Utopia Beach Club (ex Alara)

W skali ocen szkolnych: 4 - może 4+ . Końcówka października, to u nich temperatury, jak u nas początek września. Woda w morzu 26st - bajka. Nikt nie siedział przy basenach, wszyscy na plażach. Hotel ma 3 plaże. Leżaków mnóstwo. Chociaż nie wiem, czy ich wystarcza w sezonie.

Wizualnie super, jedzeniowo+drinkowo słabo. Brak importowanych alkoholi w cenie, które miały być dostępne. Jedzenie 5.5/10, spodziewałem się więcej po komentarzach i cenie jaką zapłaciliśmy.

Było to dla nas super wydarzenie - odpoczynek na max. Hotel super, teren imponujący dla każdego coś dobrego, nie ma się do czego przyczepić. Polecam !!!

Hotel bardzo rozległy z różnymi pokojami . My trafiliśmy do malutkiego pokoiku z 1 łóżkiem małżeńskim mimo ,że prosiliśmy 2 łóżka pojedyncze....byłam z koleżanką i nie pasowało nam takie rozwiązanie. Pokoje sprzątane dokładnie codziennie, ręczniki wymieniane, jedzenie dobre ale mało urozmaicone...prawie każdego dnia ta sama oferta do wyboru. W Turcji byłam już parę razy i jak na cenne za pobyt w tym hotelu uważam, że jest przesadzona. Bardzo dużo Rosjan ,którzy są nie kulturalni wobec innych gości, zachowują się tak jakby im się wszystko należało a personel nie reaguje tylko skacze koło nich....Ja niestety nie polecam tego hotelu.

Hotel spełnił wszystkie nasze oczekiwania. Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu.

Nazwa  Utopia Beach Club (ex Alara)
Miejsce  Turcja / Riwiera Turecka / Incekum
Udogodnienia  basen odkryty, basen kryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, udogodnienia dla niepełnosprawnych, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, tenis

Szeroki wybór hoteli idealnych na wakacje dla rodzin z dziećmi

Wyświetlono 173 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
P.

Pobyt - Październik 2025

Zalety

Plaże i teren zielony, pokoje sprzątane dokładnie co dzień.

Wady

Jak trafisz do budynku w parku, z widokiem na morze to nie idzie otworzyć okna. Szum z expresowki jest tak mocny i głośny, że ciężko usnąć. Oczywiście po 2-3 dniach przyzwyczaisz się, ale mimo wszystko jest to męczace. No i muezin co dzień o 6 rano z meczetu, który jest dosyć blisko. Duża wada wg. mnie, jest brak owoców morza w restauracjach. Chyba, że w końcówce października już nie podają? Nie wiem, chociaż na kolacji płatnej były np. ośmiornice. .

Kacper

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Wizualnie bardzo ładny, plaże też

Wady

Jedzenie i alkohol, który się nie zgadza z informacjami w ofercie.

Bogusława

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Super SPA - pozdrawiamy masażystów i właścicieli :)

Kazimierz

Pobyt - Wrzesień 2025

Hotel spełnił wszystkie nasze oczekiwania. Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu.

Zalety

3 piaszczyste plaże do dyspozycji. Najlepsza ta największa, dostępność leżaków o każdej porze. Ciepłe, czyste morze. Na terenie hotelu bardzo dużo zieleni i miejsc do wypoczynku(cudowne tarasy).

Wady

Bardzo duża różnorodność potraw ale niestety często niesmacznych i zimnych. Szum z autostrady słychać również w pokojach z widokiem na morze.

Pobyt - Sierpień 2025

Hotel poprawny wystarczający i zadowalające ale absolutnie nie pięciogwiazdkowy ani nawet czterogwiazdkowe w standardzie europejskim. Dużo niedociągnięć jak to w Turcji ale całokształt pozytywny.

Zalety

Mimo wszystko to ilość jedzenia co jak na Turcję nie jest takim standardem wielkość kompleksu każdy może znaleźć miejsce dla siebie i zaangażowanie obsługujących.

Wady

Hotel skierowany głównie do Rosjan co można było odczuć na każdym kroku. Jakoś szynki czy nabiału mocno odbiega od tego jak jemy w centralnej Europie. Niedociągnięcia w postaci niewykończonych elementów hotelu czy brak dbałości o szczegóły. Największy minus to zdecydowanie wojna leżakowa nad którą obsługa hotelowa nie panuje jeżeli nie wstaniesz po 7:00 i nie zarezerwujesz sobie hotelu to co najwyżej możesz leżeć na płytkach.

