Piaszczyste plaże z turkusową wodą i palmami
Medyna z bazarami i lokalnym rękodziełem
Twierdza z widokiem na port i wybrzeże
Ogrody i parki pełne egzotycznej roślinności
bylo bardz ciekawie .
obsludze zalezalo na dobru kienta.
Spedziłam tam wakacje poprzednie...na początku było zamieszanie z pokojami....troche zaniedbałe i wogole..ale jak dostalismy to na co zasluzylismy bylo ok:)chce napisac szczera prawde wiec....basen byl znakomity byl brodzik dla dzieci i duzy basen dla doroslych zawsze czysty:)...atrakcje i rozrywka na basenie byla przez caly czas animatorzy dali z siebie wszystko....mam 19 lat i bylam bardzo zadowolona z codzinnych dyskotek na basenie:)...jesli chodzi o jedzenie to byl duzy wybor ale zauwazylam ze czasami wczorajsze danie bylo przeistaczane w inna postac i dawane na zajutrz:)....w jedzeniu jestem bardzo wybredna ale jak widac przezylam wiec niebylo zle:)....do plazy bylo blisko wiec bardzo mi to odpowiadalo...na plazy rowniez byly organizowane rozne atrakcje.Do miasta bylo troszke daleko musielismy dojezdzac taxowka placilismy 4 dinary;/...w okolicy hotelu niebylo zbytnio sklepow...byl jeden maly bar...szlo sobie tam zjesc posiedziec i zapalic faje wodna...w druga zas strone hotelu moza bylo zastac tam pare sklepow z pamiatkami ciuchami arabskimi hehe:)...ale lepiej bylo jechac do miasta:)....no to chyba wszystko co prawda widoki niebyly jak na wyspach kanaryjskich ale zdjecia wyszly swietnie:)...opisalam cala cala prawde wiec prosze zwrocic na ta opinie uwage...niebede mowic tak bardzo polecam bo bylo super bo i tak to zalezy kto jakie ma wymaganie...opisalam jak bylo i wszystko co bylo mozliwe wiec mysle ze panstwo podejma odpowiednia decyzje.Pozdrawiam i zycze udanych wakacji 2007:)
Jedynie śniadania monotonne, kolacje super! Pokoje adekwatne do ceny, ale przecież większość czasu spędzamy poza pokojem :) Klima czasem się psuj , jeżeli nie naprawią jest możliwość wymiany pokoju. Chciałam odpocząć od wszystkiego, nawet od makijażu, ciuchów "na kantkę" do kolacji, itp... Poczuć się swobodnie, jak w domu i tak było. Polecam nie nastawionym na wielkie luksusy, a pragnącym wspaniale odpocząć i pobawić się. Świetne animacje na basenie i ekstra plaża 100m od hotelu.
hmm...
Sun Holiday Beach Club ;DDD
fajny hotel ;D
chciałabym tam wrócić. ;)
Pobyt w Tunezji jak i hotel wspominam jak bajka. Animatorzy organizowali różne atrakcje, które były naprawdę super i pozostaną w pamięci na długo.Jedzenie naprawdę przepyszne i dużo choć do jednej rzeczy nie mogłam się przestawić a mianowicie do słonej herbaty bo przy kawie słonej tunezyjskiej wody się aż tak nie odczuwało jak przy herbacie a cała reszta SUPER. Gorąco polecam:-)))).
Bardzo przyjazny i miły personel.
Zakupiłam wyjazd 8 dniowy, okazało się,że pobyt trwał 6,o czym dowiedzieliśmy się na lotnisku:(. Po przyjeździe o 7 rano poinformowano nas,ze posiłek który nam przysługuje otrzymamy dopiero o godz.19....Pokoje dostaniemy o 14..no chyba,że damy w łapę(dosłownie)...no i coż było robić....daliśmy. Zdjęcia prezentowane na galerii dotyczą hotelu z którego plaży mogliśmy korzystać. Nie polecam !!!!
