Hotel WSPANIAŁY .To był mój kolejny pobyt w Nesebyrze i z całą pewnością ten właśnie hotel długo będę pamietała.Od wielu lat zwiedzam wraz z koleżankami różne kraje,a ze w „słusznym”wieku jesteśmy ( zbliżamy się do 80-ki ),patrzymy na hotele okiem dojrzałych emerytek.Hotel położony tuż przy plaży,piasek drobniutki i czysty.Dostałyśmy apartament 3-osobowy na ostatnim piętrze z frontalnym widokiem na morze i na Nesebyr.Miasteczko już wieczorem pięknie oświetlone ,jest na co popatrzeć.W budynku jest 6 wind,które zawiozą nas na poziom 1,czyli do recepcji,na -1,czyli do restauracji i na -2,czyli do salonu spa i na plażę.O jedzeniu mogę mówić w samych superlatywach.Każdy znajdzie coś dla siebie.Ja- wegetarianka byłam zachwycona ilością sałatek ( z szopską na czele),duszonymi i grillowanymi warzywami i mnóstwem surówek .Dla miłośników mięsa wieprzowina i kurczak pod różnymi postaciami,do tego zawsze dwie zupy.Do obiadu piwo,białe i czerwone wino,soki przeróżne a i rakija się zdarzała.Tak samo w barze na plazy.8 albo 10 kolorowych drinków,oczywiście bezpłatnie.O słodyczach już nie wspomnę,ale jest czym oko nasycić.Nie mam żadnych zastrzeżeń do personelu sprzątającego ( oczywiście jakiś bakszysz od czasu do czasu trzeba dać),co skutkuje nie tylko sprzątaniem i wymianą wszystkich ręczników ,ale tez dostarczeniem dużej ilości wody butelkowanej,kawy rozpuszczalnej i kapsułek do ekspresu.Kabiny prysznicowe bardzo duże i wygodne.Suszarki do włosów lekko zdezelowane,ale da się wytrzymać.Nesebyr trzeba zwiedzić koniecznie.Zabytków i muzeów wystarczy na min.2 dni.Można zresztą wykupić karnety w różnych cenach i na różne trasy zwiedzania,jest na co popatrzeć.Turystom bardzo polecam ten właśnie hotel.Pani rezydentka miła i kompetentna .Wycieczek- mimo końcówki sezonu tez sporo.
Podobało nam się wszystko.🤗🤗🤗
Wad raczej nie było….no ,może windy zbyt wolne 🤔
Pokoje w dobrym standardzie. Sprzątane było codziennie, choć nie jakoś mega dokładnie. Hotel znajduje się w grupie 4-5 hoteli więc jest dosyć kameralnie. Atrakcje wieczorami - muzyka na żywo czy jakieś pokazy; raczej dla starszej publiczności - przynajmniej my nie widzieliśmy w tym nic ciekawego (25lat). W tym czasie lepiej udać się na stary Nesebar na spacer. W sezonie można tam natrafić na dużo ciekawsze atrakcje. Na plaży czy przy basenie bez problemu można było znaleźć wolne leżaki, nawet wychodząc z pokoju około 10. Później na plaży również nie ma problemu z leżakami, przy basenie już niekoniecznie. Hotel zapewnia ręczniki plażowe.
Dosyć kameralnie - nam to odpowiadało i udało się wypocząć. WiFi działało również na plaży. Obsluga miła i nie wydawało się to być wymuszone.
