8,9 / 10

Wspaniały
96%
poleca ten hotel
Alf Leila Wa Leila
Egipt / Hurghada

Alf Leila Wa Leila: basen

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 546 opinii

Stosunek jakosci do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 9.2
    Hotel

    • 9.6 Basen
    • 9.3 Obsługa
    • 9.1 Rozrywka i animacje
    • 8.7 Sport
    • 9.3 Udogodnienia dla dzieci
  • 9.1
    Pokoje

    • 9.4 Czystość
    • 8.8 Łazienka
    • 9.1 Wielkość
    • 9.0 Wyposażenie
  • 8.0
    Położenie

    • 7.8 Atrakcje w okolicy
    • 9.0 Ciche i kameralne położenie
    • 8.7 Możliwości komunikacyjne
    • 6.9 Odleglość od plaży
    • 7.8 Restauracje/bary w okolicy
  • 9.3
    Posiłki

    • 9.6 Ilość
    • 9.3 Jakość i smak
    • 9.3 Obsługa/serwis
    • 9.1 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Basen z podgrzewaną wodą w sezonie zimowym
  • Hotel stylizowany na orientalny pałac
  • Codzienny program animacyjny i wieczory tematyczne
  • Obfite posiłki
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Gdańska All Inclusive
    1 409 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Wrocławia All Inclusive
    1 409 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez            
 
  • 7,2 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Marcin Wrocław
    Para
    Pobyt: Grudzień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par

    Ogólnie polecam, byliśmy z żoną w grudniu 2014, do plaży piechotą okolo 15-20minut, albo darmowy hotelowy bus co 20 minut. Restauracji dużo, urozmaicone jedzenie, Każdy powinien znaleźć coś dla siebie . Hotel duży ale tak zaprojektowany że wydaje się kameralnie. Baseny do wyboru, duże i małe. Wieczorami atrakcje w postaci przedstawień w amfiteatrze i animacji np. cobra show, połykacza ognia itp. Potem lokalna dyskoteka do około 2-giej w nocy. Hotel nastawiony na Niemców, dużo Rosjan. Miła atmosfera, polecamy.

    Opinia dodana: 13 grudnia 2014
  • 9,1 / 10

    Andrzej
    Seniorzy
    Pobyt: Listopad 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi

    Polecam, bardzo fajny i ładny hotel. Nastawiony na turystów.Dużo atrakcji

    Opinia dodana: 17 listopada 2014
  • 8,7 / 10

    Marta Gronkiewicz
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Listopad 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi

    Poza remontem głównego basenu, na który akurat trafiliśmy, bez zastrzeżeń. Hotel dał nam wejściówkę do aquaparku w Jungle Park, więc nie byliśmy pokrzywdzeni.

    Opinia dodana: 16 listopada 2014
  • 8,2 / 10

    Łukasz & Beata
    Para
    Pobyt: Październik 2014

    • Poleca hotel dla
    • Aktywnych
    • Zalety codzienne animacje, 3 restauracje tematyczne, czystość,
    • Wady Pokoje znajdujące się przy dyskotece

    Ogromny kompleks w którym nie można było się nudzić. Codzienne animacje w ciągu dnia i wieczorem, mnóstwo barów, kawiarni (wszystko objęte opcją All). Dodatkową atrakcją jest bezpłatna przejażdzka na wielbłądzie ;) Masa basenów, nie było problemów z dostępnością leżaków. Plaża hotelowa ładna, zadbana, kamienisto - piaszczysta oddalona od hotelu o ok 15 min marszu, jednak nie był to żaden problem. Przy plaży molo z którego można było posnurkować (bardzo ładna rafa i kolorowe rybki). Jedzenie pyszne, szczególnie polecam restauracje marokańską. Pyszna kawa podawana w kawiarni przy lobby, drinki robione konkretnie. Jedynym minusem było posiadanie pokoju przy dyskotece, która była codziennie do 1-3 nad ranem. Pokoje sprzątane codziennie, bardzo ładne twory wykonane z ręczników. Szczerze polecam ten hotel zarówno rodzinom z dziećmi i jak i parom, czy grupie przyjaciół.

