obsługa hotelu bardzo miła, zwłaszcza kelnerzy starali się, żeby podczas posiłków w restauracji było czysto a stoliki posprzątane. Jedzenie nam odpowiadało przede wszystkim było dużo i zawsze wybór pomiędzy kilkoma potrawami. Bardzo smaczne sałatki i desery. Okolica hotelu bardzo spokojna, z dala od hałaśliwego centrum. Jak dla mnie hotel 5!

Jagoda Nesan

Pobyt - Wrzesień 2007

W hotelu Safir spędziłam tydzień, (zastępczy zamiast mojego docelowego hotelu.) Hotel jest umiejscowiony na odludziu i smiało moge potwierdzic słowa polskiej animatorki iż jest jak szpital - bardzo spokojnie, umiejscowiony z dala od zgiełku. Mysle jednak, że taki hotel jest idealny jedynie na 7 dniowy wypoczynek gdyż dłuzszy byłby wegetowaniem aż do powrotu do kraju. Plaża bardzo ładna, z nie połamanymi leżakami. W hotelu nei ma tłumów, wiec zawsze można liczyć na miejsce na leżaku przy plaży. Jedzenie to po prostu cudo! Wyśmienite, świeże. Śniadania troche jednostajne, natomiast kolacje urozmaicone. Obsługa miła i sympatyczna. Pokój miałam z tarasem, dzięki czemu 2 kroki i już byłam na plaży. Hotel jest schludny i nieduży ma dużo swoich plusów, ale dla mnie największym minusem było umiejscowienie za daleko od centrum. Zatem Hotel Safir polecam osobom które chicieliby dobrze wypocząc w miłej atmoswerze a przyokazji i łasuchom ;)

agtka

Pobyt - Lipiec 2007

jestem bardzo zadowolona z pobytu w Safirze. Mieszkalismy po drugiej stronie ulicy, ale zupełnie nam to nie przeszkadzało, bo i tak to tylko rzut beretem do plaży, a z okna morze było widać. Poza tym w tym budynku pokoje miały wyższy standard. Bardzo duży wybór jedzenia, obsługa fantastyczna, zdecydowanie polecam ten hotel!!

przemek sz.

Pobyt - Kwiecień 2007

potwierdza sie opinia, ze polak to obywatel 2-giej kategorii wiec wypad na druga strone ulicy, beznadziejna obsluga (kelnerzy )jak bylo wszystko wporzadku to byla cisza jednak jesli cos nam sie nie podobalo i prosilismy o wyjasnienie (blachej sprawy np BRAK SMIETANKI DO KAWY) robila sie z tego wielka afera...i mimo wszystko musialo wyjsc na strone hotelu czyli ze smitanka byla ale chyba juz ja wypilismy... sniadania byly tak nudne, ze po tygodniu nawet na nie nie chodzilismy....nuuuuda, jedziemy do hurghady w przyszlym roku ale napewno nie do safira (NIE POLECAM, jedyny plus tego hotelu to basen, który zawsze byl pusty

Waldek i Mariola

Pobyt - Sierpień 2006

Hotel Safir dobrze położony między nową hotelową, a starą Hurghadą. Generalnie hotel składa się z trzech budynków. Pierwszy główny budynek w kształcie litery U przy samej plaży generalnie kwateruje się tam wszystkie nacje oprócz Polaków i Rosjan. Pozostałe dwa budynki po drugiej stronie ulicy bardzo to nie przeszkadza. Nie polecam pokoju nr 413 brak balkonu. Po drobnej potyczce w recepcji dostaliśmy bardzo fajny pokój sypialnia i pokój dzienny z balkonem mała i czysta łazienka. Po odsłonięciu zasłon piękny widok na turkusowe morze. Wyposażenie pokoju nie najnowsze lecz trwałe i wygodne. Obsługa pokoju bardzo porządna. Pokój zawsze dobrze posprzątany łóżko ścielone z fantazją. Warto zostawić drobny bakszysz na łóżku dla sprzątającego, jest to dla nich motywacja do lepszej pracy. Jeśli chodzi o plażę ładna piaszczysta, z łagodnym zejściem do wody. Na plaży leżaki i parasole bezpłatnie i co ważne nie ma porannej walki o miejsce. Jedzenie nam smakowało było dużo, w miarę urozmaicone każdy był w stanie coś dla siebie znaleść dobrego. Jest to inna kuchnia niż europejska i trzeba być przygotowanym na potrawy mało doprawione w polskim stylu. Jeśli chodzi o wycieczki fakultatywne to u rezydenta sš drogie. W zwišzku z powyższym udaliśmy się do starej Hurghady gdzie znaleźliśmy biuro prowadzone przez polaka Michała. Nazwa biura to Egipt Tours ceny nie wyrywające dziurę w kieszeni polecam. Byliśmy na czterech wycieczkach super. Jeśli chodzi o zakupy to wszędzie trzeba ustalać cenę. Busy kierowcy cwaniaki żądają po 5-10 funtów od osoby należy ustalić cenę my dogadywaliśmy się na 2-3 funty. Sklep w którym ustalone ceny to Abu Ashara.
Generalnie można powiedzieć hotel kameralny pobyt udany myślę że wrócimy do Egiptu powtórnie.

wojtek

Pobyt - Lipiec 2006

Byłem z alfastar w hurgadzie. krótko i na temat: rezydentka Magda chyba ok. hotel safir, średni raczej nie polecam: mieliśmy pokoje po drugiej stronie ulicy choć były wolne przy plaży (rezydent nie potrafił załatwić, choć wcześniej nas zapewniano ze bądą super pokoje przy plaży). w pierszym pokoju jaszczurka na ścianie, zamieniliśmy na inny i w miare ale widać ze stare wszystko ale chociaż klima ok. Basen malutki i płytki 1,50cm. Nie ma za to walki o leżaki. Jedzenie dobre i to było najlepsze w tym hotelu. Animatorzy to kompletna pomyłka co dzień robili z siebie kabaret i nic nie umieli nowego wymyśleć. Hotel niedaleko od centrum 2 funty od osoby za busa, nie więcej!!Najwięcej zastrzeżeń budzi 2 dniowa wycieczka do Kairu zorganizowana przez w/w biuro. 1 dzień bieganie z grupą która była na 1 dzień ( bez sensu, bo zosstaliśmy zakwaterowani w hotelu w Kairze juz o 16) Hotel: brud, smród i ubóstwo. Na schodach ktoś pare razy splunął, i brud straszny. Brak kolacji w tym hotelu, my głodni a rezydenta to nie interesuje. Nasz pokój: grzyb na ścianie, ale chociaż nie od głośnej ulicy więc nie staraliśmy sie walczyć o inny. 2 dzień ok, już w grupie 8 osobowej. aaa i jeszcze nazwa tego lokum Middle east. 1 dzień wycieczki oprowadzał nas przewodnik Mohamed, kompletna olewka aby mieć nas z głowy i zarobić. 2 dzień ok,ale nie pamiętam imienia przewodnika. Dużo mógł bym pisać...Reasumując nigdy więcej z alfastar.

aga

Pobyt - Lipiec 2006

Hotel przeciętny. Posiłki mało urozmaicone, ale raczej smaczne. Animacje tak żałosne, że aż śmieszne, nie polecam dla rodzin z dziećmi, animatorzy nie organizowali dla nich żadnych zabaw. Sposobem na przetrwanie była ucieczka poza hotel do knajpek znajdujących się w centrum. Niewątpliwym plusem hotelu jest jego kameralność, tylko trochę wieje nudą..... jak dla mnie. Wyjazd bardzo udany, ale dzięki osobom z którymi pojechałam. I jeszcze jedno, szanujcie swoje pieniądze i jeśli jedziecie z alfa star nie wykupujcie u nich wycieczek fakultatywnych!!!!

nyla

Pobyt - Czerwiec 2006