Utopia Blue Resort

Ogólnie hotel bardzo ok, wszystko nowe. Można bezpłatnie korzystać z utopii beach. Miła obsługa, ładne wykończenie wszędzie czysto. Plaża całkiem ok, trochę mało animacji i nie mogliśmy się połapać w godzinach bo na kilku plakatach były różne więc raczej hotel dla osób które chcą wypocząć, bardziej dla par lub rodzin z maluszkami. Cisza i spokój :-) Miła obsługa

Ta część hotelu jest nowoczesna cały czas trwają prace które nie przeszkadzają nic w odpoczynku Piękne duze pokoje my mieliśmy pokoj z basenem wszystko super tylko jeden mankament nie była podgrzewana woda w basenie

Hotel ma potencjał. Pokoje duże , jedzenie smaczne, urozmaicone, bardzo miła obsługa; basen z podgrzewaną wodą zimową porą. Jedynym minusem byl brak ciepłej wody w łazience- woda była letnia, bardziej zimna niz ciepła.

Bardzo udany pobyt – hotel spełnił nasze oczekiwania pod każdym względem. Pokoje są nowoczesne, czyste i dobrze utrzymane. Jedzenie było naprawdę pyszne i świeże, a wybór duży. Ogromnym plusem jest ciepły basen oraz przepiękne rafy przy hotelu, które robią ogromne wrażenie. Obsługa zasługuje na szczególne wyróżnienie – bardzo miła, pomocna i zawsze uśmiechnięta. Zdecydowanie polecam! Bardzo udany pobyt – hotel spełnił nasze oczekiwania pod każdym względem. Pokoje są nowoczesne, czyste i dobrze utrzymane. Jedzenie było naprawdę pyszne i świeże, a wybór duży. Ogromnym plusem jest ciepły basen oraz przepiękne rafy przy hotelu, które robią ogromne wrażenie. Obsługa zasługuje na szczególne wyróżnienie bardzo miła, pomocna i zawsze uśmiechnięta. Zdecydowanie polecam!

Hotel nowy, jeszcze trwają prace wykończeniowe, ale bardzo nie przeszkadzają. Bardzo mało gości. Pokoje ładne, nowoczesne, dobrze sprzątane. W TV kilka polskich programów. W pokoju szlafroki. Wi-Fi działa bardzo dobrze na terenie całego hotelu i plaży. Plaża i bary na plaży są wspólne z Utopia Beach Resort. Jedzenie smaczne, może trochę mały wybór na śniadanie, ale to pewnie ze względu na małą liczbę gości. Baseny niestety nieogrzewane. Animacji chyba też żadnej nie ma, ale zawsze można podejść do Utopia Beach. Bar w lobby jest czynny 24 godziny. Po przybyciu do hotelu około godziny 24, czekała na nas późna kolacja, do 1 w nocy. Rafa - jedna z piękniejszych. Ja polecam, wracam tu za kilka miesięcy.

Nazwa  Utopia Blue Resort
Miejsce  Egipt / Marsa El Alam
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, sporty wodne

Bajeczne rafy koralowe idealne do nurkowania z kolorowymi rybami

Spotkania z żółwiami morskimi i delfinami w naturalnym środowisku

Pustynne safari z noclegiem pod gwiazdami w beduińskich namiotach

Park Narodowy Wadi El Gemal z unikalną fauną i florą

Wyświetlono 7 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Aleksandra

Pobyt - Marzec 2026

Zalety

- super przydzielanie leżaków na plaży do pokoi na cały pobyt - nowy hotel, można korzystać bezpłatnie z utopia beach, w recepcji jeszcze czuć farba - miła obsługa, jeszcze trochę pustawo ale cieszyliśmy się że jest nie dużo osób - lepsze napoje cola itp niż w utopia beach - piękna zatoczka kawałek dalej, rafa wg mnie średnia, żółwia i delifinow nie spotkaliśmy więc trzeba mieć szczęście, ale są rybki - jedzenie ok, trochę nieposolone ale to też nie problem

Wady

- troszkę mały wybór na posiłkach ale nam to jakoś specjalnie nie przeszkadzało, mało dokładane, więc jak skończyło się ulubione ciastko to już nie dokładali - podgrzewany tylko mały basen przy utopia beach - standardowo niedoróbki wykończeniowe ale to już taki ich urok

Elżbieta

Pobyt - Luty 2026

Zalety

Piękna cześć ta nowa czy stara bardzo przemiła obsługa i tu ukłony dla pracowników począwsze od Panów pracojacych przy pracach ogrodowych po sprzątających nasze pokoje ..aczkolwiek wpuszczałam ich co drugi dzień bo było mi ich szkoda ..Nie ominę tutaj kelnerów kucharzy Panów w recepcji bardzo ale to bardzo miło obsługa Jedzenie każdy coś dla siebie znajdzie Ogólnie pobyt w tym hotelu podobał mi się pod względem typowo wypoczynku

Wady

Zimna woda w basenie przy hotelu

Julia

Pobyt - Styczeń 2026

Zalety

Piękne pokoje i teren wokół.

Wady

Na obecnym etapie trwają prace budowlane , więc czasem jest hałas pracującego sprzętu . Brak wody ciepłej w łazienkach- woda letnia , raczej zimna niż ciepła.

Iga

Pobyt - Styczeń 2026

Zalety

Świeże i smaczne jedzenie, nowoczesne i czyste pokoje, ciepły basen, piękne rafy koralowe, przemiła i pomocna obsługa.

Wady

Braaaaak

Pobyt - Grudzień 2025

Zalety

Nowoczesny hotel z przepiekną rafą.

Wady

Nieogrzewany basen.

Danuta

Pobyt - Listopad 2025

Hotel jeszcze nie całkiem wykończony,gości było mało a więc obsługa wyśmienita ! Wróciliśmy bardzo zadowoleni (wcześniej byliśmy w siostrzanym hotelu - Utopia C.) Wszystko nowe, więc super! W pokoju oprócz kosmetyków była gąbka,pasta do zębów ze szczoteczką, grzebień (oczywiście w opakowaniach) a nawet gazik do czyszczenia obuwia!

Zalety

Zalety: 1. Bardzo dobre jedzenie (wiem co piszę, bo byłam mnóstwo razy w egipskich resortach) 2.Czystość i super obsługa 3.Roślinności nie za dużo ale pięknie skomponowana! 4.Wspaniała plaża i fajna rafa 5.Leżaki na plaży są rezerwowane na cały pobyt (nie trzeba walczyć o miejsce)

Wady

Co może być uciążliwe przy wysokich temperaturach to odległość od plaży,trzeba przejść przez sąsiedni hotel z cudowną roślinnością (schody w budowie). W pokoju przestronnym umywalka jest w jego środkowej części (dla niektórych to może być brak intymności (prysznic i toaleta są w osobnych pomieszczeniach) Mnie to udziwnienie się nie podobało - z prysznica trzeba nago wyjść do pokoju! W listopadzie woda w basenie zimna

WERONIKA

Pobyt - Październik 2025

Ogólnie pobyt w hotelu oceniam dobrze. Hotel ma 4*,trafił nam sie pokój z basenem (szkoda tylko że woda nie była podgrzewana) jedzenie trochę słabe raczej zimne i często twarde. Hotel jako wyjazd nisko budżetowy może być ale jeśli szukasz czegoś więcej to już lepiej dołożyć parę złotych i wybrać lepszy hotel conajmniej z 5*.

Zalety

Duże pokoje, czyste codziennie sprzątane. Obsługa hotelu też super. Mieliśmy transfer w nocy i czekała na nas kolacja w restauracji.

Wady

Słabe ciśnienie wody w toaletecie i kranie. Jedzenie jest do poprawy niestety zimne i nie do gotowane. Tak to większych wad nie ma.

Utopia Blue Resort