8,9 / 10

Wspaniały
96%
poleca ten hotel
Alf Leila Wa Leila
Egipt / Hurghada

Alf Leila Wa Leila

Zobacz na mapie

Ocena na podstawie 524 opinii

Stosunek jakosci do ceny: ADEKWATNY

Szczegółowe oceny
  • 9.2
    Hotel

    • 9.6 Basen
    • 9.3 Obsługa
    • 9.1 Rozrywka i animacje
    • 8.6 Sport
    • 9.3 Udogodnienia dla dzieci
  • 9.1
    Pokoje

    • 9.4 Czystość
    • 8.9 Łazienka
    • 9.1 Wielkość
    • 9.0 Wyposażenie
  • 8.0
    Położenie

    • 7.7 Atrakcje w okolicy
    • 9.0 Ciche i kameralne położenie
    • 8.7 Możliwości komunikacyjne
    • 6.8 Odleglość od plaży
    • 7.8 Restauracje/bary w okolicy
  • 9.3
    Posiłki

    • 9.7 Ilość
    • 9.3 Jakość i smak
    • 9.4 Obsługa/serwis
    • 9.1 Urozmaicenie
Zalety hotelu:
  • Basen z podgrzewaną wodą w sezonie zimowym
  • Hotel stylizowany na orientalny pałac
  • Codzienny program animacyjny i wieczory tematyczne
  • Obfite posiłki
Sprawdź oferty z Twojego lotniska
  • Wyjazd z Katowic All Inclusive
    1 929 zł 7 dni / os. Sprawdź
  • Wyjazd z Warszawy All Inclusive
    1 989 zł 7 dni / os. Sprawdź
Zobacz oferty z innych lotnisk

Opinie

Dodane przez          
 
  • 8,8 / 10

    Tomek567
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety ogromny basen, bardzo duża przestrzeń, świetne animacje (zarówno dla dzieci jak i dla dorosłych), pyszne jedzenie
    • Wady Brak wad! :)

    Hotel jest bardzo duży, czystość w hotelu utrzymana na wysokim poziomie, jedzenie bardzo bardzo dobre! Można szybko przemieścić się do centrum, pozwiedzać Hurgadę!:) Wszystko jest zrobione na tip-top. Pokoje są przestronne, dobrze oświetlone, obsługa zapewnia opiekę na pokojami w 100%! Polecam każdemu kto się wybiera z rodziną na wakacje ten właśnie hotel w Hurgadzie! Ponadto chciałbym polecić biuro lokalne 3MTours w Hurgadzie! ze świetnym przewodnikiem z polskojęzyczną obsługą, Bylismy na wycieczce do Kairu z biurem 3MTours oraz na quadach z dzieciakami! Profesjonalna obsługa, super ceny! Wybawiliśmy się za wszystkie czasy!

    Opinia dodana: 17 lipca 2014
  • 10 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Anna Borkowska
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Bajkowa sceneria ,niepowtarzalny klimat ,wspaniali ludzie ,super animatorzy,kilka restauracji i barów ,super baseny i otoczenie ,czystość na wysokim poziomie :) Nie ma się do czego przyczepić same zalety :)
    • Wady BRAK

    Hotel przepiękny ,najlepszy w jakim byłam.Pokoje duże ,czyste zróżnicowane pod kątem komfortu ze względu na nowsze i starsze.My mieliśmy w części nowej,wyposażony dobrze ,każdego dnia sprzątany dokładnie.Na terenie hotelu zielono ,soczysta trawa podlewana każdego dnia.Jedzenie smaczne ,urozmaicone ,kilka restauracji,kilka barów ,wszędzie dostępna woda butelkowana. Animatorzy robią wszystko ,żeby turystom zapewnić rozrywkę. Na szczególną uwagę i pochwałę zasługuje polska animatorka Marta. Dziewczyna bardzo się stara ,zachęca do wspólnej zabawy i aktywnego udziału w niej.Syn z grupą młodzieży był na dyskotece w Coral Beach z Martą i bardzo był zadowolony. Miło było spotkać tam polską animatorkę i uważam ,że jest tam potrzebny ktoś taki.Byliśmy w tym hotelu w kilka zaprzyjażnionych rodzin i wszyscy jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu w tym hotelu i na pewno tam wrócimy. W recepcji miły chłopak Ibrahim A. ,bardzo kontaktowy i super uczynny. Polecam ten hotel wszystkim i każdemu z osobna,już za nim tęsknię

    Opinia dodana: 17 lipca 2014
  • 8,8 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Donia
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Lipiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Duży przestronny.
    • Wady Mało leżaków na basenie. Bardzo mało owoców sezonowych.

    Hotel przestronny czysty. Duży basen. Napoje i driki ok. Jedzenie dla każdego coś dobrego. Na plażę busik co 30 min. Bardzo blisko galeria i bazar targowy. Hotel o bardzo ciekawej budowie. Kawa, lody, naleśnik, do oporu.

    Opinia dodana: 15 lipca 2014
  • 7,8 / 10

    Piotr ze Śląska
    Para
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Hotel przepiękny w bajkowym scenariuszu.Jedzenie bardzo dobre. Każdy może wybrać coś dla siebie.Czysto - na bieżąco remontowane i usuwane usterki.
    • Wady Notoryczny brak leżaków.

    Hotel bardzo ładny lecz na piedestale są Niemcy (około 80%) Polak zaś jest tam traktowany jak PODRZĘDNY TURYSTA.Czuliśmy się tam z żoną jak piąte koło u wozu.Jak nie znasz języka Angielskiego lub Niemieckiego to jesteś przegrany.Daje się to bardzo głęboko odczuć.Za zmianę pokój nie trzeba nić dopłacać-jak się nie podoba można zgłosić na recepcji i dają inne do wyboru.Mimo wszystko bardzo polecam ten Hotel.

    Opinia dodana: 04 lipca 2014
  • 5,7 / 10

    Klient Wakacje.pl

    Monika
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Zalety Basen ze zjeżdżalniami dla dzieci-super Blisko \\\\\\\"galeria\\\\\\\" Senzo można zrobić zakupy Ogólnie wszystko na miejscu
    • Wady Pokoje katastrofa, hotel chwile swojej świetności ma za sobą

    Zacznę od tego że pokój zmienialiśmy 3 razy dopiero za czwartym razem pokój był przyzwoity, oczywiście bez luksusów. Podkreślę że nie jestem osobą bardzo wymagającą i nie szukam dziury w całym, ale takich zniszczonych i brudnych łazienek to jeszcze nigdy nie widziałam. To był mój 4 raz w Egipcie (Sharm : Golden i Tropicana Club Azure, Hurghada : Iberotel Aquamarine) i niestety ten wypada najgorzej. Hotel polecam mało wymagającym. Dużo atrakcji dla dzieci, można tam spędzić naprawdę fajne rodzinne wakacje. Dla par i singli nie polecam na pewno jest dużo lepszych hoteli w tej cenie.

    Opinia dodana: 14 czerwca 2014
  • 8,5 / 10

    Klient Wakacje.pl

    asma
    Grupa przyjaciół
    Pobyt: Czerwiec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Szukających rozrywki
    • Zalety pyszne jedzenie, super animacja, duży kompleks ,jak małe miasteczko
    • Wady pokoje troszkę już widziały ale czyste

    super hotel, byliśmy tam dwa tygodnie, pyszne jedzenie, pokoje czyste ale troszkę podniszczone - ale nie w pokoju się siedzi skoro wokół tyle atrakcji. Świetni animatorzy. Rok później pojechałam do innego hotelu w Hurghadzie i co z tego skoro pokój był piękny , hotel 5* animacji zero, jedzenie mdłe, baseny takie sobie, tyle ,że do morza było 10m

    Opinia dodana: 12 czerwca 2014
  • 8,2 / 10

    Wojciech Rek
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Maj 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety wspaniała obsługa, urozmaicone posiłki, bogata formuła all inclusive
    • Wady chłodna woda w basenach

    Hotel na bardzo dobrym poziomie. Do polecenia zarówno rodzinom z dziećmi, jak również parom

    Opinia dodana: 28 maja 2014
  • 8,0 / 10

    Ilona
    Rodzina z dziećmi
    Pobyt: Luty 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety oryginalna architektura, rewelacyjne animacje, wielkość hotelu - nie trzeba nigdzie wychodzić
    • Wady fatalna plaża, w starej części - okropne pokoje

    Byliśmy w tym hotelu na przełomie lutego i marca. Architektura bajkowa, niepowtarzalna. Dotarliśmy do hotelu w nocy, dostaliśmy dwa pokoje w starej części - to był horror. W jednym pokoju było okienko o wielkości metr na metr - lekko uchylne a w drugim nie było okna. Było niesamowiście brudno, kurz na szafie miał grubość około 1 cm a nad tą szafą znajdowala się klimatyzacja!!! Spędziliśmy tam jedną noc, wytaliśmy szafę białym ręcznikiem i zanieśliśmy do recepcji - natychmiast znalazł się dla nas pokój w nowej części. Nie był to nasz pierwszy pobyt w Egipcie wiec mamy porównanie. Pokoje nie były sprzątane codziennie - pościel wymieniono wowczas, gdy zrzuciliśmy wszystko na podłogę. Plaża okropna, daleko od hotelu, bardzo wąska, nieprzyjemna, leżaki ciasno postawione. Byliśmy tam tylko jeden raz. Ale były tez zalety - program artystyczny bardzo bogaty, syn (10 lat) miał cały czas zajęcie, animatorzy rewelacyjni, obsługa w barach i restauracjach także świetna, błyskawicznie zapamiętywali co lubimy i po zajęciu miejsca przy stoliku natychmiast dostawaliśmy ulubione napoje. Dwa baseny były podgrzewane, więć było ok. Jedzenie bez szału, ale każdy znalazł coś dla siebie, bardzo mizerrnie bylo z owocami, tylko jabłka, banany i pomarańcze. W restauracjach tematycznych próżno było szukać orientalnych potraw, w większości to było to samo co w restauracji głównej. My spędziliśmy dwa dni nurkując - polecam szkołę nurkową w Makadi Bay - instruktorka z Polski - Ala bardzo sympatyczna i jeśli będziemy w Hurgadzie to napewno znów skorzystamy. Do hotelu warto przyjechać z dzićmi - dla nich to będzie atrakcja. Byliśmy, w 85 % zadololeni, ale więcej już nie pojedziemy.

    Opinia dodana: 19 maja 2014
  • 9,3 / 10

    Katarina
    Para
    Pobyt: Wrzesień 2012

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Niepowtarzalna architektura, pyszne i obfite posiłki, fajne baseny, miła obsługa.
    • Wady Odległość od plaży.

    Bardzo fajny hotel z 1001 nocy:) Jedzenie bardzo smaczne i urozmaicone. Restauracje tematyczne, organizowane wieczory arabskie. Dużo owoców i deserów. Pokoje położne w spokojnej części hotelu. czyste i schludne. Bardzo przyjemne, często sprzątane. Fajny basen główny i kilka mniejszych przy pokojach. Basen dla dzieci z mnóstwem atrakcji. Dużo leżaków, choć czasem ich brakowało dla wszystkich zainteresowanych gości. Wieczorem organizowane dyskoteki, pokazy światło i dźwięk (nie polecam, choć przyjeżdżały na nie wycieczki fakultatywne z innych hoteli). Plaża dość daleko. Ogólnie hotel zrobił na nas świetne wrażenie. Polecamy go dla każdego - zarówno dla rodzin z dziećmi, par jak i osób samotnych - każdy znajdzie coś dla siebie.

    Opinia dodana: 04 maja 2014

  • 9,6 / 10

    Agnieszka
    Para
    Pobyt: Marzec 2014

    • Poleca hotel dla
    • Rodzin z dziećmi
    • Zalety Czystość,baśniowy klimat,przemiła obsługa jednym słowem REWELACJA!
    • Wady Spora ilość turystów ze wschodniej granicy,ale ich nie da się uniknąć bo są wszędzie,sporo też gości z zachodu ale oni akurat mi nie przeszkadzają w przeciwieństwie do tych pierwszych,potrafią się zachować, druga wada to masakryczna liczba natrętnych much ale to nie wada hotelu,te dwie rzeczy przeszkadzały mi najbardziej poza tym Hotel nie posiada żadnych wad.

    Przepiękny Baśniowy Hotel z ogromną ilością basenów,bardzo czysto,przemiła obsługa,jedzenie bardzo smaczne,spory wybór napoi piwa przelewane z butelki,pokoje i łazienki przestronne i bardzo czyste,do dyspozycji gości hotelowych również sąsiadujący aqua park -Jungle park,wcześniej należy w recepcji pobrać wejściówkę do aqua parku,animatorzy SUPER!na terenach hotelu 4 restauracje,lodziarnia,mini przedszkole dla dzieci,amfiteatry,muzeum,sklepy,siłownia,apteka,spa,fryzjer+kosmetyka i dużo by jeszcze wymieniać.Reasumując jak Egipt i Hurgada to tylko Alf Leila Wa Leila !!!! Wrócimy tam na 1000%

    Opinia dodana: 28 marca 2014
1 2 3 4 5 ... 52
Byłeś w tym hotelu? Podziel się opinią z innymi