Slavyanski

3.2

Byliśmy koniec lipca 2018- rodzina z dziećmi, druga rodzina pomimo prośby aby byliśmy blisko siebie nie ma szans, pokój od strony morza z pięknym widokiem, porządki w pokoju na dobrym poziomie, w restauracji porządki to wiele pozostawiają do życzenia(opisałem w wadach), basen czysty ale woda zimniejsza niż w morzu, blisko hotelu sklep spożywczy, blisko mnóstwo restauracji i barów, dla zakupowiczów mnóstwo budek z ciuchami, zegarkami, perfumami, torebkami itp, z windami nie odnotowaliśmy problemu, kantor w hotelu, obsługa miła, najbardziej zachwyciła nas lokalizacja, wybierając pobyt tylko ze śniadaniem musicie się nastawić na fakt, że przez tydzień na śniadanie codziennie jest to samo, soki do śniadania tak sztuczne i słodkie masakra, w tej opcji wyżywienia z obiadami niema żadnego problemu różnorodność jedzenia i wybór restauracji jest ogromny, ceny przystępne praktycznie w każdej mogliśmy zapłacić kartą, w razie pytań proszę o meila odpiszę w miarę możliwości facio.k@interia.pl

Pobyt początek września,wszystko super począwszy od pokoi po basen,nie ma się do czego przyczepić. Jesteśmy bardzo zadowoleni,polecam.

Pokój na 11 piętrze z bocznym widokiem na morze,ładny balkon, pokój niestety mały ok 13 m ,łazienka 3 m bez kabiny prysznicowej i suszarki ( brak tej informacji w opisie ), calosc ok 18m ( w opisie wskazane 30m) Wykupilismy opcje tylko że śniadaniami, polecam :jajecznicę, jajka sadzone, pasztet, ser wędzony i salami, arbuzy oraz ciasteczka tortowe, nie polecam : kiełbaski ( wszystkie typu mortadela smażone bądź gotowane), ser biały ( kwaśny), ser zolty ( dziwny zapach i smak), oraz szynki ( coś w rodzaju naszej konserwowej, bez smaku) Hotel jest świetnie położony ok 100 m od plaży, przejście deptakiem, posiada piękny, duży basen , wprawdzie wspólny z drugim hotelem Bellevue, ale nie był zatłoczony, leżaki przy basenie BEZPŁATNE , co podkreślam, ponieważ w jednej z opinii pojawiła się informacja z podaną odpłatnością 5 lewa za leżak , do godz 17-17:30 są w nasłonecznieniu ( jednak należy je zarezerwować o 7 rano:-) Przekąski w okolicznych barach ( hamburger, hot dog 5 l, duży kawałek pizzy 3l) Obiad + napoje ( polecam 3 restauracje idąc deptakiem w strone S.Wlas ok 300 m) ok 15 l/os Ogólne wrażenia dobre, głównie ze względu na położenie hotelu, miłą obsługę fajny basen, bliskość sklepów oraz wiele atrakcji w pobliżu:-)

W hotelu spędziłem tydzień. Zameldowanie oraz wymeldowanie z hotelu bardzo sprawnie, miło i bez żadnych problemów. Bardzo miłe, uśmiechnięte recepcjonistki. Posiłki (wykupiłem tylko śniadania) smaczne, różnorodne, polecam spróbować wszystkiego, może oprócz mięs(wędliny krojone tak, reszta na wyczucie). Bardzo dobre pieczywo, świeże owoce, niedobre ciasta. Bardzo słodkie napoje, które należy rozcieńczyć wodą. Obsługa restauracji uprzejma, chociaż czasami przesadnie pilnują, żeby nic nie wynieść. Jeden rogalik czy kanapkę powinno się zabierać jako formę drugiego śniadania... Pokój przyzwoity, jedynie trochę na minus brak czajnika oraz gniazdek, których nie odnalazłem. Klimatyzacja działa poprawnie. Telewizor zdarza się jeszcze starej generacji, ale jest TVP POLONIA. Duże zaskoczenie to Pani Sprzątaczka, która składa piżamę. Ogromny szacunek za pracę. Za to duży plus!!! W łazience powinien być jakiś mały szampon, żel pod prysznic i ręczniki powinny być wymieniane częściej. Dziwne windy, które są skomunikowane ze sobą (coś w stylu jedna czeka na drugą), ale jadą szybko. Alkohole w barze nawet ok, mogłyby być tańsze dla hotelowych gości oraz ich większy wybór. Hotelowy basen czysty, zadbany, walka o leżaki przez cały dzień. Proponuję rano przed śniadaniem pójść i sobie zarezerwować . Warto spróbować lokalnej kuchni, która jest bardzo bardzo smaczna. Lepiej udać się do pobliskich lokali (proponuję zapoznać się z moim materiałem filmowym o kuchni bułgarskiej zamieszonym na fb - cenna wskazówka). Polecam zwiedzić Nessebar - można skorzystać z komunikacji albo zrobić sobie dłuższy spacer.

