8,9 / 10

Wspaniały
96%
poleca ten hotel
Alf Leila Wa Leila
Egipt / Hurghada

Alf Leila Wa Leila

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 538 opinii

Stosunek jakosci do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 9.2
    Hotel

    • 9.6 Basen
    • 9.3 Obsługa
    • 9.1 Rozrywka i animacje
    • 8.7 Sport
    • 9.3 Udogodnienia dla dzieci
  • 9.1
    Pokoje

    • 9.4 Czystość
    • 8.8 Łazienka
    • 9.1 Wielkość
    • 9.0 Wyposażenie
  • 8.0
    Położenie

    • 7.8 Atrakcje w okolicy
    • 9.0 Ciche i kameralne położenie
    • 8.7 Możliwości komunikacyjne
    • 6.9 Odleglość od plaży
    • 7.8 Restauracje/bary w okolicy
  • 9.3
    Posiłki

    • 9.6 Ilość
    • 9.3 Jakość i smak
    • 9.3 Obsługa/serwis
    • 9.1 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Basen z podgrzewaną wodą w sezonie zimowym
  • Hotel stylizowany na orientalny pałac
  • Codzienny program animacyjny i wieczory tematyczne
  • Obfite posiłki
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Katowic All Inclusive
    1 899 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Wrocławia All Inclusive
    1 899 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez          
 
  • 7,9 / 10

    Habar5
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Październik 2014

    • Poleca hotel dla
    • Szukających rozrywki
    • Zalety Wygląd, animacje, atrakcje
    • Wady Zimna woda w basenach

    Hotel jak w Bajce, przepiękny, mnóstwo atrakcji, nie można się nudzić. Jeden ogromny minus o którym nikt nie pisze to LODOWATA woda w basenach - nikt sie nie kąpał, baseny świeciły pustkami bo woda była non-stop filtrowana i nie nagrzewała się. To popsuło cała radośc pobytu i z tego powodu juz tam nie pojadę. Poza tym wszystko OK.

    Opinia dodana: 20 października 2014
  • 10 / 10

    Klient Wakacje.pl

    buba35
    Para
    Pobyt: Październik 2014

    • Poleca hotel dla
    • Szukających luksusu
    • Zalety przemiła obsługa , czystosc !!!!!!!!
    • Wady brak

    POLECAM HOTEL JEST CZYSTY PEŁEN ROZRYWEK ANIMACJI DLA DZIECI I DOROSŁYCH POSIADA 2 DYSKOTEKI ...I SUPER AMFITEATR Z POKAZAMI ZWIERZĄT

    Opinia dodana: 17 października 2014
  • 8,2 / 10

    JÓZEF GERKE
    Para
    Pobyt: Październik 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi

    HOTEL OK. CZĘSTO BRAKUJE LEŻAKÓW PRZY BASENIE POKÓJ (JAK NA ELEGANCKI HOTEJ ) ZBYT SKROMNY

    Opinia dodana: 16 października 2014
  • 9,4 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Lexus1_se@wp.pl
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Październik 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety super hotel , super wyżywienie , super obsługa
    • Wady brak plaży przy hotelu i zamykana plaża po 18tej

    Niema się do czego doczepić , minimalny minus za brak plaży przy hotelu . Ale to nie problem co 20 min. jest transport na plaże .

    Opinia dodana: 16 października 2014
  • 10 / 10

    MMM
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Październik 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi

    Był to nasz "nasty" pobyt w Egipcie i pierwszy raz w hotelu 4*(wcześniejsze hotele były 5*) i był to jeden z najlepszych hoteli w jakim byliśmy. Pokój musieliśmy wymienić, ale nie było z tym żadnego problemu. Jedzenie bardzo smaczne, obsługa przemiła, atmosfera rewelacyjna. Mnóstwo atrakcji zarówno dla dzieci jak i dla dorosłych. Jedyny minus to plaża która jest otwarta do godziny 18, więc wieczorne spacery nad morze odpadają( ochrona hotelu Dana beach mocno tego pilnuje) Rezydentka Exim Tours bardzo pomocna.

    Opinia dodana: 12 października 2014
  • 9,4 / 10

    Renata
    Para
    Pobyt: Październik 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par
    • Zalety hotel piękny orientalny jest to małe miasteczko jak z baśni
    • Wady jedyną wadą jest to , że hotel oddalony jest od plaży ok 1 km co prawda jeżdżą bezpłatne busiki co 20 min ale to już wyprawa.

    Hotel cudny , tętniący życiem i rozrywką.Każdy znajdzie coś dla siebie . Jedzenie dobre ,urozmaicone niczego nie brakuje.Pokoje czyste, sprzątane codziennie, ładne my mieliśmy nr 251 z widokiem na basen - bardzo fajny.W pokoju bezpłatny sejf i lodówka z wodą . Polecam ten hotel każdemu parom i rodzinom z dziećmi .Byliśmy w październiku i było super

    Opinia dodana: 12 października 2014
  • 9,2 / 10

    Piotr
    Para
    Pobyt: Wrzesień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety kuchnia animatorzy klimat baseny
    • Wady brak plaży

    Hotel ma wyjątkowy klimat - dbałość o klienta, liczne atrakcje, przepyszna kuchnia i wyjątkowi animatorzy to jego główne atuty. Polecam z czystym sumieniem każdemu - rzadko mi się to zdarza, ale tu chciałbym jeszcze kiedyś wrócić!

    Opinia dodana: 08 października 2014
  • 7,8 / 10

    Magdalena
    Para
    Pobyt: Wrzesień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Hotel duży i ładny, zadbany. Obsługa się stara. Jedzenie jak na Egipt na prawdę super. 4 restauracje w ramach all inclusive, duży wybór jedzenia. Potrawy smaczne. Każdy znajdzie coś dla siebie. 6 basenów, przy 3 największych bary, więc nie trzeb chodzić daleko. Przy głównym basenie animacji, więc kto chce może uczestniczyć, a kto nie ma ochoty może iść na inny basen i odpoczywać w spokoju. Na terenie hotelu wiele atrakcji. Jest lodziarnia w ramach all i w wyznaczonych godzinach można sobie nakładać lody. Bary i kawiarnia serwujące różne napoje również bez dodatkowych opłat. Dla wybrednych są i świeżo wyciskane soki czy zagraniczne alkohole dodatkowo płatne. Wieczorami są różne występy w małym amfiteatrze, a także co wieczór to samo na dużej arenie, na której są repliki głównych zabytków, różne występy, tańce i pokaz kolorowej fontanny. Na terenie hotelu są też sklepiki, więc na upartego przez tydzień można w ogóle nie wychodzić z hotelu ;) oczywiście bardziej opłacają się zakupy poza hotelem, np. w pobliskim centrum handlowym, gdzie są stałe ceny w walucie egipskiej lub w pasażu handlowym niedaleko plaży gdzie można się już potargować :D
    • Wady Odległość od plaży. Niestety jest kawałek. Jest busik, który dowozi, więc nie jest to jakoś bardzo uciążliwe, no ale mimo wszystko jest się uzależnionym do tego transportu, albo skazanym na spacer - popołudniu kiedy słońce już tak nie grzeje można się przejść, ale w czasie największego żaru może być to dość męczące. Na terenie hotelu jest też dość głośno. Zwłaszcza przy głównym basenie, a wieczorami przy amfiteatrach. Można oczywiście znaleźć spokojne miejsca czy pojechać na plażę, ale może to być uciążliwe. Dość często przelatują samoloty, ale nie jest to jakiś wielki hałas. W niektórych częściach hotelu słychać też czasem śpiewy z meczetu.

    Ogólnie jesteśmy zadowoleni z pobytu. Wiadomo, że każdy szuka czego innego, więc dla jednych plusem będzie to co dla innych jest minusem. Na pewno mogę polecić ten hotel dla rodzin z dziećmi - dużo dzieciaków i atrakcji dla nich, a także dla ludzi młodych lubiących rozrywkę. Dla osób, które cenią ciszę i spokój pobyt tam może nie być satysfakcjonujący, ale oczywiście bez przesady, ważne jest też nastawienie - nam się udało wypocząć ;) W najbliższej okolicy hotelu jest inny hotel - Jungle Park, w którym jest Aquapark, podobno można przed wylotem wykupić wejściówkę na cały wyjazd. Radzę dopytać w biurze przed zakupem wycieczki. My nie byliśmy. Poza tym w okolicy nie ciekawie. Blisko do centrum handlowego, takiego sporego gdzie jest i supermarket i normalne sklepy z ciuchami itd. a także McDonald i KFC :D Oferta fakultatywnych wycieczek dość bogata. To chyba tyle :) ogólnie bardzo fajne miejsce na wypoczynek w fajnym klimacie.

    Opinia dodana: 07 października 2014
  • 10 / 10

    gegul19
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Sierpień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Par

    Wspanialy hotel,rewelacyjne animacje,gwarancja udanych wakacji.polecam

    Opinia dodana: 27 września 2014
  • 8,1 / 10

    jaroslaw
    Para
    Pobyt: Wrzesień 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety piekny hotel
    • Wady bez wad

    bardzo milo spedzony czas polecam,pozdrawiamy marte animatorke

    Opinia dodana: 23 września 2014
1 2 3 4 5 ... 54
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi