Starożytne ruiny i zabytki, takie jak Akropol w Lindos
Urokliwe stare miasto Rodos z wąskimi uliczkami i średniowiecznymi murami
Piękne plaże ze złocistym piaskiem i krystalicznie czystą wodą
Piękne krajobrazy - od górskich szczytów po złote wybrzeża
Jestem bardzo zadowolona z hotelu. Pokój był czysty, chyba niedawno odnowiony. łazienka z prysznicem, ręczniki, mydełka. W hotelu są też pokoje z wanną. Piękne zadbane, zielone otoczenie ze sporą ilością pięknych, choć nieco chudych kotów. Jedzenie smaczne i urozmaicone. Miałam wyżywienie HB, wiec jedynym minusem było to, że nie było napojów do kolacji. Jednak obok hotelu jest malutki market, gdzie można kupić napoje, a jakieś 100 metrów od hotelu duży market AB, gdzie można kupić wszystko. Obsługa wyjątkowo miła, pomocna w każdej sprawie. Lokalizacja przy dość ruchliwej drodze przeszkadza jedynie przy przechodzeniu na drugą stronę, w hotelu drogi nie słychać. Minusem jest dostępność plaży. Najbliższa jest zamknięta (nie wiedząc o tym przedzieraliśmy się przez dziury w płotach i krzaki), druga, trochę oddalona, około 400 m lub trochę więcej jest na terenie innego hotelu, ale dostępna dla mieszkańców Amiry. Basen wystarczający, żeby można było popływać. Nie ma zbyt wielu atrakcji dla dzieci (niewielki plac zabaw i brodzik) , więc można było wypocząć w spokoju i ciszy. Nie było też głośnej nachalnej muzyki ani animacji (przełom września i października) Pogoda o tej porze bardzo dobra, słonecznie, ale nie upalnie, w jeden dzień padał ciepły deszcz. A sama wyspa niesamowita, tyle pięknych miejsc, że warto wrócić. Bardzo udane wakacje!
Czystość, miła obsługa, dobre urozmaicone jedzenie. Hotel raczej kameralny, spokojnie i cicho.
Odległość od plaży.
Hotel skromny, ale przyzwoity. Wszystkie nasze potrzeby zostały spełnione. Synek bardzo zadowolony, chce wracać do tego hotelu. Bardzo miła obsługa, pracownicy naprawdę bardzo się starają. Kameralna miła atmosfera. Czuliśmy się bezpiecznie w tym hotelu. W pokojach może i przydałby się remont (ściany) ale nie były brudne. Jedzenie dobre, część produktów stałych, ale codziennie pojawiały się też nowe dania. Wszystkie braki w jedzeniu były szybko uzupełniane. Szczerze polecam Hotel Amira, z mniejszym budżetem też można spędzić cudowne wakacje.
Lokalizacja (przystanek przy hotelu), ogromny Aquapark 15 minut od hotelu, dobre jedzenie zawsze dostępne, indywidualne podejście do każdego gościa hotelu, kameralna zabudowa daje poczucie bezpieczeństwa, nowe meble w pokojach
Ściany pomalowane "dość niestarannie", mały prysznic
Myślę, że mogłoby być o wiele lepiej. W małym pokoju jest wszystko czego potrzeba, ale tylko do szybkiego odpoczynku,no i balkonik. Ale ogólnie nie było źle,wszystko było dobrze,sam po sobie hotel jest podzielonych na pary budynków,nasz to pewnie był mniejszy i bliżej do basenu, może w tym dużym inne pokoje.
Najwspanialsze jest jedzenie, bardzo smaczne i różnorodne. Bardzo dobrze, że są dwa baseny dla dorosłych i dla dzieci osobno, co znacznie ułatwia proces wypoczynku) . Koktajle i obsługa są dobre, cicho i czysto na terenie hotelu.
Nie ma placu zabaw normalnego Jest takij co ze względów bezpieczeństwa lepiej z niego nie korzystać. Do morza 10-15 minut, to szybki spacer, informacje w opisie nie do końca są prawdziwa.
Hotel przyjazny rodzinom, dobra lokalizacja na wypady, nieopodal lokalne sklepy z cenami jak dla lokalnych mieszkańców. Plaża oko 1km od hotelu. Na terenie hotelu basen zarowno płytki dla dzieci i głębszy dla już wprawionych. Dostępne leżaki dla gości hotelowych. Jedzenie bardzo smaczne i zróżnicowane - jak dlanas było pyszne i zdrowe, obsługa bardzo miła i przyjazna. Hotel położony przy ruchliwej ulicy, co ma swoje dobre i słabe strony. Z jednej strony przystanki autobusowe zaraz przy hotelu vo ułatwia komunikację, z drugiej strony ruchliwa ulica i niestety grecy nie mają w zwyczaju zatrzymać się dla pieszych, nawet na pasach.... Ogólnie bardzo polecam, trzeba jednak uważać na drodze podczas przechodzenia. Ogólnie dobry stosunek ceny do jakości.
Klimat Jedzenie Dobra obsługa Położenie
Za klimatyzację trzeba dopłacić ok 52 euro za 7 dni co uważam zważywszy na klimat powinna być w standardzie.
Hotel w porządku, w miarę czysto, jedzenie urozmaicone. Obsługa miła.
Miła i pomocna obsługa.
Położenie przy drodze o dużym natężeniu ruchu i braku oznaczonego przejścia (oznaczenie i tak niewiele by dało bo kierowcy nie zatrzymują się przed przejściem a nawet przyspieszają. Duża odległość i trudne dojście do plaży i morza. Brak restauracji w pobliżu.
Hotel nie jest najgorszy, wybrałam go tylko z powodu bliskiego położenia przy mieście Rodos. Wybraliśmy opcję half board i polecam dołożyć trochę do allinclusive bo do kolacji przy half board nie można nawet napić się wody. Za klimatyzację i Wi-Fi również trzeba dodatkowo zapłacić. Wycieczkę kupiłam za bardzo małe pieniądze ale gdybym miała wydać na pobyt tam więcej, byłabym mocno rozczarowana. Jedzenie bez fajerwerków zwłaszcza śniadania.
Bardzo dobre połączenie autobusowe do centrum miasta (€2 w jedną stronę) Przyjemny basen Blisko sklepów i sklepik hotelowy
Niezbyt dobre jedzenie Klimatyzacja i Wi-Fi dodatkowo płatne Niewyremontowane łazienki Nieciekawa droga na plażę (strach, zwłaszcza późną porą)
Pokój basic , czysty, sprzątany co drugi dzień, ręczniki wymieniane, klimatyzacja w pokoju jest ale za dopłatą, wifi też płatne, działa różnie. Łazienka trochę podniszczona ale bez dramatu. Na pewno nie była remontowana w 2021 jak w opisie. Posiłki smaczne, śniadania takie same każdego dnia, obiadokolacje bardziej urozmaicone. Basen ładny ale brudny i wieczne obsadzone leżaki. Lokalizacja hotelu super, blisko do marketów, do centrum miasta Rodos 15 min autobusem kursującym co 20 min. Brak chodników na minus brak promenady do spacerów a droga przy hotelu bardzo ruchliwa i niebezpieczna, zero przejść dla pieszych. Jest darmowa plaża miejska i dalej piękna plaża przy hotelu Sunwing z płatnymi leżakami ale super komfortowa
Blisko do miasta i do marketów, posiłki ok
Stan techniczny dramat, położenie przy niebezpiecznej ruchliwej trasie, brudny basen, płatna klimatyzacja, płatne wifi działające różnie, płatna nawet woda do posiłków, za mało leżaków przy basenie
Hotel bez szału. Duży minus za konieczność dodatkowego opłacenia klimatyzacji. To powinno być w standardzie. Minus za konieczność opłacenia Wi-Fi. W dzisiejszych czasach Wi-Fi to powinna być norma. Jedzenie dość monotonne. Ogromny minus za to, że bez All Inclusive za wodę do kolacji trzeba płacić. Za wodę ?? Żenujące. Ręczniki wymieniany co 3 dni. Hotel przy bardzo ruchliwej ulicy, więc na spacer nie ma co liczyć.
Basen bardzo fajny. Przystanek autobusowy tuż przy hotelu.
Obsługa profesjonalna, jedzenie pyszne, baseny super.
Bardzo dobre miejsce do zwiedzania wyspy. Blisko centrum Rodos, przystanek autobusowy obok hotelu, wypożyczalnia aut.
Rezerwując z wakacji.pl trzeba wziąć pod uwagę, że klima i korty są płatne dla osób na HB. W ofercie wakacje pl w sierpniu była informacja,że jest to bezpłatne a to nie prawda....
Pokój czysty,codziennie sprzątany,ręczniki wymieniane codziennie,miła obsługa
smaczne ,różnorodne jedzenie,pyszna kawa, spokój i cisza, estetyczne otoczenie,cena adekwatna do standardu hotelu
położenie hotelu przy bardzo ruchliwej trasie
Pobyt w hotelu udany…. Choć nie ukrywam byliśmy trochę rozczarowani.
Super położenie :-) Dobre jedzenie.
Największą wadą hotelu są niestety Panie na recepcji.. pokoje wymagają remontu.. Hotel na chwilę obecną zasługuje na 2 gwiazdki.
Pobyt w Hotelu oceniam jako dobry, choć niestety byliśmy rozczarowani
Bardzo dobre położenie hotelu, ciekawa okolica. Dobre jedzenie.
Największa wada to Panie w recepcji.. Hotel niestety wymaga remontu i na chwilę obecną zasługuje na 2 gwiazdki.