Ogólne wrażenie pozytywne z przewagą na +++. Osobiście będę polecał ten hotel znajomym.

Nazwa  Slavyanski
Miejsce  Bułgaria / Słoneczny Brzeg / Słoneczny Brzeg
Wyżywienie  śniadania
Udogodnienia  basen odkryty, dostęp do internetu, darmowe wifi, windsurfing, parking

Piaszczysta plaża oddalona o ok. 50 m od hotelu.

Świetne możliwości komunikacyjne: bezpośrednio przy hotelu znajduje się przystanek autobusowy w kierunku miasta.

Wspaniałe warunki na solidny wypoczynek w otoczeniu morza i gór.

Hotel chwalony ze względu na wysoki poziom obsługi.

3.2

Wyświetlono 64 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Wojtek z rodzinką

Pobyt - Lipiec 2018

Zalety

bardzo dobrze usytuowany, blisko plaży, blisko wielu fajnych restauracji,

Wady

obsługa w restauracji hotelowej mieliśmy wrażenie jak by byli obrażeni i pracowali za karę, sprzątanie odbywa się dopiero po zakończonym posiłku, w trakcie na stoliku może być rozlane na ciapane a obsługa ogranicza się tylko do zbierania naczyń,

Klaudia

Pobyt - Wrzesień 2017

Zalety

dobre umiejscowienie,blisko plaża,sklep, bary,super okolica. Hotel czysty,codziennie sprzątane pokoje,basen czysty także codziennie sprzątany,śniadania bardzo dobre. Ogólnie wszystko super :-)

Para 40+

Pobyt - Lipiec 2017

Zalety

Położenie, duży basen, miła obsluga hotelowa

Wady

mały pokój, brak suszarki, bardzo mała łazienka bez kabiny prysznicowej

Radosław Bogusz

Pobyt - Lipiec 2017

Zalety

smaczne posiłki cicho i spokojnie miła obsługa hotelowa Pani Sprzątaczka, która składa piżamkę bardzo blisko plaża

Wady

brak kosmetyków dla gości brak czajnika brak gniazdek brak dodatkowej atrakcji, np. siłownia, sauna

Staszek

Pobyt - Wrzesień 2016

Zalety

Mimo bliskiej okolicy centrum handlowych wzdłuż deptaka jak również blisko ulicy w ogóle nie słychać w hotelu gwaru tak w dzień jak i w nocy.

Wady

niefortunny podział wspólnego basenu , gdzie część basenu i leżaków należąca do hotelu Slavynski była doświetlona słońcem w godzinach wczesnorannych, natomiast od godz. połudnowych część ta była w zimnym cieniu. Oraz uważąm ,żę nie powinno sie pobierać opłaty 5 lewa za leżąk.

Wojtek

Pobyt - Czerwiec 2016

Pojechaliśmy przed sezonem (10-15.06) za jakieś drobne pieniądze. Blisko można smacznie i nie drogo zjeść. Do plaży rzut beretem. Przystanek autobusowy - rzut beretem. Pierwszy raz byliśmy w \"kurorcie\" tak to zawsze mniejsze miejscowości. Oczywiście na promenadzie pojawia się mnóstwo \"hallo my friends\"...

Zalety

Hotel blisko plaży, basen do podziału z innym hotelem. Jednak dzięki opłacie (5 lv) leżaków pod dostatkiem. Pokój mały (superior) ale tragedii nie ma.

Wady

Byliśmy z małym dzieckiem (1,5 roku). Oczekiwanie na windę za długie. Śniadanie kiepskie. Obawiam się, że woda z dystrybutora (na górze baniak wody) to kranówka. Dziwna w smaku. Czasem czuć było nieprzyjemny zapach w pokoju. Restauracja bardzo mała (jak na wielki hotel) i często brakowało miejsc a byliśmy przed sezonem.

5.2
Ł&A

Pobyt - Sierpień 2015

Hotel polecam w wersji bez wyżywienia lub tylko ze śniadaniami. Okolica obfituje w różnego rodzaju restauracje i bary gdzie można zjeść smacznie i w przyjemnej atmosferze.

Zalety

Hotel bardzo blisko plaży, głównej promenady oraz wszelkich atrakcji.

Wady

Restauracja hotelowa zbyt mała, problem ze znalezieniem wolnych stolików. Jedzenie niezbyt smaczne, monotonne, często zdarzało się, że śniadanie było przetwarzane i podawane jako kolacja.

Maciek

Pobyt - Sierpień 2015

Zadowolony,wszędzie blisko,żadnych problemów z obsługą,jedzenie dobre.Polecam.

