Akassia Swiss Resort (ex. Calimera Club Akassia Swiss Resort)

Stosunek jakości do ceny 10/10. Pobyt bardzo udany. Hotel wspaniały dla rodzin ze starszymi dziećmi. Infrastruktura mega: baseny, aquapark, ping pong, boisko do piłkii nożnej, boisko do tenisa, siatkówka plażowa, siłownia. Najważniejsze piękna, niezniszczona rafa przy hotelu.

Pobyt uwaz jeden z najlepszych, hotel swietny, obsluga mila chociaz jeden minus za pracownikow spa, wycieczek bardzo nachalni mowisz ze nie a oni dalej. Jedzenie bardzo dobre chociaz sniadania te same. Aqua park super dzieci sie nie nudzily. Wrocimy jeszcze tutaj 😀

Hotel bardzo dobrze wyposażony, duży wybór jedzenia i napojów, wspaniała obsługa i duża plaża z przepięknym zejściem do morza.

Hotel bardzo przyjemny bardzo dużym plusem jest ilość ludzi z Polski, bardzo smaczne jedzenie, bardzo przestronny przyjemny hotel dla rodzin z dziećmi i nie tylko

Spędziłem wraz z rodziną fantastyczny czas w Akassia Swiss Resort (dawniej Calimera Club Akassia). Hotel wywarł na nas pozytywne wrażenie i z czystym sumieniem mogę go polecić każdemu, kto szuka relaksu połączonego z aktywnym wypoczynkiem. Bezpieczeństwo i Higiena: To, co rzuca się w oczy od samego początku, to wysokie poczucie bezpieczeństwa. Hotel jest w pełni ogrodzony i monitorowany. Bardzo pozytywnie zaskoczył nas standard higieny – wszyscy pracownicy używają rękawiczek jednorazowych, co daje poczucie, że dbałość o czystość jest tu priorytetem. W samym kompleksie znajduje się również apteka (choć na szczęście nie musieliśmy z niej korzystać). Wyżywienie i Bary: W ramach opcji All Inclusive korzystaliśmy z: Restauracji głównej (urozmaicone posiłki). Restauracji na plaży (świetna opcja, by nie tracić czasu na powrót do budynku głównego). Barów – są one świetnie rozmieszczone zarówno w części hotelowej, jak i bezpośrednio przy plaży. Restauracji tematycznych – w ramach pobytu otrzymaliśmy bezpłatne wejściówki do restauracji włoskiej oraz orientalnej (serwującej dania egipskie). Atrakcje dla dzieci i rozrywka: Dla najmłodszych przygotowano atrakcje, które nie pozwalają na nudę. Aquapark wraz z wiloma zjezdzalniami byl poprostu super. Dodatkowo w ramach pobytu dostaliśmy talony na tenisa oraz bilard. Wieczorami hotel tętni życiem dzięki organizowanym występom i dyskotekom. Na terenie obiektu znajdują się również sklepy z pamiątkami, więc nie trzeba szukać ich poza resortem. Centrum nurkowe i Rafa Koralowa To absolutnie najmocniejszy punkt hotelu! Centrum nurkowe jest świetnie wyposażone, a sprzęt jest zadbany, regularnie serwisowany i bezpieczny. Rafa: Przepiękna, z niezwykle bogatą fauną i florą. Szczegolnie przy pomostach. Dla każdego: Centrum organizuje nurkowania nawet dla osób bez żadnego doświadczenia. Sam korzystałem z ich usług i jestem pod wrażeniem profesjonalizmu instruktorów. Wycieczka do Luksoru Zdecydowaliśmy się na wyjazd do Luksoru, aby zwiedzić dwie staroegipskie świątynie oraz Dolinę Królów. Podróż w jedną stronę trwa około 4,5 godziny, ale o dziwo była całkiem znośna, nawet dla naszego 6-letniego syna. Zdecydowanie warto zobaczyć te historyczne miejsca na własne oczy. Podsumowując: Bardzo udany wyjazd. Hotel czysty, bezpieczny i oferujący mnóstwo atrakcji. Generalnie polecam!

