Tylko 250 m do piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza.
Dla dzieci: animacje, miniklub, zajęcia sportowe.
SPA & Wellness: centrum spa, sauna, łaźnia parowa, jacuzzi, hammam, masaże, zabiegi pielęgnacyjne.
3 zadbane baseny, pięknie wkomponowane w hotelowy teren i nubijską architekturę.
Hotel oceniam na dobry..ma mankamenty, ale można wypocząć..jedzenie na dobry, ale każdy znajdzie coś dla siebie , obsługa dobry.
Morze blisko..leżaki i parasole darmo, baseny 3 i leżaki i parasole... Siłownia, spa i atrakcje.
Wymaga remontu
Polecam hotel w tej kategorii cenowej. Czytając opinie o tym hotelu byłam bardzo zaskoczona tym co zastałam na miejscu. Wspaniale spędzony czas. Polecam pizze wypiekana na zewnątrz i arabskie placuszki. Jedzenie smaczne, zawsze coś można dobie wybrać. W hotelu było dużo Włochów więc serwowane były nawet smaczne makarony. Codziennie dwie ryby do wyboru, dużo owoców i warzyw. Słabym punktem byly słodycze było ich dużo ale wszystkie to twarde ciasto biszkoptowe i krem.
Cisza, spokoj, rafa koralowa dostępna z plaży. Piękna duża i bardzo zadbana plaża. Leżaki zawsze dostępne. Kilka basenow czynnych z barami, basen z podgrzewana wodą. Wszelkie niedogodności naprawiane są natychmiast np brak czajnika w pokoju. Wieczorem codziennie byly jakieś animacje, dla mnie najwieksza atrakcją był wieczór arabski - super występy tancerzy, tancerki brzucha i wirującego derwisz. Kuchnia też w tym dniu stanęła na wysokości zadania. Obsługa miła i bardzo pomocna.
Jedynym słabym punktem była kolacja w dniu przylotu. W hotelu byliśmy o 21.30 i czekaliśmy na suchy prowiant do 23. To było bardzo słabe bo i tak nie było co zjeść. Trzy małe bułeczki na dwie osoby i arabska różowa wędliny, której nigdy nikt nie je. Do tego msle ciasteczko biszkoptowe. Według wakacji.pl kolacje w tym hotelu są do 22 na miejscu okazało się, że do 21.30. Łazienki wymagaja remontu.
Hotel bardzo zielony dużo palm fajne widoki dość klimatyczny dodatkowo dużo far przy choremu wić jest co robić 🙂
Blisko rafy i dużo palm
Łazienki bardzo nieestetyczne przede-wszystkim wanny bardzo brudne Ranty sylikonu w okół .
Taka naprawdę to "złota klatka", jak komuś zależy tylko na plażowaniu i jedzeniu to polecam na średnim poziomie. Miał może kiedyś potencjał (pusty teatr, pusty zniszczony mini golf) ale nie jest to wykorzystywane , animacje słabe / mało.
Główna zaleta to mała rafa przy hotelu. Jak ktoś snurkuje można pooglądać ciekawe okazy koło małej rafy.
Słaby serwis sprzątający, raz jest raz nie ma nowych ręczników czy posprzątanego pokoju. Obsługa recepcji średnia kilka razy trzeba zgłaszać sprawy , zgłoszone też budzenie przed wylotem ale zero kontaktu.