Monotonne jedzenie. Chyba z 4 razy na kolację szliśmy do okolicznych restauracji. Śniadania to najsłabszy punkt. „Na ciepło” było tylko parę pozycji, co skutkowało tym że codziennie jedliśmy jajecznicę z różnymi dodatkami… Drinki. Nie są jakieś okropne, ale tez w innych hotelach piliśmy o wiele lepsze. Głównym powodem nie jest chyba sama jakość alkoholi, lecz syropów które są do nich dodawane - powodują że większość drinków smakuje bardzo podobnie.
bardzo monotonne jedzenie i nie smaczne, reszta dobre, hotele za blisko innych, impreza w innym hotelu to jak lubudubu do 23 nie zasnąć
Bardzo polecamy ten hotel. Świetna lokalizacja, blisko starego miasteczka gdzie spacerem można było dojść w ciągu 20 min. Pokoje bardzo duże i przestronne, świeżo wyremontowane, klimatyzacja i nawet muzyka w toalecie. Widać, że bardzo starają się utrzymać czystość w hotelu jak i nad basenem. Jedzenie różnorodne, najlepsze były kolacje. Codziennie aerobik, różne gry dla chętnych. Dodatkowo każdego wieczoru były różne atrakcje: pokaz tańca towarzyskiego, muzyka na żywo itd. Hotel jest dla kogoś kto pragnie odpocząć. Byliśmy miło zaskoczeni i jak kiedyś będziemy mieli okazję wrócić to na pewno tutaj.
Pracownicy ogromnie się starają dbać o atmosferę i czystość. Super lokalizacja, cicho i spokojnie. Przepyszne i różnorodne jedzenie. Super basen i zaraz obok plaża.
Brak wad
Pobyt w hotelu można ocenić pozytywnie. Pokój był duży i czysty, z dużym balkonem, wyposażenie łazienki też bez zarzutu. Niewątpliwym atutem jest bliskość plaży i pięknego morza. Obsługa restauracji I barów nie zawsze miała dobry nastrój, więc nad tym warto byłoby popracować, z wyjątkiem Pani kelnerki Joanny, która każdego dnia była miła i w pełni profesjonalna. Wyżywienie, jak to w takich hotelach powtarzające się, ale każdy zbalazł na pewno coś smacznego dla siebie. Sugerowałabym jednak kolacje tematyczne wzorem bułgarskiej, która była bardzo miłą niespodzianką ostatniego dnia naszego pobytu.
Pobyt w hotelu był super. Wszystko na wysokim poziomie. Nie ma się do czego przyczepić. Polecam wypoczynek w tym hotelu. Jedzenie i napoje pyszne.
Bliskość do moża, bezpłatne leżaki, codzienna wymiana ręczników. Super wygodne fotele w barze. Fajny drink- bar na plaży.
(...) Hotel rewelacja biuro Nekera słaba organizacja. Nie polecam tego biura i sama nie skorzystam już z ich usług.
Hotel był bardzo ładny, pokoje, łazienka schludne i zadbane, jedyne moją zastrzeżenia to takie, że nie zawsze panie sprzątaczki wymieniły ręczniki czy pościel
Szeroki wybór jedzenia, dla każdego znajdzie się coś dobrego
Nie zawsze wymieniane ręczniki czy pościel
Bardzo ładny, czysty. Obsługa super, pomocną. Jedzenie różnorodne, bardzo smaczne. Pan smażył wyśmienite naleśniki, a koleżanka robiła wszystko z jajek na życzenie.
Czysto, smacznie i jakby luksusowo 😀
Raczej brak
Świetny hotel dla osób powyżej 16 roku życia co uważam, że jest jego dużym plusem, że nie ma tam wrzeszczących dzieci. Pokoje bardzo przestronne i nowocześnie urządzone z dużym łożem 2x2m. Serwis sprzątający codzienny, wraz z bezpłatną usługą/dostawy wody do picia 2l, 2 puszek piwa, coli i sprite. Bialutka pościel i równie czyste nowe ręcznik. Basen z leżakami i bardzo blisko plaża. Obsługa bardzo miła i pomocna. Jedzenie wyśmienite, serwowane różne dania z całego globu, właściwie nie do przejedzenia. Blisko do Starówki w Nessbar która jest tak urokliwa, że po kilka razy dziennie chodziliśmy na spacery. Spacerem około 20min i jest się na miejscu. W pobliżu mnóstwo sklepów i restauracji.
