My mieliśmy piękny pokój z widokiem na basen przyhotelowy i na morze. Duży balkon z którego rozciągał się piękny widok. Hotel położony jest na górce i trochę trudno wspinać się do niego. Pokoje są duże , i co dzień sprzątane. Wyżywienie jest niestety monotonne i z mała ilością warzyw. Owoce nie są podawane wogóle , a szkoda. Hotel nie ma swojej plaży , a najpiękniejsza plaża , którą bardzo polecam jest w odległości ok.2km. Niewielki barek dysponuje piwem, alkoholem i piciem bezalkoholowym, jednak poza posiłkami trudno doprosić się o obsługę, Dobrze ,że w niedalekiej odległości znajduje się sklep, w którym można zaopatrzyć się w zimną wodę butelkowaną i zimne piwko oraz owoce. Mimo wszystko piękna pogoda , cudowna szmaragdowa woda i piękne widoki sprawiają ,że można polecić ten hotel osobom szukającym spokoju i wypoczynku.
Bardzo ładny, miła obsługa, ładne i czyste pokoje. wzorowo utrzymywany basen,
Trudno było doprosić się obsługi baru w czasie między posiłkami. Brak plaży należącej do hotelu. Mała oferta wycieczek
Jeśli ktoś lubi ciszę i spokój to w tym malutkim hoteliku z pewnością ją znajdzie . Morze blisko woda lazurowa popołudniu można spędzić na hotelowym basenie , a wieczory w gronie przyjaciół na balkonie albo w tawernie . Aby być w pełni zadowolonym trzeba korzystać z wycieczek fakultatywnych gdzie można zobaczyć urokliwe miejsca , zabytki , poznać kulturę i mieszkańców wyspy Thassos . Przeżyć fantastyczny rejs statkiem - w ofercie cudne widoki , kąpiele ze skokami ze statku przy pięknych plażach , łowienie ryb ze statku oraz przepyszny posiłek z Greckim winem . ŻYĆ I KORZYSTAĆ .
miła obsługa , pięknie położony na skarpie- obejście hotelu bardzo ładne ,blisko do morza a także do miasteczka .
w/g kategorii do ceny idealny bez wad .
Hotel bardzo czysty, z pięknymi widokami. Prowadzony rodzinnie. Gospodarze bardzo sympatyczni. Posiłki bardzo smaczne i elegancko podane. Za tak niską cenę bardzo polecam
blisko plaży, cisza i spokój
hotel niewskazany dla mających problemy z chodzeniem
Hotel jest nowocześnie urządzony i bardzo zadbany. Obsługa przemiła, uśmiechnięta i skora do pomocy. Pokoje przestronne, czyste. Łóżka bardzo wygodne. Klimatyzacja dodatkowo płatna 5 euro. Polecam wziąć pokój z widokiem na morze. Warto :) Jedzenie smaczne. Nie wychodziliśmy głodni. Basen czysty i z pięknym widokiem na morze. Plaża obok hotelu piaszczysto-kamienista. Po wejściu do wody jest już tylko piach. Woda w morzu jest ciepła i przejrzysta. Bajka :) W pobliżu hotelu znajduje się duży sklep (całkiem nieźle zaopatrzony) oraz dwie wypożyczalnie samochodowe. Jeśli chodzi o wypożyczenie skutera na 1 dzień to jest to koszt ok 18-20 euro a samochód na dwa dni to 60 euro. My korzystaliśmy z wypożyczalni w centrum Limenarii - Speedy Rent Car. Sama wyspa jest niezwykle malownicza. Polecam odwiedzić plażę Golden Beach , Paradise Beach (trzeba uważać - wysokie fale) i Saliara Beach (wbrew temu co mówiła rezydentka da się tam dojechać zwykłym samochodem. UWAGA ! należy jechać drogą wzdłuż morza od strony Limenas. NIE JECHAĆ od strony Panagii). Nie polecam natomiast Gioli. Od głównej drogi trzeba przejść ok 3 km (w zasadzie pod górkę). Masa ludzi. A sam "naturalny basen" mało ciekawy. Zdecydowanie nie wygląda tak jak na zdjęciach. Dla mnie to była strata czasu. Wart zobaczenia jest Monastyr Michała Archanioła - piękne widoki. Jeśli chodzi o ceny to w restauracji średnia cena za obiad to 6-8 euro (w zasadzie w każdej restauracji/barze w cenie jest woda albo/i deser). Woda 0,50 euro 1,5l. Frappe 2-3 euro. Drinki 7 euro. Alkohol w sklepach ok. 11 euro. Pita 2-3 euro. Leżaki na plażach są płatne na zasadzie albo kupujesz jakiś napój albo płacisz za leżaki. Zwykle należy wydać 5 euro i leżaki są Twoje na cały dzień. Z czystym sumieniem mogę polecić zarówno hotel jak i samą wyspę Thassos.