Sebastian

Pobyt - Lipiec 2025

Hotel położony bajecznie z trzema przepięknymi piaszczystymi plażami. Nam wszystko pasowało i nie ma na co narzekać. Obsługa. barmani przemili. Pierwszy raz w Turcji,więc jesteśmy zachwyceni.Jak wolisz morze i plażę nad baseny ,to będziesz zachwycony. 👍😀

Rafał

Pobyt - Lipiec 2025

Hotel bardzo na plus. Pokoje czyste i przestronne. Łazienka bardzo praktyczna. Polecam wybrać pokój z widokiem na morze. Od strony drogi (gleba trasa Antalya-Alanya) możne i pewnie jest głośno.

Zalety

Super obsługa. Czysto w hotelu, przy basenach oraz na plaży. Kuchnia zróżnicowana i co ważne świeża.

Wady

Nie mam zastrzeżeń do hotelu

Pobyt - Czerwiec 2025

Super Hotel. Wszystko na TAK. Piękna plaża, świetny bar na plaży, pyszne jedzenie, przemiła obsługa, zawsze dostępność leżaków. Nie mam żadnego negatywnego komentarza.

Zalety

Plaża, personel.

Marcin

Pobyt - Czerwiec 2025

Hotel bardzo ładnie położony. Dużo zieleni, dostęp do morza(3 plaże) + 2 baseny. Obsługa super, jedzenie bardzo dobre. Oprócz drobnostek to nie ma się do czego doczepić. Hotel idealny dla par bez dzieci, chociaż dla rodzin również jest ok.

Zalety

Piękne położenie, plaże i baseny, klimat miejsca i dobre jedzenie

Wady

Transfer z lotniska ponad 3h, obok hotelu jest mały sklepik więc jeżeli ktoś jest nastawiony na zakupy to będzie musiał podjechać 5km do miasta obok.

Daria

Pobyt - Maj 2025

Hotel głównie pod Rosjan ale w niczym to nie przeszkadza. Trzeba się poprostu przyzwyczaic, że wszyscy witają Cie po rosyjsku. Pokój..., no nasz akurat tragedia, mała klitka przy kantorku sprzątaczek ale znajomi dostali pokoj normalny. Mimo wszystko pokoj czysty , widac ze starszy ale odświeżony i przytulny. Po pierwszysm rozczarowaniu i chęci poproszenia o zmiane zostałyśmy w nim, bo miał duży plus. CISZĘ. Sam hotel super, 3 plaże. Duza piaszczysta, mala klimatyczna w zatoczce i 3cia charakteryzujaca tarasami z lezakami gdzie jest spokój i cień. Wiele atrakcji w hotelu ( joga, zumba, dart, ping-pong) tylko korzystać. Kolejnym WIELKIM PLUSEM jedzenie w hotelu. Pieczywo wypiekane codziennie, mnustwo sałatek, serów, miesa, ryby, dania dla osób na lekkostrawnym jedzeniu, dodatkowo makarony. My trafilismy tez na sushi, rybe pieczoną w soli, indyka pieczonego z rusztu. Grill na przekąski, owoce, wszedzie lodowki z darmową wodą i lodami. Super szczere drinki... na normalnym alko a nie pseudo-czymś.

Zalety

Plaże, jedzenie, spokój, atrakcje dodatkowe

Wady

Starsze pokoje, jedna winda na caly hotel

W.

Wspaniały.A jeszcze mi został tydzień do końca.Jestem tu na 14 dni

Zalety

Piękne SPA,życzliwa odsługa,pyszne drinki otoczenie jedzenie,pyszne ciasta dużo by wymieniać na plus .

Wady

NIE mam żadnych uwag..

Aleksandra

Pobyt - Kwiecień 2025

Cudowne miejsce! Nie wiem czy można sobie wyobrazić lepiej miejsce na wakacje. Ba! Ciężko sobie wyobrazić tak piękne i urokliwe miejsce :) Hotel posiada trzy plaże. ❤️‍🔥 Uwaga! Na wszystkich jest PIASEK 😍 A jak wiadomo, ciężko z tym w tym rejonie Turcji. Super przestronne pokoje. Z każdego pokoju widok na morze. Fajny system informowania o tym, żeby nie przeszkadzać w pokoju. (Brak kartek na drzwi, zapala się odpowiednie światełko :) ) Cudowne restauracje z widokiem na morze i urokliwe zatoczki. Fajną opcją dodatkowo płatnej kolacji w restauracji przy morzu. (Jedyne 15 euro za osobę). Kolacja fajnie zorganizowana, wszystko ładnie podane :) Super opcja restauracji ala’ carte przy plaży. Na prawdę dobre burgery 🍔 Codziennie wieczorem super zabawa z DJ przy samej wodzie :) Dużo barow, niczego nie brakuje. Barmani robią na prawdę dobre drinki. W lobby codziennie gra na żywo kobieta na pianinie. Bardzo dobry kontakt z recepcja, pomocni pracownicy i super SPA ❤️‍🔥❤️‍🔥❤️‍🔥 Rewelacyjna strefa z wewnętrznym basenem. Osobna strefa ciszy z relaksująca muzyka i obsługa, która przynosi herbatę :)

Zalety

- piaszczyste plaże - mnóstwo leżaków - super restauracje z widokiem i dobrym jedzeniem - pokoje z pięknym widokiem - urokliwe zatoczki - duży teren hotelu, jest gdzie pospacerować - dobre spa - super strefa z wewnętrznym basenem - dwa baseny zewnętrzne - mnóstwo barów - imprezy z DJ w pięknym otoczeniu przyrodniczym - przeszklona winda z widokiem na morze - super obsługa

Wady

- jeden punkt wymiany ręczników plażowych w drugiej częściej hotelu - kelnerzy mówiący tylko i wyłącznie po turecku (ciężko czasem się było porozumieć nawet podając konkretne nazwy drinków z karty) :)

Wiesław

Pobyt - Kwiecień 2025

Hotel fajny bardzo mało dzieci a zatem mały hałas plaża blisko hotelu 100 m jedzenie super polecam w 100 procentach

Zalety

Położenie ,bliskość plaży ,wyżywienie ,super

Wady

Brak zajezdni dla dużych autobusów

Agata

Pobyt - Listopad 2024

Hotel bardzo czysty, miła obsługa ale przede wszystkim ogromną zaletą jest jego otoczenie. Mnóstwo zieleni, 3 przepiękne plaże- każda z innym klimatem, bar na każdym kroku.

Zalety

- zieleń - 3 plaże - duży wybór dań - codzienne sprzątanie w pokoju - miła obsługa - blisko przystanków autobusowych

Wady

- zimna woda w basenie (pobyt na przełomie października i listopada)

Pobyt - Listopad 2024

Oceniam pobyt w hotelu jako bardzo dobry super położenie 3 plaże piękne widoki codzienne animacje dyskoteki sauna laźnia w cenie,barek wymieniany w pokoju, jedzenie każdy coś znajdzie dla siebie.

Zalety

Przyroda piękne widoki 3 plaże

Wady

Odległość do bazaru większego 5km i jak ktoś nie lubi rosyjskiego języka to może się tam źle czuć bo dużo turystów z tego kraju,sprzątanie nie jest na wysokim poziomie

4.1
Sylwia

Hotel napewno nie zasługuje na 5 gwiazdek takie 4 dałabym .

Zalety

Bardzo miła obsługa

Wady

Brak fajnego klimatycznego miejsca do posiedzenia wieczorami.

Hotel pięknie położony przy trzech zatokach. Dwie plaże malutkie,ale klimatyczne, trzecia duża, z dużą ilością parasoli i leżaków. Restauracje przy plaży, dużo zieleni. Sam hotel spory, pokoje ładne, łazienki czyste. Na terenie są bungalowy. Pokoje w hotelu od strony morza są ciche, natomiast od lądu dramat, blisko ulica główna i hałas ogromny. Jedzenie monotonne, często zimne, sporo mięs, ale brakuje tych smaków tureckich. Z głodu nie umrzesz ale brak takiego tureckiego Wow. Ciasta najlepsze, baklawy, owoce.

Zalety

Pięknie położony, zieleń, czysto, Piękne piaszczyste plaże, nie trzeba butów do wody.

Wady

Jedzenie monotonne, zimne, brak tych orientalnych smaków , pokoje od lądu bardzo głośne, hałas od głównej ulicy.

Hotel godny polecenia. Pięknie położony, dużo zieleni i ładne plaże. Jedzenie dobre i dużo. Duży wybór drinków. Jesteśmy zadowoleni i polecamy.

Zalety

Ładny ogrod, dużo zieleni Ładna piaszczysta plaża Ładne pokoje

Dariusz

Wszystko zgodnie z opisem i oczekiwaniami. Super. Wszystko na wysokim poziomie. Lokalizacja plaży, rewelacja. Polecam.

Zalety

Lokalizacja, plaża, obsługa.

Wady

Niewiele. Nie mają wpływu na zadowolenie z pobytu.

Utopia Beach Club (ex Alara)