8,9 / 10

Wspaniały
96%
poleca ten hotel
Alf Leila Wa Leila
Egipt / Hurghada

Alf Leila Wa Leila: basen

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 549 opinii

Stosunek jakości do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 9.2
    Hotel

    • 9.6 Basen
    • 9.3 Obsługa
    • 9.1 Rozrywka i animacje
    • 8.7 Sport
    • 9.3 Udogodnienia dla dzieci
  • 9.1
    Pokoje

    • 9.4 Czystość
    • 8.8 Łazienka
    • 9.1 Wielkość
    • 9.0 Wyposażenie
  • 9.3
    Posiłki

    • 9.6 Ilość
    • 9.3 Jakość i smak
    • 9.3 Obsługa/serwis
    • 9.0 Urozmaicenie
  • 8.0
    Położenie

    • 7.8 Atrakcje w okolicy
    • 9.0 Ciche i kameralne położenie
    • 8.7 Możliwości komunikacyjne
    • 6.9 Odleglość od plaży
    • 7.8 Restauracje/bary w okolicy
Zalety hotelu:
  • Basen z podgrzewaną wodą w sezonie zimowym
  • Hotel stylizowany na orientalny pałac
  • Codzienny program animacyjny i wieczory tematyczne
  • Obfite posiłki
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Wrocławia All Inclusive
    1 807 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Gdańska All Inclusive
    1 817 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez            
 
  • 7,9 / 10

    Paweł
    ""
    Pobyt: Sierpień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Jak niżej
    • Wady Komary

    Hotel położony nie 500 a jakieś 2000 m od plaży. Jeździliśmy busem i często po drodze wsiadali smialkowie którzy próbowali iść piechotą. Sama plaża to pewien zawód. Wydzielony skrawek z hotelu Dana z własnym barem. Przy brzegu szybko robi się głęboko, a dno jest zmuszone. Podejrzewam, że czymś co płynie grubą rurą do morza. Rafy, a w zasadzie szczątki martwych raf z paroma rybkami można pooglądać na prawo od pomostu. Jeżeli chcemy krystalicznej wody trzeba przeprawic się na mielizne. Tam woda czysta i piasek mieciutki. Dzieci mogą pobiegać lub popływać bo w zależności od plywow wody od zera i łagodnie robi się głębiej w kierunku otwartego morza. Leżaków nigdy nie zabrakło, a przychodzilismy o różnych porach.Centrum nurkowe na plaży drogie. Jak zażyczyli i sobie 70 Euro za dzień nurkowy że sprzętem to się nawet nie próbowałem targować tylko wybrałem inne. Sam hotel jest fajny. Pokój jaki dostałem był duży, klima działała, lokalizacja super bo blisko do głównego basenu, recepcji, knajp a za balkonem następny mały basenie jak dzieciaki spały... Pokoje można zmieniać bo spotkałem ludzi, którym spodobał się dopiero 3 lub 4 :) Dla dzieci duży brodzik z atrakcjami i czystą wodą. Zakładam, że najczysciejsza że wszystkich basenów bo najzimniejszą. Blisko centrum handlowe Sendo. Parę minut piechotą a w nim wszystko co potrzebne. Łącznie z KFC i McDonald\\\\\\\'s i punktem Vodafone. Jedzenie jak to w Egipcie. Za to restauracji pełno, a i przypraw dużo więc da się przeżyć. Kelnerzy w porządku. Jak kupiłem jednego to zawsze miałem miejsce i zastawiony stół a drinków tyle, że nie dało się wypić. :P Nawet wpychał mi butelkę piwo do pokoju żeby spało się dobrze. A wystarczyło jakieś 8-10 S na 2 tyg.i przywitać się. Ale potrafił też być mniej uprzejmy. Jak przysiadly się kiedyś do nas marudy (ci od pokoi)i chamski go wolali to ostatnią kolejkę (po zamknięciu) przyniósł tylko mi i żonie. Piszę to opinię po roku, bo znów szukam wczasów i chyba znowu tut

    Opinia dodana: 01 lipca 2015
  • 8,8 / 10

    Maja
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par

    Jedzenie bardzo smaczne za 1350 zl w polowie czerwca za taki hotel smialo mozna zaplacic, Jeśli chodzi o pokoje i i opnich o wszechobecnym brudzie , wygląda to następująca...;) Po zakwaterowaniu jako Polacy otrzymaliśmy pokój w sektorze gdzie są Polacy Ruscy...... łazienka obskurna z zasłonka ;) pokój mały ciemny nieświeży...;) Po zwróceniu uwagi w języku niemieckim i stanowczym niezadowoleniu z pokoju pan zaprowadził nas w głąb obiektu, a tam co? Pokoj z łazienką( prawie jak łaźnia z marmuru z szyba;) pokój duży, pościel jakaś taka bielsza;) niż w poprzednim pokoju. Wyjście na tarasik przez okno balkonowe i basen( prawie ze prywatny) który przysługuje na dana cześć sektora. Otwierasz rano zasłony otwierasz okno balkonowe i bezpośrednio do wody ,niestety w sektorze dl Pl takich rzeczy nie ma.:) Wystarczy dosłownie kilka zdań po niemiecku jeśli ktoś czuje ze pokój nie jest taki jak powinien i sprawa załatwiona, bez żadnych napiwków itd. Niestety ale to juz chyba wszyscy wiedza ze Polacy dostają gorsze pokoje tak już jest i niestety będzie...stad tez te opnie o brzydkich pokojach, Hotel jest bardzo ładny orientalny zadbany jedzenie naprawdę smaczne raz w tyg wieczór egipski petardy itd, można za darmo pojeździć na wielbłądzie :) Do hotelu przyjeżdżają wycieczki na wieczorne pokazy z innych hotelikow. Bylo warto za to cenę i nie ma czego się doszukiwać jakiś much u sąsiadki czy za mało śmietników. Plaza kawałek dalej mała brzydka to fakt, ale jak się przespaceruje 10 min to robi się ładniejsza i jest rafa do nurkowania super! Leżaki za darmo jedzenie na plaży jest od 12-15 . piwko non stop :) Dla dzieci rowniez sa animacje co wieczor mini disco pokazy w dalszych częściach obiektu itd, byliśmy z 5 latkiem i lepiej być nie mogło.Polecam

    Opinia dodana: 08 maja 2015
  • 10 / 10

    Angelika
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Kwiecień 2015

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Wystrój, położenie, animacje, aquapark, wieczory orientalne
    • Wady BRAK

    Goraco polecamy wszystkim ten hotel. Przyciąga on swoimi orientalnymi urokami każdego! Bardzo dogodna opcja jest, że każdy może znaleźć w nim coś dla siebie, trochę starożytnego orientu, troche nowoczesności w postaci np super parku wodnego! Nie ma do czego przyczepić sie w tym hotelu. Smaczne jedzenie, szystko, nie ma problemu z miejscem na plaży lub basenie, rewelacyjne animacje! Spędziliśmy w tym hotelu tydzien i wrócimy tam z pewnością. Dla chcących pozwiedzać: polecamy z czystym sumieniem lokalne biuro 3MTours . Wycieczki po polsku, duuuzo tańsze niż u rezydenta, a i tak spotkaliśmy się z jego grupa na statku, czyli program i standard ten sam. Polecamy ten hotel i firme 3mtours!

    Opinia dodana: 16 kwietnia 2015
  • 9,5 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Dorota KE
    Para
    Pobyt: Marzec 2015

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Duży oryginalny obiekt na kształt miasteczka, z wieloma restauracjami, barami, sklepami i różnie położonymi basenami. Miła atmosfera, dobra obsługa.
    • Wady Dla niektórych może być wadą odległość do plaży (jest bezpłatny busik oczywiście).

    Super hotel stylizowany na orientalne miasteczko, z wieloma atrakcjami. Duży przyjazny, personel profesjonalny, wiele barów i restauracji, posiłki od 07:00 do 24:00. Dużo atrakcji w ciągu dnia i wieczorem. Wesoła grupa animatorów. Pokoje adekwatne do standardów egipskich - nie oczekujmy pięciu gwiazdek europejskich. Co dzień spory zapas wody i papieru toaletowego. Zero zemsty faraona. Do plaży dowozi busik (na terenie hotelu Dana Beach), spod hotelu można bez problemów złapać taxi do Hurghady. Warto dawać napiwki sprzątaczom w pokoju i wybranym kelnerom. Na terenie hotelu są dość cywilizowane sklepy i jeśli nie lubimy napastliwych arabskich handlowców możemy bez problemu nabyć np. fajne ciuszki targując się tak jak na mieście. Szczerze polecam ten hotel!

