White Olive Elite

4.1

Niestety hotel nie zasługuje na sugerowane 5 gwiazdek. Na plus to, że pokoje sprzątane codziennie, wymieniane ręczniki i pościel w miarę potrzeby (podróżowaliśmy z niemowlęciem więc zdarzały się wpadki). Niestety generalne sprzątanie pokoi wykonywane słabo, pod łóżkiem tona kurzu, brudne okno, pajęczyny przy suficie. W pięciogwiazdkowym hotelu nie powinno mieć to miejsca, tym bardziej w końcówce sezonu przy niewielkiem obłożeniu hotelu. Jedzenie w restauracji w większości słabe, dużo sztucznych gotowców, choć głodni nie chodziliśmy - zazwyczaj udało się znaleźć coś dobrego lub chociaż zjadliwego. W barze przy basenie jedzenie lepsze niż w restauracji głównej. Kawa mimo że w ekspresu raczej słaba, napoje z dyspozytora czasem źle rozrobione w wyniku czego np. Pepsi była półprzezroczysta. Drinki bardzo kiepskie, firmowe alkohole stoją na barze ale raczej nie są używane do robienia drinków. Być może „lepsze” drinki dodatkowo płatne, na barze osobny wykaz dla gości all inclusive i osobny dla dodatkowo płatnych drinków. Dodatkowo płatne szejki i popcorn- niby grosze bo bodajże 1€, ale jest to wstyd dla hotelu tej rangi z takimi cenami (mimo końcówki sezonu cena raczej wysoka, bywaliśmy w dużo lepszych hotelach za mniejsze pieniądze). Sala zabaw dla dzieci bardzo brudna- ewidentnie dawno nie widziała wody i scierki. Poza tym hotel ładny, bardzo fajnie położony - idealne miejsce do spacerow wzdłuż plaży. Wystarczająca dostępność leżaków, obsługa w większości miła (poza jednym kelnerem w restauracji), reszta bardzo pomocna i uśmiechnięta. Czy poleciłabym? Tylko jeśli trafi się dobra oferta cenowa, na pewno nie jest wart pieniędzy porównywalnych z hotelami wyższej półki.

Hotel super usytuowany na obrzeżu Laganas (cisza i spokój). Blisko do miasta około 200m ,na plażę również około 200m. Czysty,zadbany, bardzo miła i pomocna obsługa. Pyszne , różnorodne jedzenie .

Bardzo pozytywne wrażenie . Hotel i obsługa na bardzo duży plus .

Bardzo polecam ten hotel. Bardzo duży wybór pysznego jedzenia. Można znaleść greckie potrawy, owoce morza i duży wybór mięs. Jedzenie dobrze przyprawione i ciepłe. Wszędzie czysto, obsługa miła i pomocna. Pokój mieliśmy codziennie sprzątany. To że hotel znajduje się troszkę na poboczu jest plusem, gdyż nie jest tak głośno jak w innych miejscach w Laganas. Pomiędzy posiłkami polecamy lody, smaczniejsze niż w nie jednej lodziarni. Do morza kilka minut na pieszo. Na basenie można znaleść piłki, materace oraz koła do pływania.

Hotel fajny, czysty. Obsługa świetna. Animacje fajne. Nie ma nudy. Odpoczywa się bardzo dobrze', nie ma hałasu z centrum miasta dzięki położeniu hotelu w " bezpiecznej" odległości Hotel z pewnością godny polecenia.

Nazwa  White Olive Elite
Miejsce  Grecja / Zakynthos / Laganas
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, fitness, darmowe wifi, bez paszportu

Hotel położony jest niedaleko centrum jednego z najpopularniejszych kurortów na wyspie - Laganas.

Tylko 300 m do szerokiej, piaszczystej plaży z łagodnym zejściem do morza.

Krótki transfer z lotniska (ok. 30 minut).

Sport i wypoczynek: 2 baseny zewnętrzne, siłownia, sauna, SPA.

