2093 opinie
Niewielka plaża bezpośrednio przy hotelu
Blisko centrum (ok. 4 km od Hurghady) i 10 km od lotniska
Przestronne pokoje
Snorkeling na rafach koralowych i spotkania z delfinami
Hotel mimo że ma 4 gwiazdki, to najlepszy hotel w jakim byliśmy! Lokalizacja hotelu- 5 min od lotniska, zlokalizowany nad prywatnym morzem 🏝️ idealne miejsce dla rodzin z dziećmi. W recepcji dostępny darmowy internet, lecz dla wymagających była opcja wykupienia internetu na terenie całej Hurghady w przystępnej cenie. Pokój hotelowy zadbany, w świetnym stanie, zlokalizowany przy samym basenie i posiadający własny tarasik co przy dzieciach było bardzo na plus. W pokoju sejf, lodówka, czajnik, herbata, kawa, telewizor, mały stolik kawowy i co najważniejsze- codziennie dostarczana woda butelkowana! Dodatkowo w standardzie pokoju znajdowało się 1 duże łóżko małżeńskie i 1 jednooosobowe. Poprosiliśmy o dodatkowe łóżko dla dziecka, co zostało rozwiązane bez problemu na przełomie 10-15 min. Pokój wyposażony w klimatyzację, co było zbawieniem przy wysokich temperaturach. Łazienka wyposażona w prysznic, suszarkę, codziennie wymieniane ręczniki co bardzo poprawiało nasz komfort. Codziennie sprzątany apartament, więc czystość była zachowana na najwyższym poziomie 🥇 otoczenie bardzo przyjazne, dużo zieleni i ciekawych zakątków. Duża dostępność basenów w których można było się schłodzić przy tak wysokich temperaturach. Miejsca wydzielone dla najmłodszych, odgrodzone bojkami od głębokiego, wiele zjeżdżalni dla najmłodszych i dla tych starszych, więc każdy znalazł coś dla siebie. Duża ilość leżaków na basenie i nad morzem (bezpłatne), na życzenie dostępne również ręczniki kąpielowe (bezpłatne). Powierzchnia całego kompleksu była ogromna, nie było czasu na nudę 😅 dla najmłodszych codziennie organizowana mini dyskoteka, dostępny klubik maluch i duży plac zabaw. Bezpośredni dostęp do plaży i morza okazał się ogromną zaletą hotelu. Przy brzegu przepiękna rafa koralowa, gdzie można było ujrzeć piękne rybki i malutkie kraby🐠 🦀 na terenie znajdowało się kilka restauracji- śródziemnomorska, chińska, meksykańska itp. Jedzonko przepyszne, nawet nasze wybredne maluchy nie miały problemu ze znalezieniem dla siebie smakołyków. Dużo owoców, różnego rodzaju ciast, o wyborze dań obiadowych nie wspomnę- ciężko było się zdecydować co zjeść bo wszystko przyciągało wzrok 🥐🥗🍝🍜 w ciągu dnia poza standardowymi godzinami posiłków dostępne przekąski typu- gyros, frytki, pizza, różnego rodzaju napoje alkoholowe i bezalkoholowe. Dla dzieci (a także dorosłych) dostępny automat z lodami (bezpłatny). Za 1 dolara natomiast można było skusić się na popcorn lub watę cukrową. Podsumowując wyjazd uważamy za baaaardzo udany 💯. Z całego serca polecamy hotel pod każdym względem. Na pewno jeszcze wrócimy, bo mamy mały niedosyt związany z wycieczkami, tyle się działo w hotelu że pobyt 7 dniowy był dla nas za krótki🙈😅
Bardzo blisko lotniska. Piękne otoczenie. Internet w lobby. Przepyszne jedzonko. Dostęp do prywatnej plaży. Przepiękna rafa koralowa. Przemiła i bezproblemowa obsługa. Czystość w hotelu na wysokim poziomie. Wiele atrakcji dla dzieci.
Jedyna wada którą dostrzegliśmy to dosyć niewygodne poduszki, ale mieliśmy swoje Jaśki więc problem został bardzo szybko rozwiązany 😅
Hotel naprawdę godny polecenia, nie wiem dlaczego tyle negatywnych komentarzy. Nie spotkałam się z czymś takim, że kelner wymusza napiwek, dawaliśmy ale sami od sobie. Obsluga naprawdę super, pilnują dzieci w basenach. Jedzenie dobre, zawsze ciepłe. Jak się da napiwek to barman sam przynosi napoje. Jeśli chodzi o jedzenie to wiadomo, ze jedno i to samo ale to normalne w takich hotelach. Ogólnie po tych komentarzach aż się bałam tam jechać, a się miło zaskoczyłam. Polecam dla nie wymagających bo dla tych co szukają złotych klamek to radzę wydać więcej pieniędzy i inny kraj. Wróciliśmy bardzo zadowoleni, tyle ze nigdy nie jedziemy szukać minusów tylko raczej plusów.
Blisko plaży, miła obsługa, fajny pokój z tarasem, widok na basen i morze
Trzeba rezerwować z rana leżaki bo później już nie ma pod parasolem, bywały braki z piwem
Nie polecam hotel stary , brudny , obsługa beznadziejna stracony czas i pieniądze . Woda w basenach zimna . 90 procent to Rosjanie . O godzinie 8 brak leżaków . W hotelu jest prowadzony remont bardzo głośno w pokojach jak i na basenie .
Brak internetu w hotelu 22 euro na tydzień a i tak beznadziejnie chodził .
Pokoje bardzo przestronne, czyste, zadbane, my mieliśmy z bezpośrednim wejściem do pięknego ogrodu.
Pierwsza linia brzegowa, dużo zieleni, baseny. Generalnie jest to kompleks trzech hoteli bezpośrednio z sobą połączonych z których można korzystać w zasadzie bez ograniczeń.
Troszkę niedociągnięć w łazienkach, szum nocny pomp....
Hotel bardzo duży jeżeli chodzi o liczbę gości ale powierzchnia hotelu mała, za mało parasoli i leżaków na taką liczbę gości (90 procent to rosjanie), kolejki przed restauracją z braku wolnych miejsc, kelner wyciągał rękę żeby mu dać napiwek, pokój niezgodny z voucherem bo nie mają w tej chwili wolnych z widokiem na morze, piwo i niby driny w kubeczkach 50-60 ml nie wiadomo czy iść na leżak z taką ilością czy wypić na miejscu, w barze pokazywanie kieliszka z napiwkami-porazka, pobyt mimo wszystko udany to juz 10 raz więc znam reali i człowiek sie potrafi dostosować do wszystkiego, rezta minusów to biuro ecco holidey to raczej to biuro najmniej robi dla swoich klientów...ogólnie jak macie wybur to pomijajcie ten hotel i to biuro
hotel nad samym morzem i to wszytko
ścisk, kolejki do restauracji, itp
Hotel oceniam bardzo dobrze , jedyne co mi się nie podobało to słaby prysznic w łazience . Jedzenie dobre ogromny wybór , tanie wycieczki na snurfing od hotelu , gdzie pokazali nam piękne korale , lepsze niż wycieczka z biura podróży .
Codzienne atrakcje , można korzystać z 3 hoteli i 4 restauracji alicante , wycieczki z hotelu , podgrzewany basen .
Słaby prysznic
Hotel nastawiony na turystów z Rosji około 80% byli wszędzie. Jedzenie słabe ale urozmaicone głodni nie chodziliśmy .
Położenie fajne z dojściem do morza kilka basenów niektóre z podgrzewaną wodą ,bardzo dużo obsługi, sprzątają dbają o turystów pilnują dzieci na basenach . Super
Pokój wystrój z lat 70-80 duży minus brodzik w łazience bardzo mały, prysznic na stałe bez możliwości regulacji wysokości ok 160 cm tragedia dla wysokich osób . Ale 1$ robi robotę nawet piwa w szkle się napijesz.