    Opinia dodana: 10 listopada 2014
  • 10 / 10

    dominika
    Para
    Pobyt: Listopad 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety super jedzenie wspaniałe animacje piękne widoki
    • Wady tylko jeden basen z podgrzewana wodą

    Byliśmy w podróży poślubnej w listopadzie 2014. Super wrażenia. Obsługa bezproblemowa. Zakwaterowaliśmy się ok godz 23.30, dostaliśmy pokój z dwoma łóżkami, zapytano się nas czy wszystko ok. Nie pasował nam nam pokój bez problemu w nocy wymieniono go. Codziennie sprzątany, piękne twory z ręczników :) Widoki super. Do plaży niedaleko. Można było jadzić autobusem, ale my chodziliśmy pieszo, odległość 500 m, dobrze nam robił spacer po wielkim obżarstwie. Śniadania były podobne, parówki są niedobre, ale naleśniczki i jajecznica pierwsza klasa, pieczywo super. Na lunch była też standardowo pizza, frytki, warzywa, owoce, ale w drugiej restauracji były bardziej urozmaicone posiłki. Kolacje to po prostu miazga. 4 restauracje w każdej codziennie coś innego, oczywiście niektóre potrawy się powtarzały, ale większość zupełnie nowych dań. Aż szkoda bo codziennie tyle jedzenia zjadaliśmy. Chcieliśmy wszystkiego spróbować, pyszności. WQieczorem codziennie były animacje pokazy tańca, wyścigi konne, miss leila wa leila, karaoke. I były też takie pokazy historyczne w amfiteatrze. Niestety odbywały się w języku angielskim, niemieckim i rosyjskim.( po sezonie była już garstka Polaków, więc loży polskojęzycznej nie było, ale daliśmy rade po angielsku), Jeśli będziemy jeszcze raz jechać do Hurgady na pewno pojedziemy do tego hotelu. Jedyne za co mi było wstyd to zachowanie niektórych moich rodaków, chlanie (bo nawet nie picie) w samolocie, śpiewy w samolocie, pijani ludzie przewracający się na lotnisku, obrażanie kelnerów i obsługi, rzucanie drinkami, bo za mało wódki, naprawdę WSTYD!!!!!

    Opinia dodana: 08 listopada 2014
  • 8,6 / 10

    Margaret
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Listopad 2014

    • Poleca hotel dla
    • Szukających luksusu
    • Zalety Same zalety dużo basenów Jedzenie bardzo smaczne , wybór restauracji Kafejki Miła obsługa Dużo animacji hotel przepiękny
    • Wady Łazienka taka do remontu Plaża kiepska i daleko

    W hotelu było nas 6 osób plus dwójka dzieci 10 miesiecy , 20 miesiecy było super , dużo basenów w czasie pobytu nie zdarzyło się żeby nie było leżaka , miejsca w wybranych restauracjach duży wybór . Bary kafejki serwujący duży wybór kaw. Na prawde super polecam :)

    Opinia dodana: 01 listopada 2014
  • 8,4 / 10

    Joanna
    Para
    Pobyt: Październik 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Wszystko na plus:-)
    • Wady Zimna woda w basenach.

    Jeden z lepszych hoteli w Egipcie, godny polecenia dla wszystkich.