piękne usytuowany hotel przemiła obsługa blisko do morza blisko do sklepu
Hotel uroczy i pięknie położony, ale jak się dostanie pokój z widokiem na parking czy w suterenie, to widokiem się raczej nie nacieszy. Właściciel mówi, że Itaka nie rezerwuje pokoi z widokiem na morze . Czysto, codziennie sprzatane , spokojnie. Ogromnym minusem jest wyżywienie ? bardzo słabe, monotonne śniadanie, codziennie żółty ser , kiepska mielonka, jajka na twardo. Bez szans na jogurt , pomidor,itp. Właściciel w sumie uprzejmy, ale jak jedna turystka przyniosła sobie na śniadanie pomidor, dość obcesowo zwrócił uwagę . Fatalne kolacje ?sałatka grecka bez podstawowego składnika czyli fety lub grubo pokrojona kapusta plus drugie danie ? bywa z mrożonki, ogólnie najsłabsze, jakie jadłam na greckich wyspach . To chyba wynika z tego że właściwie nie ma personelu, hotel prowadzi mała rodzina, nie lubi gotować i niestety oszczędza na turystach. Można na pewno polecić w tej opcji , którą miałam ? czyli 1350 za tydzień, w pełnej cenie można znaleźć coś lepszego .
hotel czysty, niezle wyposażony. obsługa w porządku. najsłabszym punktem było jedzenie. sniadania baaardzo ubogie i monotonne. fatalne obiady. malo lokalnej kuchni. wszystko jalowe, bez smaku. w sierpniu w Grecji warzywa z mrozonki do obiadu to naprawde przesada....
Bardzo polecam. Świetny hotel, świetna obsługa, bardzo czysto, wspaniały widok. W opisie jest błąd - odległość od plaży to 20 metrów, a nie 200. Bardzo mili właściciele - rodzina: syn Aggelos i ojciec Costas. I czuje się , że bardzo dbają o swój własny biznes i o gości. Moim zdaniem zasługuje na 4 gwiazdki. Bardzo dobrze wypoczęłam i zamierzam tam wracać.
Autor nie dodał opinii tekstowej.
Fajny, kameralny hotel z pięknym widokiem na morze (warto dopłacić). Położenie hotelu jak w opisie - 200m do plaży ("trochę" z górki, wracając ostro pod górkę;), 200m do najbliższego sklepu (dobrze wyposażony market przy stacji benzynowej), 700m do centrum. Piękny widok na morze z części pokoi i z tarasu na którym znajduje sie basen. Pokoje fajnie wykończone i wyposażone, wielkość standardowa, łazienka ok. W oknach moskitiery, lodówka, sejf i mały telewizorek w standardzie, klimatyzacja dodatkowo płatna. Balkon dosyć duży. Śniadania jak w Grecji - trochę mało urozmaicone, trzeba się ratować swoimi warzywami. Obiadokolacje smaczne ale bez możliwości wyboru i dla faceta trochę małe porcje. Posiłki to najsłabsza strona hotelu. Ale kawa zamawiana w barze - bardzo dobra! Hotel kameralny, bez animacji - co akurat dla mnie jest plusem. Obsługa ok, hotel prowadzą właściciele. Basen - czysty, nie duży, z boku jacuzzi. Przy basenie mały bar - w czerwcu nie był czynny. Plaża kamienista, parasol i leżaki bezpłatne po zamówieniu czegoś do picia. Miejscowość fajna jako baza wypadowa do zwiedzania wyspy, jak i do turne po miejscowych tawernach. Z tawern polecam: Gorgios przy hotelu Menel;) "w mieście" (b. dobre kalmary) i Stelakis Beach (super ośmiornica suszoną na słońcu). Osoby spragnione clubbingu mogą się rozczarować - dwie dyskoteki, jedna obok drugiej;) Ogólnie wyspa super - piękne widoki, klimatyczne wioski w górach, kilka ładnych plaż (w czerwcu można je traktować jako prywatne - tylko dla siebie;). Kończąc - polecam hotel, miejscowość i wyspę!
Aktualnie przebywam w tym hotelu.Żal będzie wyjeżdżać.Jestem zachwycona absolutnie wszystkim.Cisza,spokój,piękne widoki.Koniecznie trzeba wynająć skuter lub auto i zwiedzić okolicę. Sam hotel czyściutki,malutki,przyjemny,smaczne posiłki.Bardzo miła obsługa.Zaletą jest brak animacji. Wszystkim narzekającym na jedzenie polecam następnym razem kupić wyjazd za trzy razy większą cenę i dopiero wymagać.
Hotelik naprawdę przeuroczy, kameralny, dla osób, które chcą spędzić romantyczny urlop.Bardzo czysty,pokoje sprzątane codziennie. Położenie- REWELACJA.Właściciele bardzo sympatyczni, szkoda było wyjeżdżać.Jedyny minus jak dla nas - jedzenie.Śniadania monotonne, co jest raczej normą, ale mocno brakowało chociażby jajecznicy...Ser żołty, wędlinka, dżemy i tak cały tydzień.Kawa mocno "wodna", obiadokolacje(te, na których byliśmy)tak na 3 z plusem.Ale wszystko podane przez uśmiechniętych właścicieli! Wyspa piękna-polecamy osobom, które chcą się mocno wyciszyć.Koniecznie trzeba wypożyczyć motor, skuter, samochód i jeździć, jeździć,jeździć..
Cudowne miejsce, bajeczne widoki. Polecamy szczególnie pokój z widokiem na morze. Pięknie budzić się rano i patrzeć na morze...mmhhh... Właściciele hotelu bardzo mili i sympatyczni. Śniadania dość obfite i pyszne choć kawa słaba. Obiady smaczne choć skromne,ale dzięki temu była okazja by odwiedzić miejscowe tawerny. Polecamy całodniowy rejs statkiem (pływanie,grillowanie i łowienie ryb -tylko nie za pośrednictwem rezydenta,chyba że ktoś woli przepłacać :) Świetne miejsce dla pary chcącej odpocząć od zgiełku miasta. Warto wypożyczyć skuter lub samochód i zwiedzić wyspę. Piękne miejsce, warto tam pojechać :)
Hotel idealny na spokojny wypoczynek. Prowadzony rodzinnie z dużym zaangażowaniem. Z właścicielem można porozumieć się po francusku, z synem po angielsku. Przyjazna atmosfera, spokój i komfort. Goście to wyłącznie Polacy i Czesi. Hotel na skarpie z cudownym widokiem na miasteczko i morze. Hotel wyposażony w hot spot, dostęp do internetu również z komputera stacjonarnego. Pokoje czyste, ładnie urządzone. Ogólnie cały hotel zaprojektowany ze smakiem. Śniadania jak to w Grecji, obiadokolacje bardzo dobre. Lokalizacyjnie super - blisko sklepy, market, stacja benzynowa, do centrum z fantastycznymi tawernami 10 min. Plaża hotelowa kiepska, ale do dwóch ładnych plaż Metalii i Tripiti można dojść w 30min. Warto wynająć samochód z wypożyczalni Speedy (w innych drożej, u rezydenta już w ogóle mega przebicie), wycieczki rezydenta nieciekawe, o wiele lepiej zwiedzić oferowane atrakcje samemu (i taniej). Polecam hotel z całego serca, a położenie moim zdaniem przy miasteczku Limenaria najlepsze z możliwych (stwierdzam po objechaniu wyspy kilkukrotnie i byciu chyba w każdym miasteczku choć na chwilę). Polecam i mam nadzieję już zawsze trafiać na tak przyjemne hotele.
Hotel lepiej prezentuje się w rzeczywistości niż na zdjęciach. Właścicielem jest młody przesympatyczny grek. Hotel jest bardzo czysty, nie wspominając o basenie. Basen posiada własną oczyszczalnię. Hotel ma bardzo uniwersalne położenie, gdyż jest i dla ceniących spokój i dla szukających rozrywki. Do Limenarii jest ok. 700 m, a tam można i coś zjeść- polecamy zestaw mix fish dla 2 osób za jedyne 12 Euro- i pobawić w dyskotece. Do zwiedzania Monastyr św. Anioła w Aliki, a tam przepiękna plaża- my jeździliśmy autobusami. A w Limenarii kopalnia rudy żelaza- fajne widoki, można zrobić bardzo ciekawe zdjęcia. Plaża mieszana- żwirkowo-kamienisto- piaszczysta, blisko hotelu, z łagodnym zejściem, około 2 min pieszo.
Jestem pół roku po pobycie w tym hotelu. Szukam miejsca na kolejny wyjazd i tak szczerze mówiąc szukam takiego Antonios. Było spokojnie, kameralnie, pokoje super. Wyżywienie skromnawo ale dla tych co nie mają jakiś wygórowanych oczekiwań to ok. Polecam wynajęcie sobie auta i zwiedzenie wyspy- super...
ANTONIOS (włąsciwa nazwa) to kameralny bardzo czyst hotel z przepięknymi widokami. Popierwm wszystki opinie na TAK :)
Hotel bardzo kameralny, idealny na wypoczynek. Zdjęcia katalogowe w pełni oddają rzeczywisty obraz hotelu. Sklep typu market bardzo blisko - na pobliskiej stacji paliw, knajpki i pozostałe sklepiki również niedaleko - około 15 minut spacerkiem plażą albo deptakiem przy plaży. Jeśli ktoś chce trochę pooglądać wysepkę to oczywiście najlepsze rozwiązanie to auto - cenowo lepiej wypada pożyczenie z lokalnej firmy (np. speedy - polecany przez pracowników hotelu) niż zalecany przez rezydentkę avis. Jeśli chodzi o wycieczki jakie proponuje rezydentka - mieliśmy okazję być tylko na jednej, "Thassos nocą" i zdecydowanie nie polecamy zakupowania tej wycieczki. Wcześniej sami pojechaliśmy autkiem i obeszliśmy stolicę, natomiast podczas wycieczki przebiegliśmy z rezydentką starą część miasta i .. no i właśnie nic więcej. Plaża bezpośrednio przy zejściu z hotelu - kamienista, ale przy samym morzu piasek i żwirek. Kilkaset metrów dalej (w prawo) zdecydowanie więcej piasku, albo parasolki/leżaki z knajpki (odpłatnie). Dziwne że czeskie biuro podróży potrafiło zapewnić swoim klientom leżaki i parasole bezpośrednio na plaży przy zejściu z hotelu, a nasza Itaka już tak nie zadbała o swoich wycieczkowiczów. Jedzenie w hotelu jak najbardziej satysfakcjonujące, nie mieliśmy potrzeby dojadania na mieście. Co do różnorodności - obiady przez cały tydzień inne i bardzo smaczne (szczególnie ryba, souvlaki i musaka), śniadania - szwedzki stół, wybór codziennie bardzo podobny (jak to standard hotelowy) ale można spokojnie i dobrze się najeść. Generalnie można tam bardzo dobrze wypocząć - i jeśli o to Wam chodzi to polecamy ten hotelik.
Hotel nowy, czysty, kameralny i przyjemny. Piekny widok z tarasu. Warto doplacic za pokoj z widokiem na morze.Jedzenie proste, ale bardzo dobre- domowe. Sniadania skromne. Bardzo mili gospodarze, ktorzy sami obsluguja gosci.Basen niewielki, ale hotel rowniez, wiec zawsze jest wolne miejsce na lezaku. Krotki spacer do Limenarii z tawernami i innymi atrakcjami, ale niz nadzwyczjnego. Ot, Grecka miejscowosc wakacyjna glownie dla Grekow. Bardzo polecam ceniacym grecki klimat i spokoj.
Wróciliśmy niedawno z Thassos i jesteśmy zachwyceni. Przepiękna wyspa! Od momentu wyjścia z samolotu w Kavali zaczęła się bajka :) Najpierw 15 minut do promu. Potem 40 minut płynęliśmy promem już zachwyceni szmaragdowym kolorem morza, słońcem i błękitem nieba. Wyspa Thassos jest górzysta i zielona, co przepięknie wygląda w połączeniu z kolorem otaczającego ją morza. Po wyjściu z promu około 45 minut podróży autobusem z którego można podziwiać okolicę, urwiste i kręte drogi i znowu dużo koloru niebieskiego i zielonego :) Hotel nazywa się tak naprawdę Antonios. Nie wiem czemu w katalogach Itaki jest ta myląca nazwa. Polecamy ten mały, kameralny hotelik dla wszystkich którzy lubią spokój, ciszę. Dla nas było tam bardzo romantycznie.... Pięknie położony, wspaniały widok z balkonów, tarasu, jadalni i basenu. Pokój nasz był bardzo ładny- czysty, przytulny. Jeśli chodzi o posiłki to zgodzę się z poprzednimi opiniami, że śniadania monotonne. Ale dało się przeżyć a nawet porządnie najeść. Zresztą nie trzeba było jeść codziennie wszystkiego co podali, a wtedy by było urozmaicenie :) Najczęściej były: ser żółty, mielona kiełbasa, jajka na twardo, dżem, płatki kukurydziane i mleko, pomidory, czasem ser feta, 2 razy rogaliki z ciasta francuskiego (ciepłe), herbata, kawa, mleko, sok. Obiady natomiast dla nas były przepyszne. Surówki mogłyby być bardziej urozmaicone, ale bez przesady- to tylko 3 gwiazdki :)))) Najbardziej smakowały mi frytki- super podpieczone. Pyszne też było danie zwane musaka :) Bynajmniej ja byłam bardzo najedzona po tych obiadkach i nie potrzebowałam się żywić na mieście. W hotelu bardzo spokojnie i cicho. Kto się nastawia na rozrywki, to niech szuka czegoś innego. Zejście do morza dosyć strome, ale bliziutko. Plaża żwirowo-piaszczysta. Leżaki można było przy pobliskiej restauracji wynająć - dla klientów zamawiających picie czy jedzenie były gratis. Dobrym pomysłem jest wypożyczenie samochodu, bo wtedy można codziennie opalać się na innej plaży i zwiedzać przepiękne zakątki tej zielonej wyspy. Reasumując hotel i wyspa Thassos są godne polecenia. My spędziliśmy tam wspaniały czas, pozostały nam cudowne wspomnienia po naszej romantycznej podróży poślubnej.