Kod hotelu HOT20313
Nazwa  Akassia Swiss Resort (ex. Calimera Club Akassia Swiss Resort)
Miejsce  Egipt / Marsa El Alam / Al-Kusajr
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, udogodnienia dla niepełnosprawnych, aquapark

Basen z podgrzewaną wodą w sezonie zimowym

Bezpośrednio przy piaszczysto-żwirowej plaży o długości ok. 600 m

Internet WiFi w lobby bez opłaty

Rafa koralowa dochodzi miejscami aż do brzegu

Wyświetlono 566 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
MJ

Pobyt - Styczeń 2026

Zalety

Hotel leży na ogromnym terenie. Wspaniały aquapark. Woda w zjeżdżalniach dla dorosłych nie jest podgrzewana, ale już po pierwszym zjeździe nie ma to znaczenia. Cudowna rafa tuż przy brzegu, dwa pomosty do wyboru. Dla młodszych zejście bezpośrednio z plaży. Bardzo miły i pomocny personel. Sprzątane codzienne, wymiana pościeli gdy jest taka potrzeba, bez problemu. Ilość basenów - każdy znajdzie coś dla siebie. Łącznie z 25m, można trenować. Zima: 2 baseny podgrzewane, trochę mało, ale wystarczy.

Wady

Pokoje i wnętrza wymagają odświeżenia. Jedne bardziej inne mniej. Jedzenie: śniadania ok, ale bez fajerwerków. Pozostałe posiłki smaczne. Brak hiper, ekstra jedzenia na all inclusive to w zasadzie zaleta ;) na pewno da radę się najeść i to w nadmiarze. Drinki - alkohole lokalne. Serwowane do woli.

Danuta

Pobyt - Styczeń 2026

Zalety

Atrakcje dla dzieci.

Wady

Nachalni pracownicy spa

Zofia

Pobyt - Styczeń 2026

Zalety

Spotkałam tu najlepszy team animacji jaki kiedykolwiek widziałam, dzięki tym ludziom bawiłam się wspaniale i chciałabym zostać jak najdłużej!

Wady

Nie mam żadnych uwag

Milena

Pobyt - Styczeń 2026

Zalety

Wszystko jest w jednym miejscu sklepy noclegi atrakcje duża plaża i bardzo przyjemny personel,

Wady

Nie było takich rzeczy 😊

Radoslaw

Pobyt - Styczeń 2026

Zalety

• Wzorowa Higiena i Czystość • Bezpieczeństwo • Profesjonalne Centrum Nurkowe • Niesamowita Rafa Koralowa • Bogata Oferta All Inclusive • Infrastruktura na Miejscu • Atrakcje dla Dzieci i Dorosłych • Wycieczki Fakultatywne

Wady

• Lokalizacja: Hotel znajduje się bardzo daleko od Kairu i glownych atrakcji historycznych Egiptu (okolo 850 km ) przez co podroz do Piramid nie ma sensu. • Wycieczeki: Podróż do Luksoru zajmuje około 4,5 godziny w jedną stronę. Choć nasz 6-latek zniósł to dobrze, dla niektórych osób tak długa trasa autokarem może być uciążliwa.

EWELINA

Pobyt - Styczeń 2026

Sam hotel bardzo fajny, pracownicy cudowni. Każdy chętny do pomocy i nie że względu na przysłowiowego dolara. Aquapark super, baseny z podgrzewana woda super. Jedzenie ok.

Zalety

Pracownicy Wielkość pokoi Aquapark Podgrzewane baseny Plaża Rafa

Wady

Nie są aż tak duże, aby o nich mówić:)

Anita

Pobyt - Styczeń 2026

Świetny hotel dla rodzin z dziećmi i nie tylko. Przepyszne jedzenie, podgrzewane baseny. Przepiękna rafa koralowa tuż przy hotelu, warto zabrać buty do wody i maskę do snurkowania. Polecam wykupić opcję ultra all inclusive :)

Zalety

Rafa koralowa, bliski transfer

Agata

Pobyt - Styczeń 2026

Hotel bardzo ładny, w otoczeniu zieleni. Pokoje czyste i schludne.

