Thalassa Vilage Hammamet

Spędziliśmy w Thalassa dwa tygodnie, sierpień/wrzesień 2006.
Jesteśmy młodym małżeństwem (25 i 30 lat).
Wersja - All Incl.
***
Bardzo miło wpsominamy pobyt w tym Hotelu. I wszystkim bardzo serdecznie polecam! Należy jednak pamietać, że wybieramy się do kraju arabskiego, więc klasa hotelu jest o gwiazdkę niższa od standardów europejskich. My nie mieliśmy wygórowanych oczekiwań - i rozczarowałam się - pozytywnie. :)
Hotel bardzo fajnie położony. Blisko zarówno do starego jaki i (nowego) Yasmin Hammametu. Taxi stale dostępne i bardzo tanie. My poruszaliśmy się głównie taxi, raz - autobusem.
Bardzo podobał mi się Hammamet Yasmin. Port, miasto, hotele... robi wrażenie i ma taki "europejski" styl. Można zajść do supermarketu i zrobić zakupy bez targowanie się. :)
W Hotelu:
- BASENY - bardzo ładne, czyszczone codziennie. Mieliśmy jeden dzień deszczowy, ale świetnie bawiliśmy się na mniejszym basenie - krytym. Wokół basenów ładny teren zielony, palmy, trawka, kwitnšce krzewy... :) Leżaki dostępne dla wszystkich.
- SPORT, ZABAWA - codziennie od rana Animatorzy coś organizowali (dla dzieci i dorosłych): gimnastyka, areobik wodny, tenis, lotki, francuskie kule, piłka nożna, piłka wodna... Można było zrzucić zbędne kilogramy ;) Dodatkowo na terenie Hotelu - bary i dyskoteka (dla dzieci i dorosłych - ta akurat nie miała chętnych).
- MORZE - do morza trzeba przejść przez ulicę i iść kawałek drogą wśród kaktusów - opuncji. Plaża ładna i czysta (a w porównaniu do polskiej - rewelacyjna). Leżaki dostępne bez problemów. Można korzystać z baru (tylko napoje). Toalety.
- OKOLICA - jest gdzie wyjść, gdzie pojechać, gdzie zrobić zakupy.
- JEDZENIE napoje bez ograniczeń (Fanta, Cola, Woda, napoje owocowe). Lokalne alkohole słabo % (ot, po prostu takie mają). śniadania i bułki, bułki francuskie, dżemy, jajka (w każdej postaci), mleko, płatki, kiełbaski, pomidory, itp. Obiady różnie: zapiekanki warzywne, makaronowe, warzywa gotowane, piure, mięso, możliwość komponowania własnych sałatek. Obiady to najsłabszy punkt w Tunezji (oni po prostu tak jedzą). Za to kolacja super. My najczęściej jadaliśmy na świeżym powietrzu. Jedzenie
zróżnicowane i podzielone na jakby 3 stoły: dania tunezyjskie (w kociołkach), kuchnia europejska (w restauracji) i gril. Wszystkie posiłki w formie szwedzkiego stołu (niestety, czasem trzeba było się nastać). Owoce arbuzy i melony cały czas, + na zmianę jabłka (brzydkie), brzoskwinie i winogrona.
- OBSŁUGA wkurzał mnie tylko jeden gościu w hotelowym barze reszta bardzo miła i sympatyczna. Czasem warto im dać dinara w formie napiwku (jest to gest bardzo mile widziany a dla Niemców czy Francuzów powszechny).
- POLKOJE my, zostaliśmy w tym, który dostaliśmy na początku mieliśmy widok na duży basen. Znajomi za dopłatą zmieniali. Młoda dziewczyna codzinnie sprzątała nam pokój, ścieliła łóżko, zmieniała ręczniki nie mieliśmy zastrzeżeń. Pokój mieliśmy duży, z klimatyzacją, dużym łóżkiem (niektórzy mieli dwa złączone). Nie zauważyłam jakiegokolwiek robactwa (raz mrówki). W pokoju i tak spędzaliśmy nie za wiele czasu J
- POLECAM wycieczkę dwu dniową na Saharę. Najlepsza wycieczka fakultatywna! Super! Można zwiedzić całą Tunezję i jakie wrażenia! Wycieczka do Tunisu średnia, ale warto zobaczyć.

Ogólnie – polecam. I zaznaczam kultura, mentalność ludzi jest inna od europejskiej. Większość Tunezyjczyków bardzo miła i sympatyczna. Bez problemu można się z nimi dogadać.
Niestety, znaczna część turystów z Polski zachowuje się w sposób wulgarny, wredny i chamski.

Byłam w tym hotelu dwa razy, za każdym razem było super!!

Pogoda była wspanieła i cały pobyt byłby bardzo udany, gdybym nie zatruła się tam salmonellą i po powrocie do Polski nie przeleżała 6 dni w szpitalu. Praktycznie bezpośrednio z lotniska wylądowałam w szpitalu.

Ogólnie ok, bez fajerwerków.

Ogólnie było Ok !. 3 lata temu na śniadanie były serwowane bułeczki (chyba z budyniem) w każdym bądź razie były znakomite. Zdecydowanie nie podobała mi się odległość hotelu od morza.

Nazwa  Thalassa Vilage Hammamet
Miejsce  Tunezja / Hammamet / Hammamet
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, basen z podgrzewaną wodą, udogodnienia dla rodzin z dziećmi

Piaszczyste plaże z turkusową wodą i palmami

Medyna z bazarami i lokalnym rękodziełem

Twierdza z widokiem na port i wybrzeże

Ogrody i parki pełne egzotycznej roślinności

Wyświetlono 25 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Asia

Spędziliśmy w Thalassa dwa tygodnie, sierpień/wrzesień 2006.
Jesteśmy młodym małżeństwem (25 i 30 lat).
Wersja - All Incl.
***
W Hotelu:
- OKOLICA - jest gdzie wyjść, gdzie pojechać, gdzie zrobić zakupy.

ja

Byłam w tym hotelu dwa razy, za każdym razem było super!!

Aga

Pobyt - Styczeń 2012

Ogólnie ok, bez fajerwerków.

Marysia

Pobyt - Lipiec 2009

Pobyt - Czerwiec 2008

Hotel w porządku, obsługa bardzo dobra, brak rozrywek oraz wolnych miejsc na leżakach dla śpiochów:) Niewyszukana rozrywka za przyzwoite pieniądze!Jak najbardziej polecam:)

Martyna

Pobyt - Wrzesień 2007

ogolnie wyjazd abrdzo udany.pokoje sa dosc przecietne.te na pierwszym pietrze przy deszczu przeciekaja a na dole nie maja balkonu i nie mozna nigdzie wysuszyc mokrych rzeczy przez co pod koniec wyjazdu troche nam pachnialo stechlizna ale to jest jedyny mankament wyjazdu bo poza tym plaza piekna, na plazy darmowe lezaki, materace i parasole ale trzeba je wczesnie zajmowac albo szybko jesc sniadanie.posilki byly dosc powtarzajace ale byl abrdzo duuuuzy wybor czyli nie nudzily sie. do kazdego posilku byly owoce i ciasta.alkohole bardzo dobre choc piwo raczej orenzada.ale obsluga bardzo mila chociaz jak sie dawalo napiwki to mozna bylo liczyc na bardzo dobra obsluge.warto dawac przy kolacji jendemu wybranemu kelnerowi napiwek to wtedy bedzie zajmowal stolik, siwece kwiaty.niestety dlaeko bylo do czegokolwiek.zadnego miasta obok. niedaleko nawet jest jeden sklep ale przewazaja w nim pamiatki.dyskotek raczej nie ma.niby jest cos w hotelu ale tam zawsze pustkami swiecilo i nudno bylo w hotelu niedlaeko (plaza,nastepny obok w lewo) mieli fjane dyskoteki.poza tym bardzo polecam. jedynie te pokoje kiepskie a na bungalowa nie ma co liczyc (przy rejestracji udaja ze nie znaja angielskiego) POLECAM. warte ceny.a nawet lepiej