Zalety

Blisko plaża, spokój,czysto.

Ford

Pobyt - Czerwiec 2013

Bardzo słabe 3* moim zdaniem, bywałam w lepszych. Wyjazd z Itaką. Pokoje jeśli to nowa część to i tak do remontu. Skromne wyposażenie. Pokój na 12 piętrze to porażka czekania na windy i potworny wiatr na balkonie. Sprzątanie w pokoju słabiutkie, codziennie tylko wyrzucane śmieci,papier powinien być nowy codziennie (raz brak przez 2 dni), ręczniki powinny być zmieniane co 3 dni (raz zmienione po 5 dniach po interwencji), łóżka posłane jak się pani chciało, obecność odkurzacza dostrzegalna po jakiś 4 dniach, balkon niesprzątany, wykładzina na podłodze brudna zasadniczo (ale cieżko to utrzymać w czystości), woda na podłodze łazienki cały czas stoi w okolicy sedesu, woda spływa dość słabo, do tego co jakiś czas "zapach" kanalizacji. W restauracji niby jedzenia dość, ale przy 2 tygodniach monotonnie. Do tego nie wszystko donoszone później, generalnie należy zapomnieć o pieczywie innym niż tostowe. Recepcja ok., choć wymiana żarówki w pokoju, niedziałającej od razu, dopiero po dwóch dniach przypominania. Na niższych pietrach może być dość głośno. Generalnie hotel dla bardzo mało wymagających. No i plaże. Drogo za serwis, mało free zone, a i tak jest na niej tak gorąco (w końcu ze 20 m od wody...), że nie da sie wytrzymać długo. W okolicy wszystko podrożało (bywam w SB co 2 lata).

Bogumiła

Pobyt - Wrzesień 2012

Hotel blisko morza,basen wspólny dla dwóch hoteli,leżaki i parasol drogie, nie wykupisz leżaka nie masz się gdzie rozłożyć,dla dzieci nie ma miejsca na zabawę ,personel w hotelu nie przyjemny,traktują cię jak powietrze nie usiądziesz w lobby ani na chwilę bo musisz coś zamówić ,nie zamawiasz to nie masz prawa usiąść traktują cię jakbyś nie był z tego hotelu, ogólnie pozostał mi nie smak po Bułgarii nie polecę tego hotelu moim znajomym !!!!!!!

Tomasz

Pobyt - Sierpień 2012

Za niewielką cenę naprawdę udany wypoczynek.Lokalizacja idealna.Do morza ok 150 metrów,market 200m.Szkoda tylko że basen hotelowy czynny do 18.00. Śniadania full-wypas, każdy znajdzie coś dla siebie.W pobliskich restauracjach koszt obiadokolacji na dwie osoby ( łącznie piwem lub drinkiem ) - 60 PLN.I co najważniejsze to zawsze jest słonecznie. POLECAM każdemu kto chce odpocząć w dobrych warunkach i niedrogo.Jedyny minus to płatne leżaki i parasol na plaży.

atzet

Pobyt - Czerwiec 2012

w czerwcu spędziliśmy w tym hotelu bardzo udane dwutygodniowe wakacje. Hotel jest punktowcem w małoatrakcyjnej zabudowie ale jak najbardziej godny polecenia dla osób które nie liczą gwiazdek i chcą wypocząć za rozsądne pieniążki. Położony blisko plaży (wystarczy przekroczyć basen i promrnadę)i przystanku komunikacji miejskiej (bilet np. do Nessebaru kosztuje 1BGN), w okolicy bardzo dużo restauracji i beach barów oraz innych atrakcji. Do ścisłego centrum Słon. Brzegu jest jakieś 10 min. spacerkiem. Minusem może być brak kabiny prysznicowej (taki urok bułgarskich łazienek) oraz czasem na śniadanku walka o np. cieplutkie bułeczki - nigdy nie brakowało jedzenia ale czasem trzeba było troche poczekać zanim uzupełnili braki;) Obsługa sympatyczna i kompetentna, można się dogadać po angielsku bądż rosyjsku (a właśnie! ten hotel uwielbiają Rosjanie - jest to przeważająca częśc klientów Slavyanskiego). Za leżaki przy basenie trzeba płacić 5BGN/dzień. Na plaży parasole i leżaki płatne - każde po 8BGN!! My wybraliśmy opcję ekonomiczną czyli parasolek za 12BGN i kocyk za strefą leżaków na plaży i też było fajnie. Ogolnie hotel polecam tym którzy chcą odpocząć i się pobawić nie tracąc przy tym fortuny. Udanych wakacji!!:)

Jeremi

Pobyt - Marzec 2012

Polecam. Generalnie bardzo fajne miejsce na urlop. Jedyne do czego mogę się przyczepić to wyżywienie - było dobre ale mogłoby być więcej. Pozdrawiam

andi

Pobyt - Lipiec 2011

Wiele osób poleca ten hotel i ja go także polecam. Jednak bliskie położenie promenady jak i bliskie sąsiedztwo ogromnych hoteli nie zadowoli ludzi szukających spokoju - ogólnie jest głośno, szczególnie wieczorami. Natomiast plaża jest blisko, sklep, przystanek. Proponuję wykupienie obiadokolacji na miejscu w hotelu (14 LV)bo trudno się stołować na mieście (albo fast foody albo knajpki z karty - ale raczej drogo).

