Starożytne ruiny i zabytki, takie jak Akropol w Lindos
Piękne plaże z złocistym piaskiem i krystalicznie czystą wodą
Urokliwe stare miasto Rodos z wąskimi uliczkami i średniowiecznymi murami
Piękne krajobrazy - od górskich szczytów po złote wybrzeża
Hotel położony około 3 km od stolicy wyspy - Rodos co stanowi dobrą bazę wypadową dla osób lubiących pozwiedzać trochę zabytków . Miasto Rodos z przepięknymi zabytkami: wokół starego miasta mur obronny, Pałac Wielkich Mistrzów, muzeum archeologiczne, port. Hotel - typowo grecki 3 gwiazdkowy z budynkami 2 i 3 piętrowymi. Oferta z 7 islands: pokoje po remoncie nowe meble, łazienki z nowymi płytkami, stara stolarka okienna i drzwiowa ale ogólny wystrój ok, oczywiście wykonanie greckie jest niskiej jakości, ale brak grzyba, brudu, ręczniki i sprzątanie regularnie. W budynkach jest dużo pokoi więc na pewno zdarzą się pokoje niewyremontowane. Od 10 do 12.30 i 14.30-17.30 bar przy basenie, od 17.30 do 22.30 bar główny. All: napoje z automatu, pizza, ciasto suche piwo beczkowe od 10.00 ok, lokalne wódki, ouzo, koniak od 14.30 do 22.30 ok. Na kolacji menadżer hotelu kontroluje wejście - sprawdza nr pokoi więc nie można skorzystać więcej razy. Wyżywienie ok urozmaicone, nie jest to Turcja, ale ok. W odległości 10 i 15 min. spacerem plaże ta 15 min. dużo większa i lepsza. Plaże żwirowe, w morzu dużo głazów, kamieni, plaża i morze więc dla osób umiejących pływać, raczej nie dla dzieci. Pracownicy baru (Dymitros ?, Julia) bardzo uprzejmi, na restauracji oschłe greczynki, ale przy takiej temp. i nienażartych gościach trudno o uśmiech. Pogoda w dzień około 34 stopni w nocy około 27 bez chmurki, pobyt 24.06-02.07.2017. Transport do Rodos autobus 2 euro (1 dziecko) taxi 8 euro, autobusy co 20 min ale generalnie brak rozkładu. Dla dzieci zwiedzanie zabytków za darmo. Warte do zwiedzenia ponadto Lindos, plaża Tsambika (piaszczysta) półwysep Prasonisi, i zapewne wiele innych co w 8 dni trudno było zrobić, auto wypoż. około 40 e. Przy hotelu brak jakiekolwiek atrakcji (knajpa, sklepy), trzeba wybrać się do Rodos lub Faliraki. Basen gł. 1,2 do 2,6 m(1/3 o gł. 1,2) pod koniec pobytu zrobiło się zbyt tłoczno. W hotelu Polacy, Czesi, trochę Holendrów, Węgrów. Ew. Pytania na forum.
Miła obsługa Położenie blisko Rodos
Zbyt mały basen w sezonie All tylko do 22.30 Kontrola menadżera na kolacji
Byłam w 2017 Roku, Hotel 3* więc nie miałam wielkich oczekiwań - dlatego też nie spotkał mnie żaden zawód. Jeden potworny minus byłam na początku sezonu kiedy to klimatyzacja była dodatko płatna, nie wykupiliśmy jej (7 Euro 1 dzień). W nocy jednak dość doskwierał jej brak. Jedzenie dobre, najlepiej wspominane śniadania. Super miejsce wypadowe do Miasta Rodos albo do Faliraki. Autobus 2 Euro od głowy. Przestanek autobusowy przed Hotelem, jedynie w Weekendy było troszkę gorzej ponieważ autobus po napełnieniu się przestawał zbierać ludzi po drodze. Do plaży trzeba kawałek dojść, jest raczej malutka i skromna ;-). Hotel dla nie wymagających którzy jadą na wakacje a nie poleżeć w hotelowym łóżku.