    Opinia dodana: 25 października 2014
  • 6,2 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Damian
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Październik 2014

    • Zalety Dwa amfiteatry( jeden ogromny na ponad 1000os i mniejszy), dużo basenów, tenis, bilard, tenis stołowy, siatkówka, mini golf, piłka wodna,siłownia, miła obsługa która nie czeka na $ blisko do mcdonaldsa i KFC (przy tej jakości jedzenia to ogromna zaleta)
    • Wady Bardzo zimna woda w basenach, jedzenie to katastrofa, posiłki bez zmian przez 14 dni, monotonne, bez smaku, koszmar. Ludzie nie mający dużych wymagań i lubiący mortadele pewnie znajdą coś dla siebie. Hotel brudny, szyby myte tylko przy recepcji, reszta chyba w zeszłym roku. We wszystkich barach smród nie do zniesienia(woda w zmywarce nie wymieniana od tygodni) nawet zaprzyjaźnieni kelnerzy odradzali picie ze szklanek i proponowali papierowe kubeczki. Talerze jeszcze gorące smierdziały gównem (czyli tak samo jak zmywarki na barach) .Brak deserów(tylko dziwne ciastka polane cukrem), owoców (tylko jabłka, wysuszone pomarancze i nadgnite banany, ktore na następny dzień obierano i krojono na kawałki) . 90% Gości hotelowych to Ruski, tragedia! głośni,hałaśliwi, aroganccy, myślą, że są najważniejsi. Animacje na bardzo ale to bardzo niskim poziomie. Poranna animacja, która powinna rozpoczynać sie o 10rano(jako pobudka) była raz o 10 raz o 10;15 jak wstali i sie najedli to łaskawie przychodzili zatańczyć cos na siłę przy basenie. Ogólnie animatorzy chyba byli tam z przymusu. Mimo iż był basen do siatkówki wodnej o godzinie 14 animator zabierał piłkę bo szedł na obiad ;/ SPA,Masaże haha kpina 45$/os masażem to tego nazwać nie można, sauna parowa śmierdząca grzybem więc wszedłem i wyszedłem=kolejna porażka. Prowiant na wycieczkę rozgrzebały w recepcji koty, nikt sie tym nie przejmował ;) pogonili koty i tyle. Mnustwo much w dzień przeszkadzających w opalaniu a w nocy katastrofa z komarami!!! małe dzieci pogryzione po twarzy wyglądały jak po ospie :) Ręczniki przy basenie nie były prane, śmierdziały olejkiem i były w plamach. Pościel nie była zmieniana przez tydzień. w lodziarni lody tak okropne ze nikt(nawet dzieci) ich nie jadły. Można pisać i pisać. Jak wszyscy piszący opinie i ja nie jestem w egipcie pierwszy raz ale w tym hotelu ostatni. byłem w lepszych. mozna polecic nie wymagającym, nie liczacym na cuda i przyzwyczajonym lub obytym z brudem, syfem i smrodem.

    Za taką cene 3145zł/os/2tyg nie polecam nikomu!!!

    Opinia dodana: 23 października 2014
  • 7,9 / 10

    Habar5
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Październik 2014

    • Poleca hotel dla
    • Szukających rozrywki
    • Zalety Wygląd, animacje, atrakcje
    • Wady Zimna woda w basenach

    Hotel jak w Bajce, przepiękny, mnóstwo atrakcji, nie można się nudzić. Jeden ogromny minus o którym nikt nie pisze to LODOWATA woda w basenach - nikt sie nie kąpał, baseny świeciły pustkami bo woda była non-stop filtrowana i nie nagrzewała się. To popsuło cała radośc pobytu i z tego powodu juz tam nie pojadę. Poza tym wszystko OK.

    Opinia dodana: 20 października 2014
  • 10 / 10

    Klient Wakacje.pl

    buba35
    Para
    Pobyt: Październik 2014

    • Poleca hotel dla
    • Szukających luksusu
    • Zalety przemiła obsługa , czystosc !!!!!!!!
    • Wady brak

    POLECAM HOTEL JEST CZYSTY PEŁEN ROZRYWEK ANIMACJI DLA DZIECI I DOROSŁYCH POSIADA 2 DYSKOTEKI ...I SUPER AMFITEATR Z POKAZAMI ZWIERZĄT

    Opinia dodana: 17 października 2014
1 2 3 4 5 ... 55
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi