8,9 / 10

Wspaniały
96%
poleca ten hotel
Alf Leila Wa Leila
Egipt / Hurghada

Alf Leila Wa Leila: basen

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 545 opinii

Stosunek jakości do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 9.2
    Hotel

    • 9.5 Basen
    • 9.3 Obsługa
    • 9.1 Rozrywka i animacje
    • 8.7 Sport
    • 9.3 Udogodnienia dla dzieci
  • 9.1
    Pokoje

    • 9.4 Czystość
    • 8.8 Łazienka
    • 9.1 Wielkość
    • 9.0 Wyposażenie
  • 8.0
    Położenie

    • 7.8 Atrakcje w okolicy
    • 9.0 Ciche i kameralne położenie
    • 8.7 Możliwości komunikacyjne
    • 6.9 Odleglość od plaży
    • 7.8 Restauracje/bary w okolicy
  • 9.3
    Posiłki

    • 9.6 Ilość
    • 9.3 Jakość i smak
    • 9.3 Obsługa/serwis
    • 9.0 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Basen z podgrzewaną wodą w sezonie zimowym
  • Hotel stylizowany na orientalny pałac
  • Codzienny program animacyjny i wieczory tematyczne
  • Obfite posiłki
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Wrocławia All Inclusive
    2 199 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Poznania All Inclusive
    2 199 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez            
 
  • 9,5 / 10

    Bożena z Katowic
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Styczeń 2015

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety duże ładne pokoje czyste baseny w miarę w porządku Animacje
    • Wady za mało koszy na śmieci!

    Witam, Byliśmy w hotelu z dziećmi podczas ferii zimowych, hotel bardzo ładnie położony. Posiłki smaczne, obsługa hotelowa wyciska siódme poty żeby dogodzić swoim gościom! Animacje w hotelu całkiem w porządku, tyle że się powtarzają, także jeżeli ktoś jest na 2 tygodnie to możliwe że zobaczy "powtórkę z rozrywki". Co do atrakcji hotelowych to nie ma na co narzekać zbytnio, dobry hotel dla leniuchów, dostęp do leżaków - bardzo dobry. Również polecam firmę lokalną 3MTours, byliśmy z Mido na snorkelingu i na safari razem z dzieciakami. Bardzo dobre ceny (nie jak u rezydentów), super warunki i mega obsługa! Polecam!

    Opinia dodana: 22 marca 2015
  • 9,7 / 10

    Agnieszka
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Luty 2015

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi

    Pobyt luty 2015. Hotel duży, przestronny, czyste pokoje, zawsze wole jakieś miejsca na leżakach przy basenie. Nie trzeba zajmować leżaków zaraz po 7 rano. Codziennie czyste i świeże ręczniki. Jedzenie baaaardzo dobre,świeże i zawsze pod dostatkiem. Na terenie hotelu cztery restauracje i codziennie coś innego do jedzenia. Poza tym bardzo dużo barów i kawiarni (w sumie 13). Obsługa niezwykle miła i przyjazna, dbająca o gości. Do plaży ok 900m ale jeździ darmowy bus w dwie strony co jakieś 20 min. Przejazd trwa ok 2 min. Na plaży bar z drinkami i przekąskami w przeróżnej postaci. Dość fajna rafa koralowa(warto zabrać maskę do snurkowania). Polecam zwiedzanie miasta, warto zobaczyć meczet, targ rybny i warzywny oraz stocznie i marinę. Warto także wykupić wycieczkę fakultatywna na wyspę Giftun - piękne rafy (niekoniecznie przez biuro bo jest znacznie drożej), polecamy http://www.hurghadawycieczki.pl/ (koszt 15 dolarów od osoby). Do Egiptu wybraliśmy my się z biurem ITATA - od początku do końca bardzo dobrze się nami zaopiekowali, bardzo dobry dostep do informacji na każdym etapie wycieczki. Jeszcze raz bardzo polecamy hotel, my w ciągu 8 dni pobytu nie dostrzegliśmy żadnych minusów (no może poza dziurawą uzą w jednym ze stołów bilardowych :))))) PS, proszę nie głaskać kotów przy jedzeniu bo się faraon zemści tak ja na moim mężu ;)

    Opinia dodana: 11 marca 2015
  • 4,6 / 10

    Przemek
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Luty 2015

    • Zalety Ciepła woda w basenach,przyzwoite drinki,napoje kawa
    • Wady Koszmarne pokoje(jest strefa niemiecka wyremontowana ale zapomnij nawet po wręczeniu napiwku nie dostaniesz tam pokoju)łazienki upiorne śmierdzace,wszystko stare i rozlatujace sie, nastawieni na napiwki od Niemców i im nadskakują

    Jeśli ten hotel ma 8,9 to ja już nie wiem w czy wierzyć i ufać opiniom o hotelach.Hotel ponury wszystko łącznie z sufitem w ciemnobrązowym drewnie które jest zniszczone zakurzone i stare przygnębiające i obskurne.Pokoje koszmarne z jeszcze gorszymi łazienkami.Hotel blisko lotniska wiec słychać i dobrze widać lądujące i startujące samoloty co przeszkadza przy wypoczynku przy basenach.A najgorsze są muchy przeszkadzające siadające na ciele przy basenach ,koszmar wciąż czujesz łażące muchy po nogach rękach tragedia.Jeśli chodzi o animatorów najlepiej czują się i bawią we własnym towarzystwie również animatorów tak jak ktoś wcześniej pisał wypychają cycki i paradują po hotelu może i śmieszne ale nie każdego dnia i tylko w ten sposób prowadzona rozrywka.Plaża daleko dowozi busik tylko że to skrawek wydzielony przez inny hotel nieciekawy na 7 dni byliśmy raz.Jedzenie - niby forma różnych restauracji tematycznych osobno położonych fajna ale naprawdę ubogo dosłownie kilka dań powtarzających się z 2-3 razy chodzisz i naprawdę nie wiesz co wybrać bo nie za bardzo coś zachęca.Wszech obecny brud wystarczy pochodzić po hotelu i natrafić na pralnię to co było widać przy szeroko otwartych drzwiach mówi wszystko o poziomie tego hotelu.Jesteśmy średnio wymagająca rodziną jeśli chodzi o hotele ale takiego brudu jeszcze nie widzieliśmy nigdzie nawet porównując tylko sam Egipt to jest nasz najgorszy hotel w jakim byliśmy.Nie polecem

    Opinia dodana: 15 lutego 2015
  • 8,9 / 10

    1bizkit
    Para
    Pobyt: Lipiec 2013

    • Poleca hotel dla
    • Szukających rozrywki
    • Zalety Z powodu położenia nie nad morzem obsługa się jeszcze bardziej stara
    • Wady mieliśmy pokój nie daleko stołu do ping pongu

    Świetny hotel dla dorosłych jak i dzieci. Bardzo dobra obsługa. Hotel nie jest położony przy morzu ale spacerkiem nie jest daleko. Hotel zapewnia tez transport autobusowy na plażę.

    Opinia dodana: 09 stycznia 2015
  • 4,4 / 10

    Nana
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Styczeń 2014

    • Poleca hotel dla
    • Szukających rozrywki
    • Zalety Byliśmy czas świąt Bożego Narodzenia i Sylwester 2014-2015.Ciepłe baseny 4szt, fajne bary a w nch drinki ,kawa napoje.bardzo pozytwnie zaskoczył nas sylwester gala muzyka pięknie dekoracje.
    • Wady Wszystko strasznie stare,obdarte,brudne,Jedzenie średnie brak deserów sładkich ciasteczek(tylko jakis dziwne coś suche stare)mozna sie najesć ale zadna rewelacja monotonno je sie bo trzeba coś zjesc w porównaniu z innymi hotelami w ktorych bylismy kiepsko i ubogo.Wlasciwie brak zieleni przestrzeni wszystko zabudowane płytki chodniki,Kiepska animacja dla dzieci(mini klub to czas dowolny bez organizacji)przychodzi 15 zamykaja i ida sobie nawet jak dzieci pozostaja bez opieki-masakra.Nie kontroluja ile jest dzieci,dziecko samo pójdzie nawet nie zauważa. Animatorzy przebieraja sie za baby i to cala zabawa i ma byc śmiesznie.Pokoje stare a łazienki jeszcze gorsze nie wiem kto im daje takie wysokie noty chyba Ci co siedza dlugo w barach i potem jest im wszystko obojetne.Nie warto dawać kasy przy zakwaterowaniu i tak dostaniesz stary pokój dopiero po interwencji zamienili nam pokój.Duza scena teatr to własciwie kazdego dnia to samo.My napewno juz tam nie zagościmy szkoda kasy za te pieniadze mozna naprawde mec cos lepszego.

    Hotel patrzac na opinie innych nie spelnił naszych oczekiwan. Najgorsze pokoje,brud,kurz gdybym wiedziała ze jest po całkowitym remoncie odnowie mogłabym tam jechac>Jedyne wakacje jedymy hotel ktorego nie bylo nam zal opuszczac.

    Opinia dodana: 05 stycznia 2015
  • 7,2 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Marcin Wrocław
    Para
    Pobyt: Grudzień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par

    Ogólnie polecam, byliśmy z żoną w grudniu 2014, do plaży piechotą okolo 15-20minut, albo darmowy hotelowy bus co 20 minut. Restauracji dużo, urozmaicone jedzenie, Każdy powinien znaleźć coś dla siebie . Hotel duży ale tak zaprojektowany że wydaje się kameralnie. Baseny do wyboru, duże i małe. Wieczorami atrakcje w postaci przedstawień w amfiteatrze i animacji np. cobra show, połykacza ognia itp. Potem lokalna dyskoteka do około 2-giej w nocy. Hotel nastawiony na Niemców, dużo Rosjan. Miła atmosfera, polecamy.