miejsce dogodne dla zwiedzajacych, blisko przystanek autobusowy,choć nigdy nie wiadomo kiedy przyjedzie autobus.Jeśli chcecie posłuchać wieczorem muzyki przy barze i się pobawić- niestety niemożliwe. muzyka jak hotelowe pokoje starawa i nie do zabawy.Wyżywienie dobre i różnorodne, każdy coś dla siebie znajdzie.Niestety czystością nie grzeszą.
przyjemne otoczenie hotelu, dobre i różnorodne posiłki
wystrój lata 70-te( ha,ha). brudna łazienka, z grzybem wokól wanny, niesmiertelny zapach kanalizacji w pokoju.
W sierpniu byłam w tym Hotelu. Ogólnie nie ma co narzekać. Hotel położony przy dość ruchliwej ulicy, ale zalety są takie, że blisko są przystanki autobusowe, skąd można pojechać do Rodos albo do Faliraki (polecam). Koszt biletu około 2 uero od osoby w jedną stronę. Wieczorami są strasznie zachane autobusy. Niedaleko jest Supermarket, ponadto tuż przy hotelu jest Minimarket, w którym można kupić większość rzeczy. Pokoje czyste, małe łazienki, wygodne łóżka. Codziennie sprzątane, ręczniki wymieniają co dzień. Sprzataczki bardzo miłe. Przy hotelu jest jeden spory basen (głębokość od 1,2 do ponad 2 m) oraz brodzik dla dzieci. Woda czysta, mało chlorowana. Leżaków wystarczająca ilość, sporo było wolnych, aczkolwiek więszość jest plastikowych bez materaców, więc są bardzo niewygodne. Ręczniki plażnowe trzeba mieć własne. Pani w Recepcji bardzo miła. Gorzej jest w barze przy basenie. Starsza Pani dosyć nieprzyjemna, zachowuje się jakby łaskę robiła, że tam pracuje (ale to chyba domena większości Greków), miłsza młoda dziewczyna. Ogólna zasada jest taka, ze nie podadzą większej ilości napojów niż 3 jednej osobie. Bar otwarty od 10 do 12.30 a p óżniej od 14.30 do 17.30. Rano są ciasta i ciasteczka, a wieczorem pizza. Nawet dobra. Jedzenie dobre. Każdy znajdzie dla siebie coś, co zje. sporo sałątek, frytki, kartofelki opiekane, jakieś mięsa, kotlety, ryby. Arbuzy, melony, ciasta, lody. Śniadania europejskie. Jajka na twardo, sadzone, omlety, wędliny, sery, dżemy, ułeczki, chlebek razowy. Od 17.30 do 22.30 w hotelu jest otwarty bar. Do wyboru są jakieś drinki, napoje. Grek w barze okrony. Kręci się i patrzy co by tu zrobić, aby nikogo nie obsłużyć. Na szczęście oprócz niego jest jeszcze w barze młoda dziewczyna (okazało się, ze Ukrainka) przesymaptyczna, która uwija się jak w ukropie. Nie wspomnę, ze pracuje tam cay dzień, bo jest przy wszystkich posiłkach a póżniej do nocy w barze. Dziewczyny na stołówce miłe, umieją rozmawiać po polsku.
Wieczorami i nocą można się kąpać w basenie, nikt nie pilnuje. Karaoke w hotelu.Blisko do stolicy. Dobre jedzenie.
Zbyt spokojnie, dobry hotel dla emerytów, albo rodzin z małymi dziećmi. Nie ma animacji, ani wieczorów greckich. Brak klimatyzacji w recepcji. Mało stolików przy hotelu.
Hotel czysty ,śniadania ok .obiadokolacje tragedia jedliśmy na mieście bo nie było nic dobrego i nic greckiego internet zapłaciliśmy 20 e za 7 dni byliśmy 10 ale 4 dni prawie nie działał .hotel na totalnym zadupiu żadnej restauracji w pobliżu kilku kilometrów wypożyczalnia aut w hotelu oszukała nas na 20 e .moje wina nie zrobiłem zdjęcia stanu baku .gł przez lokalizacje i brak internetu nie polecam
Czysto
Wszędzie daleko brak internetu a ten płatny prawie nie działał.wypozyczalnia aut w hotelu oszukuje na bezynie
Hotel a'la lata '70, słabo urządzony, pokoje promo-porażka, malutkie i jak letnia kuchnia na jakimś zadupiu, pilot od klimy dostalismy po 3 prosbach, fakt że sprzątane codzinnie i ręczniki tez wymieniane. Jedzenie raczej słabe, zwykle jakieś podejrzane gulasze i suche miesa, drinki rozcienczane, ale pewnie jak wszedzie, przy basenie troche malo lezakow przy pelnym oblozeniu, lunch-box porazka, recepcjonistki z wymuszona grzecznoscia odpowiadly na prosby i pytania. Jedynie sytuacje ratowal barman przesympatyczny i studentki pracujace w barze i restauracji, przemile i przeurocze, z Polski i Ukrainy najczesciej. Do plazy przez ruchliwa ulice i jakis kawalek pola do malej nedznej zatoczki, warto przejsc sie kawalek w prawo do hotelu Sunwing na ichniejsza wieksza i dobrze zagospodarowana plaze. W poblizu hotelu spory market i duzym plusem sa przystanki autobusowe tuz przy hotelu i dobra komunikacja klimatyzowanymi autobusami wiec ciagle gdzies jezdzilismy. Mam porownanie z hotelem z Krety rowniez 3* wiec po ostatnich przezyciach uwazam ze ten hotel to porazka za taka cene. Ogolnie nie polecam....
Obóz przetrwania.Jeżeli ktoś pisze,że jedzenie było dobre to znaczy,że nie ma porównania z innymi hotelami i w domu je pomyje.Jedzenie:najtańsze produkty,z puszek, zupa przesalana,a to co nie zjedzone podają na kolejny posiłek. Wstyd podawać np.tacę cebuli.Obrusy brudne,kelnerki strzepują dłonią okruchy z obrusów, muchy kleją się do jedzenia i do najtan.napojów autom.i te karaluchy odważnie pląsające po hotelu! Obsługa obojętna,leniwa.Nie ma zasad dobrego traktowania gości.Jakbyśmy byli bydłem,a na stołówce podejście\"świnia zje wszystko\".Sprzątaczka nawet po sutym napiwku nie przątała pokoju.RAZ umyła podłogę i wymieniła ręczniki na 9dni!Zero rozrywki,animatorka nic nie robi,drinki są słodkie z nagorszych syropów.
Uciekajcie jak najdalej od tego hotelu. Pakiet All inclusive jako taki istnieje ale z przekonaniem, ze zjesz najgorsze gówno jakie Ci podadzą. Posiłki niejadalne, codziennie to samo. Nawet produkty typowo greckie jak oliwki są nie do ruszenia. Obsługa hotelu poniżej krytyki, a \"Pan\" menadżer to zwykły cwaniak, ktory twierdzi, ze polak to zwykły burak, który powinien się cieszyć z tego co ma, a nie chodzic i miec jakiekolwiek zażalenia. Drinki w barach mało smaczne, istnieje zasada \"one man, one drink\" wiec zapomnijcie o wzięciu wiecej niz jednego koktajlu tuż przed 23. Ogólnie jadąc do hotelu 3* nie spodziewałem sie luksusu, ale to co tam zastałem przerosło moje senne koszmary!!!
koniec sierpnia 2011. POŁOŻENIE Hotel położony przy głównej ulicy, siedząc na tarasie wieczorem można słyszec szum samochodów ale nie przeszkadza. Hotel pomiędzy dwoma miastami. Koszt taxi do Rodos kolo 7-10euro. Warto zobaczyć starówkę, deptak. Polecam wycieczkę do Water Parku, wejście 20 euro/dzień ale warto-zabawa przednia. Nie dajcie się namówic na wycieczkę z hotelu-objazd całej wyspy. Płaciliśmy 50 euro a dodatkowo wszystkie wejścia (Akropol 6eu, Dolina Motyli 5eu) bar przy basenie czynny 10-12.30 później zamykany na czas obiadu (12.30-14.30) a w tym czasie otwierany drugi bar przy recepcji. trochę bez sensu bo trzeba z basenu iść do baru przy recepcji. Alkohole na basenie dość słabe-piwo piję się jak wodę Ogólnie średnio/dobrze
Princess Flora Rodos slabe opinie o hotelu jak najbardziej adekwatne.plaza daleko,brak jakichkolwiek rozrywek,animacje to tylko ściema,o 23 konczy sie all inc i ludzie zaczynaja sie rozchodzic bo nie ma co robic.ogolnie wrazenie ze strony obslugi -traktuja cie obojetnie. All inc jesli chodzi o wyzywienie to nie mam zastzezen,obiady i kolacje byly pyszne,,w barze all incl to najgorsze alkohole,soki,cola tzw.podrabiane np.gin z tonikiem wylalam bo smakowal jak woda z plynem do naczyn,koktaile do wyboru 3 na jedno kopyto - slodkie jak syrop. Za lepszy ,,towar\'\'trzeba zaplacic a nawet orzeszki dorzuca.Oczekiwalam znacznie wiecej za ponad 2 tys zl.hotel stary.na 3 gwiazdki hotel nie zasluguje,
Byliśmy z mężem i roczną córeczką w lipcu na 7dni.Wróciliśmy niezadowoleni: * pokoje brzydkie, odbiegają od zdjęć w internecie(aczkolwiek codziennie sprzątane).Brak ciepłej wody.Nie mieliśmy możliwości zamiany pokoju. * Brak jakichkolwiek animacji, *Jedzenie zjadliwe, ale bez rewlacji.O owocach zapomnijcie.Arbuzy przez tydzień:) *Hotel położony przy bardzo ruchliwej ulicy i dojście do plaży bardzo niebezpieczne.
hotel ładny, czysty, jedzenie w marę dobre , animacji brak natomiast była dyskoteka i karaoke , barmani ekstra . w pierwszy dzien mielismy problem z poojami bo dostalismy 4 zamiast dwoch 2 ale na drugi dzien juz mielismy swoje pokoje i dostalismy na przeproiny wwino i owoce;)klimatyzacja działała tv tak samo ;)
Bałam się jechać do tego hotelu po przeczytaniu niektórych opinii,ale byliśmy bardzo zadowoleni z pobytu, obsługa przemiła, wszyscy uśmiechnięci,jedzenie pyszne,do plaży blisko,pokoje czyste,ale b.małe łazienki. Skromnie,ale jak dla nas wystarczająco. Konieczne All Inclusive,ponieważ w okolicy nie ma gdzie wieczorem pospacerować. Żadnych tawern,sklepów,tylko jeden sklepik hotelowy. Ale dobra baza wypadowa-blisko do Rodos i Faliraki. Na pewno nie dla osób które chcą się pławić w luksusach.
Witam,byłam 2 tyg. w all z rodziną.Hotel nieco przestarzały,ładniejsze pokoje z widokiem na basen są w odrębnych budynkach.My mieliśmy pokój nad recepcją,duży z aneksem.Pokoje skromne,ale dość czyste,sprzątane codzinnie.Minusem jest okolica-brakuje deptaka,przejscie na plażę przez ruchliwą ulicę.Zalet jest więcej.Jedzenie pyszne,zróżniocwane i dużo.Niedaleko hotelu są markety.Do plaży blisko-ładniejsza przy hotelu Sunwing.Dla dzieci:2baseny-duży brodzik,mały plac zabaw salon gier.Zaletą jest atmosfera-rodzinna,wszyscy uprzejmi.Wieczorami są dyskoteki i karaoke na które przychodzą goście obsługa,wszyscy się znają.Jest miło i wesoło.Wszędzie blisko-Rodos/Faliraki.Polecam wynajęcie samochodu w hotelu,by niedrogo zwiedzić całą wyspę.
Bardzo fajny hotel, zasługujący na polecenie z uwagi na dobre położenie (blisko do miasta Rodos) i niedaleką odległość od plaży. Jedzenie dobre i urozmaicone, bardzo fajny basen i otoczenie wokół basenu. Nie podobała mi się tylko łazienka w moim pokoju.
Polecam!!!Byliśmy całą rodziną i wszyscy bardzo zadowoleni. Animacje \"górna półka\" całuski dla Kuby.Posiłki bardzo dobre,drinki też. Pokoje wymagają remontu przynajmniej nasz(inne były ładne)-pozdrawiamy Kingę,Włodzia i JULKĘ.b
bardzo fajny hotel, w 100% polecam ;) nie wiem co za ludzie w nim byli, ze tak niskie oceny wystawili:/ Jadąc do hotelu *** należy się nastwić na standtard odpowiadający ilości gwiazdek. Niestety niektorzy zapominają, że jadą za 2 tys. i oczekują ***** to nie egipt drodzy państwo. Plaża bardzo fajna, do wyboru są dwie, obie blisko, nie trzeba daleko chodzić^^ rodos jest niedaleko, ok.10 min taksówką, można tam nieźle imprezować na bar street :) Także bardzo polecam hotel !
Nie mam zielonego pojęcia dlaczego hotel ma tak kiepskie opinie.Jak na 3 gwiazdki-super. Pokoje dośc duże, schludne, czyste, codzienne, piękny taras.Klimatyzacja w cenie, działała świetnie po 15 minutach w pokoju była lodówka.Żadnego robactwa tam nie widziałam, Z resztą każdy kto jedzie do ciepłych krajów powinien wiedzieć, że nawet w hotelach z 5 gwiazdkami może byc robactwo ponieważ sprzyja mu wysoka temperatura. Jedzenie bardzo dobre, raczej europejskie.Plaża bardzo blisko, jedna malutka,bardzo intymna ale przepiękna piaskowo-żwirkowa. Obok znajduje się druga, dośc duża ale już nie tak klimatyczna.Hotel polecam jak najbardziej, szczególnie ludziom którzy, nie jadą po to aby siedzieć w pokoju.. bo przecież nie o to chodzi.
Spędziłam tydzień w tym hotelu i jestem mile zaskoczona.Hotel raczej skromny,ale czysty, pościel wymieniana codziennie,ręczniki na życzenie.Jedzenie bardzo dobre,dość duży wybór,może jedynie śniadania trochę zbyt monotonne.Do plaży 5 minut,bezpośrednio przy hotelu przez kilkanaście metrów faktycznie nie ma chodnika,trzeba iść poboczem.Ja spędzałam tam urlop z 3 letnim dzieckiem,warunki idealne,woda w basenie i brodziku czysta.Dla szukających rozrywek ten hotel raczej się nie nadaje,na miejscu nie ma gdzie się bawić,trzeba dojechać do Rodos lub Falkiriki.W tygodniu-jeden raz karaoke. Polecam ten hotel w wersji all inclusive. Przy barze duży hol ze skórzanymi kanapami, można się wygodnie rozłożyć i pić drinki :)
byliśmy tam z żoną w opcji AI za 2k pln z lekkim hakiem z Neckermanem, nie oczekiwalem luksusów bo to tylko 3 gwiazdki i jeśli sie rozczerowałem to tylko i wyłącznie pozytywnie, wodotryskówk faktycznie nie ma ale jest czysciutki basenik plus brodzik,jedzonko bardzo smaczne i świeże, obsługa bardzo miła i sympatyczna, położenie hotelu faktycznie z daleka od nocnego życia :) wiec AI wręcz wymagane ;] dobra strona tego ze hotelik jest na uboczu jest cisza i spokój więc wypoczynek z dziecmi jak znalazł, lodówka w pokoju, jest OK bez luksusów ale za 2k w 1 tydzien jest dobrze....