Zalety

Infrastruktura- z pokoju blisko do plaży, basenów, lobby, restauracji.

Wady

Wszystko mi się podobało

Robert

Pobyt - Grudzień 2025

Bardzo dobry hotel pokoje przestronne czyste sprzątane codziennie teren czysty baseny czyste sprzątane codziennie jedzenie urozmaicone każdy coś dla siebie znajdzie a wigillia to już przeszła samego siebie można było się najeść od patrzenia

Zalety

plaża , rafa koralowa , teren hotelu

Pobyt - Grudzień 2025

Pobyt w Akassia oceniam na bardzo dobry. Jest to duży resort, ale można skorzystać z podwózki melexa. Wszędzie baseny, zielone otoczenie. Miła obsługa, pyszne jedzenie. Dużo leżaków na plaży, nie trzeba było długo szukać miejsca.

Zalety

Piękna plaża i morze z kawałkiem przystosowanym do pływania, z piaskiem i rybkami gdzie dzieci i dorośli którzy nie umieją np. pływać, mogą snurkowac. Także super, nie przy każdym resorcie jest takie przystosowanie

Wady

Wadą, nie wadą, jest daleka odległość od plaży, restauracji, jak ktoś ma na końcu resortu apartament. Ogólnie wszystko bardzo dobrze wspominamy. Niezapomniane wakacje.

Damian

Pobyt - Grudzień 2025

Hotel jak najbardziej 👌🏻 ok wszyscy uśmiechnięci pomocni, kompleks piękny utrzymany w czystości oraz bezpieczny. Woda w basenach, a szczególnie na zjeżdżalniach strasznie zimna ton jeden minus, również jeśli chodzi o jedzenie to zdecydowanie słabe 👎🏻 będąc w takim rejonie i bezpośrednim dostępie do morza liczyliśmy na owoce morza, gdzie zdecydowanie ich nie było…uogólniając jedzenie zdecydowanie monotonne i bez szału…

Zalety

Dużo zjeżdżalni dla dzieci Bardzo ładnie utrzymany kompleks Nasz pokój 2+2 duży i przestronny Transport pojazdami po kompleksie Miła uśmiechnięta obsługa Czystość

Wady

Zimna woda w basenach szczególnie zjeżdżalnie Brak urozmaiconego jedzenia Brak owoców morza

Gabriela

Pobyt - Grudzień 2025

Bilet bardzo ładny pokoje zadbane obsługa bardzo miła i pomocna

Zalety

Dostęp do morza zjeżdżalnie obsługa na 5 dobre jedzenie dostęp do rafy koralowej

Pobyt - Grudzień 2025

Położenie hotelu bardzo dobre pokoje czyste teren zewnętrzny zadbany

Zalety

Duży teren

Wady

Jedzenie trochę zbyt monotonne

Jolanta

Pobyt - Grudzień 2025

Hotel jak na warunki egipskie jest godny polecenia.

Wady

(...)

Tomek

Pobyt - Grudzień 2025

Był to dla mnie powrót do Egiptu po 14 latach. Wcześniej źle to wspominam, bo ciężko przeszedłem zemstę faraona. Namówili mnie przyjaciele i wspólnie wybraliśmy ten hotel. Chciałbym napisać że był to strzał w dziesiątkę, ale tak naprawdę wszystko zależy od tego czego oczekujemy. Moja rada dla podróżnych, bo gdzieś czytałem o tym w opiniach, w recepcji należy dać bakszysz recepcjoniście (wystarczy 5 dolarów) a od razu dostaniecie lepszy pokój. Egipt jest krajem w którym obsługa żyje z napiwków i należy się na to przygotować, a nie denerwować. Wracając do hotelu, są to trzy połączone ze sobą hotele. Obszar bardzo duży. Jest gdzie spacerować, ale jeśli chcecie częściej korzystać z plaży niż z aquaparku to lepiej załatwić sobie pokój z widokiem na może, ponieważ aquapark znajduje się na samym końcu hotelu. Na wycieczce byliśmy w grudniu. Zdecydowanie było mniej turystów i można było wybierać pokoje. Zabudowa niska bardzo ładna. Pokoje czyste i bez robactwa. Obsługa bardzo miła nawet bez napiwku. Pogoda bardzo przyjemna, chociaż trochę wiało i czasami była czerwona flaga (zakaz kąpieli). Wielkim atutem tego hotelu jest rafa koralowa. Prowadzi do niej pomost. O dziewiątej rano oprócz kolorowych rybek udało nam się pływać z delfinami. Nawet jak jest czerwona flaga to na plaży z piaskiem jest zrobiony basen w rafie w którym można snurkować i podziwiać piękne ryby. Czasami trafi się płaszczka. Jedzenie dobre i urozmaicone. Warto dać panu od spaghetti parę dolarów to wtedy robi je na oliwie a nie na oleju. Warto też wybrać sobie jakiś stały obszar siedzenia i dać napiwek kelnerowi. Na początku napisałem że wszystko zależy od tego czego oczekujemy. Jest to na pewno hotel dla rodzin, w grudniu jest podgrzewany basen dla dzieci i jeden dla dorosłych 29 stopni C. Wieczorem oświetlone boisko do piłki nożnej i korty tenisowe. Sala z bilardem i piłkarzykami. Trzy stoły do ping pongu. Na terenie hotelu znajdują się sklepy, apteka i przychodnia. Moje obawy co do klątwy jednak się nie sprawdzimy. Trochę bolał mnie brzuch i miałem biegunkę ale bardzo miły aptekarz sprzedał mi za 5 dolarów streptoquin. Załatwiło to sprawę. Jesteśmy tak mile zaskoczeni że za rok znowu pojedziemy do tego hotelu. Jedna mały minus, chociaż moja żona uważa że to plus, wykupiłem opcję dodatkową (za 500zł) ULTRA ALL INCLUSIVE z nadzieję że będzie lepszy alkohol. Jakie było moje zdziwienie po sprawdzeniu wszystkich barów że nie dotyczy to alkoholi. Opcja ultra dotyczy dostawy do pokoju dziennie prawdziwej coca coli, sprita, fanty. Butelka wina na przywitanie. Dwa masaże po 0,5 godziny. Świeże soki do śniadania i w książeczce z drinkami była jedna strona z drinkami do wyboru. Rodzina była zachwycona, ja już trochę mniej. Jeszcze jedna sprawa jest to bardzo dobry hotel jeśli chcesz zwiedzić Luksor. Jest to ostatni hotel do zabierania turystów i pierwszy do wysiadania. Przejazd trwa około 4,5 godz. z przerwą.

Zalety

Rafa koralowa, przestrzeń, plaża z piaskiem i miejsce do snurkowania pomimo czerwonej flagi. Działający w zimę aquapark. Bardzo miła obsługa.

Wady

Alkohole słabej jakości, jedynie rum dało się pić. Ciężko złapać meleks, który wozi ludzi po terenie.

Dorota

Pobyt - Grudzień 2025

Byłyśmy w hotelu na przełomie roku. Bardzo czysty hotel. Jedzenie pyszne (choć mogłoby być nieco bardziej różnorodne, ale i tak było super). Obsługa wspaniała – przemiła i bardzo pomocna. Serdecznie polecam!

Zalety

Wszystko :)

Paulina

Pobyt - Listopad 2025

Pobyt w Akassia Swiss Resort był naprawdę udany. Hotel oferuje świetne warunki do wypoczynku – jedzenie było bardzo różnorodne i pyszne, każdy mógł znaleźć coś dla siebie. Dużym atutem jest również aquapark – spory, choć miejscami lekko zaniedbany, absolutnie nie przeszkadzało to jednak w świetnej zabawie. W cenie pobytu mieliśmy dwie kolacje à la carte, godzinę tenisa, a także bilard oraz nielimitowany ping-pong, co było bardzo miłym dodatkiem. Ogromnym plusem jest także piękna rafa koralowa tuż przy hotelu – idealna dla miłośników snorkelingu. Obsługa zasługuje na duże wyróżnienie – pracownicy byli bardzo mili, pomocni i zawsze uśmiechnięci. Pokój był ogólnie w porządku, choć delikatnie poprawiłabym czystość, ale nie wpływało to znacząco na komfort pobytu.