Czysty, wyśmienita kuchnia, blisko plaża , blisko na urokliwą starówkę, sklepy i restauracje w pobliżu.
Hotel przyjemny, plaża basen restauracja, wszystko w zasięgu paru kroków. Byliśmy tam pierwszy raz, w planie mamy powrót do Biliany. Biuro (...)polecam.
Czysto, miło, przyjemnie.
Dla nas brak wad.
Hotel Super, położony bezpośrednio przy piaszczystej plaży z leżakami dla gości hotelowych za darmo bo jest to wliczone w cenę. Leżaki dostępne dla każdego gościa.
Położenie, pokoje komfortowo urządzone, czysto, woda w butelkach dostarczana do pokoju, łazienka Super, z prydznicem, z szamponikami, zelami pod prysznic, lozka wygodne, jedzenie pyszne
Nie ma wad, hotel jest dla dorosłych to też duży plus zwłaszcza dla osób chcących ciszy i wypoczynku, widok na morze z każdej strony hotelu, tak są usytuowane pokoje. Wieczorami krótkie imprezki góra do 22 lub 23 a potem spokój.
Wszystko ok,brak zastrzeżeń obsluga perfekcyjna,plaża bardzo zadbana i czystą,pokoje dziennie sprzątane, włącznie z świeżymi ręcznikami,bezproblemowy dostęp do leżaków i parasola,wyśmienite menu i zaopatrzenie baru
Spokój, święty.....
Brak wad
Hotel bardzo dobry. Usytuowany tuż przy przepięknej piaszczystej plaży blisko centrum miasta i zabytkowego Starego Miasta Nesebyr Miła kompetentna obsługa .Pyszne jedzenie. Przestrzenne pokoje.Mala odległość od lotniska w Burgas
Hotel bardzo ładnie położony przy płazy w spokojnej okolicy. Krótki spacer plażą i już jesteś w Neseberze, który jest perełką
Serwis super , posiłki urozmaicone , super położenie hotelu
Hotel usytuowany w pobliżu starówki Nessebaru (15 min. spacerkiem wzdłuż morza), nie ma ruchliwej drogi przy hotelu, spokojna okolica - choć dla niektórych może być zbyt spokojna. Chyba dla osób pełnoletnich (piszę \"chyba\", bo w katalogu Neckermanna były sprzeczne informacje), gdyż byli sami dorośli i przede wszystkim emeryci. Był wprawdzie brodzik dla dzieci przy basenie, ale nic poza tym. Sam basen niewielki, ale po co większy, skoro 10m dalej jest plaża. Animacje słabe (aerobik w basenie, lotki, piłka plażowa). Pokoje z widokiem na morze lub bocznym widokiem na morze. Odnowione, przynajmniej nasz, z dużym prysznicem. Plaża czysta, czynna od 8 do 18, codziennie sprzątana (nawet wodorosty z brzegu zbierali). Leżaki dla gości za free. Trzy bary: w pobliżu recepcji, przy basenie i na plaży. W nocy terenu pilnuje ochroniarz. Różnorodność posiłków, zawsze też ryby, dużo owoców, na śniadania świeżo wyciskany sok pomarańczowy. Obsługa super!! Sejf w cenie i warto tam schować dokumenty. Do hotelu dotarliśmy przed północą, więc restauracja była już zamknięta, w pokoju czekała jednak kolacja. Wymeldowanie z kolei jest do godz. 12 i choć piszą na tablicy, że all inclusive obowiązuje również do godz. 12, to opasek nam nie zabrali i właściwie do czasu wyjazdu na lotnisko, mogliśmy z wszystkiego korzystać (oprócz pokoju). Jedyny, podkreślam jedyny, minus, to taki, że przed wyjazdem na lotnisko nie specjalnie jest możliwość skorzystania z prysznica dla odświeżenia, bo ogólnodostępnych pryszniców nie mają i nie udostępniają też żadnego pokoju w tym celu . Pani rezydent powiedziała nam jednak, że do godz. 18 czynna jest sauna (też za free), a tam jest prysznic, gdyby ktoś koniecznie chciał. Generalnie polecam i mógłbym tam spędzić któryś z kolejnych urlopów.
