Albatros Citadel Sahl Hasheesh (ex. Citadel Azur Resort)

Najpiękniejszy hotel w Egipcie ,cudny klimat dobre jedzenie ,

Bardzo piękny ,niepowtarzalny design . Czystość na wysokim poziomie .

Piękny, bardzo duży hotel. Fantastyczna plaża i morze. Obok hotelu rafa koralowa. Dużo leżaków zarówno przy basenie jak i nad samym morzem. Dobre jadzenie, czysto.Miła pomocna obsługa.

Najlepszy hotel w Hurgadzie ! Perfekcyjny pod każdym względem ! Pyszne jedzenie , czyściutki , obsługa cudowna ! Nie przeszkadzało nam na wet że rura pękła w łazience :)No i najważniejsze - rybki przy samym Hotelu ! Można sznurkowych godzinami . Do tego Bajeczna marina - widoki mega ! No i architektura z piaskowca , mnóstwo kwiatów . Mieliśmy w planach 2 wycieczki ale nie zdążyliśmy pojechać bo w hotelu jest mnóstwo atrakcji i to wystarczało . Było idealnie ! Polecam wszystkim .

Hotel wspanialy,położony na bardzo dużym przepieknie utrzymanym terenie co jest dla tych którzy lubią spacery jest dużym atutem.Pokoje duże z widokiem na morze z balkonem lub tarasem. Tarasowe ułożenie bloków między którymi jeżdżą meleksy i dowożą albo do głównego budynku w którym jest lobby,kilka restauracji,bar i kawiarnia z przepyszną kawą i ciastkami albo na plażę gdzie sa bary z napojami. Posiłki w restauracjach są smaczne i urozmaicone. Codziennie rano podawane są świeżo wyciskane soki z marchewki lub z pomarańczy. Na poziomie portu jest restauracja w której w większości są potrawy włoskie ale też można zjeść kebaba lub mięsa z grilla tam też w porze między obiadem a kolacją można zjeść pizzę lub drobne przekaski. Nad nią znajduje się restauracja azjatycka a'la carte otwierana wieczorem. Obok jest też następna restauracja a'la carte ryby i owoce morza ale ta jest płatna. Dalej jest bar i tam po 14tej można zjeść pyszne lody w różnych smakach. Przy porcie jest duży pomost gdzie wieczorami dla dzieci jest mini disco a dla dorosłych muzyka na żywo lub i show. Dla tych którzy lubią tańczyć i bawić się w nocy jest disco Zloty Budda.Oboje z mężem jesteśmy zachwyceni tym hotelem i chętnie do niego wrócimy

Nazwa  Albatros Citadel Sahl Hasheesh (ex. Citadel Azur Resort)
Miejsce  Egipt / Hurghada / Hurghada
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, fitness, darmowe wifi, windsurfing, żeglarstwo, tenis, rozrywka i życie nocne, nurkowanie

Plaża przy hotelu, prywatna, piaszczysto-żwirowa, laguny, platforma, 1.8 km długości

Bezpłatny internet wi-fi w lobby

3 baseny hotelowe na wysokim poziomie w tym jeden podgrzewany

Snorkeling na rafach koralowych i spotkania z delfinami

Wyświetlono 136 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Dagmara

Najpiękniejszy hotel w Egipcie ,cudny klimat dobre jedzenie ,

Isa

Pobyt - Kwiecień 2025

Bardzo piękny ,niepowtarzalny design . Czystość na wysokim poziomie .

Zalety

Przepiękna architektura . Niepowtarzalny styl. Czystość .

Wady

Animatorzy bardzo słabi . Brak wieczornych animacji ,a jak są to na bardzo niskim poziomie . Owoce - tylko banan,pomarańcze ,jabłka .

Nikodem

Pobyt - Kwiecień 2025

Zalety

Dobre, różnorodne jedzenie, duże pokoje . Blisko do basenów jak i nad morze. Piękna rafa. Miła obsługa. Nawet przy słabej znajomości języka angielskiego można z każdym się porozumieć.

Wady

Niezbyt ciekawe animacje

Pobyt - Marzec 2025

Zalety

Jak wyżej

Wady

Transfer z lotniska ok 1,5 h

Elżbieta

Pobyt - Marzec 2025

Zalety

Czysty,zadbany,przepięknie prezentujący się nie tylko w dzień ale przede wszystkim nocą kiedy ściany z piaskowca są podświetlone co daje bajkowy efekt. Cudowni pracownicy począwszy od ekipy sprzątającej,ludzi w recepcji, kucharzy,animatorów i przesympatycznych barmanów i kelnerów. Cudowne atrakcje nie tylko wieczorne lecz też w dzień dzięki niesamowitym animatorom. Smaczne urozmaicone jedzenie,oryginalne napoje typu cola,fanta,sprite

Hanna

Pobyt - Marzec 2025

Pokoje bardzo ładne duże z tarasem. Teren bardzo rozległy dużo chodzenia , ale transport meleksem działał bez problemu. Jedzenie cóż na pewno nikt nie będzie głodny ale 5 gwiazdek lipa. 3 rodzaje Alkoholu piwo wódka rum( wiski tak nazwa zasługuje na taką) Jedyny drink to mochito z białym cukrem również lipa. Baseny super ,morze ok. Nie pojadę już tam nigdy.