Zalety

Duży aquapark, idealny dla rodzin z dziećmi, a także dla dużych dzieci, którzy lubią wodne atrakcje Piękna rafa koralowa Bardzo miła i pomocna obsługa Atrakcje w cenie pobytu - 2 kolacjea'la carte, 1 godz. tenisa i bilarda oraz nielemitowany ping-pong Duży teren hotelu i sporo przestrzeni Bardzo smaczne i różnorodne jedzenie Ciekawe animacje całodzienne Świetna pogoda i lokalizacja hotelu.

Wady

dopracowałabym czystość w pokojach odremontowanie aquparku

Pobyt - Październik 2025

Super hotel, właściwie kompleks trzech hoteli. Teren tak duży że jest co robić, mnóstwo zadbanej zieleni, chyba największy w regionie aquapark, baseny, plaża, rafa... cóż więcej trzeba. Czyste i ładne pokoje, urozmaicone i obfite posiłki w różnych restauracjach, mega animacje praktycznie cały dzień (...)(...), trzeba śledzić ogłoszenia bo animacje są wszędzie, jedne na plaży inne w aquaparku, na basenie olimpijskim, na basenie przy barze i na scenie głównej. Hotel dla rodzin z dziećmi, par, osób starszych i również niepełnosprawnych. W aquaparku mnóstwo zjeżdżalni, polecam "tsunami" adrenalina jak na rollercoasterze, basen ze sztuczną falą, olimpijski i wiele innych, leżaków nie trzeba zajmować bo jest ich wystarczająco, ale oczywiście ludzie jak to ludzie, zawsze znajdzie się jakaś Dżesika i Sebix. Jest bilard, piłkarzyki, siłownia, tenis ziemny i stołowy, centrum nurkowe, dyskoteka.... nie sposób wszystkiego wymienić. Obsługa bardzo miła i pomocna, nawet bez napiwku, mówią po angielsku i coraz więcej po polsku. Tam naprawdę się dzieje. Jeśli chodzi o okolicę to stosunkowo blisko do Luxoru. Gorąco polecam.

Zalety

aquapark, animacje, jedzenie, duży obszar z mnóstwem zieleni, baseny, rafa

4.9

Pobyt - Październik 2025

Przeogromny kompleks złączony z 3 hoteli. Jak dla mnie dramat ze względu na ogrom terenu. Pokój z widokiem na ogród oznacza pokój z widokiem na mnóstwo budynków, budyneczków i na kawałek trawy. Brak sprzątających przy leżakach. Jak się przynosiło napoje, to tak siedzieliśmy z tymi szklankami przez cały dzień, bo nikt tego nie zabierał. Ogólnie nie polecam. (...)

Zalety

Jedyny plus, to dobrze działająca klimatyzacja.

Wady

Ogromny teren. Niedobre jedzenie. Przez cały tydzień dosłownie to samo. Wegetarianie mogą zapomnieć o różnorodności. Fajni animatorzy, jednak brakowało mi ich obecności przy basenach w celu informowania i zachęcania do aktywności. W ciągu tygodnia byli tylko raz, dzięki czemu wiedzieliśmy o aktywnościach i mogliśmy z nich skorzystać. W trakcie tygodniowego pobytu-zepsuł nam się zlew-ciekła woda, zepsuł się sejf, a ostatniego wieczoru zepsuła się klimatyzacja. Brak obsługi przy leżakach.

Pobyt - Październik 2025

Piękny ogród, fajne zjeżdżalnie, pokoje wystarczające. Obiekt naprawdę ładny

Zalety

Ogród, zjeżdżalnie, baseny

Wady

Wifi, mało zróżnicowane jedzenie

Akassia Swiss Resort (ex. Calimera Club Akassia Swiss Resort)