Bajeczne rafy koralowe idealne do nurkowania z kolorowymi rybami
Spotkania z żółwiami morskimi i delfinami w naturalnym środowisku
Pustynne safari z noclegiem pod gwiazdami w beduińskich namiotach
Park Narodowy Wadi El Gemal z unikalną fauną i florą
Tak jak się spodziewałam egipskie Malediwy !!! Jedzenie jak na Egipt bardzo dobre obsługa petarda recepcja pomocna super masaże wszystko co trzeba jest. Brak alkoholu powoduje ciszę i spokuj hotelu. Minus długi transfer do hotelu bite 3h bo jest remont drogi … ogólnie wróciłam wypoczęta. Polecam serdecznie ❤️
Przepiękny ogród 🤩
Kawa z saszetek Nescafé
Hotel miło nas zadkoczył. Czysty, obsługa bardzo miła, jedzenie smaczne, ogród piękny. Plaża super. Od hoteli z większą ilością gwiazdek różni się skromnym lobby, brakiem restauracji a' la carte, brakiem spa, ale możliwość masażu jest i to bardzo dobrego.
Spokój, czystość, obsługa , plaża, możliwość pływania w morzu bez fal , ponieważ jest dodatkowe zejście do wody o głęnokości ok 2,5m w połowie pomostu.
Wszystko zależy od oczekiwań. Wad nie znaleźliśmy.
Bardzo przyjemny hotel. Zadbany, czysty chociaż nie najnowszy. Jesli szukasz odpoczynku, bez atrakcji typu muzyka cały dzień, animacje i ludzi korzystajacych z baru od wschodu słońca;) to jest to idealne miejsce. Ogród bardzo ładny. Baseny czyste. Jedziene smaczne, powtarzalne - ale jest z czego wybrać. Ogromy PLUS za napoje nalewane z butelek, a nie dystybutorów.
Obsługa dba 24/7 o klienta. Przeprowadzaja codzienne badanie satysfakcji w bardzo miły sposób po czym zdarza sie, ze dzwoni menadżer i weryfikuje opinie. Nie ma w nim zgiełku, hałasu i pijanych osób. Hotel dla leżakujących ;) Dookoła nie ma nic.
Mała ilość leżaków przy basenie, nie ma problemu żeby obsługa doniosła z plaży- ale te już są toporne i nadszarpnięte zębem czasu. Brak zejścia z plaży do wody. Jedyny sposób to z pomostu.
Najlepsze wakacje , hotel bardzo zadbany i czysty , jedzenie przepyszne , pokoje bardzo ładnie wyposażone , brak zemsty faraona , bardzo mocny sygnał WIFI płatnego na plaży , ubolewamy ze rafa zanika ale jest ogroma ilość różnorodnych ryb do koncowego pomostu przypływają żółwie oraz delfiny polecamy wykupić na miejscu przez internet wycieczkę do domu delfinów z 60 dolarów , były delfiny nie zapomnane wrażenie popływać razem
Nie samowicie zadbany ogród i hotel , przemiła obsługa bardzo pomocna hotelowa , kierownik stołówki podaje osobiście do stolika do śniadania ketchup z musztardą, nikt nie nagabuje na bakszysz , wspaniałe są masaże medyczne za 30 dolarów 50 minut
Słabo działająca telewizja na pokoju jest tylko jeden polski kanał nadawany z przerwami obraz kostkuje się na wszystkich programach