    Opinia dodana: 12 kwietnia 2015
  • 9,5 / 10

    Bożena z Katowic
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Styczeń 2015

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety duże ładne pokoje czyste baseny w miarę w porządku Animacje
    • Wady za mało koszy na śmieci!

    Witam, Byliśmy w hotelu z dziećmi podczas ferii zimowych, hotel bardzo ładnie położony. Posiłki smaczne, obsługa hotelowa wyciska siódme poty żeby dogodzić swoim gościom! Animacje w hotelu całkiem w porządku, tyle że się powtarzają, także jeżeli ktoś jest na 2 tygodnie to możliwe że zobaczy "powtórkę z rozrywki". Co do atrakcji hotelowych to nie ma na co narzekać zbytnio, dobry hotel dla leniuchów, dostęp do leżaków - bardzo dobry. Również polecam firmę lokalną 3MTours, byliśmy z Mido na snorkelingu i na safari razem z dzieciakami. Bardzo dobre ceny (nie jak u rezydentów), super warunki i mega obsługa! Polecam!

    Opinia dodana: 22 marca 2015
  • 9,7 / 10

    Agnieszka
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Luty 2015

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi

    Pobyt luty 2015. Hotel duży, przestronny, czyste pokoje, zawsze wole jakieś miejsca na leżakach przy basenie. Nie trzeba zajmować leżaków zaraz po 7 rano. Codziennie czyste i świeże ręczniki. Jedzenie baaaardzo dobre,świeże i zawsze pod dostatkiem. Na terenie hotelu cztery restauracje i codziennie coś innego do jedzenia. Poza tym bardzo dużo barów i kawiarni (w sumie 13). Obsługa niezwykle miła i przyjazna, dbająca o gości. Do plaży ok 900m ale jeździ darmowy bus w dwie strony co jakieś 20 min. Przejazd trwa ok 2 min. Na plaży bar z drinkami i przekąskami w przeróżnej postaci. Dość fajna rafa koralowa(warto zabrać maskę do snurkowania). Polecam zwiedzanie miasta, warto zobaczyć meczet, targ rybny i warzywny oraz stocznie i marinę. Warto także wykupić wycieczkę fakultatywna na wyspę Giftun - piękne rafy (niekoniecznie przez biuro bo jest znacznie drożej), polecamy http://www.hurghadawycieczki.pl/ (koszt 15 dolarów od osoby). Do Egiptu wybraliśmy my się z biurem ITATA - od początku do końca bardzo dobrze się nami zaopiekowali, bardzo dobry dostep do informacji na każdym etapie wycieczki. Jeszcze raz bardzo polecamy hotel, my w ciągu 8 dni pobytu nie dostrzegliśmy żadnych minusów (no może poza dziurawą uzą w jednym ze stołów bilardowych :))))) PS, proszę nie głaskać kotów przy jedzeniu bo się faraon zemści tak ja na moim mężu ;)

    Opinia dodana: 11 marca 2015
  • 4,6 / 10

    Przemek
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Luty 2015

    • Zalety Ciepła woda w basenach,przyzwoite drinki,napoje kawa
    • Wady Koszmarne pokoje(jest strefa niemiecka wyremontowana ale zapomnij nawet po wręczeniu napiwku nie dostaniesz tam pokoju)łazienki upiorne śmierdzace,wszystko stare i rozlatujace sie, nastawieni na napiwki od Niemców i im nadskakują

    Jeśli ten hotel ma 8,9 to ja już nie wiem w czy wierzyć i ufać opiniom o hotelach.Hotel ponury wszystko łącznie z sufitem w ciemnobrązowym drewnie które jest zniszczone zakurzone i stare przygnębiające i obskurne.Pokoje koszmarne z jeszcze gorszymi łazienkami.Hotel blisko lotniska wiec słychać i dobrze widać lądujące i startujące samoloty co przeszkadza przy wypoczynku przy basenach.A najgorsze są muchy przeszkadzające siadające na ciele przy basenach ,koszmar wciąż czujesz łażące muchy po nogach rękach tragedia.Jeśli chodzi o animatorów najlepiej czują się i bawią we własnym towarzystwie również animatorów tak jak ktoś wcześniej pisał wypychają cycki i paradują po hotelu może i śmieszne ale nie każdego dnia i tylko w ten sposób prowadzona rozrywka.Plaża daleko dowozi busik tylko że to skrawek wydzielony przez inny hotel nieciekawy na 7 dni byliśmy raz.Jedzenie - niby forma różnych restauracji tematycznych osobno położonych fajna ale naprawdę ubogo dosłownie kilka dań powtarzających się z 2-3 razy chodzisz i naprawdę nie wiesz co wybrać bo nie za bardzo coś zachęca.Wszech obecny brud wystarczy pochodzić po hotelu i natrafić na pralnię to co było widać przy szeroko otwartych drzwiach mówi wszystko o poziomie tego hotelu.Jesteśmy średnio wymagająca rodziną jeśli chodzi o hotele ale takiego brudu jeszcze nie widzieliśmy nigdzie nawet porównując tylko sam Egipt to jest nasz najgorszy hotel w jakim byliśmy.Nie polecem