Zalety

Wady

Każdy patrzy żeby dostać w łapę. Rozumiem napiwek za super wykonaną pracę. Jest to męczące.Przynajmniej dla Mnie.

Patrycja

Pobyt - Marzec 2025

To był nasz drugi pobyt w tym hotelu i tak jak za pierwszym razem- nie zawiedliśmy się!! Jeśli będziemy mieli okazję to napewno wrócimy! Dla nas jest idealny!

Zalety

Wszystko na wysokim poziomie, łącznie z uśmiechniętą i pomocną obsługa!

Wady

Nie posiada!

Judyta

Pobyt - Marzec 2025

Polecam bardzo hotel. wszystko idealnie. Obsługa na najwyższym poziomie.

Zalety

Czystość. Różnorodne jedzenie. bliskość do morza.

MARZENA

Pobyt - Marzec 2025

Pobyt w Citadel był cudowny. Pokoje czyste, ręczniki , szlafroki wymieniane, mini bar uzupełniany, widok z pokoju fantastyczny-na basen, plażę morze. w pokoju duży taras. Jedzenie we wszystkich restauracjach bardzo dobre: mięso, ryby, owoce morza, warzywa, makarony. My( grupa 8 osób) preferowaliśmy restaurację azjatycką-orientalnie, kameralnie. Codziennie wieczorem muzyka na żywo. przy promenadzie można snurkować, rybki przypływają pod sam taras restauracji przy śniadanku-cudo. w recepcji można zamówić taksówkę do Hurgady, jest bezpiecznie. Polecam hotel z przekonaniem. Personel jest bardzo uczynny, uśmiechnięty.

Zalety

Widok na morze ze wszystkich pokoi, uprzejmy personel, pyszne jedzenie,

Janusz

Pobyt - Marzec 2025

Podobalo mi się wszystko wielkość hotelu jedzenie pokoje

Zalety

Możliwość pływania w morzu wśród pięknych kolorowych ryb weĵście bezposrednio z plaży nawet dla kogoś kto nie umie pływać to jedyny taki hotel wśród wielu w jakich byłem zawsze był długi pomost poza rafę i tam głębia

Wady

Brak wad

Pobyt - Luty 2025

Przepiękny hotel . Mnóstwo spacerów , zwiedzania samego hotelu . Widoki , plaża, baseny . Generalnie wszystko na wielki plus. Pomocna obsługa. Pokoje duże , my dostaliśmy nawet większy pokój Deluxe w cenie Standard Coral .

Zalety

Przepiekna plaża , widoki , jedzenie .

Wady

Podobało mi się wszystko :)

Pobyt - Luty 2025

Świetny hotel, piękne widoki,czysto, personel bardzo przyjazny. Każdy pokój ma widok na morze. Butelkowana woda bez limitu, batek uzupelniany też w colę, sprite itp. Bardzo duża plaża, nie brakuje leżaków. Posiłki w 3 restauracjach, w tym jedna bezpośrednio przy marinie. Są też restauracje a'la carte. Każdy znajdzie coś dla siebie bo posiłki są różorodne. Dodatkowo kawiarnia i bary a także pizza i lody w wyznaczonych godzinach. Duży teren, więc przy okazji sporo się spaceruje. Na plaży i przy basenach są przebieralnie, bary, toalety. Jest siłownia, zajecia z jogi, bilard, stoły do ping-ponga. Chyba też kort tenisowy ale tam nie dotarliśmy. Dla wymagających Dodatkowo płatne atrakcje: restauracja z owocami morza, Starbucks, shisha, spa, szkółka nurkowania. Jest kilka sklepików na terenie hotelu. Na terenie hotelu jest też dyskoteka. Ogólnie pobyt bardzo nam się podobał. Hotel jest dość oddalony od Hurgady i prowadzi do niego bardzo długa wewnętrzna droga więc aby się wydostać poza hotel, to raczej tylko taxi albo zorganizowana wycieczka. W bliskim sąsiedztwie hotelu tylko pustynia. Bardzo pilnują bezpieczeństwa i każdy wjeżdżający na teren pojazd jest dokładnie sprawdzany, warto też zgłosić w recepcji że się zamówiło taxi podając nr pokoju bo wtedy wpuszczają.

Zalety

Piękne widoki, czystość, wrażenie spokoju pomimo wielu gości. Fajny personel, dbający o gości i nie oczekujący napiwków.

Wady

Nie stwierdziliśmy

Pobyt - Luty 2025

Raj na ziemi, ale z lepszym jedzeniem! Luty 2025, ekipa w składzie: dorośli x2, dzieci x2, marzenia o relaksie x1000. I co? I trafiliśmy w dziesiątkę! Albatros Citadel Sahl Hasheesh to hotel, który wygląda jak wycięty z katalogu „Luksus dla wymagających, ale bez zadęcia”. Pokój? Jak dla sułtana! Przestronne, z widokiem na morze – taki, że aż człowiek rano zastanawia się, czy to sen, czy jednak wczorajsza kolacja była aż tak dobra. A była! Jedzenie? Lepiej niż u babci! Szef kuchni musi mieć jakiś pakt z kulinarnym diabłem, bo te smaki… WOW! Od śniadania do kolacji pełne szczęście na talerzu. Dzieci jadły, my jedliśmy – cud! Marina? Jak z bajki ! Instagram płakał, jak nie dodaliśmy filtra. Całość? Dopieszczona jak tort weselny! Obsługa na medal, czystość jak w aptece, atrakcje dla dzieci i dorosłych. Zero nudy, zero stresu. Czy polecamy? Oczywiście! Jedźcie, nie zastanawiajcie się. Tylko uważajcie – po powrocie każdy inny hotel w Egipcie wyda się Wam przeciętny!

Pobyt - Luty 2025

Hotel przepiękny, wszystko na najwyższym poziomie .czysto ,obsługa bardzo miła. (...)

Pobyt - Luty 2025

Wspaniały hotel,wszystko na najwyższym poziomie.Bardzo czysto ,dbają ,sprzątają....Dobre jedzenie.Przemiła ,pomocna obsługa.Napewno wrócimy.

Zalety

Rozległy teren dzięki czemu nie odczuwa się dużej ilości wczasowiczów.Pięknie widoki,rybki juz na płytkiej wodzie.Przemiła obsługa, bardzo się starają.W zasadzie nie ma się do czego przyczepić.Może więcej podgrzewanych basenów w okresie zimowym.I większy wybór dań.

Pobyt - Styczeń 2025

Chórek wspaniały pod każdym względem i widoki czystość i personel nie ma się do czego doczepić. Jedynie więcej dań dla dzieci

Zalety

Baseny plaża widoki

Wady

Leprzy alkohol

Anna i Dawid

Pobyt - Styczeń 2025

Hotel duży super pod każdym względem piękne widoki własna marina zatoczka gdzie można uprawiać snorkeling nie trzeba jeździć na wycieczki obsluga pomocna i mila

Zalety

Plaża marina obsługa

Wady

Nie znaleźliśmy

Pobyt - Styczeń 2025

Jesteśmy bardzo zadowoleni z jakości obsługi oraz jedzenia hotel duży i bardzo ładny wszędzie jest czysto naprawdę niema się do czego przyczepić jeden z lepszych w jakich byliśmy powiedział by nawet w top 3 a jeździmy często na pewno wrócimy

Marek

Pobyt - Grudzień 2024

Wypoczynek wykupiony w budżecie 2100zł/os. Stosunek ceny do tego co oferuje resort w każdej rozpatrywanej kategorii Rewelacja !!!

5.7
Lukas

Pobyt - Grudzień 2024

Moja subiektywna opinia na temat tego hotelu jest taka że hotel mocno przereklamowany w opiniach nie wiem z kąd te opinie latamy do Egiptu różne już hotele odwiedzone , doskonale wiedzieliśmy że jest to spory obiekt lecz co do wyżywienia drinków basenów to bardzo słabo ,jedzenie na poziomie słabej 4 ,(...) w tym obiekcie oczekiwaliśmy czegoś lepszego jeden basen zimny a mial być podgrzewany po naszej interwencji włączyli. grzanie sa dwa. Infiniti nic specjalnego. Ciasno walka o leżaki 8 rano już wszystko zajęte porażka, plaże słabe rafa znikoma ,obsługa miła pomocna reagująca na każde zgłoszenie pokoje czyste jak na standardy Egipski podsumowując. Hotel nie zaspokoił naszych oczekiwań dodatkowo wielki minus wszędzie jest palone przy basenie ,wieczorem w lobby to aż biało idzie się udusić tak jest palone podczas wieczornych animacji ponownie już nie odwiedzimy tego hotelu cena nie jest adekwatna do jakości byliśmy grupa 4 osób dorosłych każdy ma takie same odczucia

Zalety

Miła obsługa ,piękny widok

Wady

Jedzenie , alkohole ogólnodostępne miejsca dla palaczy

Albatros Citadel Sahl Hasheesh (ex. Citadel Azur Resort)