Starożytne ruiny i zabytki, takie jak Akropol w Lindos
Piękne plaże z złocistym piaskiem i krystalicznie czystą wodą
Urokliwe stare miasto Rodos z wąskimi uliczkami i średniowiecznymi murami
Piękne krajobrazy - od górskich szczytów po złote wybrzeża
Pokój ok ale jak masz klimatyzację chyba że masz allin., jak nie masz to musisz dopłacić za nią. łazienka fatalna. Brak klimy w lobby. Jedzenie słabe ale jak kto lubi. Można się najeść. Dojście do plaży przez bardzo ruchoma ulice. Dwie plaze blisko siebie ładne. Basen ok.
Wszędzie dosyć blisko.
Jak wyzej
Ogólnie jak na 3 gwiazdkowy hotel warunki bardzo dobre. Wyżywienie w formie bufetu, duży wybór. Bardzo miła obsługa, recepcja nawet przy problemach językowych. Dobre położenie. Blisko stacja benzynowa, przystanek autobusowy. Blisko do morza. Recepcja pomaga przy zamówieniu taksówki. 15 minut drogi od centrum miasta Rodos. Osobiście polecam.
Basen dla dorosłych i dzieci. Dużo przestrzeni, stołówka, wejście - recepcja.
Mogłoby być więcej leżaków na basenie hotelowym. W pokojach brak np czajników lub kompletów sztućców. Miło było by, gdyby na początek była jakaś woda w pokojach.
Jako średnio udany. Gdyż położenie i stan hotelu nie był zadowalający.Kednakze patrząc na cenę, była adekwatna do warunków.
Dobre jedzenie, bardzo miła obsługa. Blisko do plaży, z pięknym barem w którym codziennie odbywała się impreza , z super muzyką i świetną atmosferą.
Hotel wymaga renowacji, pokoje i basen. Nieprzyjemny zapach wydobywający się z kuchni, utrudniał wypoczynek. Miejsce hotelu niestety nie korzystne. Przy głównej , ruchliwej drodze, żadnej promenady do spacerowania
Hotel składa się z dwóch hoteli Amira i Princess. Cześć Amira zajmują goście z Niemiec a Princess Polacy i inni. Hotel częściowo wyremontowany, łazienki stan kiepski, obsługa hotelu bardzo nieuprzejma, jedzenie ok, jeśli chodzi o alkohole to dopiero od 17.30 w głównym barze są ok natomiast do 17.30 to bardzo kiepsko nawet w opcji all. Hotel nie zasługuje na *** gwiazdki
Jedzenie i basen
Brud, słabo sprzątane, łazienki, toalety(patrz zdjęcie), Obsługa bardzo nieuprzejma
Polecam! Hotel ładny i czysty. Jedzenie dobre i miła obsługa.
Dobre jedzenie i miła obsługa.
Fantastyczny pobyt w kameralnym hotelu położonym blisko stolicy Rodos , zadbany , czysty , cichy , a co najważniejsze , serdeczność i dyskrecja
Hotel wyjątkowy , wspaniała obsługa w stołówce , dobre i urozmaicone posiłki , zadbane pokoje z obsługą każdego dnia , łazienka bardzo czysta
Jedyna wada , to za głośne wc w łazience
Hotel ok. Czysto, obsługa miła i pomocna. Jedzenie dobre i duży wybór
Hotel 3*. Obsługa miła, jedzenie bez rewelacji ale nikt głodny nie chodzi. Fakt że jest mały wybór potraw, ale to nie hotel 5*. Do morza jest kawałek drogi i trzeba przejść przez ruchliwą ulicę. Uwaga! Nad morzem jest tawerna, ale cena za leżaki czy miejsce na platformie na morzu to ok 40-50 euro. Natomiast z boku jest plaża darmowa. Tylko w tawernie od godz ok 11 włączają głośną muzykę i słychać bardzo mocno w całej zatoczce. Więc jeśli ktoś lubi głośną muzykę to ma zapewnioną cały dzień. Aby było cicho trzeba przejść do następnej zatoki w kompleksie innych hoteli. Ulice jak w całej Grecji niezbyt czyste, kierowcy nie ustępują pierwszeństwa pieszym. Trzeba bardzo uważać. Brak animacji.
Położenie blisko miasta Rodos, bliskość sklepu, ładny teren przy hotelu
Pokój do remontu. Zwisające pajęczyny z klimatyzatora, niezamocowana kratka odpływu w posadzce łazienki, grzyb przy kratce wentylacyjnej, brak suszarki.
Średnio oceniam wypoczynek w tym miejscu. Mocną stroną jest lokalizacja - blisko lotniska, wokół sklepy, dobry dojazd do centrum miasta Rodos. Słabo jeśli chodzi warunki sanitarne przynajmniej na parterze. Zła a wręcz żadna wentylacja powoduje, że na ścianach jest grzyb i śmierdzi nim w pomieszczeniach. Nie wiem na czym polegał niedawno przeprowadzony remont, ale najwyżej na pomalowaniu ścian. Pokoje są sprzątane codziennie, ale z pominięciem balkonu, nie rozumiem dlaczego. Lodówka masakra, obrzydliwa. Obsługa hotelowa jest uprzejma, poza jednej z recepcjonostek widocznie zmęczoną pracą. Basen fajny, zadbany. Nie polecam za całokształt.
- lokalizacja - blisko lotniska, dobrze skomunikowane miejsce - ładny basen
-Brak wentylacji -Wyeksploatowane sprzęty -Słabe warunki sanitarne -Płatne WIFI
Hotel skromny ale przyjemny. Basen wystarczający. Posiłki w miarę smaczne.
Kameralny
Pokój wymagał remontu
Obsługa w porządku. Nie utrudniali w niczym pobytu, byli nawet sympatyczni. Jedzenia pyszne. Wszędzie blisko (sklepy, przystanek autobusowy, bankomaty i wypożyczalnia rowerów i samochodów). Świetnie się odpoczywa.
Blisko do stolicy Rodos, różnorodne i dobre posiłki .
Płatne Wifi . Nie podobała mi się tylko łazienka w moim pokoju.
Przy kolacji czasem byl problem z miejscem do siedzenia. Restauracja albo raczej stolowka z brudnymi obrusami ale po 1 dniu to juz nierazilo:P Pokoje ok klima dziala lazienka mala i rzadko sprzatana,pokojowka raczej scielila lozko i ukladala rzeczy (co 2 dni) ale narzekac niemozna.Przy hotelu sunwings ladna plaza lezaki platne 4âŹ/sztuka/dzien spacerkiem niecale 10min(zalezy jak szybko przejdzie sie przez ulice),blizej plaza miejsza(uwaga na ciecia na tej plazy jak bylismy o 6 rano to mial jakies obiekcje do nas ale chyba chodzilo o to ze szlismy przez teren hotelu w dzien to oficjalna droga nawet sa oznaczenia).Drinki w barze w all do 23. Barmani b sympatyczni i alkoholu raczej niezalowali jak ktos chial wiecej to nalewali od serca.
Witam. Najpierw napiszę co nam się nie podobało - małe pokoje i jeszcze mniejsze łazienki, zniszczona wanna. Obok hotelu nie ma żadnych knajpek i co nam przszkadzało bardzo ruchliwa ulica i brak chodnika. Lepiej nie wybierać na żadne spacery a już z dzieckiem to w ogóle może to sie źle skończyć. A teraz na plus - obsługa bardzo fajna, towarzystwo zawsze się znajdzie, można wypić i pojeść w opcji all. Do miasta Rodos jest kilka km - można pojechać autobusem. Ogólnie jesteśmy zadowoleni bo atmosfera w hotelu jest bardzo przyjazna, nikt nie był głodny czy spragniony. Jedna uwaga - nie liczcie na jakąś animację. Wprawdzie animatorka była ale nic nie robiła.
Hotel polozony przy samaj drodze ale wiekszosc pokoi wychodzi na ogrod lub recepcje. Jest to dobra alternatywa dla osob ktore chca pojezdzic po wyspie a nie siedziec w hotelu. Przed hotelem przystanki co chwile jedzie autobus do Rodos i Lindos wiec niema problemu, jest tez wypozyczalnia aut na stacji BP (tez przed hotelem) Za caloksztalt dalbym raczej 2,5* ale niebylo zle, jedzenie dobre (z wyjatkiem sniadan)zawsze znalazlo sie cos miejscowego do jedzenia i dobrego(poza ryba) jak zabraklo szybko donosili.
po pierwsze: hotel jest położony na przedmieściach miast Rodos. nie jest to lokalizacja cicha, ani atrakcyjna krajobrazowo. zaletą hotelu jest położenie tuż obok kilu marketów (Champion, Lidl...), co zapewnia tanie wino i tuż obok przystanków autobusowych (bilet do stolicy 1.5 euro). po drugie: pokoje są generalnie bezosobowe, jednak każdy ma balkon, z których wieszkośc wychodzi na dwa dość ładne baseny, klimę, a większość lodówkę i telewizor. po trzecie: sniadania są w stylu hoteli trtzygwiazdokowych: pomidory, oliwki (miejscowe, czyli smaczne), jajka, ser, dwa gatunki wędliny (podłe), jeden gatune jasnego chleba, kawa, herbata, soki. czasem pojawiają sie dodatkowe atrakcje w postaci jajek sadzonych czy też parówek. słowem sredni stabndart, bez polotu i bez smaku - dokładnie to czego sie mozna spodziewać po takim hotelu. po czwarte: ponoc all inclusive nie jest aż takie złe - słyszałem od tych, co korzystali. po piąte: w poblizy mozna wynając matiza za 70 euro za trzy dni.
Dobry hotel miła obsługa czysto wszystkie posiłki na czas miła obsługa dużo zieleni nie ma luksusu ale świetnie się odpoczywa trzy sklepy obok hotelu CPN wypożyczalnia aut miło można odpocząć niedaleko plaża polecam
Starszy styl
Odwiedziłem ten hotel wraz z rodziną w sierpniu 2018 i spędziłem tam prawie 11 dni. Prawie dlatego, że po przyjeździe okazało się, że nie mają dla nas pokoju, pomimo rezerwacji kilka miesięcy wcześniej. Tak więc pierwszą noc spędziliśmy w innym hotelu, oczywiście na koszt Princess Flora, potem pokój już był. W ramach rekompensaty dostaliśmy podobno pokój o podwyższonym standardzie. Po otworzeniu drzwi i wejściu do pokoju okazało się, że ten podwyższony standard polega tylko na tym, że pokój został odświeżony przed sezonem. Szkoda tylko, że dość niechlujnie. Telewizor był ale zepsuty, jak już udało się go włączyć to odbierał tylko dwa rosyjskojęzyczne kanały, Drzwi balkonowe zepsute, widok na bardzo ruchliwą drogę. Ale może i dobrze, bo podwórko wyglądało strasznie. bezpośrednio pod oknem wygrzewał się na słońcu zdechły szczur którym nikt się nie interesował. Łazienka szkoda gadać, brodzik to podłoga wydzielona pomalowanymi farbą olejną deskami (przynajmniej tak to wyglądało), brak uchwytu do słuchawki prysznica, popękane płytki, upaprane farbą, słabe oświetlenie i zaczątki grzyba. Położenie hotelu przy bardzo ruchliwej drodze, przejście na plaże to bardzo duże ryzyko (Grecy na drogach to wariaci) więc absolutnie dzieci bez opieki są tutaj bardzo zagrożone. Basen w miarę ok ale walka o leżaki jest. Hotel pomieści pewnie z 300 osób a leżaków może z 50. Jeśli nie jesteś urlopowym desperatem to stanowczo odradzam. Lepie dać kilka euro więcej i wypocząć po ludzku.
miła obsługa, sprzątanie pokoi niemal codziennie
Pokoje raczej dwie * łazienki koszmarne, lokalizacja przy bardzo ruchliwej drodze
Fatalna lokalizacja, brak dostępu do morza / tylko zatoka?/ niebezpieczne dojście do plaży przez b. ruchliwą ulicę./ brak pobocza/; wieczorami ciemnica , nie ma gdzie pójść - do Rodos 11 km. ale nie ma rozkładu jazdy autobusem; rezydenci nie interesują się Polakami, za to Niemców hotel obsługuje wyśmienicie- włącznie z wydzieloną jadalnią i lepszymi pokojami
Dobre posiłki
fatalne pokoje- głęboka komuna, brak RTV, brak naczyń, sprzątanie fatalne, brak wymiany ręcznika, uszkodzone zamki do drzwi wejściowych pokoju- a więc strach przebywać w nich z widokiem na basen można otrzymać tylko za dopłatą
Bardzo przyjemne miejsce. Mila obsluga, przyzwoite pokoje z lazienką i dużym balkonem, sprzatane codziennie, posciel takze zmieniana codziennie. Urozmaicone, smaczne posiłki dobrej jakości. Poolbar czynny od 10 do 17:30, potem napoje wydawane są w lobby hotelowym, ale nie sprawia to wiekszego problemu, tez miedzy innymi dlatego, ze napoje alkoholowe z hotelowych barow, a takze dostepne przy obiedzie i kolacji to prawdziwe lokalne trunki, miedzy innymi dobre mocne wina, ouzo, piwo z Rodos, a nie rozmącone pomyje, ktore mozna pic godzinami i byc trzezwym jak dziecko. Przy poolbarze dostepne tez lody, ciastka, ciasto, kanapki i pizza. Blisko hotelu znajduje sie duzy supermarket i LIDL, ale nie ma potrzeby odwiedzania ich, gdyz ofeta allincusive w zupelnosci wystarcza na zaspokojenie glodu i pragnienia i to w znaczny i przyjemny sposob. BasePrzy hotelu znajduje sie takze sklepik tusrystyczny, zarowno z pamiatkami i typowo wakacyjnym ekwipunkiem (filtry, maski do plywania) jak i z artykulami spozywczymi. Basen spory, duzo darmowych lezakow. Goscie to glownie pary, rodziny z dziecmi i seniorzy. Duzo Grekow, troche Polakow, Niemcow i Skandynawow. Obsluga niezwykle uprzejma i usmiechnieta. Bardzo spokojnie i milo mozna spedzic czas, pare razy w tygodniu w lobby zabawa taneczna i muzyka na zywo. Przy hotelu przystanek autobusowy gdzie za 2,4 euro szybko mozna dostac sie do starego miasta w Rodos, Faliraki, Lindos, Kallithei, czyli zwiedzic prawie cala wyspe, co serdecznie polecamy, szczegolnie Lindos i termy w Kallithei. KIlka minut spacerkiem od hotelu znajduje sie plaza Agia Marina, z czyta woda, skalkami i beachbarem. Ciezko znalezc wady, bo hotel, choc pozbawiony luksusow, jest naprawde bardzo przyzwoitym, zadbanym, przyjaznym i sumiennie prowadzonym miejscem, dobrym do odpoczyku, jak i zwiedzania Rodos. Jestesmy bardzo zadowoleni i z czystym sumieniem polecamy.
Bardzo miła obsługa Bardzo czysto Idealna baza wypadowa na zwiedzanie wyspy Smaczne posiłki
Płatne WiFi Po przybyciu do hotelu w późnych godzinach nocnych nie zastaliśmy żadnego poczęstunku ani nawet czegoś do picia, mimo, że po zameldowaniu obejmowała nas już oferta allinclusive
Przyjechaliśmy w nocy, po kilku godzinach podróży, spragnieni, a w recepcji dano nam tylko klucz do pokoju. Rozczarowani poszliśmy do pokoju. Pokój czysty, spory, sprzątany codziennie lub co dwa dni. Ręczniki również wymieniane z taką częstotliwością. Posiłki w hotelu to.. jednym słowem porażka. Mały wybór potraw, wszystko na jedno kopyto, codziennie na zmiane kurczak albo pasta rybna frytki, pomidor i ogórek. Dodatkowo często trzeba było czekać w kolejce by dostać się na stołówkę. Często porcja mięsa była wyliczana przez obsługę. Facet w kolejce przede mną z większą ilością mięsa musiał tłumaczyć się, że przy stoliku czeka dziecko i większą porcję bierze żeby się podzielić. Przez tydzień żyliśmy na warzywach. Niestety. Basen spory, fajny, można popływać również późnym wieczorem. Minusem jest jedynie dostęp do leżaków, ale to już wina turystów, rezerwacja leżaków ręcznikami, a cały dzień poza hotelem. Bar przy basenie krótko otwarty, bo tylko do 17:30, później trzeba latać na recepcję. Szkoda. Miejscowość mała, klimatyczna plaża, choć warto zainwestować w buty do pływania, dalej od plaży mnóstwo glonów i trzeba uważać na skały i nogi. Restauracja na plaży jak najbardziej na plus. Ogólne wrażenie całkiem ok.
- codziennie sprzątany - czysty - sporo leżaków - miła obsługa
- jedzenie - kolejki na stołówkę - od 17:30 bar na recepcji, zamiast na dworzu (bar na recepcji mógłby być czynny od 20) - brak wody i posiłku przy przyjeździe i odjeździe.