Pobyt - Kwiecień 2007

Jest różnica miedzy 5gwiazdkowym a 3 gwiazdkowym w Hammamecie, ale czego więcej potrzeba jak nie odpoczynku?. Ja wspominam bardzo dobrze ten hotel. Miła obsługa, taxi tanie (tylko musisz się targowac), jedzenie słabsze i mało urozmaicone. Do plaży 4 minuty piechotą. Polecam dla rodzin z dziećmi i potrzebującym ciszy i odpoczynku niewymagającym turystom.

klara

Pobyt - Sierpień 2006

Hotel jak na warunki tunezyjskie przyzwoity - czysto i calekiem ładnie. Pokoje skromnie urzadzene w raczej stare mebelki, ale można wytrzymać. My mielismy pokój z tarasem bez dodakowych opłat - po prostu poprosilismy o taki w recepcji. Radzę pokoje od strony basenów - jest w nich ciszej.
W łazienkach jest wanna a nad nią słuchawka prysznica i zasłonka. Dwa fajne baseny. Plaża jest 5 min. spacerkiem od hotelu - idzie się nieciekawym deptakiem.
Do Hammamet Yasmin polecam chodzić plażą - pół godzinny spacer i zaoszczędzone trzy dinary na taksówkę.
Jedzenia jest dużo, ale monotonnne i nie doprawione - trzeba mocno dosalać. Napoje i drinki bez ograniczeń. Podobno alkohol był mocno rozcięczany, ale mnie smakował.
Uwaga na recepcjonistów - a zwłaszcza jednego - kantuje przy wymianie walut!
Hotel polecam ludziom młodym. Z malutkimi dziećmi raczej nie ma tam co robić, a starszym turystom też wszystko przeszkadzało - np: że piwo lane przy basenie jest za zimne i bolą ich gardziołka!

Ewa Buła

Pobyt - Lipiec 2006

jedzenie fatalnie, wszędzie robactwo, stare meble a remont wcale nie był widoczny łazienki stare z wannami i zatykającymi się ustępami lub przeciekającymi ustępami brak windy szklanki w stanie czystości tragiczne były odbite usta po innych ludziach niezbyt czystko w barach nie polecam nikomu

4.2
morsus

Pobyt - Lipiec 2006

Generalnie NIE POLECAM tego hotelu !!!!!!!!!!!!!!!!! Prawie wszystko mi tam nie pasowalo. Po pierwsze jedzenie. Codziennie prawie to samo i do tego nie nadawalo sie wogole do jedzenia. Poza tym podawane po 3 razy dziennie to samo tzn. to co nie zeszlo na sniadanie bylo przerabiane na cos innego i bylo podawane na obiad, a to co nie zeszlo na obiad mozna bylo zjasc na kolacje np. kartofle w mundurkach z obiadu byly podawane w postaci frytek na kolacje ( i nawet nie byly zdjete z nich mundurki). Po drugie picie i obsluga w barach to byla chyba najwieksza tragedia jaka mozna sobie wyobrazic. Barmani sprawiali wrazenie jakby byli zli na caly swiat. Nawet jak im sie wrzucilo napiwek do tipboxa byli mili przez 2 minuty a pozniej zapominali i bylo to samo co wczesniej czyli mozna bylo czekac 10 minut zanim raczyl sie podniesc i nalac drinka. Niektorzy mowili ze oni alkohol rozrabjaja woda, ale wg mnie to woda jest tylko zakrapiana alkoholem. Tego wogole nie dalo sie pic. Nie bede juz wspominal o ``piwie`` chociaz piwo to akurat nie wina hotelu tylko wogole w Tunezji nie wiedza co to jest bo piwo w butelkoach na dyskotekach smakowalo tak samo jak to w hotelu. Po trzecie czystosc. Jesli chodzi o sam pokoj to nie narzekam, bo dawalem sprzatacce dinara dziennie i mialem w miare ogarniete w pokoju wszystko, ale jesli chodzi o sam hotel i baseny to mozna wiele zarzucic. Np woda w basenie nie byla wymieniana przez caly sezon,a jej czyszczenie polegalo na tym ( co widzialem na wlsne oczy codziennie), ze gosc chodzil z wiadrem chloru i dosypywal po jednym wiadrze na basen wiec jesli ktos odwazyl sie wykapac w basenie w przeciagu 3 godzin od momentu dosypania tego chloru to pozniej nie mogl otworzyc oczu przez pol dnia. No i na koniec trzeba jeszcze wspomniec o kradziezach. Mi z pokoju przeostatniego dnia zginelo 50$, a moim znajomym 3 telefony, 2 aparaty, a slyszalem ze ludziom od nas z turnusu tez ukradli rozne rzeczy ( nawet litr zubrowki). Kiedy zglosilismy to w recepcji powiedziano nam ze to nasza wina bo nie nosilismy wartosciowych rzeczy przy sobie i zostawilismy to na wierzch w pokoju wiec nie ma sensu nawet tego zglaszac na policje bo i tak to nic nie da. A do tego wszystkiego nie chcieli nam dac zadzwonic do rezydentki z recepcji tylko powiedzieli zebysmy poszli sobie na miasto zadzwonic, albo mozemy zadzwonic od nich ale tez platnie (mimo,ze w biurze podrozy zapewniali nas przed wyjazdem, ze w razie jakichkolwiek klopotow mozna bezplatnie dzwonic z recepcji do rezydentki). Tak wiec generalnie nie polecam tego hotelu, bo mi nie pasowal mimo, ze nie jestem wybredny ( jestem studentem i mieszkam w akademiku ,a wiec do spartanskich warunkow przywyklem).

petero303

Pobyt - Lipiec 2006

hotel z zewnątrz b ładny,od środka ciut gorzej. w pokojach i lazienkach nie za czysto, chociaż sprzatane co dziennie.doplata za wymianę pokoju(ustalana przez niezawsze milych panów z recepcji)na pokoj z balkonem wyniosla w naszym przypadku 20 $.Ogólnie prawie wszystko zalatwić można za te ich dinarki:milsza obsluge,niechszczone trunki...
2bardzo ladne baseny piekna zieleń i kwiaty.Jedzenie nie najgorsze, ale po tygodniu mielismy go juz serdecznie dosyć...
troche nudnawe były też rozrywki wymyślane przez animatorów ale najbardziej wkurzała jedna i ta sama płyta puszczana na okrągło..;( niektorzy z hotelowej obslugi bardzo mili i sympatyczni inni chamscy i gburowaci.

ULA

Pobyt - Lipiec 2006

Hotel skromny,wyposażenie pokoi podstawowe.Niestety w pokojach brudno.Jedynie pościel czysta.Baseny bardzo ładne i czyste,leżaki także wygodne i czyste.Wogóle obejście hotelu ładne i przyjemne.Obsługa tak restauracji jak hotelu miła za odpowiednią,nie małą opłatą.W restauracji naczynia "brudnawe",bywa,że z czyjąś szminką.
Pokoje nie wszystkie z balkonem,nam się trafił bez balkonu.Za pokój z balkonem pan z recepcji zażyczył sobie 20$ bez możliwości negocjacji.Ogólnie raczej nie polecam tego hotelu,chociaż pewnie nie był on taki najgorszy.Ja na pewno tam już nie pojadę.Zresztą do Tunezji chyba też nie.(w tym hotelu z dziećmi po prostu nie ma co robić.Byłam z 3letnią córką,baseny na dworze nie przystosowane dla takich maluchów-najpłytszy 60 cm)

Kaśka

Pobyt - Lipiec 2006

Hotel bardzo ładny. Pokoje duże, codziennie sprzątane, łóżka ustrojone kwiatam. Mrówki faraona trochę mniej przyjemne.
Jedzenie dobre, nikt nie mógł być głodny,każdy wybrał coś dla siebie. Jedynie przekąski mniej smaczne(hamburgery-paskudne, pizza-zimna i twarda, naleśniki i frytki-dobre).
Baseny piękne.
Szklanki do napoi,drinków-KATASTROFA!!!!!!!!!!!!!!! kubki jednorazowe były używane kilkanaście razy po wcześniejszym wyciągnięciu z kubła i opłukaniu.
Piwo dobre ale słabe, drinki tak samo.
Ogólne wrażenie dobre.
Leżaki materace-bezpłatne.Basen jak i plaża.

Agata Wójcik

Pobyt - Lipiec 2006

Polecam na prawdę spoko hotel, jedzonko dobre i dużo, do plaży blisko, w pokojach czysto i obsługa tez bardzo miła, wszędzie blisko, poruszać się można tanimi taksówkami tylko trzeba na nich uważać a w okolicy dużo dyskotek i barów.My byliśmy pod koniec września i było upalnie.

4.2
turystka

Pobyt - Lipiec 2006

nie jedzcie ludzie do tego hotelu,obsluga fatalna,jedzenie zlewane i podawane nastepnego dnia podawane dodatkowo w brudnych naczyniach,rezydentka martwiaca sie o wlasny tylek a nie o wczasowiczow.jednym slowem strata pieniedzy

paula123123

Pobyt - Czerwiec 2006

byłam w tym hotelu w tamtym roku z chłopakiem. popyt wspominam bardzo sympatycznie. Hotel jak na 3 gwiazdki naprawdę ok, jedzenia dużo jednak mało urozmaicone. Jest to jednak normalne gdy za wycieczkę nie płacimy np 3 tysie od osoby:)bardzo ładne baseny. jedyny minus to złodzieje. Bylismy tam 2 tygodnie i ukradli nam z pokoju telefon a znajomym pieniądze podczas naszej 2 dniowej wycieczki na sahare.nie wolno nic zostawiać w pokojach hotelowych.,

carolyn

Pobyt - Czerwiec 2006

Własnie wróciłysmy z Tunezji, hotel przepiękny nie ma sie do czego przyczepić. Animatorzy caly czas wymyslali fajne zabawy, areobiki itp. Jedzenie super , plaża tez dyskoteka w hotelu taka sobie ale niedaleko jest kilka naprawde super:) Niestety niektorzy z naszych rodakow nie potrafia sie zachowac i to jest jedyna rzecz do której mozna by bylo sie przyczepic. Polecamy samotnym Paniom, pelno fajnych facetow :P

Dide

Pobyt - Czerwiec 2006

Byłem już po raz 3 w Tunezji i z pełna odpowiedzialnośią polecam Thallasa Village/Saphir -Saphir to budynek główny, village to bungalowy. Jak na warunki Tunezyjskie hotel mógłby mieć nawet 4 gwiazki. Ładne duże pokoje, czysta łazienka. Osibiście byłem w pokoju z widokiem na morze. Fajne animacje. Jedzenie niezbyt urozmaicone ale dobre. All inclusive takze na plaży (dobra cola no limits :) Do paży 300m ale idzie się przujemnie wzdłóż kaktusowego muru z kwitnącymi kwiatami i opuncjami. Plaża piękna bardzo szeroka (no może troche petów tam było) ale ogólnie bez zastrzeżen, W hotelu 2 malownicze baseny. za 4 dinary taxą można dojechać zarówno da starego jak i do nowego Hammametu - w nowym jest super wesołe miasteczko Karthagin Land wstęp za 12 dinarów- ok 30 zł./os., oprócz tego urocza medina z licznymi kafejkami muzeum 1001 nocy itp.. Ogólnie hotel polecam i oceniam bardzo dobrze pomimo że można by się czepiać szczegółów- przez pokój przewinęło się kilka mrówek faraona, korek w umywalce nie działał itp., łazienka była dezynfekowana chyba czystym chlorem.... Każdy kto nie nastawi się przed wyjazdem na przesadny luxus będzie zadowolony! polecam!

5.2
gggg