Hotel położony na odludziu, ale przy pieknej plazy z przepiekną rafą . Czystość hotelu no nie jest jakaś rewelacyjna ale zależy kto czego szuka. Obsluga super! Jedzenie monotonne ale każdy znajdzie coś dla siebie. rejestracja co prawda mało przyjazna i bardzo olewająca . Alkohole ok
plaża , rafa , obsługa alkohol , jedzenie
brak pomostu , rejestracja ignorowała , czystość ,
Pierwsze wrażenie nie było najlepsze. Przyjechaliśmy wieczorem po kolacji i dostaliśmy pokój ze sporymi problemami. W łóżkach brakowało połowy desek, sejf nie działał, lodówka nie działała, nie mogłem kartą otworzyć drzwi, sąsiedzi mogli, ale drzwi się nie zamykały :), pościel sprawiała wrażenie używanej i niewypranej, TV strasznie śnieżył, czystość średnia... Podobnie u znajomych w pokoju obok. Zgłosiłem te niedogodności w recepcji, ale spokojnie, bez krzyków itp. Wszystko zostało wysłuchane, natychmiast zostali wydelegowanie ludzie do naprawy usterek. Uzupełnili deski, wymienili lodówkę, poprosili o udostępnienie pokoju i wszystko wysprzątali, naprawili TV, na drugi dzień sejf, wymienili zamek u sąsiadów. Dostaliśmy też późną kolację do pokoju. Obsługa naprawdę bardzo miła. Dostaliśmy w ramach przeprosin kosz z owocami następnego dnia. Co do hotelu to było ok. Jak zostawialiśmy codziennie napiwek sprzątającemu, to mieliśmy wystarczającą ilość wody (np. 2 duże butelki dziennie). My korzystaliśmy tylko z plaży. Nie było problemów z leżakami, chodziliśmy wcześniej, żeby być w pierwszej linii brzegowej. Przy plaży ładny i duży barek. Ja dawałem napiwki i jak coś piłem na miejscu, zawsze dostawałem w filiżance i szklance. Jedzenie ok, nie ma szału ale nie jest źle. Każdy coś znajdzie dla siebie. Pyszne arbuzy i melony. Animacje też w miarę ok, starają się i co wieczór jest mini disco i przedstawienie dla dorosłych. Później dyskoteka. Może piękne i ciepłe. Nie ma pomostu, wszyscy kąpią się w lagunie, która jest duża i ma różne głębokości. Jeśli pójdziecie ok 200m plaża w prawą stronę, to na tej lagunie jest nawet fajne rafa, dużo rybek. Dla początkujących i bojących się rekinów super sprawa. Jak wyjeżdżaliśmy rano to dostaliśmy lunch box-y - miłe. Podsumowując: początek słaby, ale w miarę pobytu coraz lepiej i nawet chyba byśmy tam wrócili.
Bardzo miła obsługa, nie żałują alkoholu, ale jak to w Egipcie, robią go z ropy :) Bardzo fajna laguna, wygodne leżaki na plaży, bezpieczne pływanie i w miarę rafa. Czysto, nie waliło z toalety.
Wpadka z pokojem na początku, nieprzygotowany. Sprana pościel i część ręczników, ale po napiwkach ręczniki się poprawiły, pościel nadal słaba...
Wszystko zgodne z opisem, co prawda nie został odczytany e-mail z biura podróży co do pokoju ale na miejscu sprawa została natychmiast załatwiona co do udogodnień . Pracownicy hotelu wszyscy bardzo uprzejmi i mili . Zero zarzutów i na pewno pojedziemy tam po raz drugi. Życie nocne na plus , rezydent również super . Polecam w 100% . Tylko należy pamiętać , że w Egipcie 4 gwiazdki to nie tak jak w Polsce to inne standardy . A co do posiłków ogromny wybór, zawsze każdy znajdzie coś dla siebie.
Hotel bardzo przyjemny. Rozległy teren, ale mimo to wszędzie blisko. Ładne baseny. Główny basen z atrakcjami typu aerobik i muzyka. Natomiast boczne baseny bardziej relaksacyjne i ciche z mniejszą ilością gości. Baseny mają bary, gdzie można zamawiać napoje będąc w wodzie. Plaża ładna, laguna ciepła i płytka. Idealne miejsce dla dzieci. Dopiero daleko w głąb morza jest głęboko. Jedzenia bardzo dobre, duży wybór. Smaczne świeże owoce, warzywa, różnego rodzaju pasty twarogowe, sery typu feta i żółte twarde ( bardzo dobre) grlil zewnętrzny, pizza, makarony. Wydzielona część z potrawami gotowanymi tylko na parze. Napoje typu wino, piwo, gazowane są donoszone do stolików. Po za tym dystrybutory z kawą, herbata i woda dostępne podczas każdego posiłku jako samoobsługa. Animacje super !!! SPA trochę zaniedbane, ale masaże przyjemnie. Pokoje duże, czyste, zawsze sporo wody butelkowanej. Obsługa bardzo pomocna i sympatyczna. Ręczniki plażowe czyste i świeże. Leżaków nie brakowało. Wf dobrze działa na terenie całego hotelu i na plaży.
Obsługa, jedzenie, baseny, morze, dobre wf, plaża, pokoje.
Trochę zaniedbane SPA, przydał by się remont.
Razem z chłopakiem dorwaliśmy ofertę last minute i obawiałam się, że za taką cenę nie powinnam się spodziewać nie wiadomo, czego, ale pobyt zaliczam do naprawdę udanych. Dużo barów, z których można korzystać, będąc w basenie. Super animatorzy, blisko plaża. Jedzenie w porządku, chociaż lekko monotonne. Codziennie wieczorem bawiliśmy się na parkiecie. Zamiast wycieczki do miasta organizowanej przez biuro, polecam zamówić taxi w recepcji. Koszt to 35 euro w dwie strony, ale dostaliśmy na miejscu także lokalnego mieszkańca, który pokazał nam dużo więcej, niż mogliśmy się spodziewać. Naprawdę warto.
- czystość - jest co robić, ale polecam np. zabrać własne paletki do ping pinga - dużo barow - snack bar od 13 do 17, gdzie serwowane są frytki, pizza i burgery - blisko do morza - uprzejma obsługa - alkoholu napewno nie żałują - piaszczysta plaża
- hotel na pustyni, więc spacery jedynie na terenie obiektu - na terenie hotelu dużo osób, które nagabują na organizowane wycieczki lub do kupna ich przedmiotów - trochę monotonne jedzenie
Pokoje, baseny, jedzenie w porządku (przy tak niskiej cenie, nie należy spodziewać się luksusów). Brak nawet najmniejszej ślizgawki dla dzieci.
Laguna oddzielona od pełnego morza rafą. Woda tam jest niezbyt głęboka i spokojna nawet kiedy wieje wiatr.
Brak pomostu. Trzeba brodzić ładny kawałek, żeby popływać w morzu. Lokalizacja hotelu na zupełnym pustkowiu.
Byliśmy po raz drugi. Wszystko ok poza jednym kucharzem - (...) od pizzy, który jest mega złym człowiekiem.
Plaża, rafa, jedzenie Wszystko ok
Jeden człowiek - kucharz (...) od pizzy Strasznie zły człowiek, wredny, nie miły, nie przyjemny, baliśmy się podchodzić do niego po jedzenie…
Hotel ma już świetność za sobą , coś tam próbują ratować remontami, ale ogólnie słabe te 4 gwiazdki, na terenie hotelu w miarę czysto, ale na wszystkim widać ząb czasu, wszystko zależy od tego ile zapłacimy wyjściowo za wycieczkę
- animatorzy - morze jak nie ma odpływu - dużo zieleni - fajny personel, - spoko baseny - jest troche rafy
- brak klimy w głównym holu i restauracji - pokój 303 łazienka masakra, sprzątanie jak dasz tak masz - głośna muzyka codziennie od 1900- 2400, czasem dłużnej (mieliśmy pokój obok) - leżaki i parawany nad morzem wiekowe - na basenach plastikowe kubki co jest ok , ale tylko płukane pod wodą