4.1

Wyświetlono 86 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
5.7

Pobyt - Październik 2025

Zalety

Nowe ładne budynki, fajne położenie szczególnie dla rodzin z dziećmi, blisko plaży

Wady

Słabe jedzenie, duże niedociągnięcia pod kątem czystości

Magdalena

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Czyste pokoje , piękny basen ( codziennie w nocy czyszczony ! ). Przepyszne jedzenie full owoców , mięs , ryb i dań wege.

Pobyt - Wrzesień 2025

Bardzo pozytywne wrażenie . Hotel i obsługa na bardzo duży plus .

Zalety

Czystość ,wspaniałe i smaczne jedzenie .

Wady

Język głównie angielski i grecki , delikatny minusik , ale z tym tez można sobie poradzić

Natalia

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Jedzenie, drinki, czystość

Wady

Nie ma

Pobyt - Sierpień 2025

Zalety

Obsługa świetna. Dobre jedzenie. Bardzo fajny basen a w zasadzie 2 baseny.

Wady

Wszystko było ok. No może jeżeli trafi się pokój od strony ulicy to niestety pobliski ściek daje o sobie znać. Ogólnie hotel bardzo dobry.

Jerzy i Kasia

Pobyt - Sierpień 2025

Pobyt w hotelu oceniam na super.Hotel nowoczesny,czysty,z miłą obsługą,jedzenie bardzo dobre,każdy znajdzie coś dla siebie.Polecam

Zalety

Hotel przyjazny dla gości,mili recepcjoniści,wszystko na najwyższym poziomie.Pokoje nowoczesne,przestronne,codziennie sprzątane,2 baseny z czystą i ciepłą wodą,leżaków przy basnie dużo,więc nie trzeba rezerwować:),miła obsługa.Polecam.

Pobyt - Lipiec 2025

W pokojach od strony ulicy jest bardzo głośno, samochody jeżdżą często nawet nocą. Jedzenie bardzo dobre, panie sprzątają codziennie i wymieniają ręczniki.

Zalety

Czysto, jedzenie bardzo dobre i różnorodne.

Wady

W pokojach od strony ulicy jest bardzo głośno. Samochody jeżdżą często w nocy.

Pobyt - Lipiec 2025

Hotel White Olive Elite zrobił na mnie dobre wrażenie pod względem czystości. Pokoje schludne - zarówno pościel, jak i ręczniki były regularnie wymieniane. Codziennie polscy animatorzy oraz dużo polaków. Jeżeli chodzi o jedzenie, wrażenia są mieszane. Posiłki były raczej przeciętne, często odgrzewane i przetwarzane z dnia poprzedniego. Duży plus dla obsługi, która bardzo szybko sprzątała i nakrywała stoliki. Minusem jest również kwestia wody – w lodówce czekała tylko jedna butelka na cały pobyt, a każdą kolejną trzeba było zakupić we własnym zakresie, co w hotelu tej klasy trochę rozczarowuje.

Zalety

Czystość, obsługa, dość duży basen, ładne i schludne pokoje, codziennie wymieniana pościel, dobre desery

Wady

mimo dużego wyboru, jedzenie dość średniej jakości, odgrzewane i przetwarzane z dań z dnia poprzedniego

Agata

Pobyt - Lipiec 2025

Kalimera :) Polecam z czystym sumieniem - byliśmy w lipcu 2025 - pokój u nas (2+1) - codziennie sprzątane, miejsca wystarczająco - polecam dopłacić za widok na basen. W pokoju zgodnie z opisem klimatyzacja, sejf, wifi, w łazience codziennie uzupełniane kosmetyki - szampon, płyn do kąpania, balsam do ciała i inne przydatne akcesoria. Dwa baseny 1,50 m + bar w małym basenie - byliśmy w szczycie sezonu a leżaków przy basenie nigdy nie zabrakło. Codzienny harmonogram aktywności dla dzieci i dorosłych w języku polskim. Wieczorki greckie itp. Bardzo fajne rozwiązanie siłowni, która ma przeszklone ścianki i na przeciwko w tej samej formie pokój zabaw dla dzieci - super rozwiązanie aby jednocześnie zrobić trening i mieć dziecko na oku - a przy okazji odsapnąć od wysokiej temperatury w sezonie. W całym hotelu czyściutko - obsługa bardzo mila . Jedzenie - jak to na all - każdy znajdzie coś dla siebie. Sama lokalizacja - 200m do plaży i ok. 10 min do samego centrum Laganas . Dobra baza wypadowa do zwiedzania całej wyspy. Bardzo udany czas - chętnie wrócimy i będziemy polecać dalej ;)

Pobyt - Czerwiec 2025

Hotel nowoczesny i czysty. Bardzo fajni polscy animatorzy, przemiła obsługa.

Zalety

-blisko do plaży około 300 m -bardzo czysto - codzinne sprzątanie -bardzo miła obsługa - smaczne desery i lody -świeże warzywa i owoce -dobre wino i drinki

Wady

-monotonne jedzenie, ale bez przesady, nikt głodny nie chodzi -brak potraw z grila - poza smażonym boczkiem

Pobyt - Maj 2025

Witajcie w hotelu, gdzie radość, zabawa i niezapomniane wspomnienia łączą się w jedno dzięki niezwykłym animatorkom Natalii i Zuzi! Ich energia oraz pasja do pracy sprawiają, że każdy dzień staje się wyjątkowy. Natalia Natalia to prawdziwa dusza towarzystwa! Z uśmiechem na twarzy i entuzjazmem, potrafi zjednać sobie każdego gościa. Jej pomysły na animacje są zawsze świeże i oryginalne – od gier zespołowych, przez kreatywne warsztaty, po tematyczne wieczory z tańcem i muzyką. Dzięki swojemu doświadczeniu w pracy z dziećmi oraz dorosłymi, Natalia umie dostosować program do potrzeb każdego uczestnika, tworząc niezapomnianą i pełną radości atmosferę. Zuzia Zuzia to artystka w sercu! Jej zamiłowanie do sztuki i kreatywności przekłada się na wiele wyjątkowych animacji, w tym warsztaty plastyczne oraz zajęcia taneczne. Uwielbia inspirować innych do odkrywania swoich talentów i możliwości. Jej pozytywna energia i zaraźliwy uśmiech sprawiają, że każdy czuje się w jej towarzystwie swobodnie i szczęśliwie. Zuzia potrafi również zorganizować niezapomniane wieczory tematyczne, które pozostawiają w pamięci niezatarte wrażenia. Natalia i Zuzia to zgrany duet, który sprawia, że każdy pobyt w tym hotelu staje się niezapomnianą przygodą. Ich współpraca to tajemnica sukcesu – potrafią świetnie się uzupełniać, tworząc programy, które są zarówno dynamiczne, jak i inspirujące. Dzięki nim goście nie tylko spędzają czas w miłej atmosferze, ale także nawiązują nowe przyjaźnie i odkrywają swoje pasje.

Łukasz

Pobyt - Maj 2025

Hotel nowy i czysty, ładne nowoczesne pokoje sprzątane codziennie. Baseny fajne, blisko do plaży.

Zalety

Nowoczesny wystrój, czystość, baseny chociaż bez zjeżdżalni i udogodnień dla dzieci.

Wady

Największą wadą jest jedzenie. Używane produkty do ich przyrządzania są kiepskiej jakości i przez to dania są nie smaczne. Bardzo powtarzalne. Wadą jest też muzyka na terenie basenu która gra od 9-23 na okrągło ta sama. Raz leci głośno a raz cicho i to nie jest problem w dzień ale od godziny 19 gdzie baseny są nie używane strasznie słychać ją w pokoju nawet przy zamkniętych drzwiach. Obsługa jest miła ale nie da się wyczuć greckiej gościnności.

Urszula

Pobyt - Maj 2025

Hotel bardzo nowoczesny, czysty. Rozległy - trzeba się nachodzić korytarzami/labiryntami. Obsługa bardzo miła i pomocna. Blisko do centrum Laganas. Do plaży też blisko. Plaża piaszczysta, średnio zadbana. Cena za 2 leżaki + parasol - 20 EURO za cały dzień. Cena z kosmosu.

Zalety

Jedzenie smaczne - wybór średni. Śniadania-zestaw dań codziennie ten sam-ale każdy znajdzie coś dla siebie, Obiady i kolacje część dań się powtarzała, ale zawsze było jeszcze coś nowego. Przy basenie sporo leżaków. Pod koniec maja nie było trzeba rezerwować. Nie wiem jak w sezonie. Codziennie w basenie aerobik. Wieczorami czasem muzyka na żywo. Być może w sezonie więcej się dzieje. Hotel nie ma żadnych atrakcji dla mniejszych dzieci, basenu dla nich nie ma.

Wady

Bardzo cienkie ściany i drzwi w hotelu-wszystko słychać co się dzieje za ścianą i na korytarzu. Dość głośno pracuje klimatyzacja-jak ktoś ma delikatny sen tak jak ja, to bardzo przeszkadzało.

Łukasz

Hotel na pewno można polecić. Jedzenie hotelowe bardzo dobre, każdy znajdzie coś dla siebie jednak brakowało mi potraw typowo Greckich(raz na wyjazd był dzień grecki a raczej kolacja). Pokoje ładne, codziennie sprzątane, obsługa bardzo miła i pomocna. Leżaków jest tyle, że niegdy nie mieliśmy problemu aby znaleźć wolne miejsce. Dwa baseny. Bar z przesaskami serwuje naprawdę dobre jedzenie. Hotel raczej dla dorosłych bo dla dzieci mini basenik i salka do zabaw na dole. Przed wejściem hotelowym śmierdzi szambem i to mocno( na terenie hotelu tego nie czuć). Nie wiem jak jest w innych hotelach na Zakynthos ale tu mieliśmy słoną wodę w kranie i w basenie- co było dość uciążliwe. Otoczenie hotelu bardzo średnie, dużo śmieci i starych budynków, dopiero kilkaset metrów dalej miasteczko.

Zalety

-Jedzenie -Czystość -Obsluga hotelowa -Pokoje -Snack Bar -Duża ilość leżaków

Wady

-Słona woda w kranach i na basenie. -Śmierdzi szambem na wejściu.

6.1
Kornelia

Hotel ładny, ale to wszystko - okropne jedzenie (musiałyśmy jeść w restauracjach, bo nie dało się zjeść): wszystko sztuczne. Sprzątanie codziennie - natomiast przez tydzień ani razu nie była zmieniana pościel/przescieradlo. Część obsługi nie umie mówić po angielsku. Wszędzie Polacy więc poczujecie się jak w Miedzyzdrojach.

Zalety

Nowy i świeży :)

Wady

Jedzenie, niewystarczające sprzątanie

Przemysław

Bardzo przyjemny hotel z super obsługą. Hotel nowoczesny, bardzo ładnie wykończony, codziennie sprzątany przez obsługą nawet po zostawieniu informacji o nie sprzątaniu. Blisko na plażę, na terenie hotelu dwa baseny, co prawda niezbyt duże, ale przy pełnym obłożeniu hotelu każdy znalazł dla siebie miejsce. Gorąco polecam, jeden z fajnieszych hoteli na wyspie. P.S Pan Alexander jest ikoną tego hotelu, zawsze uśmiechnięty, pełen energii i z każdym zamieni słówko. Po prostu mistrzostwo.

Zalety

Bardzo dobre jedzenie w restauracji, czystość, super obsługą.

Wady

Według mnie nie ma żadnych wad, jedynie baseny mogły by być większej dłużej otwarte, ale to nie wpływa negatywnie na opinie o hotelu.

Tomasz

Super hotel godny polecenia, śmiało zasługuje na 5*. Wśród gości przewaga polaków. Znakomite położenie przy zatoce żółwi Carreta Carreta. Hotel zapewniał polskie animatorki

Zalety

Wspaniałe jedzenie, bardzo bogata różnorodność posiłków, wszystko bardzo smaczne, praktycznie czego byśmy nie skosztowali, zawsze było bardzo dobre. Przemiła obsługa, szczególne podziękowania dla zawsze uśmiechniętego managera stołówki. Pokoje codziennie sprzątane, wymieniane ręczniki. W barze przy basenie spory wybór alkoholi i kolorowych drinków. Do piaszczystej plaży około 200 metrów.