Na starcie zakwaterowali nas do nieposprzątanego pokoju (nie wyniesione śmieci) z brudną pościelą i ubikacją bez deski,łazienką bez ręczników, bez papieru. Po reklamacji (jak słyszeliśmy od innych mieszkańców też reklamowali swoje pokoje po pierwszym zakwaterowaniu) przeniesiono nas do lepszego pokoju, w którym była nawet klimatyzacja(sprzątany w zależności od wysokości napiwku zostawionego dla sprzątaczki, ale przez 2 tygodnie nie zmieniona pościel). Animatorzy pracowali uczciwie od 9 do 24 (dosyć fajnie tylko ten sam repertuar) Jedzenie dość w miarę, ale monotonne i bez porównania gorsze od zamawianego gdzieś w knajpie Plaza niedaleko (5 minut spacerkiem), i dosyć pusta. Woda czysta i ciepła. Położenie na obrzeżach Hammametu, chcąc się dostać do centrum trzeba brać taksówkę. Pracownicy (dyrektor w porządku, recepcja ok, barmani - olewczy stosunek do klienta, animatorzy w porządku) Pokój od strony basenu (głośno, muzyka i zabawy dla dzieci od 21 do 24) Do tej pory sam organizowałem sobie wyjazdy i spanie (to w samochodzie, to namiocie, to prywatnej kwaterze). Skusiliśmy się z zoną i dziećmi na all inclusive pierwszy raz i wracamy do starej i pasującej nam metody podrozowania treking-owego. Za cenę wycieczki 7560 zł/2 tygodnie, oczekiwaliśmy lepszych warunków. w razie pytań służę pomocą (kozirad@wp.pl) Pozdrawiam Radek
jednym słowem tragedia... jedynym miejscem, w którym plaża nie jest sprzątana jest akurat fragment na którym są leżaki tego "pensjonatu". W pokojach syf, łazienka w tak opłakanym stanie, że strach wchodzić, klimatyzacja głośniejsza niż silnik samolotu, za oknem tory kolejowe, basen okropnie brudny (codziennie czyszczenie polega na wrzuceniu wiaderka chloru), a dodatkowo codziennie schodzą się okoliczni tubylcy i go okupują. Trzy razy w tygodniu gra w bingo dla tubylców w ramach wieczornych animacji. Jedzenie bardzo monotonne (trzy rodzaje marmolady na śniadanie) i często z poprzedniego dnia (w szczególności arbuzy, które łatwo można zidentyfikować jako niejadalne). Generalnie omijać z daleka. Jedyny plus to ciepła woda w morzu, ale w innych hotelach w okolicy jest dokładnie taka sama. I nie dać się nabrać na wycieczkę fakultatywną Tunis i Kartagina, która polega na 3h jazdy, 45minut zwiedzania i 5h chodzenia po bazarach
Hotel tragedia !!! jest dla mało wymagających ale są jakieś standardy tu nie ma żadnego jedzenie syf zdażaja sie w nim obce istoty takie jak karaluszki na śniadanie obiad i kolacje jedno i to samo zmienia sie jedynie ilość pokoje w opłakanym stanie brud syf klimatyzacja nie działa ręczniki nie przypominają bieli zbierane z innych pokoi i nie sa prane pościel jak zakładana jest chyba na początku sezony tak zostaje Animacje tragedia ! basen tak brudny że nie widać dna ! Kubeczki plastikowe wyciągane ze śmietnika i opłukane i podawane jeszcze raz Plaża brudna lecz woda czyściutka bar na plaży w opłakanym stanie (rozwalający sie szałas) a do plaży jest z 500 m do lotniska 1 godz jazdy Jednym słowem odradzam!nie za taką cene jak bedzie kostowało 500 zł to wtedy można sie zdecydować
Hotel skromny, należy prosić o wymianę pokoju jezeli coś nie pasuje(robią to bez problemu). Jedzenie smaczne chociaż wybór niezbyt duży(pojawiają się owoce morza mnie osobiście bardzo smakowały Mule w pysznym sosie) Bar w hotelu OK - piwo, wino czerwone i białe oraz miejscowe alkohole bez ograniczeń i podawane w szkle. Plaża bardzo fajna(super piasek) i blisko mało leżaków w ich miejsce sa fotele - to jest ostatni hotel i zanim znajdują się na odcinku ok 3 km tylko prywatne rezydencję co gwarantowało pustki na plaży szczególnie rano. Polecam jechać w okresie Ramadanu - niema tylu miejscowych.
Ogólnie hotel nas bardzo rozczarował, nie zasługuje na 3 *. Brudny i obskurny, wymaga remontu.Jedzenie fatalne, nie polecamy tego hotelu, a nawet kategorycznie odradzamy Jedynie plaża bardzo ładna, woda czysta i ciepła to nam zrekompensowało pobyt w Tunezji.
Wczoraj wrócilismy (01-08.wrzesień 2011) z biurem VIVA. Pogoda dopisała, opalenizna jest :) W ciągu 7 dni tylko pół godziny popadał w dzień przelotny deszcz. Zależało nam na plażowaniu, bo w Polsce nie byo lata.... Hotel miło nas zaskoczył. Polecam z opcją All incl która jest dostępna w niektórych biurach (VIVA) w cenie HB u innych :) (oasis) Wiadomo, że każdy ma ochote na zimne piwo z beczki, czy butelkowe firmowe-lokalne wino-jak sklepowe, napoje na plaży w dużych ilosciach w te upały także bez dopłat w opcji all. Brakowało mi troche piwa w barze i przekąsek w barze na plaży ale to przecież nie wczasy za 2500zł więc wszystko ok :) Na śniadania pieczywo, ciasto, dżemy, wędlina, warzywa. Obiad to codziennie inna dobra ryba, 1-2 rodzaje mięsa, warzywa na ciepło i zimno, dodatki w których brakowało mi frytek ale na prośbe kelner po kilku minutach przynosił z kuchni specjalnie dla nas. Do tego ciasta, bułeczki słodkie. Ok 17 w barze przy basenie skromna ale dobra pizza lub kanapki. Od 19 kolacja-bogatsza wersja obiadu. Podczas pobytu brakowało mi boiska do siatkówki-graliśmy z animatorami na brzegu plaży. A do bezpłatnych leżaków na plaży nie ma materacy -nawet za dopłatą -począkowo może byc twardo na nich leżec. Cena 1250zł jest bardzo niska w porównaniu do ogólnej oceny jakosci. Rezydent z biura viva bardzo sympatyczny -Paolo -po wylądowaniu nie musieliśmy objeżdzac ze wszystkimi autokarem hoteli -od razu pijechalismy w 5 osób busikiem z klimatyzacją do hotelu. Dzien przed powrotem rezydent wysłał nam smsy z potwierdzeniem godzin wyjazdu z hotelu, odlotu co wydaje mi sie ok. Wracaliśmy do Warszawy o 7:30 wiec z hotelu zabrali nas 2 godziny wczesniej a nie jak z innych biur rezydenci-cwaniaki połączyli kilka odlotów do kilku miast i zabrali naszych znajomych z hotelu na te same lub późniejsze jeszcze odloty ok 1-2 w nocy przez co nie byli wypoczęci, koczowali na lotnisku, a przecieź pojechali odpocząc. Nam się udało, pierwszy raz z viva.
W Hotelu bylam ostatnio we wrzesniu 2011. Jestem b.zadowolona. CENA JAK NAJBARDZIEJ ADEKWATNA DO JAKOSCI.WPOKOJACH CZYSTO CODZIENNIE SPRZATANE.PRZY HOTELU JEST SKLEP A KTORYM MOZNA SIE ZAOPATRZYC WE WSZYSTKO PRAKTYCZNIE.Atrakcji nie brakuje , muza na basenie caly cazs, fajne wycieczki statkiem - super wrazenia, wielblady , quady . POLECAM PRAKTYCZNIE DLA WSZYSKICH. Komunikacja bardzo dobra do centrum za grosze.Jedzenie dobre nie trzeba dokupywac-a o to sie martwilam bo moj maz opotrafi sobie pojesc. OGOLNIE JESTEM ZADOWOLONA.
Witam, Hotel dobry!!! Za takie pieniądze nie znajdziecie nigdzie indziej. Praktycznie przy samej plaży! Jedzenie standardowe. Obsługa bardzo miła! Z wycieczek polecam statek i quady! Ewentualnie Souse i Monastir! Ale nie z biura:P Lepiej sie dogadać i pojechać autem:) W hotelu znajduje się dość spory sklepik, w kórym możemy sie zaopatrzyć praktycznie we wszystko:)
jeżeli ktoś pamięta akademiki za czasów Gierka to właśnie tak wygląda hostel bo inaczej nazwać go nie można,śniadania jajka na twardo,3 rodzaje dżemu,bułki,mortadela zwana salami,pomidor,obiady i kolacje ten sam repertuar 2 rodzaje mięsa,ryba surówki przez 2 tyg. non stop pomidorowa,duszone lub smażone warzywa,plaża rzut beretem połamane leżaki,barek z zimnymi napojami których niekiedy brakowało,basen a właściwie brodzik do moczenia nóg oblężony przez dzieciaki.Nie wiem jak zakwalifikować pracę animatorów,bo nie oni bawili gości,a wręcz odwrotnie dziewczyny ich,serwując drinki i częstując papierosami,klient jest na drugim planie,pokoje stan opłakany w każdym czegoś brakuje lub do naprawy,alkoholi brakowało już po 20.30 no cóż**to coś mówi
Hotel dla nie wymagajacych, polecam osobom, którzy cenią sobie spokój i cisze. Położony blisko morza, w ładnej okolicy.Plaże czyste,szerokie z ładnym złosictym piaskiem.Dużym minusem są posiłki, które są zimne i kompletnie nie urozmaicone. Codzinnie to samo i w małych ilosciach, jesli np snaidanie jest do 10, to przyjscie o 9,30 na posiłek oznacza resztki dzemu i kawałek bageitki.Obsługa w hotelu bardzo miła, fajni animatorzy, szczegolnie Alex, którego pozdrawiam:) Animcaji jednak nie było,muzyka przy basenie leciała od rana do wieczora i to był duzy plus! Basen fajny, chodz troszke płytki. Ogolne wrazenia bardzo pozytywne!:)
Hotel miło nas zaskoczył. Jedzenie dobre, robaków nie było-nie trzymajcie jedzenia w pokoju. Polecam z opcją All incl która jest dostępna w niektórych biurach (VIVA) w cenie HB u innych :) (oasis) Podczas pobytu brakowało mi boiska do siatkówki-graliśmy z animatorami na brzegu plaży. A do bezpłatnych leżaków nie ma materacy-począkowo może byc twardo na nich. Cena 1250zł jest bardzo niska w porównaniu do ogólnej oceny jakosci. Rezydent z biura viva bardzo sympatyczny -Paolo -po wylądowaniu nie musieliśmy objeżdzac ze wszystkimi autokarem hoteli -od razu pijechalismy w 5 osób busikiem z klimatyzacją do hotelu. Dzien przed powrotem rezydent wysłał nam smsy z potwierdzeniem godzin wyjazdu z hotelu, odlotu co wydaje mi sie ok.
Nie jest to hotel dla \"polaczków\", którzy za 1400 zł chcą mieć standard hotelu 5 gwiazdkowego. Hotel składa się z dwóch budynków. Budynek główny po remoncie i tu jest ok. W drugim budynku, w którym przypadł nam pokój szału nie ma. Sprzątaczki niby coś sprzątają ale nie widać efektów :) Cały dzień super animacje w hotelu i na plaży!!! Nie można się nudzić :) Ogólne wrażenie bardzo dobre!!!
jestem b.zadowolona z hotelu.Cena jak najbardziej adekwatna do jakosci.Obsluga b.mila.pokoje codziennie sprzatane. Wolny czas mozna spedzic na wycieczkach.Ja mile wspominam wycieczke statkiem-super sprawa dla dzieciakow.mozna skorzystac z przejazdzki wielbladami .Bardzo fajna sprawa wypad Qadami-polecam. W tym roku zamierzam rowniez pojechac w to samo miejsce . Nam sie bardzo podobalo.
bardzo blisko plaza :)) duzy plus najfajniejsze pokoje 1 i 2 pietro ;) jedzenie duzo makaronu malo europejskie ale sniadania i podwieczorki super ;p obiad i kolacja makarony ziemniaki salataki malże mieso .nalesniki nawet sie pojawily ;] ...cukinie itd owoce i ciacha zawsze ......super animacje caly dzien i w nocy oraz dicho ;) alkohol ktory kopie polecam piwo z bucha ;p heeh jesli traficie nie fajny pokoj odrazu go zmieniajcie bez problemu ....udanych wakacji