bezpośrednio przy plaży, leżaki dla gości hotelu za darmo, bardzo duży wybór posiłków, przekąski między posiłkami, przemiła obsługa
Tygodniowy pobyt.... codziennie spacerkiem po plaży na stare miasto do Nesebaru na poranną kawę , zwiedzanie, zakupy itd... znakomita bliskość jednej z ważniejszych atrakcji turystycznych w Bułgarii oddalonej ok 20 minut od hotelu ... hotel odnowiony ... wg informacji uzyskanej od personelu hotelu odnowienie hotelu nastąpiło 2016/2017 ... zdjęcia nie przedstawiają aktualnego koloru elewacji , która jest beżowa (zielona nie zachęca zbytnio) ... hotel efektownie oświetlony wieczorem ... pokój odnowiony, czysto , sprzątany regularnie .... łącznie z wymianą pościeli ... łazienka bardzo przyzwoita ... sprzątana codziennie .... balkon odnowiony podłoga chyba granitowa .... ogólnie bardzo dobre wrażenie ... widok na morze za dopłatą przed wyjazdem ... Alkohole regionalne w opcji ALL w tym piwo... importowane dodatkowe płatne ... pyszne soki że świeżo wyciskanych pomarańczy ... owoce ...czereśnie, truskawki , mango, ananas, inne ... posiłki śniadanie, kolacja powtarzające się , ale duży wybór ... wino do posiłków , woda , kawa , soki , herbata ...przekąski ... piękne morze i plaża codziennie sprzątana ... Bardzo mila obsługa ...lekki drink powitalny , gorące ściereczki do odświeżenia w recepcji po przyjeździe do hotelu ... bagaż wniesiony do pokoju ... ok 30 minut od lotniska. To chyba tyle.
Blisko do Starego Miasta Nessebar. Hotel na plaży.
Hotel godny polecenia za obsługę, dobre jedzenie i położenie przy plaż. Dodatkowy plus - 15 minut spacerem do starówki Nessebaru - dla tych co nie jadą tylko \\\"grilować\\\" się na plaży.
Miła obsługa, niezbyt wielki ( raczej kameralny). Dobre jedzenie, napoje na all inklusive dość dobre ( w porównaniu np, Z Chorwacją ), Dużo różnorodnych animacji dla gości. Plaża przy hotelu, leżaki bez większego problemu,
Trochę głośno ( dyskoteka na plaży ok 300 m od hotelu), Inne hotele bardzo blisko siebie ( trochę ciasno).
Hotel na początku sprawia wrażenie odpiedniego jak na cztery gwiazdki, nic mylnego. Obsługa faktycznie bardzo miła, jednak obsługa względem sprzątania pokoi wręcz naganna! Ręczniki zmieniane w zależności od "widzi mi sie" pokojówek - w moim przypadku co drugi, trzeci dzień, co jest niedopuszczalne jak podkreślam CZTEROGWIAZDKOWY HOTEL !!! W opcji all inclusive zapewniona jest ogólnodostępna Pizza, niestety po która trzeba stać w kolejce kilkunastoosobowej, gdzie jedna duża Pizza wydawana jest raz na 30 minut, po czym stojąc na końcu kolejki często po prostu jej już nie ma. Kolejnym "plusem" jest drink bar, w którym drinki są podawane w kubeczkach plastikowych, a ich możliwość wyboru drinków jest naprawdę kiepska (można je wymienić na palcach u jednej ręki). Atrakcją jest świetny dostęp do morza, jednak plaża ta okazała sie PŁATNA, a o hotelowe leżaki trzeba toczyć walkę wstajac już o 6 rano zeby zając dany leżak recznikiem, gdzie wybór lezakow jest już naprawdę niewielki, ponieważ udało sie nawet zauważyć ludzi schodzacych wieczorem o 23 w okolice basenu aby zająć owe leżaki. Łazienki które znajdują sie w holach na każdym z pięter często są brudne i brakuje w nich podstawowych środków. Podsumowując, jednym zdaniem NIE POLECAM, jak na 4**** to zdecydowanie za mało !!!
Bardzo miły pobyt w hotelu, jednak w związku z dużym opóźnieniem wylotu z Krakowa w dniu 2 lipca 2012(od godz. 14:10 byliśmy na lotnisku), za które zostaliśmy przeproszeni otrzymując bony 20 zł na posiłek, przylot do Burgas nastąpił około 23:00, a dojazd do hotelu Bilyana Beach około północy. W pokoju hotelowym brak było choćby skromnego posiłku np. 2 kanapek, jabłka itp. ale nawet wody do picia. Formuła All inclusiv (napoje) jest do godz. 23:00. W lobby barze (płatnym) podobno można było dostać bezpłatnie napoje ale także do godz. 23:00. Zakwaterowano nas w pokoju po 24:00, a więc w dniu 3 lipca (a nie 2 lipca jak miało być według umowy) Koniecznie chcieliśmy kupić w lobby barze, który był jeszcze czynny chociaż butelkę wody, ale nie działał komputer kasowy i dopiero dzięki uprzejmości pracownika lobby baru otrzymaliśmy butelkę wody, którą wpisano na konto naszego pokoju i zapłaciliśmy za nią przy wyjeździe. Byliśmy zmęczeni 15 godzinną podróżą (wyjechaliśmy z domu o 9 rano) i opisaną wyżej sytuację zgłosiłam rezydentowi Neckermanna na zebraniu organizacyjnym w dniu 3 lipca o 10:00, dla dobra przyszłych turystów. Rezydent nie miał druków zgłoszeń, które przyniósł na następny dzień. Dostałam kopię protokołu Nr 30604 z dnia 4 lipca 2012, w którym została opisana ta sytuacja. Do protokołu rezydent nic nie zaproponował w zamian, a w późniejszej rozmowie telefonicznej zaproponował w ramach rekompensaty skorzystanie w ostatnim dniu pobytu z opcji all inclusiv do wieczora, co wobec wyjazdu z hotelu o 12:10 i wczesnopopołudniowego lotu do Krakowa mijało się z celem. Innych prób załatwienia sprawy nie było. Uważam, że w przypadku opóźnionego lotu (co może się zdarzyć) i nocnego przyjazdu podróżnych do hotelu biuro Neckermann powinno zadbać o swoich zmęczonych gości, choćby drobnym poczęstunkiem, a na pewno napojami. Poznaje się biuro w sytuacjach nietypowych, kiedy trzeba rozwiązać problem. Tego problemu nie rozwiązano, a nadto otrzymana kopia protokołu stała się bezużytecznym papierkiem. Warto się nad tym zastanowić.
Hotel bardzo dobry,nie wiem skąd biorą się złe opinie.Jedzenie wyśmienite.W ciągu 14 dni menu obiadowe i kolacyjne powtórzyło się tylko raz,śniadania zawsze były takie same,ale bardzo dobre i duży wybór.Wszystko beż żadnych ograniczeń.Położenie hotelu idealne,przy samej plaży.Jedyny minus-trzeba wstać wcześnie rano i rzucić ręcznik na leżaki by potem mieć na czym leżeć przy basenie.Leżaki i parasole na plaży płatne.W pokojach bardzo czysto,codziennie sprzątane.Warto dać napiwek barmanom.Okolica spokojna,cicho,można wypocząć.Do starego Nessebaru 15min spacerkiem.Uwaga na kantory-zawsze trzeba sprawdzić kurs kupna.Bardziej korzystny do wymiany jest dolar.Ogólnie pobyt bardzo udany z Neckermannem.