Hotel jest wspaniały. Cały obiekt znajduje się w pięknym, wielkim ogrodzie, zarówno budynki jak i ogród są bardzo zadbane. Pokoje są czyste i schludne. Restauracja na zewnątrz z widokiem na morze na wielki plus, jedzenie pyszne, w większości robione na świeżo i bardzo miła obsługa. Codziennie jest stanowisko z potrawami tradycyjnej egipskiej kuchni więc można skosztować. Dla osób, które obawiają się klątwy, codziennie jedliśmy świeże warzywa i owoce z skórką jak pomidory, ogórki czy winogrona i klątwy brak:) Podobno hotel używa wody mineralnej do mycia warzyw i robienia lodu. Lodu nie próbowałam. Woda w kranie nie jest zdatna do picia ale codziennie do pokoju donoszone jest kilka dużych butelek wody mineralnej. Morze przy hotelu też jest piękne, ma lazurowy kolor i jest ciepłe. Przy rafie znajduje się mnóstwo rybek. Do nurkowania są dwa zejścia płytkie i jedno głębokie więc nawet nie umiejąc dobrze pływać można zobaczyć rafę. Przy obydwóch basenach i przy molo są ratownicy. W basenach jest ciepła i czysta woda a w jednym z nich jest bar z dobrymi drinkami i napojami. W obiekcie znajduje się też kilka sklepów z pamiątkami i lokalnymi produktami jak herbaty i przyprawy. Można skorzystać też z namiotu Beduinów, rejsu z nurkowaniem, masaży czy jazdy quadem po pustyni w dzień lub w nocy z dodatkowymi atrakcjami. W niedziele kolacja była nad basenem i pojawiły się osoby w tradycyjnych strojach, była muzyka i taniec (nie wiem czy tak to wygląda co tydzień czy akurat my trafiliśmy na dodatkową atrakcje). Bardzo polecam dla osób, które nie lubią tłumów, szukają spokoju i wypoczynku.
-pyszne jedzenie w restauracji -dużo atrakcji na miejscu -piękna rafa koralowa z rybkami -piekę czyste morze -bardzo ładny obiekt, czyste i schludne budynki i dużo roślin -przemiła obsługa
Wadą jest niestety odległość hotelu od lotniska. Mieliśmy to na uwadze rezerwując wakacje ale dla niektórych osób trasa 2,5h może być problematyczna. Oprócz tego WiFi w pokoju płatne 25€ za dwie osoby. To moja pierwsza wizyta w tym kraju, więc nie wiem czy to ogólnie stosowana praktyka ale będąc na wakacjach w innych krajach WiFi hotelowe zawsze było darmowe.
Porządny hotel z dużą ilością zieleni, dobrym jedzeniem i przede wszystkim z miejscami do nurkowania i snurkowania. Od kilkunastu lat wybieram hotele w Egipcie ze względu na rafy koralowe. Ten hotel połączył miłe chwile spędzone pod powierzchnią wody z dobrą jakością pobytu. Wyżywienie na wysokim poziomie, porządek w pokoju na wysokim poziomie - codzienna wymiana ręczników + pościeli, pełny serwis kawowo - herbaciany w pokoju. Niskie ceny masaży i nurkowania (30 i 65 Euro). Hotel opanowany przez Włochów, dalej Polacy, Niemcy Czesi. Alkohole płatne - najtańsze piwo 4,50 Euro. Przez pierwsze dni czułem się jakbym wprosił się na wesele dla abstynentów ?! Po kilku dniach dostosowałem się do sytuacji i nie narzekam. Można wytrzymać ( moja wątroba powinna być mi wdzięczna).
Duża ilość codziennie pielęgnowanej zieleni. Dobre i smaczne wyżywienie. Przyhotelowa laguna z dużą ilością ryb. Tanie nurkowanie i masaże. Obsługa rzetelnie wykonująca swoje obowiązki.
Długi transfer z i do lotniska. Powoli rozpadające się chodniki.
Opis hotelu zgodny ze stanem faktycznym. Hotel skromny, zadbany oraz czysty.
Piękny ogród z bogatą roślinnością oraz ptactwem. Przy hotelu rafa koralowa. Bardzo dobre miejsce na snurkowakanie. Dobre jedzenie ( szwedzki stół). Spożywanie posiłków na świeżym powietrzu. Wieczór egipski. Obsługa miła oraz sympatyczna. Pracownicy dbaja o każdy detal.
Ograniczenia co do korzystania z internetu. Hotel zlokalizowany daleko od lotniska Marsa Alam (2,5 h drogi).
Na pewno to nie jest hotel dla małych dzieci, ale reszta super.Milosnicy ogrodów na starcie usatysfakcjonowani.Ksiazka,relaks,dobre jedzenie,spokojna nienarzucająca się załoga,fajni pracownicy recepcji.Daleko od lotniska, ale może to i dobrze.Dla nas wszystko ok.
Zieleń,zadbana zieleń
Przyzwoity hotel w rozsądnej cenie. Pokoje spore i wygodne. Dbają też o czystość.
Hotel położony z dala od ruchliwych centrów turystycznych jest dobrym miejscem do wypoczynku dla tych, którzy nie szukają zgiełku. Morze w tym rejonie jest bogate w dobrze zachowane rafy i nurkowanie czy snorkeling sprawiają przyjemność.
Wady pewnie jakieś są, ale dla mnie mało istotne.
Czyste pokoje. Piękne, zadbane ogrody. Uczynna i miła obsługa.
Rafa bezpośrednio przy hotelu. Szkoła nurkowa.
Hotel położony przy samej plaży, Mieliśmy pokój z widokiem na morze i przy otwartym tarasie słyszeliśmy w nocy szum morza. Idealne miejsce dla kitesurferów, blisko spot.
Dobre jedzenie, piękne molo przy hotelu.
Ogólnie pobyt oceniam bardzo pozytywnie. Wraz z żoną jesteśmy zadowoleni z pobytu.
Fantastycznie zlokalizowana restauracja pod względem układu architektonicznego, dostępności, widoku na morze, otoczenie jej kwiatami, osłonięcie przed wiatrem bo nawet silne wiatry przy morzu nie są tam odczuwalne. Z wielu destynacji gdzie byliśmy ta jest najlepsza. Drugi bardzo duży plus to zadbana zieleń i różnorodne kwiaty. Do tego rzadkie, egzotyczne drzewka owocowe. Żona była oczarowana kwiatami. Dużym plusem jest zapewnienie całodobowej opieki medycznej - nie korzystałem ale świadomość je
Słabo wyizolowana akustycznie maszynownia agregatów prądotwórczych. Jednak w nocy hałas przeszkadza w odpoczynku. Współczesna technika pozwala na dużo lepsze wygłuszenie i mangement obiektu powinien to szybko dokonać. Typowe materace hotelowe są bardzo twarde i personel obiektu powinien być wyposażony w dodatkowe cienkie nakładki - materace o grubości 5 - 6 cm dla osób które ze względów medycznych potrzebują miękkich materców.
Hotel świetny . Pokój z pieknym widokiem na morze i ogrod .Pokoj zawsze czysty ,pachnący. Piękny ,cudny ogród . Mnóstwo osób dbających o wszystko. Świetne jedzenie i obsługa. Ludzie zawsze mili życzliwi, uśmiechnięci. Bardzo gorąco polecamy.
Zadbany ,piękny pokój, cudny ogród.
My nie znaleźliśmy.
Hotel dla osób lubiących spokój, ciszę. Animacje w trakcie kolacji we wtorki i czwartki, brak animacji przy basenie.
Spokój, cisza Smaczne jedzenie Brak kolejek w restauracji
Odległość od lotniska
Hotel naprawdę godny polecenia i pierwszy do którego planujemy kiedyś wrócić. Pięknie położony, posiada cudowną rafę na której już w lagunie można spotkać mnóstwo ryb, płaszczki a nawet trafić na żółwia.
Rafa, brak tłumów, świetna obsługa, świeże jedzenie, czystość
Długi transfer z lotniska, ale i tak warto tam jechać, dzięki temu nie ma tłumów. Nie ma bezpośredniego zejścia do wody z plaży, ale to minus dla osób z małymi dziećm.
Hotel przyzwoity, nieźle urządzony. W nieodległej perspektywie wart lekkiego odświeżenia.
Dobrze położony, przestrzeń dobrze zorganizowana. Pokoje wygodne, czyste, dobra kawa przy basenie, przyzwoite jedzenie. Personel dokładający starań by goście dobrze się czuli. Funkcjonujące centrum nurkowe i dostęp do centru kitesurfingu.
Nic uciążliwego.
Dziewiąty pobyt w Egipcie, chyba najlepszy, super gorąco polecam. Duża buźka
Wszystko
Bez wad
Pobyt udany. Wart tej długiej podróży z lotniska. Zadbany hotel z starająca się obsługą.
Największa zaleta tego hotelu to zadbane ogrody. Personel, której jest pomocny i uprzejmy oraz dobre jedzenie. Atutem są też niecki z rafą dla mnie zaawansowanych w pływaniu. Pokoje super.
Muchy , które są uciążliwe
Hotel przeciętny jeśli chodzi o rafę i zaplecze hotelowe to mój trzydziesty pobyt w Egipcie
Spokój cisza brak animacji .przyjazny personel
Koszmarne jedzenie .Porcje kurczaka to tylko kości i stawy . Wołowina w formie płynnej papki warzywnej lub gęstej z mąką w formie kotletów ilości mięsa w tych potrawach znikome. Ryba to albo panga albo grilowana makrela . I ciągle nieświeże warzywa (to co zostało z poprzedniego dnia przerobione na sałatki.)lub krojone poprzedniego dnia pomidory.
Najgorszy z 20 razy w Egipcie . Uwaga !!! Najważniejsza sprawa - hotel w rzeczywistości jest 3 gwiazdkowy, o czym poinformował mnie manager hotelu podczas pobytu. Nasze biura sprzedają go jako 4 gwiazdkowy. Zacznę od plusów, bo jest ich mniej: ładny ogród i zachowany ogólny porządek. Cała reszta to porażka. Podczas moich 20 pobytów w Egipcie jeszcze nigdy wcześniej nie zdarzyło mi się narzekać na kuchnie. Tutaj niestety to jakiś żart. Wybór żaden, minimalna ilość, dosłownie 4 dania do wyboru (w tym najczęściej kartofle, kurczak, warzywo i ryba/inne niezjadliwe coś). Smak potraw po prostu kiepski. Jadłem, bo coś jeść musiałem. Owoców też mało (np. mandarynki przekrojone na pół, o ile się pojawią). Resort do generalnego remontu. Wszędzie ubytki, spękania, na tyle że można zrobić sobie krzywdę po prostu idąc. Są dwa baseny, ale żaden w okresie zimowym nie jest podgrzewany. Nie ma lobby baru, żeby w chłodniejsze wieczory wypić płatnego drinka (All inclusive soft o czym wiedziałem, ceny piw jak w 5***** ). Do późna otwarty jest bar przy basenie, ale ciężko tam dłużej wysiedzieć. Po kolacji nikogo praktycznie tam nie ma. Rafa dla której zdecydowałem się na ten hotel, okazała się przeciętna, nawet snurkując daleko od pomostu. Personel widać, że się stara, ale więcej nie da się z tego wycisnąć. Połowa sklepów, w tym apteka zamknięte - upadły. Wybrałem tą ofertę kierując się pozytywnymi opiniami oraz standardem hotelu 4 gwiazdkowego. Gdybym od początku wiedział, że Wadi Lahmy tylu nie posiada, z pewnością bym się na niego nie zdecydował, niestety tutaj te 3* zdecydowanie czuć. Drobnych minusów jest o wiele więcej, ale ciężko je wszystkie wymianiać. Polecam tylko ludziom o bardzo niskich wymaganiach i szukających totalnej ciszy, lub jako baza wypadowa dla nurków i kyte surferów .
ładny ogród , ogólna czystość
smak jedzenia, brak wyboru, zniszczona infrastruktura, przeciętna rafa i wiele innych