Nic dobrego nie mogę powiedzieć ani o Exim Tours ani o agencie. Załatwienie dokupienia dodatkowej opcji (uwzględnionej w umowie) graniczy z cudem. Pracownicy obydwu firm bezczelni, pyskaci, niepomocni. Korzystałam regularnie z wakacje.pl i kilkukrotnie z Exim. Never ever. Reklamacje tylko mailowo (brak możliwości złożenia telefonicznie), brak działu obsługi jakości, brak elementarnego wyczucia. Osoby pracujące w Exim to jest już w ogóle po prostu szczyt chamstwa. Nie polecam nikomu!
Tragedia... Wycieczki fakultatywne oferowane z mocno zawyżoną ceną. Organizujcie je sami... W opisie polski przewodnik. Przyjechał po nas czeski przewodnik i byliśmy zdani na obsługę czeską. Polski pojawił sie na minutę w połowie wycieczki zeby powiedzieć ze nie ma dla nas czasu i siedział z nosem w telefonie ciągle sie do niego uśmiechając. Dał za to info gdzie zostawić napiwki i jak dodatkowo wydać swoje pieniądze. Nie rozumiał też prostych komunikatów kierowców i wpychał nas do złego busa...
Dramat!! Rezydentka która "obsługuje" klientów na Cyprze północnym (...) powinna zostać zwolniona. Nigdy jak żyje nie byłam tak potraktowana. (...), która do kazdego podchodzi z wielkim fochem i oburzeniem. Wie że nikt nie może jej nic zrobić i przez to traktuje człowieka jak maszynkę do wyciągania pieniędzy.
Polecam to biuro podróży, wszystko zgodne z ofertą i dopięte na ostatni guzik. Nie mieliśmy najmniejszych problemów. Kontakt z rezydentem natychmiastowy, polecam!!!❣️
zakup wycieczki wygladał tak ze poszłam z narzeczonym do biura
Dzień dobry.Biuro podruży godne polecenia, wszystko dopięte do konca. Ja chcę podziękowac Pani Tezydent z Gran Canari za opiekę podczas naszego pobytu.Pani (...),osoba będąca bez problemu z nami zawsze w kontakcie, zawsze pomocna,miła i uśmiechnięta. Pani (...) zasługuje na max gwiazdek. Firma powinna doceniac takich pracownikoŵ,cięzko teraz znalezc tak kompetentną osobę co do wykonywanej pracy. Pozdrawiam.J.G
Nie polecam!!!! Omijać!!! Rok wcześniej zarezerwowana wycieczka nie doszła do skutku. Pomylony został hotel. Hotel zarezerwowany przeze mnie znajdował się w ogóle w innej części Majorki. Organizator przyznał się do błędu mimo to były ogromne problemy ze zwrotem pieniędzy. Proponowali beznadziejne alternatywne wycieczki. Stres, i zmarnowany urlop!!!! Nie polecam!
właśnie wróciłam z Cypru, pierwszy raz byłam z tym biurem, po przeczytaniu opinii miałam wiele wątpliwości, ale okazało się wbrew temu co ludzie piszą w opiniach, że wszystko było na wysokim poziomie, organizacja, obsługa na wysokim poziomie, żadnych problemów, Pan (...) rezydent na miejscu mimo problemów rodzinnych dołożył wszelkich starań aby nic nam nie brakowało, bardzo miły i kompetentny człowiek, pozdrawiam
Bardzo odradzam z korzystania z usług EXIM Tours. Podczas transferu powrotnego na lotnisko mieliśmy wypadek. Autokar wjeżdżając na teren Hotelu wjechał w metalowy pręd z kamerą. Ogromna szyba rozbiła się przy siedzeniach moim i mojej 12 letniej siostrzenicy. Odłamki szkła które wylądowały na nas poraniły nas i mimo tego, że kierowa widział, że krwawimy nie zapytał nas czy potrzebujemy pomocy. Nawet do nas nie podszedł. Biuro do tej pory nikt z biura nie skontaktował się z nami mimo reklamacji.
Zakup oferty beż problemów, wylot w terminie ale schody zaczęły się po wylądowaniu w Tunezji. Więcej pasażerów do małego busa niż miejsc z powodu tego że ktoś wykupił wczasy w ostatniej chwili i nie został uwzględniony na liście, to samo spotkało nas przy transferze powrotnym. Kierowca po prostu nas nie zabrał, bo nie miał listy pasażerów więc zabrał 6 osób z hotelu a nas zostawił. Tylko dzięki zaangażowaniu pani rezydent dotarliśmy na lotnisko. Samolot opóźniony 45 minut.
