Atrakcyjne położenie: nad Adriatykiem, ok. 7 km od centrum handlowego z bazarem kafejkami i sklepami.
Tuż przy hotelu szeroka, piaszczysta plaża z łagodnym zejściem do morza.
Tylko ok. 30 min. jazdy autem od Tirany (przystanek autobusowy ok. 200 m od hotelu).
Hotel fajny ze względu na lokalizacje ale na tle innych hoteli mocno średni. Słabe jedzenie, brak atrakcji typu basen itp
Słabe jedzenie, brak atrakcji hotelowych, średni na tle hoteli obok
Bardzo fajny hotel. Kameralny tylko 36 pokoi, jedzienie urozmaicone, śiweże, owoce morza, pizza, makarony, frytki, kto co chce plus dania regionalne-warto spróbować. Pokoje czyste sprzątane codziennie z wymiana reczników chyba co 2 dzień. Deserki tez smaczne. Z owoców tomnajlepszy był arbuz a śliwki czy brzoskinie były takie sobie. Minus to brak baasenu. Leżaki sa w cenie ale Pan który spr dostaje w łapę od mijscowych gości hotelowych i brak jest mozliwości w 1 liini. Jeżeli chodzi o alkohole w allinclusive to wg nas są rozcieńczane. Poza tym polecam ten hotel bo z tego co wiem we większych hotelach jest gorzsze jedzenie. Byliśmy lipiec/sierpien 2023. A i jesczze szkoda, że nie ma zakazu palenia papierowsów albo wydzielonych stref bo u nich niestty wszędzie można palic na palży też. W hotelu wiadomo na sali nie ale ten smrud jest wszędzie wyczuwalny jak ktoś nie pali.
Klima, jedzienie, sympatyczna obsługa.
Brak basenu i wydzilonych mnijszych stref do palenia a nie na całej powierzchni zenwtrznego tarasu.
Hotel dla osób które niepotrzebuja luksów. Byliśmy w 2 rodziny.Panie sprzątają pokoje codziennie.Sniadania dziennie takie same ale obiad oraz kolacja bardzo dobre.Przekaski pizza nachos ciasta popcorn kruche ciasteczka.My wróciliśmy zadowoleni W hotelu obok jest basen i można korzystać beż problemu.
Plaza zaraz przy hotelu ,bar na plaży w cenie.Obsługa bardzo miła .Wyjeżdżają na wycieczkę z rano można poprosić o prowiant.
Głośno do 23 30 ale da się przeżyć w końcu wakacje
Recepcja w ofercie napisane, że cało dobowa co nie jest prawdą. Po przyjeździe do hotelu siedzieliśmy na chodniku i Pani z obsługi wpuściła nas o 7.10 później czekaliśmy do 10.00 na kogoś z recepcji. Pokój opłacony miałam z widokiem na morze dostałam widok na sosny, które rosly przed hotelem. Pokój po remoncie - łazienka - brak słuchawki pod prysznicem, opadający tynk ze ściany koło okna, fuga w kolorze czarnym od grzyba. Klimatyzacja zero chłodzenia i wydająca dziwny zapach. Śniadania każdego dnia to samo, obiad dobrze, że była sałata i arbuz. Kolacja reanimacja obiadu trochę panierki na kurczaku i inny sos do mięsa. Obsługa średnia. Plaza kopalnia kiepów i plastikowych reklamówek. I najlepsze dudniaca muzyka od rana do północy. Transport autokarem to dopiero hit do hotelu, kierowca wysadził nas na ruchliwej ulicy i kazał iść przed siebie, a w drodze powrotnej zatrzymał się przy stacji kraya na prawym pasie włączył awaryjne i kazał wsiadać nie mogliśmy przejść do autokaru, bo ciągle jeździły auta.
Wszystko
Hotel zadbany, pokoje ladne. Bardzo blisko plazy, wystarczy przejsc przez promenade. Plaza czyszta dostepne lezaki i bar na plazy. Bardzo mili i sympatyczni pracownicy. Jedzenie ok. Kazdy znajdzie cos dla siebie.
Bar na plazy
Brak basenu.
Hotel zadbany, personel bardzo miły i pomocny.. wiele marketów w okolicy. Hotel nie posiada basenu, w ofercie jest błąd.
Bardzo blisko plaża i bar plażowy należący do hotelu.
Głośna muzyka z podlaskich hoteli.
Hotel New Akileda oceniam jak najbardziej pozytywnie, sympatyczna, miła i zawsze uśmiechnięta obsługa. Blisko do plaży a właściwie plaża, bar, leżaki obok siebie. Pokoje dobrze wyposażone, co dzień zmieniane ręczniki, jedzenie urozmaicone.
