Balaton

2.9

Jestem zadowolona z pobytu w tym hotelu pod kontem odległości na plaże, punktualności z podawaniu posiłków, miłej obsłudze. Jedyne co się potwierdziło to średni standard hotelu ale i tak wolę to od wysokiej klasy hoteli z dużą odległością na plażę, restauracji, sklepów, przystanków autobusowych.

Moje doświadczenie po pobycie. zalety: Hotel niskobudżetowy, dobry dla młodzieży, brak małych dzieci w hotelu blisko do plaży ,100 metrów do wejścia na publiczną plaże więc jest swobodnie,blisko do baru na plaży gdzie można kupić coś do picia,jedzenia,ceny jak w pl. plaźe były sprzątane wszystkie często, leżaki na plaży są płatne ale tanie, na plaży są ratownicy, wrzesień ,woda w morzu była ciepła, Pan co masuje chyba za opłatą przy basenie dba o ogród i basen. woda w basenie czysta jeden ładny basen do pływania i drugi mniejszy gdzie można usiąść i sie schłodzić, w basenie tez jest taka mała leżanka, bezpłatne leżaki przy basenie,czyste, jedzenie -na stołóce proste,ale świeże, Wedlin i kielbas nie jadłam, za to Syryjskie dania z grilla w Bułgarii polecam ,na końcu deptaku. lokalizacja!- Blisko do Nessebaru, blisko na przystanek autobusowy, blisko na plaże, obsługa- miła, jak się poprosi to wymienią reczniki po powrocie z aquaparku, albo papier toaletowy,nic mi nie zgineło . Łóżka ,- pościel czysta, nie zarwane, brak owadów w pokoju bezpiecznie,swobodnie w ośrodku na parterze jest sklepik i na przeciwko hotelu oraz bar,pub Wady: łazienki- starego typu, pod prysznic tylko w klapkach,stabdard jak stary akademik albo jakis ośrodek wczasowy, bez remontu, drzwi sie nie zamykały tv to chyba dla ozdoby, balkon- jest, mcdonald - jest windy działały zdjecia słabe, wiec nie dodaje, takie schronisko, ośrodek wczasowy, jeśli chodzi o standard.

Pobyt w hotelu oceniam bardzo słabo ponieważ hotel w żaden sposób nie spełnia standardów, obsługa hotelowa to pięta achillesowa, przez nasz cały pobyt pokój nie był sprzątany, raz były tylko wyrzucone śmieci przez pierwsze dni a o braku papieru toaletowego nie wspomnę. Najwidoczniej jeśli chce się mieć czysto w pokoju trzeba dopłacić obsłudze co jest chore jak większość pokoi była sprzątana oprócz naszego.Wystrój w pokoju był lekko odświeżony jednak nie do końca jeśli chodzi o łazienkę to dramat- wszechobecny grzyb.Jedzenie też nie należy do najlepszych codziennie to samo i bardzo trzeba uważać co się bierze bo można skończyć z zatruciem.

Przez pierwsze 2-3 dni nie umielismy sie przyzwyczaić do "standardu" hotelu 2-gwiazdkowego, ale w końcu daliśmy radę :) Pokoje dobrze wyposażone, wielkość też ok, jedynie do czego mozna by sie przyczepić to łazienka, ktora miescila tylko umywalkę i toaletę. Na poczatku myśleliśmy ze nie ma prysznica ale pozniej sie okazalo ze jest kurek w scianie nad muszlą klozetową. Jeśli ktoś chcial wziąć prysznic musial sie liczyc z tym ze zaleje całą łazienkę. Duzy plus za to ze zawsze byla ciepła woda. Basen duży, woda zimniejsza niż w morzu, ale da sie przyzwyczaic :) Jak na 2* hotel basen naprawdę robił wrażenie (chyba jeden z lepszych w okolicy). Zapomnijcie o animacjach. Jedzenie: my wybraliśmy opcję tylko ze śniadaniami, ponieważ chcieliśmy pochodzić po knajpach i pokosztować tutejszych specjałów. Na śniadanie zawsze byl ten sam zestaw. Często brakowało chleba i wolnych stolików. Na początku wydawały nam się poniżające wyścigi kto pierwszy ten lepszy, ale później nauczyliśmy się walczyć o swoje niczym wygłodniałe lwy :) Co do jakości jedzenia sie nie wypowiem, bo to przecież hotel dwugwiazdkowy. Mozna bylo wykupić lunch(12 lv) lub kolację(16 lv). Raz wykupiliśmy lunch, ale stwierdziliśmy, ze wolimy jednak stołować sie gdzie indziej :) Położenie hotelu wcale nie jest w cichej okolicy, jest w centrum. Chyba ze ktos ma pokój z widokiem na parkig, to może miec wrażenie ze jest cicho. My mielismy pokoj z widokiem na basen, gdzie głośna muzyka była puszczana do 1 w nocy. Z drugiej strony ruchliwa ulica oraz dyskoteka, gdzie także grali do 1-2 w nocy. Dużo aqua parków w okolicy, które mogą być świetną frajdą dla rodzin z dziećmi. Z atrakcji mozna wymienić jeszcze przejażdżkę karetą, ale konie-szkielety, które je musiały ciągnąć były tak wychudzone i wymęczone, że sobie odpuściliśmy. Ogólnie hotel tani dlatego tak wysoka ocena.

