AluaSun Helios Beach (ex Suneo Club Helios Beach)

Bardzo fajny hotel tuż przy plaży. Czyściutko. Pyszne jedzenie. Przemiła obsługa.

Bardzo uczciwy hotel, myślę, ze pod względem częstości i obsługi daje śmiało 4 gwiazdki. Super położenie przy plaży, pyszne jedzenie. W tym budżecie nie zamieniłbym na nic innego.

Pokój czysty z ładnym widokiem na morze, sprzątane codziennie. Łazienka trochę gorzej ale wszystko w granicach rozsądku . Obsługa to jest po prostu mistrzostwo❤️❤️ od recepcji po barmanów , kelnerów, obsługa stołówki itp. no ludzie genialnie przygotowani do swojej pracy, każdy pomocny , uśmiechnięty , miły. Jedzonko adekwatne do ceny. Każdy znajdzie coś dla siebie , szeroki wybór napoi i alkoholu . Jest jednak jeden problem który niestety bardzo zniechęca do kolejnego pobytu, natomiast to iż hotel ma podpisaną umowę z angielskim socjalem... Niestety to co tam zobaczyłam nie da się już od zobaczyć. Patologia angielska przerosła wszystko... W pewnym momencie bałam się o życie dzieci które z anglikami przyjechały biegały samopas a rodzice tango od świtu do zmierzchu. Szkoda bo pobyt był całkiem udany dopóki (...) nie przyjechała. Także w gestii każdego z was czy wam to przeszkadza czy nie. Hotel godny polecenia aczkolwiek zawsze można trafić na patologie.

Bardzo przyjemny pobyt, blisko morza, pokoje z widokiem na morze najlepsze strefa przy basenie leżaki, bar, wydzielone miejsce z płytką wodą dla dzieci. Sala zabaw która też bardzo umila pobyt + wieczorne zabawy również organizowane przez hotel dla dzieci, jedzenie pyszne bardo polecam, obsługa miła, codziennie sprzątanie polecam bardzo

Pobyt w maju oceniam jako udany. Rodzina 2+2 Pogoda bardzo dobra, bez upałów ok. 19-21°C. Hotel przyzwoity, łóżka wygodne. Najpiękniejszy był widok na morze z balkonu.

Nazwa  AluaSun Helios Beach (ex Suneo Club Helios Beach)
Miejsce  Bułgaria / Słoneczny Brzeg / Obzor
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, fitness, sporty wodne, rozrywka i życie nocne, parking

Wyświetlono 54 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii

Pobyt - Maj 2025

Zalety

Bliskość plaży

Wady

Brak windy

Sławek

Pobyt - Maj 2025

Zalety

położenie, przyjazna obsługa, relacja jakości do ceny na plus!

Wady

nie znajduje wad, obiekt uczciwie opisany, dobrze prowadzony przez menadżerów.

Justyna

Pobyt - Maj 2025

Zalety

Czysto,w miarę przestronnie. Telewizory w każdym pokoju. Przemiła obsługa. Przepiękne widoki

Wady

Łazienki trochę zaniedbane. Spłuczka się zacinała, wentylacja bardzo głośno chodzi.

Żaneta

Pobyt - Maj 2025

Zalety

Pokoje z widokiem na morze Blisko plaża Park Dobre jedzenie Przyjazny dla dzieci Miła obsługa Basen z leżakami Wszelakiego rodzaju atrakcje organizowane przez hotel

Wady

Brak :)

PAWEŁ

Pobyt - Maj 2025

Zalety

Hotel czysty, obsługa miła, jedzenie przyzwoite. Osobna sala do zabaw dla dzieci wraz z animatorem. Największą zaletą hotelu jest lokalizacja(widok na morze, bliskość plaży).

Wady

W hotelu przydał by się remont salki dla dzieci, część sprzętu zniszczona i powinna być naprawiona (...)(np stery samolotu). Również na placu zabaw kilka rzeczy wymaga poprawy np. system zamykania który dziecko z łatwością otwiera (obracany zespawany płaskownik blokujący). Niewątpliwą wadą podczas pobytu było iż w budynku A nie była czynna restauracja. Trzeba było przechodzić do budynku B,C. Przydało by się również aby był system podgrzewania wody w basenie.

BOŻENA

Pobyt - Maj 2025

Pobyt w hotelu oceniam pozytywnie, miła pomocna obsługa. Położenie hotelu rewelacja nad morzem. Super miejsce dla rodzin z dziećmi także osób starszych.

Zalety

Super położenie hotelu, czystość, ładne czyste pokoje wydaje mi się że wszystkie z balkonami.

Wady

Jedyny minus brak windy

Pobyt - Maj 2025

Pobyt w hotelu oceniam na 10/10. W maju nie było tłoczno, można było odpocząć bez nadmiaru turystów. Wszystko było na wysokim poziomie - od zakwaterowania, przez jedzenie, po plażę i atmosferę. Spędziliśmy spokojny, relaksujący urlop i chętnie tu wrócimy. Ogromnym atutem jest lokalizacja hotelu - tuż przy szerokiej, pięknej, piaszczystej plaży. Polecamy bardzo. Czysto. Miło. Miasteczko spokojne, urokliwe.

Zalety

Czystość - czysto wszędzie. W holu, częściach restauracyjnych, przy basenie. Pokoje wysprzątane i przez cały pobyt sprzątane. Personel - uśmiechnięty, miły, pomocny. Położenie - genialnie tuż przy samej plaży. Jedzenie - przeszło nasze oczekiwania. Duży wybór, wszystko świeże, smaczne. Rozkosz podniebienia. Dokładane na bieżąco. Niczego nie brakowało. Przekąski dostępne przy barze na dole. Napoje schłodzone, wino pyszne.

Pobyt - Maj 2025

Hotel skromny,ale bardzo czysty. Pokoje i łazienki na duży plus. Jedzenie nam smakowało. Pyszne drinki serwowane w barze przez młodą kadrę hotelu. Ogólnie miejsce bardzo mnie zauroczyło.🙂

Zalety

Czystość,dobre jedzenie,bardzo miła obsługa.

Wojciech

Hotel czysty, pokoje sprzątane codziennie. Polecam wybrać pokój z widokiem na morze, gdyż druga strona hotelu, znajduje się bezpośrednio przy ulicy. Jedzenie dobre, codziennie część się powtarza, część jest nowa. Desery mocno średnie, wszystkie ciasta smakują „chemicznie”. Owoce raz dobre, raz bez smaku. Drinki spoko, polewają co chcesz i ile chcesz. Obsługa miła, z częścią porozmawiasz po polsku, z resztą po angielsku. Plaża przy hotelu czysta.

Zalety

- Bardzo blisko morza - Miła obsługa - Czysta plaża - Cisza i spokój

Wady

- Brak podgrzewanej wody w basenie (w chłodniejsze dni woda powinna być podgrzewana) - Mało owoców morza w menu - Brak rezydenta na miejscu (jedno spotkanie, rezydentka dojechała z Warny) - nam to nie przeszkadzało, ale może komuś będzie

Hotel położony w fantastycznym miejscu, bezpośrednio przy plaży, prosto z basenu hotelowego są dosłownie 2 m od piaszczystej plaży.

Zalety

Bezpośrednie położenie przy samej plaży ,świetny basen w którym woda była tak samo ciepła jak w morzu a to się niezwykle rzadko zdarza.

Bea

Pokoje super, czyściutko, widok na morze. Miła obsługa, jedzonko pyszne.

Zalety

Wszystko dobrze

Tadeusz

Pobyt w hotelu oceniam bardzo pozytywnie ,świetna organizacja personelu, bardzo urozmaicone wyżywienie dostępne cały dzień ,spokojna mała miejscowość ale dużo terenu do spacerów to ,czysto w pokojach codziennie sprzątane i wymieniane ręczniki ,jedynie do czego można się przyczepić ale to nie wina hotelu ale biura Exim tours, które zupełnie się nami nie zainteresowało, a rezydent nawet nie zjawił się na spotkaniu, i dlatego mogę stwierdzić że to był pierwszy i ostatni mój wyjazd z tym biurem.

Zalety

Świetne położenie ,bardzo miła obsługa szczególnie w restauracji

Wady

Może tylko odległość od lotniska, jeśli to może być "winą" hotelu

Hotel jest bardzo dobry Pięknie położony Pokoje duże, łazienki czyste Jedzenie bardzo dobre i urozmaicone

Zalety

Czysto wszędzie Miła atmosfera Położenie Wyżywienie Cicha okolica Blisko centrum

Leszek

Hotelik jest jak z marzeń , nieduży kameralny wręcz jak dla nas wymarzony. Cudowne położenie nad samym morzem, pokoiki ładne, czyste, słoneczne z dużym balkonem i cudownym widokiem na morze i wschody słońca

Zalety

Największą zaletą hotelu jest jego położenie, nad samym morzem, blisko centrum, czysty, obsługa przemiła, zawsze pomocna i uśmięchnięta, godny polecenia. Najlepszą rekomendancją będzie chyba wiadomość że juz zrobiłem rezerwacje na przyszły rok.