Hotel nad samym morzem,
Dla mnie niema wad ten hotel.
Elżbieta z Wrocławia. Mój pobyt w hotelu New Akileda był niesamowity. Personel jest doskonały, zawsze z uśmiechem na twarzy. Manager jest obecny i zawsze gotowy do pomocy. Posiłki są dobre i bogate. LUNCH jest serwowany i składa się z 3 dań. W odległości 10 metrów od morza. Wrócę tam latem przyszłego roku, pozdrowienia dla kierownika i całego personelu.
Atmosfera w hotelu sprawia, że jest to wyjątkowe miejsce, mała ilość pokoi bo jest to mały hotel i odległość od plaży, ciekawi ludzie przyjeżdżają jako goście tego hotelu.
Nie ma żadnych złych stron Nowej Akiledy, Hotelu !
Właśnie wróciłam z tego hotelu i jestem bardzo zadowolona , hotel jest prawie na plaży , wystarczy przejść przez deptak. Widać że hotel jest odnowiony , przede wszystkim jest w nim czysto. Posiłki są serwowane w formie bufetu szwedzkiego i jak dla mnie są bardzo urozmaicone , tak że każdy wybierze coś dla siebie , może śniadania są trochę monotonne , ale w sumie wszystko jest , więc głodny nikt nie wyjdzie.Dla mnie najważniejsze jest jednak to że personel jest ogromnie miły i pomocny w każdej sytuacji , dbają o gości i widać ,że robią to z przyjemnością.Można się tu poczuć jak w domu , gorąco polecam ten hotel.Pozdrawiam cały personel. Dorota
Blisko,plaży,kameralny,czysty,przemiła obsługa
jedna mała winda , brak stoliczka na balkonie
Hotel nie jest dla miłośników luksusów, skromne i stare wyposażenie pokoi, nasza łazienka nie była najgorsza - mankamentem był bardzo płytki brodzik bez żadnej zasłonki, co skutkowało zalewaniem podłogi. Ale codziennie pokoje były sprzątane, wymieniane ręczniki i pościel. Posiłki urozmaicone i smaczne, obsługa miła i pomocna.
Położenie tuż przy plaży.
Stare wyposażenie, nie działająca winda, łazienki do poprawki.
Nie polecam nikomu !!! Brud taki, że nigdy takiego nie widziałam. Podrapane ściany, rozwalające się meble. Nie działające tv i winda. Na dole muszli klozetowej wisiały frędzle brudu. Brak zasłony/kabiny prysznicowej, woda w całej łazience, wchodziła nawet do pokoju.
Bardzo blisko do plaży i hotelu, w którym serwowane jest jedzenie. Darmowe leżaki.
Okropny brud !!!
Ogólnie będę polecać Albanię na wakacje. Można odpocząć i zapomnieć o pracy i obowiązkach.
Położenie-blisko plaży i promenady ze stoiskami, potańcówkami i restauracjami Jedzenie serwowane w hotelu dosłownie parę metrów dalej super, do każdego posiłku owoce i coś słodkiego, duży wybór pieczywa i warzyw, codziennie coś innego. Można było zjeść dużo fajnych potraw dowolnie skomponowanych, także tych tradycyjnych. Sama akileda z zewnątrz wygląda niezbyt zachęcająco ale już sam pokój bardzo fajny. W łazience przydałaby się zasłonka prysznicowa i jakaś wentylacja ale można przeżyć takie kwestie za tak niską cenę wakacji.
Łazienka do lekkiej modernizacji Czasami dziurawe ręczniki i pościel Otwarte wejście do hotelu, brak recepcji
Przyjazd do hotelu w godzinach wczesno porannych. Zakwaterowanie od godz. 14 w recepcji znajdującej się w sąsiednim hotelu (Albanian Star), który nie posiada pomieszczenia na bagaże przyjezdnych (rezultat: zniknięcie plecaka z ubraniami dziecka). Można powiedzieć, że hotel (3*) jest w stanie rozpadu. Urządzenia i wyposażenie przestarzałe i zniszczone. Oczywiście niska cena rekompensuje odrobinę niedogodności, które przestają być uciążliwe, gdy jedziemy z nastawieniem, że pokój służy wyłącznie do snu, oraz że w przeszłości jeździliśmy na wakacje pod namiot :).
Blisko morza, przy promenadzie, oraz w pobliżu sklepów. Restauracja i wyżywienie w należącym do tej samej grupy (Harmonia) hotelu Albanian Star (4*). Wi-Fi działające nawet na zewnątrz hotelu.