hotel ok. barmani nie żałowali alkoholi ogólnie fajnie minus rezerwowanie leżaków i nie korzystanie z nich

Kod hotelu HOT19399
Nazwa  Balaton
Miejsce  Bułgaria / Słoneczny Brzeg / Słoneczny Brzeg
Wyżywienie  śniadania i obiadokolacje
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, dostęp do internetu, darmowe wifi, tenis, bez paszportu

Szeroka plaża z licznymi barami i leżakami

Tętniące życie nocne z klubami i dyskotekami

Aquaparki i atrakcje rodzinne w okolicy

Deptak z restauracjami i sklepami z pamiątkami

5.5
5.2
3.5

2.9

Wyświetlono 11 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Małgosia

Pobyt - Sierpień 2025

Zalety

Odległość na plażę, punktualność w podawaniu jedzenia

Wady

Mewy na basenie

4.8

1.7
Domin

Zalety

Basen

Pobyt - Lipiec 2017

Zalety

bliskość plaży, basen, obsługa, czystość

Wady

łazienka, jedzenie

marek

Pobyt - Lipiec 2016

3.8
janusz

Pobyt - Czerwiec 2016

Po przyjechaniu po dniowym opóźnieniu okazało się że jeszcze niema naszych pokoi Obsługa miła lecz zaniedbywała klientów ciągle brakowało szkła na drinki czy piwo Stoły brudne w recepcji nie szło nic się dogadać na basenie ciągle brak leżaków obsługa wrzucała ręczniki do wody Jedzenie monotonne ratownika nie było przy basenie przebywał z dziewczynami z obsługi niemiły zapach i ciągły brak miejsc na stołówce Totalna porażka nie polecam naprawde

Zalety

Blisko centrum

Wady

Wszystko

Pobyt - Lipiec 2014

Jak na hotel o niskim standardzie, bardzo czysty i zadbany, super lokalizacja, blisko do centrum i do plaży, duży i czysty basen. Jedynym i dosyć dużym minusem jest jedzenie, wyjątkowo niesmaczne.

Eris

Pobyt - Lipiec 2012

Zakwaterowanie trwało ok godziny, po otrzymaniu wreszcie kluczy do pokoju przekonaliśmy się, że w naszym pokoju już ktoś mieszka! Dostaliśmy w zamian pokój z oknami i balkonem przy zapleczu kuchni. Mieliśmy zagwarantowaną pobudkę między 6.00 a 7.00, szuraniem, warkotem ciężarowych samochodów dowożących jedzenie do kuchni i głośnymi rozmowami obsługi. Za mała stołówka!!! Trzeba było ciągle szukać miejsca. Jedzenie monotonne, ale świeże i smaczne. Bardzo mały wybór potraw. Napoje bardzo dobre, chłodne, w drinkach nie żałują alkoholu, a te lokalne alkohole w all inclusive bardzo dobre! Mało leżaków na basenie, większość już o 7.00 rano było \"pozajmowane\" ręcznikami, przy czym część \"zajmujących\" w ogóle z nich nie korzystała, więc stały puste. Basen fajny, chociaż nie za duży, dla mnie za zimna woda, ale co kto lubi:) Mimo wszystko pobyt udany:)

Dagmara

Pobyt - Lipiec 2012

Hotel położony blisko morza, z mojego pokoju miałam widok na morze i basen hotelowy (w basenie woda była zimniejsza niż w morzu). Jedzenie dobre lecz monotonne, obsługa bardzo sympatycza, nie żałują alkoholu w drinkach. Pokoje były codziennie sprzątane. Ja za wycieczke zapłaciłam bardzo mało więc za te pieniądze zdecydowanie polecam.

5.2
asy

Pobyt - Lipiec 2012

Polecam TYLKO w wersji BB. All Inclusive - absolutnie NIE!

Pobyt - Maj 2010

Hotel na pierwszy rzut oka w środku wyglądał na nieco podstarzały, z zewnątrz nie odbiega od pozostałych w otoczeniu. Winda jest jakby z okresu PRLu:) Natomiast pokojom nie można nic zarzucić, są w pełni wyposażone (lodówka, tv sat, dodatkowy stolik oraz wszystkie podstawowe sprzęty). Bardzo czysto. Super basen, nieduży, ale z hokerkami w wodzie i płyciznami dla lubiących przebywać w wodzie i jednocześnie korzystać z kąpieli słonecznych:)Jedzenie raczej monotonne, ale dobre, szczególnie ichniejszy ser.

Balaton