Hotel warty spędzenia w nim urlopu. Niegdyś 5* Sentido, dziś 4* Swisstouches. Hotel walczy o byt, część pokoji w remoncie, część juz z nowszymi łazienkami, standardowe jak w Egipcie w hotelach tego typu. Przy hotelu jest parę sklepików, apteka, poza gotel, naprzeciwko rowniez. Kilka basenów z barami, ładne lobby, taras zewnętrzny, stołówka podzielona na część wewnętrzną i zewnętrzną. Jedzenie bardzo smaczne, z owoców arbuzy, melony, banany, winogrona, jabłka i pomarańcze. Codziennie rybki i inne dania z grilla. A w barze przy plaży przekąski typu pizza, hamburgery i frytki. Lodów nie polecam, robione z wody, nie z mleka. Obsługa hotelu bardzo uprzejma, wspaniałe dekoracje codziennie w pokoju, drinki i ogólnie napoje podawane albo w szkle albo w plastikach, w zależności od miejsca ich spożywania. Bardzo fajna szisza (10 $). Wieczorem animacje, pokazy, kąpiel w basenie, dyskoteki do północy, czasem dłużej. Fantastyczny dj (...), animatorzy też przez cały dzień umilali czas, naprawdę sie starali, organizowali różne zabawy na plaży, oprócz tych standardowych typu stretching, aqua gym, boccia, były też przebierane postaci z bajek, wojna na balony wodne, przeciąganie liny i inne. Plaza duża, zawsze były miejsca, woda bajka, cieplutka, aż parzącą przy brzegu, pomimo codziennych odpływów mozna sie swobodnie kapać, wody jest po szyję, tylko trzeba wejść w głąb laguny. Na początku jest trochę kamieni, a potem juz piaseczek. Rafa....hmmm, dla kogoś kto widzi pierwszy raz, ok, cos tam jest, rybki, płaszczki, umierające korale, natomiast stali bywalcy Egiptu niech sie nue nastawiają na efekt Wow. Zdecydowanie lepsza rafa jest po prawej stronie z prywatnej plaży. Na plaży codziennie są wielbłądy. Jeśli chodzi o sprzedawców wycieczek i innych usług, to nie byli nachalni. Ceny....cóż, targujcie się..... wtedy jest ok. Generalnie pobyt naprawdę udany, wróciłabym do tego hotelu, ale tylko w tanim last minute, chyba ze wszystko w hotelu zacznie funkcjonować jak kiedyś, to bedzie wart większych pieniędzy. Chodzi mi o zamknięte centrum nurkowe oraz restaurację przy plaży. Wielka szkoda, bo to wielkie zalety hotelu.
1. Fajna plaza w lagunie, bezpieczna i zawsze można sie kapać. 2. Bardzo dobre jedzenie. 3. Fantastycznie organizowane wieczory (super animatorzy, (...)- najlepszy na świecie) 4. Możliwość wykupienia late check out, jak również shower room, jesli nie ma dostepnosci późnego wymeldowania, ponieważ korzystasz ze wszystkiego do wyjazdu.
1. Zbyt widoczne nieczynne części hotelu (niezadbane) 2. Brak serwisu kawowego w pokojach (po prośbie otrzymałam czajnik). 3. Nieczynne centrum nurkowe 4. Nieczynna restauracja na palach przy plaży 5. Brak pomostu na otwarte morze 6. Wyłączana klimatyzacja w lobby
Dobre miejsce na wypoczynek.Piękne palmy ,baseny,fajna plaża z przyzwoitą rafą .Jest klimat!! Warto pojechać. Brak pomostu ,ale oznaczone wejścia linami.Mieliśmy widok na morze i radzę dopłacić za to -warto.Pokoje wystarczające,żeby przenocować.Jest lodówka ,porządna klima i średniawa łazienka,ale ile czasu spędzasz w pokoju?
Duże przestrzenie z palmami ,dużo basenów,idealna plaża. klimat orientalny.Darmowe leżaki i parasole,w znacznej ilości.Dobre piwo.Sklep z lepszą wodą 50m od hotelu.Niskie ceny.