    Opinia dodana: 13 grudnia 2014
  • 9,1 / 10

    Andrzej
    Seniorzy
    Pobyt: Listopad 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi

    Polecam, bardzo fajny i ładny hotel. Nastawiony na turystów.Dużo atrakcji

    Opinia dodana: 17 listopada 2014
  • 8,7 / 10

    Marta Gronkiewicz
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Listopad 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi

    Poza remontem głównego basenu, na który akurat trafiliśmy, bez zastrzeżeń. Hotel dał nam wejściówkę do aquaparku w Jungle Park, więc nie byliśmy pokrzywdzeni.

    Opinia dodana: 16 listopada 2014
  • 8,2 / 10

    Łukasz & Beata
    Para
    Pobyt: Październik 2014

    • Poleca hotel dla
    • Aktywnych
    • Zalety codzienne animacje, 3 restauracje tematyczne, czystość,
    • Wady Pokoje znajdujące się przy dyskotece

    Ogromny kompleks w którym nie można było się nudzić. Codzienne animacje w ciągu dnia i wieczorem, mnóstwo barów, kawiarni (wszystko objęte opcją All). Dodatkową atrakcją jest bezpłatna przejażdzka na wielbłądzie ;) Masa basenów, nie było problemów z dostępnością leżaków. Plaża hotelowa ładna, zadbana, kamienisto - piaszczysta oddalona od hotelu o ok 15 min marszu, jednak nie był to żaden problem. Przy plaży molo z którego można było posnurkować (bardzo ładna rafa i kolorowe rybki). Jedzenie pyszne, szczególnie polecam restauracje marokańską. Pyszna kawa podawana w kawiarni przy lobby, drinki robione konkretnie. Jedynym minusem było posiadanie pokoju przy dyskotece, która była codziennie do 1-3 nad ranem. Pokoje sprzątane codziennie, bardzo ładne twory wykonane z ręczników. Szczerze polecam ten hotel zarówno rodzinom z dziećmi i jak i parom, czy grupie przyjaciół.

    Opinia dodana: 10 listopada 2014
  • 10 / 10

    dominika
    Para
    Pobyt: Listopad 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety super jedzenie wspaniałe animacje piękne widoki
    • Wady tylko jeden basen z podgrzewana wodą

    Byliśmy w podróży poślubnej w listopadzie 2014. Super wrażenia. Obsługa bezproblemowa. Zakwaterowaliśmy się ok godz 23.30, dostaliśmy pokój z dwoma łóżkami, zapytano się nas czy wszystko ok. Nie pasował nam nam pokój bez problemu w nocy wymieniono go. Codziennie sprzątany, piękne twory z ręczników :) Widoki super. Do plaży niedaleko. Można było jadzić autobusem, ale my chodziliśmy pieszo, odległość 500 m, dobrze nam robił spacer po wielkim obżarstwie. Śniadania były podobne, parówki są niedobre, ale naleśniczki i jajecznica pierwsza klasa, pieczywo super. Na lunch była też standardowo pizza, frytki, warzywa, owoce, ale w drugiej restauracji były bardziej urozmaicone posiłki. Kolacje to po prostu miazga. 4 restauracje w każdej codziennie coś innego, oczywiście niektóre potrawy się powtarzały, ale większość zupełnie nowych dań. Aż szkoda bo codziennie tyle jedzenia zjadaliśmy. Chcieliśmy wszystkiego spróbować, pyszności. WQieczorem codziennie były animacje pokazy tańca, wyścigi konne, miss leila wa leila, karaoke. I były też takie pokazy historyczne w amfiteatrze. Niestety odbywały się w języku angielskim, niemieckim i rosyjskim.( po sezonie była już garstka Polaków, więc loży polskojęzycznej nie było, ale daliśmy rade po angielsku), Jeśli będziemy jeszcze raz jechać do Hurgady na pewno pojedziemy do tego hotelu. Jedyne za co mi było wstyd to zachowanie niektórych moich rodaków, chlanie (bo nawet nie picie) w samolocie, śpiewy w samolocie, pijani ludzie przewracający się na lotnisku, obrażanie kelnerów i obsługi, rzucanie drinkami, bo za mało wódki, naprawdę WSTYD!!!!!

    Opinia dodana: 08 listopada 2014
1 2 3 4 5 ... 55
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi
First MinuteDo30%taniej jeszcze przez:dnigodzinminutsekund