Andrzej

Hotel bardzo ładny i nowoczesny. Na terenie obiektu dwa baseny plus jeden basen przy barze. Jedzenie bardzo dobre i urozmaicone, choć w drugim tygodniu, kiedy było już więcej turystów tego jedzenia było mniej, mięsa i ryby się kończyły szybciej i nie były donoszone już pod koniec kolacji. Sporo dostępnych owoców morza zarówno na kolację jak i na lunch. Pokoje sprzątane codziennie. Cała obsługa bardzo miła. Menager restauracji - Aleksander uśmiechnięty od ucha do ucha. Panie sprzątające bardzo miłe. Barmani i kelnerki również bardzo pozytywni i pomocni. Byliśmy w hotelu "poza sezonem" ale mimo to odbywały się animacje zajęcia fitness dla dorosłych a także dla dzieci wieczorami po kolacji. Animatorki również super pozytywne. Skorzystaliśmy z wycieczki na Kefalonię z Rainbow, gdzie przewodniczką była Pani Natalia - rezydentka z Rainbow. Bardzo polecamy tę wycieczkę, przede wszystkim dlatego, że Rainbow wypływa z portu z Zakhyntos (15 min autobusem z hotelu), a nie jak wszystkie pozostali pośrednicy z Północy wyspy. Wycieczka z Panią Natalią to była czysta przyjemność. Niezwykle miła i kompetentna osoba, opowiadała w trakcie wycieczki mnóstwo historii. Jedliśmy lunch w świetnej lokalnej tawernie na Kefalonii, naprawdę świetna wycieczka :)

Zalety

Położenie - nie leży nad samym morzem, ale plaża jest zaledwie 5 min spacerem od hotelu. Bliskość lotniska Czystość Jedzenie Baseny Obsługa

Wady

Plaża nie jest super ładna, brak leżaków, ale za to jak się pójdzie w lewo od hotelu, to można oglądać samoloty przelatujące praktycznie nad głową. Nie ma za wiele atrakcji dla dzieci. Brak placu zabaw. Brodzik mógłby być większy, bo przebywa w nim sporo dzieciaczków i jest ciasno.

Jarek

Pobyt - Maj 2024

W hotelu przebywałem od 7 do 14 maja 2024 roku. Pobyt oceniam bardzo dobrze. Uprzejma i miła obsługa. Czystość na wysokim poziomie. Pokój przestronny z klimatyzacją - stała regulacja w zakresie 23-30 stopni Celsjusza. Posiłki urozmaicone i bardzo dobre. Spory wybór dla wegetarian. Napoje to soki i podstawa tj. fanta, sprite, pepsi, pepsi zero, woda oraz woda gazowana. Są również kawy czekolada oraz mleko jako gorące napoje. Do wyboru białe i czerwone wino oraz lokalne piwo. Przy basenie dostępny bar z drinkami do wyboru i w pobliżu snack bar. W opcji All Inclusive wszystko za darmo. Hotel też oferuje lunchboxy, jeśli jedzie na wycieczkę rano, albo masz wylot rano. Jedyny mankament to opłata za internet w pokoju 15 euro/za 7 dni. Przy zakupie wczasów była informacja, że wifi bezpłatne w hotelu i w pokojach. Więc, ktoś tego nie zweryfikował. Na stronie Rainbowa pojawiła się informacja o stawkach za internet w pokojach, z informacją że jest to opłata za szybszy internet. Nic z tych rzeczy - internet jest na stałym poziomie.

Zalety

Miła uprzejma i pomocna obsługa. Reszta jak wyżej.Dostępność rezydenta w każdej chwili. Spora oferta wycieczek fakultatywnych. Jeszcze się sezon na dobre nie rozkręcił, a były już animacje w hotelu

Wady

Dodatkowa opłata za internet w pokojach Waga do ważenia walizek - cennik 1 Euro za 1 bagaż W hotelu 5 gwiazdek nie powinno mieć to miejsca

Edyta

Hotel godny polecenia. W większości goście hotelowi to Polacy. Naprawdę nie ma do czego się doczepić.

Zalety

Blisko plaży. Miła atmosfera. Piękny hotel.

White Olive Elite