Wady

nie znalazłem żadnych wad

Hotel czysty, kameralny .W pokoju podstawowe wyposażenie typu czajnik ,szklanki ,suszarka do włosów. Codziennie sprzątane i wymieniane ręczniki podczas tygodniowego pobytu wymieniona również pościel .

Zalety

Hotel na uboczu w cichej okolicy ,blisko do morza

Wady

Malutki minus za brak windy ,niemniej jednak hotel tylko 3 piętrowy więc do przeżycia

Anna K.

Pozytywna. Hotel zdecydowanie polecam jednak z zaznaczeniem, by pokój był od strony morza

Zalety

Lokalizacja, jedzenie, obsługa,

Wady

Od strony ulicy hałas jedyna wada, niestety na tyle duża że nie dało się usnąć do co najmniej pierwszej w nocy

Mariusz

Hotel usytuowany w pierwszej lini brzegowej, praktycznie na plaży co jest niewątpliwą zaletą. Obiekt czysty przestronny, pokój mieliśmy z widokiem na morze- polecam. Obsługa miła i chętna do pomocy.

Zalety

Blisko plaży, hotel nie za duży, codzienne sprzątanie, wymiana ręczników co dwa dni, tv z podstawowymi kanałami i tv polonia. Łazienka standard nie za duża nie za mała zgodna z opisem w ofercie. Zaletą niewątpliwie są posiłki które są urozmaicone i każdy znajdzie coś dla siebie, do posiłków do picia soki herbata kawa piwo 3 rodzaje win.

Wady

Jedyne co nas drażniło to odkurzanie holu o godz 7 rano. Brak animacji dla dzieci w wieku 9-11 lat, animacje tylko dla malutkich dzieci i dorosłych. Największą wadą było dla nas to że jest przyzwolenie na palenie papierosów dosłownie wszędzie(bar przy basenie, na leżakach). Niby są zakazy ale nikt tego nie przestrzega.

Alicja

Mały, kameralny hotel z przyjazna obsługą. Czysto, często zmieniane ręczniki i pościel. Bardzo smaczne i urozmaicone jedzenie.

Zalety

Położenie hotelu przy samej plaży

Ryszard

Pobyt w hotelu bardzo udany jedzenie bardzo dobre nawet dla bardzo wybrednych zawsze coś się znajdzie położenie idealne blisko sklepy .Brak leżaków na plaży ale to małe problem bo można zając leżak na hotelu przy basenie a do plaży jest dosłownie 15 metrów. Obsługa hotelu bardzo miła i pomocna. Polecam i za rok wracamy.

Zalety

Położenie blisko plaży. Super jedzenie. Jak dla nas niebyło żadnych minusów

Wady

Pobyt tygodniowy w czerwcu. Pogoda wspaniała, obiekt godny polecenia. Bardzo czysto, na bieżąco sprzątane, panie i panowie z obsługi bardzo mili i pomocni. Widać ogólną troskę i zainteresowanie gośćmi. Jedzenie bardzo dobre i urozmaicone, każdy znajdzie coś dla siebie, jak to stwierdziła moja córka, która jest bardzo wybredna, na pierwszy rzut oka jedzenia dużo, na drugi rzut oka nic zjadliwego dla niej na trzeci rzut oka wychodziła najedzona i zadowolona. Co do animacji, moim zdaniem ilość wystarczająca. Co prawda pojawiały się głosy że za mało dla osób dorosłych jednak nie podzielam tego zdania bo dzięki temu można było w spokoju wypocząć. Duży plus dla personelu wydającego drinki. Były różnorodne i bardzo dobre. Dziękuje jednocześnie za dużą cierpliwość gdyż jako osoba nie obyta w świecie i w alkoholach nie wiedziałem czego chcę i za każdym razem zdawałem się na barmana a on zawsze zaskakiwał mnie czymś nowym i dobrym. Więc urozmaicenie spore. Dużo leżaków, nawet jak nadgorliwi rezerwowali rano to i tak w późniejszym czasie było mnóstwo miejsca. Polecam .... ale nie za bardzo bo chciałbym tam wrócić i oby było miejsce ;)

Zalety

zbyt dużo by o wszystkim pamiętać i wymienić

Wady

Jakoś nic nie przychodzi do głowy

AluaSun Helios Beach (ex Suneo Club Helios Beach)