Hotel stary i zaniedbany. Większość pokoi z widokiem na sąsiedni hotel i zaplecze. Pokoje (np. nr 206) wyposażone w sprzęt który swoje lata świetności ma już dawno za sobą (rozpadające się szafy, szafki przyłóżkowe). Łazienka tragiczna (prysznic z opadającą zasłonką, woda wypływająca z kratki ściekowej przy spuszczaniu wody w toalecie, korzystaniu z prysznica lub umywalki. Hotel w trakcie nadbudowy dodatkowych pięter.
zakwaterowanie w hotelu od 14:00 ,dla osób które przylatują w godzinach porannych pozostaje koczować w holu hotelu,my otrzymaliśmy klucze o 13:30
bliskość plaży,darmowe leżaki i parasole,cudowny widok z okna (byliśmy na 4 piętrze),winda,codzienne sprzątanie i wymiana ręczników
fatalny stan łazienki (czysto , ale do remontu); zakwaterowanie od 14:00 ,
Pobyt w tym hotelu uważam za bardzo udany. Wszystko było na najwyższym poziomie. Super wyjazd i wypoczynek . 10/10. Polecam ten hotel.
Jesteśmy bardzo zadowoleni z pobytu w tym hotelu. Blisko plaży, jedzenie dobre, pokój z widokiem na morze, piwo, drinki napoje pod dostatkiem - po prostu super na pewno tu wrócimy. Polecam.
W pierwszym dniu oczekiwanie ponad 6 godzin na zakwaterowanie.
Wakacje 2018 koniec sierpnia początek września. Moje najgorsze wakacje jakie spędziłam z mężem w Albanii w hotelu Akileda. Byliśmy w różnych krajach widziałam wszystko ale w takich warunkach jeszcze nie mieszkaliśmy. Pokoje brudne, sprzątane codziennie, a wyglądały jak by nie były sprzątane co najmniej miesiąc. Pierwsze co żeby wyłożyć sobie ubrania do szafy musiałam przetrzeć półki bo były tak brudne i zakurzone. Wszędzie pełno piasku na ziemi i w szafie. Łazienka w opłakanym stanie z grzybem i wilgocią. Z wystającej rurki w ścianie ciągle kapała woda, musieliśmy podłożyć kubek i wylewać wodę bo wiecznie kałuża na całą łazienkę. Deska klozetowa w łazience tak zużyta i popękana, że można by co nie co sobie przy szczypać. Zasłona prysznicowa cała żółta i za długa co przy kąpaniu zatykała brodzik. Drążek na której wisiała zasłona był tak obwiśnięty, że trzeba było się naprawdę delikatnie z tym obchodzić aby nie spadł na głowę. Zdarzyło się, że i wody w kranie nie było. Jedzenie wgl nie adekwatne do all inclusive. Jedzenie dobre ale bardzo mały wybór. Śniadanie codziennie to samo obiad i kolacje niczym się zbytnio nie różniły. Pani sprzątaczka ciągle przestawiała nasze rzeczy walizkę umieściła nam na szafie gdzie przy chęci ściągnięcia jej z stamtąd spadła nam tona kurzu na głowę i zbrudziła całą walizkę. Grzebała nam w lodówce i wyrzucała np butelkę z łykiem wody na dnie. Nie polecam tego hotelu jeśli ktoś chce mieszkać \"jakoś\" higienicznie.
+bardzo blisko do plaży +2 bezpłatne leżaki na pokój zarezerwowane na plaży
-sprzątane codziennie, a syf jak by nie było sprzątane miesiąc -grzyb,wilgoć, brud -posiłki w ogóle nie adekwatne do all inclusive
Przełom sierpnia/ września. Pobyt jak najbardziej udany. W hotelu o remont proszą się łazienki, gdzie są \"źle zaprojektowane\". Myślę,że nikt w łazience nie bedzie spedzać czasu, więc warto jest zrobić swoje i pojsc na plaże lub spać :) Ludzie narzekali na czystość w pokojach- nie myjąc np. nóg przy plaży w czystej wodzie- wchodzili jak wstali z plaży do pokoju, to robili sobie syf. Pokoje były codziennie sprzątane, ręczniki wymieniane, podłoga myta. Ale Janusz- wszedzie dostrzeze syf, który sam zrobił ;) Co do klimatyzacji- była informacja, że jest ona sterowana centralnie- wystarczy przeczytać umowe wycieczki. Posiłki- Polak nienajedzony, je wszystko jak leci- bo zapłacił. I to był obraz nędzy i rozpaczy. Tak tak posiłki monotonne, bo Polacy nie potrafią ich komponować. Od początku do końca nakładali co leci, to pózniej sie przezarli :))) Straszne były równiez zachowania cebulaków, którzy za 1000zł za all- oczekiwali podawania pod nos owoców morza i szampana. Taki nasz narod dziwny- wszystko sie przecież należy. Podobnie jak starsi ludzie- ich poziom zachowania był żenujący :) Plaża bardzo blisko- każdy pokoj miał do dyspozycji leżak i parasol. Bardzo fajny klimat. Śmieci były na plazy, a dlaczego? Śmiem wyjaśnic- ludzie sami robili syf nie wyrzucając petów do kosza oraz pustych kubków. Na plazy serwowane były napoje alko i bez. Oczywiscie w plastiku,bo kto by miał to pozniej myc?? :) Przeciez to by było nie do ogarnięcia. Polecam równiez samodzielna wycieczkę do centrum Durres i Tirany :) Transport publiczny jest bardzo prosty, trzeba samemu wyczuć jak to działa. Radość z takich krótkich podrozy- bezcenna !! Same miasta bardzo łatwe do obejścia z każdej strony, gdzie wejdziesz- tam wyjdziesz. Nie ma mowy o zgubieniu się. W mieście można poczuc klimat prawdziwej Albanii , gdzie przenikają się dwa światy- bogaczy i biedaków. Nie ma miejsca na klase średnia. Reasumując: POLECAM tym którzy chcą odpocząć za grosze, a CEBULAKOM nie polecam- chcą bogactwa, niech lecą sobię na wakacje za 3000/osobę i wtedy mają gratis masaż stóp ;)
Blisko plaży, bardzo dobrze działające wifi,rewelacyjna obsługa,zawsze pomocna.
Jak już ktoś wspomniał- łazienki . Słaba wentylacja. Myśle,że albańskie łazienki i tak są o niebo lepsze niż te np. w Bułgarii , gdzie był spad w podłodze i kąpiel w całej łazience :)
Pobyt 8-dniowy, rodzina 2+3. Pokój sam w sobie służy jedynie do spania i nic poza tym. Ale na temat łazienki to można pracę napisać. Umywalka, tak jak pisałem, zachodzi na muszlę więc przy \"grubszej\" potrzebie jest problem i to wielki. Mało tego zaraz obok znajduje się bidet więc usadowienie się w jakiejkolwiek pozycji jest mało możliwe! Brodzik wmontowany w podłogę co skutkuje zalaniem całej łazienki podczas kąpieli. Winda rozkapryszona więc jeździ lub nie. Posiłki - hmmm, siedem dni i nic nowego. Parówki, parówki, parówki i jeszcze parówki. Podwieczorek to też parówki jedynie pokrojone na czymś na kształt pizzy. Basen w sąsiednim hotelu AS. Mały i OGÓLNODOSTĘPNY!!! 3/4 kąpiących to dzieci albańskie, które są zawsze i mało tego zajmują leżaki. Niby są gonione (raz na dzień) ale jak bumerang wracają. Miejsce na wczasy bardzo fajne ale nie w tym hotelu.
Położenie praktycznie na plaży
-Łazienka zaprojektowana przez \"janusza\" budowlanki (umywalka \"zachodzi\" na muszlę klozetową) -Winda działa kiedy chce -Klimatyzacja działa kiedy chce -Prąd bywa lub nie
Płaciliśmy 1200 zł na głowę i wyjazd był warty swojej ceny, polecam :)
- jedzenie mimo że monotonne to smaczne - miła obsługa, po wniesieniu prośby o zmianę pokoju z powodu pleśni i wilgoci, na nastepny dzień mieliśmy nowy pokój - pokoje w miarę przestronne jak się dobrze trafi - bardzo blisko plaży - leżaki i parasole na plaży mieliśmy w cenie co było super - bliziutko sklepy
-jedzenie monotonne -po kazdym prysznicu woda w łazience stoi na podłodze z powodu braku zasłonek - sprzątanie na \"odwal się\" - tuż obok hotelu kontenery ze śmieciami więc zapach nieprzyjemny, ale to jak w całej Albanii - brak wifi w pokojach
Nie polecam tego hotelu tej oferty. hotel Alkieda to hotel na jedną gwiazdkę.
jest to hotel na jedną gwiazdkę, łazienki tragedia, klimę wyłączają w dzień, all inclusive na niskim poziomie. bar dział źle nie można zamówić dwóch kaw tylko każdy musi stać pojedynczo w kolejce drinki lury lane z plastikowych butelek nie polecam.