Brak pomostu.Pomimo olbrzymiego wyboru jedzenia ciągle jedliśmy to samo. Reszta to nie nasze smaki.Wino tylko do obiadu i kolacji.
Pobyt oceniam zdecydowanie na plus. Hotel swoje lata już ma, ale jest czysty i zadbany. Obsługa bardzo miła i pomocna. Jedzenie urozmaicone, każdy znajdzie coś dla siebie. Pokoje przestronne z świetnie działająca klimatyzacją, codziennie sprzątane. Ogromnym plusem jest to, że pomimo tego, że doba hotelowa kończy się o 12 to zostawiono nam opaski więc mogliśmy do końca dnia korzystać z all inclusive, lot mieliśmy dopiero wieczorem. Wifi działa na terenie całego hotelu jak i na plaży. Plaża bezpośrednio przy hotelu, z łagodnym zejściem. Przy hotelu sklepiki z perfumami, olejami, pamiątkami (gorąco polecam perfumy). Na plaży bardzo sympatyczny Pan sprzedaje bransoletki i inne pamiątki warto zajrzeć. Ceny jak na mieście.
Rozległy teren, wspaniała obsługa.
Trzeci raz w Egipcie wiec nie mam zbyt dużego punktu odniesienia, ale moim zdaniem najlepszy. Hotel bez szału ale dla mnie wystarczający, jeżeli ktoś szuka luksusow to jest po prostu przyzwoicie i za odpowiednią cenę. Duże pokoje, wygodne łóżka, blisko do basenu i na plus morze oraz plaża. Ja polecam. Jedzenie ok, chociaż jestem wybredny to głodny nie chodziłem. Spokoj i bez hałasu. Można wypocząć. Poleciłem znajomym i maja skorzystać w listopadzie. Obsługa w hotelu miła i nienahalna.
Blisko do moza, baseny blisko pokoi.
Nie jestem czepialski wiec dla nie bylo.
Nie polecam hotel beznadziejny do tego przed ostatni dzień wysiedlili nas do jeszcze gorszego hotelu niby z powodu zamknięcia hotelu hoc ten funkcjonował nadal bo mieliśmy kontakt z pozostałymi Obsługa słaba, jednoczenie beznadziejne brudno
Hotel ogólem wporządku . Basen mało chloru i zielone ścianki z rana mlody chłopak chodzil czyscil szczotką codziennie. Jedzenie w miarę okej. Obsługa bardzo miła. Pierwszy główny bar barman bardzo miły. Ktoś wczesniej pisał ze śmierdzi kanalizacja . To nie kanalizacja . Nawadnianinie całego obiektu czyli drzewka trawa kwiaty.itp jest z szamba . Dlatego śmierdzi kilka razy dziennie fekaliami. Okropne.
Miła obsługa
Szklanki w barze przy basenie i plaży myte ręką pod wodą tylko . Każdy pije po każdym. Proponuję brać słomki.
Pobyt w tym hotelu uważam za udany, ale niestety nie obyło się bez wpadek. Pokój czysty, przestronny, było wszystko co potrzeba do wypoczynku. Łazienka czysta, dostępne środki czystości, suszarka. Duży balkon. Na minus - napoje podawane w plastikowych kubeczkach
Spokój, względna cisza, blisko rafa koralowa
Jak dla nas ogromną wadą były plastikowe, minimalne kubki. Niestety w większości barów napoje podawane były w małych plastikowych kubeczkach:( Woda butelkowana tylko 0,5 l na dzień na osobę - to mało (warto zabrać ze sobą butelki filtrujące które można napełnić wodą z dystrybutora, np. przy recepcji)
Polecam ten hotel, bardzo miła obsługa i najlepsi animatorzy. Jedzenie też dobre ale nie ma za dużego wyboru. Myślę że jedynym minusem był pokój który mimo że był czysty to wymagał remontu.
Obsługa, codzienne animacje, rafa koralowa w morzu
Pokój