Nie polecam. Pokój okropny wszystko stare i obdarte. Suszarka nie działa, woda leci jakby nie mogła i ta niby wanna/ prysznic, ciężko było się myć. Jedzenie jak w Egipcie bez smaku. Drinki jak się da kelnerowi kilka dolarow to jest ok. Ogólnie bardzo slabo. My na dodatek mieliśmy remont w pokoju wyżej. Od rana do wieczora hałas.
Blisko plaza i basen
Hotel bardzo przyjazdny dla rodzin i dzieci , jak i singli . Obsługa na dobrym poziomie , blisko do centrum i do targu El Dahar . Polecam .
połozenie
Hotel ładny, czysty spokojny, pokoje sprzątane codziennie, jedzenie urozmaicone Super urlop na pewno jeszcze wrócimy
cisza spoko piękna plaża , rafy przy hotelu
chyba większych nie ma
Hotel w porządku jak na taką cenę i gwiazdki obsługa miła i pomocna jedzenie do zjedzenia bez rewelacji
Ładny widok na morze jak się dopłaci
Kuchnia Asia. Po jednym kawałku mięsa biegłem do toalety zwrócić go
Pokój był strasznie zniszczony, łazienka z grzybem i bardzo ciasnym prysznicem. Jedzenie było wręcz obrzydliwe. Na cały pobyt raz serwowane posiłki na zewnątrz przyrządzane przez kucharzy. Porcjowane przez kucharzy jedzenie jeśli się chciało coś więcej nałożyć ( kiedy się trafiło coś lepszego ) Hotel w dużej mierze zajęty przez miejscowych. Woda w basenach zimna zjeżdżalnie dla dzieci poniszczone. Pierwszy pobyt na którym była to bardziej walka o dotrwanie do końca niż wypoczynek. Przepraszam niestety ale taka jest nasza opinia.
Jedyną zaletą hotelu jest jego położenie, widok lazurowej pięknej wody i serwis sprzątający - uśmiechnięty zagadujący na tyle ile potrafią ( jak i my, gdyż nasz poziom angielskiego też nie jest na wysokim poziomie ) mimo codziennej bardzo ciężkiej pracy.
zniszczone pokoje ( mimo chęci zmiany za dopłata powiedzieli że wszystkie takie są ) ciasny prysznic zimna woda w basenach zniszczone zjeżdżalnie dla dzieci niemiła obsługa w restauracjach obrzydliwe jedzenie jeśli coś lepszego to porcjowali że więcej nie nałożą
Dosyć przyjemny hotel z minusem na usługiwanie i robienie wszystkiego pod Rosjan.
Blisko morza, ładne pokoje, większość z widokiem na morze. Możliwość skorzystania z sąsiadujących hoteli.
usługiwanie Rosjanom, traktowanie ich lepiej niż innych gości. Plastikowe małe kubeczki, jedzenie dosyć monotonne. Nudno wieczorem- trzeba chodzić na animacje do sąsiedniego hotelu.
Pobyt trwał 8 dni. Pokój sprzątany tylko jeden raz i jeszcze za opłatą. Obiad o 13 a kolacja o 19. W międzyczasie brak przekąsek. All inclusive bardzo ubogie. Za taką cenę hotel nie warty polecenia. Wi-Fi tylko w lobby, ale działa tragicznie. Za lepszy internet życzą sobie dodatkowo 5 dolarów za dzień
Hotel ładny w starym stylu
Jedzenie to jedna wielka tragedia. Na śniadaniu codziennie to samo i nie było za bardziej co zjeść. Jakieś białe wymoczone parówki twardy żółty ser i trochę warzyw. Omlet z jednego jajka i chciało się drugi to już był problem. Na obiad jeśli nie poszło się o czasie to straszne kolejki i brak jedzenia. Codziennie kurczak twarda wołowina ryż frytki i te same surówki. Kolacja tak samo jak śniadanie. Raz w tygodniu była dodatkowo ryba. Z owoców melon i pomaramcze. Że trzy rodzaje ciasta.