Podczas transferu z hotelu na lotnisko w Tunezji bagaże były przewożone w części pasażerskiej busa, niezabezpieczone. Ciężka walizka spadła na mnie, uderzając w rękę i brzuch – jestem w ciąży. Co gorsza, początkowo w tym miejscu miało siedzieć moje 4-letnie dziecko. Oczekuję wyciągnięcia konsekwencji wobec przewoźnika, aby żaden klient, zwłaszcza dziecko, nie został narażony na podobne niebezpieczeństwo.
Nie polecam. Transfer na lotnisko nie przyjechał, po zadzownieniu do biura Pan niezwłocznie nakazał wezwać taksówkę a potem złożyć reklamację zapewniając, że wrócą nam koszta. Oczywiście reklamacja odrzucona. Szkoda nerwów.
Nie polecam biura !!! Drugi raz jestem zawiedziona ! Pierwsze wakacje to (...) , a pani z biura tak zachwalała !!! Drugim razem autobus na lotnisko podstawiony pod innym adresem niż podany , po 2 reklamacjach biuro nie widzi problemu ! Stracone pieniądze na taksówki na lotnisko i nerwy nie do opisania !!! Nigdy więcej !!! Są dużo lepsze biura niż to !
Ogólnie polecam to biuro kilka razy kupowałam wycieczkę i nie było problemów. Ostatni wyjazd jednak był bardzo 'spóźniony" najpierw lot opóźniony ponad godzinę, powrotny także. Uwaga lot do Turcji w soboty 19:55 jest opóźniony co tydzień! Czyli jedna doba w plecy.
Ogolnie tragedia.W samolocie inne miejsce niz wykupione i wskaxane na karcie pokladowej.Na lotnisku w Maladze brak rezydenta wogole brak kogokolwiek.Oczekiwanie na transfer ponad 2 godziny.Utrudniony kontakt z rezydentem w hotelu i ogolnie podczas pobytu.Mimo wykupionego transferu powrotnego nikt nie przyjechal trzeba bylo na wlasny koszt organizowac taxi.Podsumowujac odradzamy biuro ...porazka...
Wszystko w najlepszym porządku - loty zgodnie z planem, transfery z i na lotnisko też, w hotelu pokój i świadczenia zgodnie z ofertą. Rezydentów nie potrzebujemy, ale byli do dyspozycji (mówiący po polsku), co dzisiaj jest rzadkością, nawet podczas transferów.
Oferta zakupiona przez wakacje.pl, hotel bardzo dobry , obsługa przemiła ! Ale … Wakacje 2+2 oczywiście rozsadzeni w samolocie, rezydenta brak - fokus wyłącznie na wycieczki fakultatywne . Co w przypadku gdy ktoś się pochoruje (nadmienię że dwójka dzieci poniżej 2,5 roku życia, różnie może się zdarzyć)”macie ubezpieczenie z AXA z nimi się kontaktujcie”, serio ? Na pytanie skąd wypożyczyć samochód - nie polecam nikogo, nie współpracujemy… ale łatwo można było go znaleźć z drinkiem przy barze :)
Biuro Exim Tour -beznadziejne- NIE POLECAM - Zgonie z warunkami umowy organizator zobowiązał się zapewnić transfer z lotniska do hotelu, niestety po przylocie w nocy do obcego kraju z dziećmi, pozostaliśmy pozostawieni sobie samym. Nikt nam nie udzielił pomocy i nie zapewnił dowozu do hotelu. Rezydent stwierdził , że nie jest od załatwiania transferu. Ponadto , biuro nie informuje dokładnie o zajmowanych miejscach w samolocie, za siedzenie koło siebie-dodatkowo pobiera pieniądze. Przestrzegam!
Biuro exim to totalna porażka. Przestrzegam!!! Rezydent owszem przybył na spotkanie , zmydlił nam oczy. O 11 wymeldowani z hotelu bo doba się skończyła zostawieni sami sobie ponieważ wylot o 23.50 a biuro ma w (...) klientów. dokup sobie wyżywienie albo dobę hotelowa. Po (...) mi takie biuro. W szczególności że to pierwsze wakacje za granicą i człowiek chciał je spędzić spokojnie i bezpiecznie.W efekcie końcowym przestrzegam przed tym biurem . NIGDY WIECEJ EXIM TOURS.
Zdecydowanie nie polecam!!! Po naszym przyjeździe do hotelu,obsługa była bardzo zdziwiona,według nich powinniśmy przyjechać następnego dnia. Nie skontaktował się z nami żaden rezydent mimo, że mieliśmy to w ofercie, sami musieliśmy organizować sobie wycieczki . Aby dowiedzieć się o godzinie transferu z hotelu na lotnisko w dniu odlotu trzeba było zalogować się na stronę biura, inaczej nikt by nas o tym nie poinformował. Finalnie nikt po nas nie przyjechał i zamówiliśmy taryfę na lotnisko.