Hotel w porządku. Pokój czysty i blisko do ładnej plaży
Smaczne jedzenie i miła obsługa
Płatna klimatyzacja mimo iż w ofercie było inaczej
Bardzo się podobało jak na niski poziom było w normie.
Blisko było do morza i korzystnie markety okolica spokojna.
Nie mieli żadnych atrakcji tylko ten basen maja i pokoje takie obskurne
Bardzo miła i pomocna obsługa, pyszne jedzenie.Czyste pokoje. Blisko plaża i przystanek.
Bardzo fajna obsługa, i pyszne jedzenie.
Bardzo mała łazienka.
Wakacje.pl wprowadzają klientów w błąd. Hotel beznadziejny. Brudny, widok na balkon naprzeciwko, bez klimatyzacji, przy ruchliwej ulicy i z brudnym basenem. Leżaki zepsute. Syf, syf, syf. Okropne jedzenie po którym chodziłam struta, patrzenie na ręce czy czasami nie nalejesz sobie wody mając wersję HB. Tragedia. Opis hotelu i położenia fajny a w rzeczywistości, jedna autostrada, dwa sklepy, plaża niedaleko i... i totalne zadupie. Nie ma gdzie wyjść na spacer nawet. Nigdy więcej, jestem zażenowana. Rezydentka (...)okazała się niekompetentną osobą, która nie potrafiła nawet opowiedzieć o wycieczkach. Żenada.
basen Brud jedzenie okolica położenie warunki zepsute sprzęty brak klimatyzacji
Hotel dramat. Opis w ogłoszeniu niestety oszukuje konsumentów. Hotel przy ruchliwej drodze, gdzie żaden Greg się nie zatrzyma, brak przejść dla pieszych, walka niemal o życie. Wokół hotelu dwa sklepy, plaża i wojskowa jednostka. Niczego innego tam nie znajdziecie. Totalne zadupie. W hotelu brak klimatyzacji, ogromne karaluchy, mrowki, plagi owadów. Czystość zerową. Posilki... pilnowane, byliśmy pod ciągła obserwacja czy aby na pewno nie bierzemy napojów do kolacji (HB), basen połowę pobytu czynny do nocy (pływaliśmy do 23.00) a od połowy pobytu każdy był wyganiany po godzinie 18.00. Śniadania okropne, jednostajne, nieświeże. Obiadokolacje... bardziej zróżnicowane ale smakowo i jakościowo... do bani. Pokój duszny, zasłony trzeba mieć otwarte bo można się udusic ale widok na balkony sąsiadów, przeciwne. Zero prywatności, głośno. Każdy był na widoku wiec z gołym tyłkiem nie można było paradować, trzeba się pilnowac. Zdjęcia w ofercie stare i nie mające nic wspólnego z rzeczywistością. Najgorszy Hotel w jakim kiedykolwiek byliśmy. Czułam się tam jak intruz a nie gość, który płaci. Aby przetrwać wyjazd, musicie brac auto, wycieczki fakultatywne oraz jeździć busami, do Rodos, Kallithea Springs 2 euro od osoby, do Faliraki 2,5. Kierowcy brali 2 euro nawet kiedy trasa byla krótsza o kilka przystanków. Busy przepełnione ludźmi, rozwalone siedzenia, kierowcy którzy pala w autobusie.
Lokalizacja Kontrolę Obsługa Jedzenie Czystosc Basen Brak klimatyzacji
Hotel jak na 3 gwiazdki spełniał wymagania. Lokalizacja bardzo dobra. Blisko do Rodos .Jedzenie dobre. Obsługa przy barze i barze basenowym bardzo miła. Mało leżaków . Bar przy basenie brak przekąsek .
Lokalizacja bardzo dobra. Blisko do Rodos .Blisko do plaży
Mało leżaków . Bar przy basenie brak przekąsek
Pokój który otrzymaliśmy to kompletna porażka, nie szanują turystów,bo hordy turystów wciąż przyjeżdżaja
Basen i jego otoczenie
Położenie obok ulicy bardzo ruchliwej,przez którą trzeba przejść by dojść do plaży
Wszystko przeciętne, czyli zgodne z 3 gwiazdkami. Ze względu na lokalizację, nie polecam. Chyba, że wypożyczamy samochód lub podróżujemy autobusem
Obsługa, czystość, wymiana ręczników, basen. Pyszne owoce, desery, produkty śniadaniowe. Może jako miejsce wypadowe hotel byłby ok.
Lokalizacja, fatalna lokalizacja! W ogóle nie czuje się klimatu wyspy. Oczyszczalnia ścieków, stacja benzynowa, market, Chińczyk. Zejście do niewielkiej plaży, na której od 12 do 17 muzyka gra tak głośno, że nie słyszymy własnych myśli, bardzo ruchliwą ulicą. Jedzenie… na pewno nie poczujecie greckich smaków.