Szczerze nie polecam. Jeśli macie ochotę spędzić urlop w oparach dymu z papierosów (w lobby , w kawiarni, w restauracji przy stolikach pod gołym niebem, na basenie i na plaży) słuchając języka rosyjskiego to śmiało.
W miarę dobre jedzenie, jeśli ktoś nie jest specjalnie wybredny jak ja.
Goście ze wschodu, obsługa w języku rosyjskim, plaża 2/10, rafa 3/10, zawsze i wszędzie śmierdzący dym z papierosów, mała liczba leżaków. Hitem jest błędna instrukcja do sejfu w pokoju, każdy dzwoni na recepcje po czym przychodzi pan i chce dolara...
Byliśmy w tym hotelu w 3 pary. Dotarliśmy po 23. Pokoje duże z balkonem, klimatyzacja sprawna. Pokoje nie były najnowsze, ale spełniały swoją funkcję bez problemu. W pokoju TV z polskimi programami. Bar był czynny od 11-24 z darmowymi drinkami. Po 24 można było kupic w nim alkohol. Jedzenia było dużo, nikt nie chodził głodny, było dobre. W barach przy plaży były przekąski oraz lody. Obsługa miła i pomocna. Do wody najlepiej wziąć buty do pływania, ponieważ są kamienie, chyba że schodzi się drabinka na głębokie od razu to wtedy nie trzeba. Animacje były w Hotelu na przeciwko do którego był również dostęp. Wokół hotelu mnóstwo tanich sklepów.
Spędziliśmy w tym hotelu ostatni tydzień sierpnia. To nasza pierwsza podróż do Egiptu, wybraliśmy hotel blisko centrum z nadzieją zwiedzania okolicy lecz ostatecznie było zbyt gorąco na chodzenie. Hotel czysty, miła obsługa, zawsze uśmiechnięci. Pokoje ładne i czyste. Jeśli chodzi o najważniejsze czyli plażing, można korzystać z plaż i basenów hotelu obok, co łącznie daje dużo miejsca do wyboru do położenia się, nigdy nie brakowało leżaków a plaże hotelowe są naprawdę ładne. Dodatkowo obok plaż baseny gdzie głównie bawiły się dzieci. Plus za bar w wodzie, gdzie można było napić się czegoś nie wychodząc z basenu. Dużo zjeżdżalni. Muzyka często gra przy wodzie co umila odpoczynek. Jeśli chodzi o jedzenie to mogłoby być trochę lepiej. Śniadania ok, różnorodne. Przy obiedzie i kolacji było już gorzej, zdarzało się że ustawiała się kolejka do kurczaka bo inne mięsa po prostu smakowały źle. Można korzystać również z restauracji hoteli siostrzanych lecz tam jest podawane to samo. Snacki przy basenie na plus. Smażone lokalne placki+frytki były dobre. Dostępne są 2 darmowe rezerwacje w restauracjach a’la carte, lecz jakość jedzenia w nich jest taka sama jak na stołówce, pozostawia trochę do życzenia. Drinki w barze - tragedia. Mają kartę w której są wypisane drinki które robią, mimo to zamawiając je dostaje się zupełnie coś innego. Zazwyczaj jakaś wódka i trochę sztucznego soku. Z wycieczek fakultatywnych wybraliśmy quady i oglądanie raf ze statku z zejściem do oszklonego pomieszczenia - byliśmy bardzo zadowoleni. Cena niska za wycieczki, jak to w Egipcie jest tam tanio. Wieczorem codziennie są animacje, więc można usiąść na dworze i zapalić shishe, obejrzeć występy. Ogólnie odpoczynek bardzo udany, kilka minusów i dlatego oceniam 8/10. Odejmuję 2 punkty za drinki i za jedzenie.
Czyste pokoje, możliwość korzystania z basenów i morza w hotelach siostrzanych obok, klimatyzacja w pokojach, tanie i ciekawe wycieczki fakultatywne, miła i pomocna obsługa, animacje
Niedobre drinki, mały wybór jedzenia na obiedzie i kolacji, darmowe ale wolne WiFi tylko w lobby
Bardzo poniżej średniej europejskiej. Nie jestem wymagający co do hoteli ale wyrażam swoją opinię i mam nadzieję że pomoże innym w wyborze tego hotelu. Jedynym mankamentem jest obsługa w recepcji a mam na myśli jedną bardzo nie sympatyczna osobę, dzięki której zmarnowaliśmy bardzo dużo czasu i nerwów. Dodatkowo biuro wakacje.pl nie potrafiło udzielić informacji na temat pobytu po zakończeniu doby hotelowej. Niestety jeśli ma się wylot w godzinach wieczornych trzeba wykupić przedłużenie pobytu 40-60$. Szkoda że wcześniej nikt nie wspomina o takich rzeczach tym bardziej rodzinie z dziećmi, Że od 12 do 18 mają siedzieć w lobby. Hotel wymaga renowacji, nie jest za czysto.
Za wyjątkiem recepcji, cała obsługa hotelowa jest bardzo pomocna i sympatyczna. Z tego miejsca polecam kontakt z Panią z geust relation, jest bardziej pomocna. Mając porównanie, lepszym wyborem jest palma de mirette od el palacio, mniejsze oblężenie ilości ludzi na stołówce jaki na basenach, chyba że zjawią się goście z Arabii Saudyjskiej, wtedy jest koszmar.
Jeszcze raz wspominam jedną osobę na recepcji, totalnie nieodpowiednia osoba na tym miejscu. Szkoda że nie dopatrzyłem imienia tego Pana ponieważ po 17:00 obsługa troszkę grubszego Pana (przepraszam za stwierdzenie) była znacznie lepsza i bardziej komunikatywna. To samo dotyczy przesympatycznej Pani która niestety musiała zapytać wcześniej wspomnianego MARUDĘ. Ogólnie cały mój pobyt jako jedynego znającego angielski w całej grupie 8 osobowej zepsuła jedna osoba w recepcji.
Hotel bardzo przyjemny. Spędziliśmy tam właśnie świetny urlop. Piękne morze, super baseny, animacje, Dostęp do wszystkich hoteli. Za taką cenę nie ma na co narzekać!
Mozliwosc korzystania z wszystkich hoteli. Pokoje nieco stare, ale czyste, codzienne sprzątane. Napoje można poprosić w szklankach 😅 Fajne animacje, piękne miejsca, hotel super dla rodzin z dziećmi.
Siłownia ze zdjęcia jest nieczynna, w tej otwartej nic nie działa i jest strasznie brudno😌 Jedzenie choć smaczne i świeże, to bardzo mały wybór. Zaledwie 6, 7 bemarów z potrawami i właściwie codziennie ta sama zawartość. Mini Club w Palma de Mirette to nieporozumienie… za to w El Palacio już całkiem fajny. Barmani w Lobby Bar trochę niesympatyczni, szczególnie jeden. Reszta obsługi super.
Hotel duży, nie najgorszy, choć pokoje wymagają odświeżenia, tj. drzwi, malutka łazienka Jedzenie, każdy mógł coś wybrać, w niektóre dni podobne, ale smaczne. Jesteśmy zadowoleni z pobytu.
Bliskość morza, kilka basenów. Obsługa pomocna i uśmiechnięta, miła, piękne widoki, 3 hotele do dyspozycji, aquapark dla dzieci i młodzieży. Dużo atrakcji poprzez animacje w różnych godzinach, nie można było się nudzić.
Ostatni dzień, gdy wylot jest o 22 to dramat. Niby można dokupić pokój za 35 dolarów, ale ponoć nie było wolnych pokoi. O 12 zabierają opaski (dorośli) i rób co chcesz w oczekiwaniu na transfer. Pokój nasz stał tak jak go opuściliśmy do 16 i dopiero zaczęli sprzątać. Można było korzystać z basenu, i można było trzymać voucher na jedzenie w zależności kiedy przyjechało się do hotelu.