Sylwia

Pobyt - Lipiec 2011

Hotel-punktowiec.W pokojach od strony ulicy słychać nieustający stukot końskich kopyt(na 6.piętrze),gdyż pod oknami stacjonują tamtejsze dorożki do późnych godzin nocnych.Ręczniki zmieniane co 2 dni, czysto.W pokoju Z wyposażenia nie ma NIC oprócz dwóch szklanek! Śniadanie: jajecznica,jajka sadzone,kiełbaski,ż.ser,ich \\\"biały\\\" ser,ser wędzony, miód,dżem,pomidor,ogórek,jogurt,płatki,chrupki,\\\"salami\\\",pasztet,mielonka, chleb, bułki ze słonym serem(super w połączeniu z miodem),melon,arbuz,slodkie wypieki,kawa, herbata,napoje - codziennie ten sam zestaw, ale można wybierać. Z restauracji nie można wynosić żadnego jedzenia - pilnują. Obsługa ponura-miałam wrażenie że to my jesteśmy dla nich a nie oni dla nas - pomijam panów na barze przy basenie

Dariusz

Pobyt - Lipiec 2011

hotel czysty obsługa bardzo miła .z hotelu wszedzie bardzo blisko, nie słychac gwaru Słonecznego BzreguNapewno wroce

Verdzi

Pobyt - Czerwiec 2011

Klimat hotelu fajny, plusem jest bliskość do plaży i promenady jest dużym plusem, chociaż w nocy jest to BARDZO uciążliwe - dla ludzi na 4 piętrze i niżej. Same pokoje w porządku (zależy czego się oczekuje) ale minusem jest np. brak czajnika. Głównym minusem pokoju jest jednak łazienka - nie ma typowego brodzika a więc po prysznicu całe kafelki są mokre... Z obsługą wszystko ok. W przypadku jedzenia niestety nie było to zbyt smaczne. Tym bardziej, że właściwie podawali jedno i to samo, więc po 3 dniach ma się już dosyć. Szynki mało smaczne - dużo czegoś, co przypominało naszą mielonkę tyrolską ;) Ogólnie nie ma cudów ale jeśli w biurze podróży nie chcą od was za te wakacje kupy pieniędzy to można brać - luksusu nie ma ale da się żyć :)

Gosia Irena Mirek Paweł

Pobyt - Czerwiec 2011

Rewelacyjny hotel za przyzwoite pieniądze...czysto ...fajna i pomocna obsługa hotelowa..plaża 50m od hotelu..śniadania najlepiej wykupic w hotelu a kolacje gdzie popadnie bo są rewelacyjne knajpki(dla każdego coś smacznego).wieczorem super zabawa

Pobyt - Maj 2010

Hotel jak na swoją cenę(ale tylko w ofercie last minute)-1300zł mogę polecic lecz nie dla osob nastawionych na luksusy. W łazience nieprzyjemny zapach kanalizacji, brak brodzika. Sprzątanie na baaardzo niskim poziomie,polegajace na uzupelnieniu papieru toaletowego(i to nie zawsze), poscieleniu łóżka i co 4dni wymiana reczników. Pierwszego dnia pobytu po zejsciu na sniadanie bylcheb maslo i doniesli trochę produktu seropodobnego.Pozniej bylo juz ok. ale jedzenie nie bylo za dobre, wspominany juz \"ser\", szynka wygladająca jak papier; na cieplo: martadela i jakas kielbasa smazona;jajecznica, jajaka na twardo, czasami jakies kotlety z ziemniakow-suche jak pieprz.Owoce:arbuz,morele, raz brzoskwinie-trzeba bylo polowac.

Pobyt - Sierpień 2009

Pokoje bardzo czyste, przestronne. W pokoju tv, klimatyzacja sterowana indywidualnie. W łazience suszarka, ręczniki wymieniane co 2 dzień, a pokój sprzątany codziennie. Śniadania jak to bywa w hotelach monotonne, ale każdy znajdzie coś dla siebie. Ogólnie polecam gorąco ten hotel- konkretnie chodzi mi o pokoje w nowej części.

Slavyanski