    Opinia dodana: 15 lutego 2015
  • 8,9 / 10

    1bizkit
    Para
    Pobyt: Lipiec 2013

    • Poleca hotel dla
    • Szukających rozrywki
    • Zalety Z powodu położenia nie nad morzem obsługa się jeszcze bardziej stara
    • Wady mieliśmy pokój nie daleko stołu do ping pongu

    Świetny hotel dla dorosłych jak i dzieci. Bardzo dobra obsługa. Hotel nie jest położony przy morzu ale spacerkiem nie jest daleko. Hotel zapewnia tez transport autobusowy na plażę.

    Opinia dodana: 09 stycznia 2015
  • 4,4 / 10

    Nana
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Styczeń 2014

    • Poleca hotel dla
    • Szukających rozrywki
    • Zalety Byliśmy czas świąt Bożego Narodzenia i Sylwester 2014-2015.Ciepłe baseny 4szt, fajne bary a w nch drinki ,kawa napoje.bardzo pozytwnie zaskoczył nas sylwester gala muzyka pięknie dekoracje.
    • Wady Wszystko strasznie stare,obdarte,brudne,Jedzenie średnie brak deserów sładkich ciasteczek(tylko jakis dziwne coś suche stare)mozna sie najesć ale zadna rewelacja monotonno je sie bo trzeba coś zjesc w porównaniu z innymi hotelami w ktorych bylismy kiepsko i ubogo.Wlasciwie brak zieleni przestrzeni wszystko zabudowane płytki chodniki,Kiepska animacja dla dzieci(mini klub to czas dowolny bez organizacji)przychodzi 15 zamykaja i ida sobie nawet jak dzieci pozostaja bez opieki-masakra.Nie kontroluja ile jest dzieci,dziecko samo pójdzie nawet nie zauważa. Animatorzy przebieraja sie za baby i to cala zabawa i ma byc śmiesznie.Pokoje stare a łazienki jeszcze gorsze nie wiem kto im daje takie wysokie noty chyba Ci co siedza dlugo w barach i potem jest im wszystko obojetne.Nie warto dawać kasy przy zakwaterowaniu i tak dostaniesz stary pokój dopiero po interwencji zamienili nam pokój.Duza scena teatr to własciwie kazdego dnia to samo.My napewno juz tam nie zagościmy szkoda kasy za te pieniadze mozna naprawde mec cos lepszego.

    Hotel patrzac na opinie innych nie spelnił naszych oczekiwan. Najgorsze pokoje,brud,kurz gdybym wiedziała ze jest po całkowitym remoncie odnowie mogłabym tam jechac>Jedyne wakacje jedymy hotel ktorego nie bylo nam zal opuszczac.

    Opinia dodana: 05 stycznia 2015
  • 7,2 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Marcin Wrocław
    Para
    Pobyt: Grudzień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par

    Ogólnie polecam, byliśmy z żoną w grudniu 2014, do plaży piechotą okolo 15-20minut, albo darmowy hotelowy bus co 20 minut. Restauracji dużo, urozmaicone jedzenie, Każdy powinien znaleźć coś dla siebie . Hotel duży ale tak zaprojektowany że wydaje się kameralnie. Baseny do wyboru, duże i małe. Wieczorami atrakcje w postaci przedstawień w amfiteatrze i animacji np. cobra show, połykacza ognia itp. Potem lokalna dyskoteka do około 2-giej w nocy. Hotel nastawiony na Niemców, dużo Rosjan. Miła atmosfera, polecamy.

    Opinia dodana: 13 grudnia 2014
1 2 3 4 5 ... 56
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi