Bonita

Po przyjeździe do hotelu nie zapewniono gościom posiłku. W stołówce tworzą się kolejki zarówno po jedzenie jaki i do miejsc przy stołach - hotel przyjmuje znaczenie więcej gości niż jest w stanie obsłużyć. Hotel zapewnia tak monotonne jedzenie, że goście zmuszeni są wychodzić do restauracji. Pokoje hotelowe i basen są jedynym plusem tego hotelu. Jednak na ostatnich piętrach po włączeniu klimatyzacji czuć w całym pokoju odór kanalizacji.

Byłam w tym hotelu 2 tygodnie - o 2 tygodnie za długo! Oprócz przyjemnych pokoi nie miał nic innego, co byłoby godne polecenia! Okropne wyżywienie - posiłki monotonne, zimne, niezbyt świeże - zielonkawe plastry szynki sprytnie ułożone między świeżymi kawałkami, makaron lekko trącił..., pieczywo czerstwe albo jego brak, niezbyt czyste sztućce - długo można by wymieniać. Najgorszy był brak filiżanek lub kubków do kawy (jeśli tak można nazwać zimny roztwór z automatu) - obsługa myła kubki w zlewie przy barze i bez wyparzania stawiała przy automacie! Doszło do takiej paranoi, że wlewano wrzątek do dostawionych kieliszków na wino lub do jednorazówek - wróć - woda miała 70 st.... Permanentny brak miejsca w stołówce ( bo restauracją nazwać tego nie można!), tłumy ludzi, z którymi obsługa ewidentnie nie dawała sobie rady - przyjęto zdecydowanie więcej gości, niż można było obsłużyć, kelnerzy nie dawali rady (a miałam wrażenie, że pracują bez dnia przerwy ). Opcja all inclusive to pomyłka! plastikowe kubki z alkoholami czy kawą - nigdy z czymś takim się nie spotkałam! I w końcu najważniejsze - z baru przy plaży goście z opaskami all inclusive byli wypraszani jeśli nic nie kupili (a miała być strefa kibica) - w konsekwencji - przy barze obok hotelu stworzyła się enklawa dla \"gorszego sortu\", choć \"all\" na całym świecie oznacza zdecydowanie inne standardy obsługi gości. Interwencje u właścicieli hotelu przyniosły tyle, że pojawiło się świeże pieczywo i ciepły obiad, ale tylko RAZ, potem wszystko wróciło do normy... Nigdy, nikomu nie polecę tego hotelu - bo nawet najczystszy pokój nie wynagrodzi niesmaku jaki pozostanie po pozostałych aspektach pobytu.

Od samego początku byłam zadowolona zarówno z hotelu jak i obsługi . Jedzenie smaczne, pokoje sprzątane codziennie, wszędzie naprawdę czysto. Obsługa bardzo miła i pomocna. Każdy kolejny dzień utwierdzał mnie w tym, że dokonałam dobrego wyboru. Polecam to miejsce zarówno dla młodych ludzi, rodzin z dziećmi jak i osób starszych. Każdy znajdzie coś dla siebie.

Opiszmy wady tego hotelu bo zalet jest mało. Brak miejsca na stołowce(wieczna kolejka). Posiłki monotonne doprowadzające człowieka do frustracji. ALkohol lany z plastikowych butelek bez akcyzy. Pokoje w miare czyste lecz brak ręczników i wiecznie trzeba sie prosić o coś. Po opożnionym locie (12h) dowiadujemy sie ,że nie ma pokoi dla nas i musimy sie przespać w tymczasowych a rano bedzie znowu roszada. Jednym slowem poza hotelem nie ma nic, brud smrud i ubóstwo.Napewno tam nie wrocę.!

Bardzo ładny hotel, super położenie blisko plaży, doskonały dla wypoczynku z rodziną.

Nazwa  Bonita
Miejsce  Albania / Riwiera Albańska / Durres
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie sauna, dostęp do internetu, darmowe wifi

Dziewicze plaże z turkusowymi wodami Morza Jońskiego

Malownicze miasteczka jak Saranda i Himara z historycznymi zabytkami

Przepiękne krajobrazy górskie i nadmorskie, idealne scenerie do zdjęć

3.8
5.5

Wyświetlono 58 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Zofia

Pobyt - Lipiec 2018

Zalety

Wyremontowane czyste pokoje, miła obsługa,

Wady

monotonne, zimne jedzenie, zbyt duża liczba gości na możliwości hotelu.

2.8
Justyna

Pobyt - Lipiec 2018

Zalety

blisko szerokiej i w miarę czystej plaży, czyste, ładne pokoje

Wady

posiłki zimne i monotonne,często niezbyt świeże - makarony, brak talerzy, filiżanek, kubków, napoje podawane w plastikowych kubkach, czerstwe pieczywo i wiele innych...

Pobyt - Lipiec 2018

Zalety

Hotel super urządzony, przemiła obsługa , czysto, super animacje dla dzieci i dla dorosłych ( Pani Weronika rewelacyjna )

Wady

Jak dla mnie nie ma wad !!!

Mirosław

Pobyt - Lipiec 2018

Zalety

winda!

Wady

brud,kable wiszące, widoki nie ciekawe na jakieś smietniki.

Pobyt - Lipiec 2018

Hotel warty polecenia. Blisko plaża z dużą ilością leżaków, codziennie sprzątana. Super animacje dla dzieci i dorosłych. Bardzo czysty i duży basen, niestety mało leżaków. Obsługa bardzo miła i pomocna. Jedzenie trochę monotonne, ale zawsze coś można wybrać, niestety zimne. Pokój mieliśmy bardzo mały, ale codziennie sprzątany. Ogólnie pobyt w Albanii bardzo udany. Hotel polecam dla rodzin z dziećmi że względu na rewelacyjne animacje.

Zalety

Nowoczesny, czysty, piękny czysty basen, koło plaży i morza, wystarczająca ilość leżaków na plaży, miła obsługa, super animacje

Wady

Zimne posiłki, małe pokoje

Katka

Pobyt - Lipiec 2018

Cały pobyt w tym hotelu na dobrą... 9 obsługa sympatyczna i bardzo pomocna. Blisko hotelu plaża. Basen czysty niestety ciężko się wbić na leżaki.

Zalety

Hotel nowoczesny.pokoje duże i przestronne pościel wymieniana codziennie...jedzenie ogólnie dobre Ale zbyt monotonne.

ruda

Pobyt - Lipiec 2018

Hotel fajny -mieliśmy pokój z widokiem na morze. Pokoje codziennie sprzątane ( wymiana ręczników, pościeli). Piękny basen ale dla nas najważniejsze blisko morza. Plaża szeroka piaszczysta, wejście do morza łagodne . Leżaki dla klientów hotelu gratis. Ręczników plażowych nie było ale nie problem można kupić za parę złotych na plaży. Liczne animacje dla dzieci jak i dorosłych ( animatorki rewelacja). Jedzenie bardzo dobre-owoce,ciasta, przekąski, napoje, lody... ( nie wiem jak można jeszcze narzekać ?) Polecam dla rodzin z dziećmi , tych co lubią spokój i kochają morze.

Zalety

Blisko plaży, super basen, super animacje

Pobyt - Lipiec 2018

Generalnie hotel można polecić ze względu na dobrą lokalizację tuż przy samej plaży i promenadzie. Na plus na pewno czystość i miła obsługa oraz wieczorne animacje. Z personelem ciężko niestety się porozumieć w języku angielskim, oprócz recepcjonistów i barmanów oczywiście. Ładny i czysty basen hotelowy oraz brodzik dla dzieci. Formuła all inclusive bez zarzutu, może tylko zbyt mały wybór alkoholi - rakija, koniak, wino i piwo. Mało urozmaicone posiłki, co kilka dni te same dania. Największa porażka to czerstwe pieczywo na śniadanie...Interwencje na recepcji niewiele dają. Sklep, w którym kupują pieczywo jest otwierany dość późno więc jeśli lubicie zjeść śniadanie z samego rana to bądźcie przygotowani na chleb i bułki z poprzedniego dnia. Plaża ładna, piaszczysta, raczej bez problemu ze znalezieniem wolnych miejsc. Niestety w piasku pełno petów i śmieci ale to niestety kultura plażowiczów. Na plaży jak na targowisku, co chwilę przychodzi ktoś oferując owoce, orzeszki, kosmetyki a nawet firany czy buty. Odradzam zdecydowanie tatuaże z "henny" oferowane na plaży!!! Moje dziecko miało po tym stan zapalny na skórze, po powrocie niezbędna była wizyta u dermatologa i długie leczenie.

Zalety

Położenie przy samej plaży Położenie w lokalnym centrum Położenie tuż przy promenadzie Miła obsługa Czystość Wieczorne animacje

Wady

Monotonne posiłki Czerstwe pieczywo na śniadanie Małe pokoje

Pobyt - Lipiec 2018

Po dwutygodniowym pobycie w tym hotelu, stwierdzam że wcześniejsze, poniższe opinie \"w realu\" się sprawdziły. Ja z kolei chciałbym opisać swoje wnioski które będą się pokrywać z wcześniejszymi opiniami jednakże bardziej szczegółowo. \"Bonita\" jest \"świeżym\" obiektem. Hotel zrobiony w nowoczesny sposób. Pokoje ładne, czyste, wygodne z klimatyzacją indywidualnie sterowaną. Obiekt codziennie sprzątany. Zarówno pokoje, lobby, korytarze, przy basenie itp itd. I tu jak najbardziej należy się duży plus i wysoka ocena. Natomiast...część gastronomiczna czyli restauracje (które są dwie) - ocena zupełnie odwrotna! Tak jak już wspomnialem, są dwie restauracje: jedna z której mogą korzystać wyłącznie turyści którzy wykupili pobyt tygodniowy lub dwutygodniowy i druga restauracja\"A\'la Carte\" Z której korzystają goscie z zewnątrz którzy płacą za posiłki. Dwie jednakowe restauracje w których jest dokładnie to samo jedzenie ale...w jednej (A\'la Carte) je kilka-kilkanaście osób a w drugiej (powiedzmy tej naszej) gniezdzi się kilkadziesiąt osób! Powoduje to straszny bałagan ponieważ goście z \"Sun & Fun\" albo muszą czekać na wolny stolik albo wręcz walczą o niego. Beznadziejne rozwiązanie hotelu. Obsługa restauracji nie radzi sobie z tym balaganem co powoduje że stoliki są często brudne. Jedzenie: głodny nie chodziłem ale... Co mnie najbardziej wkurzalo i irytowalo to fakt że jedzenie było zimne! Bo przecież na śniadaniu jajko sadzone powinno być gorące lub przynajmniej ciepłe; na obiedzie czy kolacji makaron czy frytki czy mięsa czy ryby też powinny być gorące lub chociaż cieple. Tymczasem to prawie zawsze było zimne! Zauważyłem że są podgrzewacze pod bemarami ale nie używane! Intetweniowalem w recepcji z zapytaniem dlaczego tak się dzieje- nie potrafiono mi tego wytłumaczyć (być może dlatego że obsługa hotelu prawie nie mówi w j.angielskim). W restauracji jest tylko jeden automat do cieplych napojów który kilka razy się psuł. Pieczywo-prawie non stop twarde, czerstwe. Bylem w wielu miejscach na swiecie i w kilkudziesięciu hotelach i nigdy się nie spotkałem ażeby gościom podawać czerstwy chleb! Jedynie na plus zasługuje fakt iż soki owocowe są faktycznie lane z kartonów. Reasumując: ładny, nowoczesny hotel z bardzo słabym jedzeniem. Basen: duży, czysty, codziennie sprzątany. Animacje: prowadzone zarówno dla dzieci jak i dorosłych przez trzy sympatyczne Polki-animatorki z SUN&FUN.Wieczorki: z muzyką na żywo (zespól coverowy) do g. 23.30. I na koniec najlepsze...to z powodu którego wszyscy chyba wybrali Albanię- Plaża! Piękna, szeroka(myślę że conajmniej 100 m) i długa, ciągnąca się 10 km! Nie ma problemów z lezakami bo jest ich mnóstwo. Trochę ciasno na plaży ale cóż...Hotel zadbał o to ażeby każdy mógł się powylegiwac; może nie koniecznie w pierwszym czy drugim rzędzie ale zawsze w dziewiątym czy dziesiątym :-) Na plaży trochę jak na bazarze. Albanczycy łażą między lezakami i próbują sprzedać...wszystko;-) dosłownie można kupić różne rzeczy. Dla niektórych może to być irytujące i denerwujące kiedy wokół Ciebie codziennie przechodzi kilkunastu Albańczykow próbując wcisnąć Ci np firanki:-) Rejon o nazwie Golem w którym znajduje się hotel nie ma nic do zaoferowania prócz ładnej promenady-deptaka który ciągnie się wzdłuż plaż. Jest to jedyne (ale urokliwe) miejsce gdzie można pospacerować. Albania jest świeżym kierunkiem dla turystów. Pomimo to, usprawiedliwianie hotelu za pewne niedociągnięcia tym że \"dopiero raczkują w turystyce\" jest niewłaściwe. W hotelu ****gwiazdkowym niedopusczalne są takie błędy w gastronomii. Odwiedziłem dwa inne hotele oddalone od Bonity 500 m i bylem pod ogromnym wrażeniem. Wiadomo...tam byla inna(wyższa) cena ale jakość posiłków i forma podawania-wzorowa. I na koniec: czy warto kupić pobyt w Bonicie? Jeśli posiłki nie są dla Ciebie priorytetem- TAK, jeśli oczekujesz innej jakości, np. porównywalnej do **** w Grecji - NIE

Zalety

czysty, nowoczesny hotel

Wady

jedzenie i obsługa restauracji

Rodzice z dzieckiem

Pobyt - Lipiec 2018

HOTEL nowy, dobrze wyposażony i przyjazny lokatorom, trochę budynek wciśnięty między inne - ale tak jest w całym Golem ;) Świetny dostęp do szerokiej PLAŻY przy której hotel ma ogromną ilość swoich wygodnych leżaków i trzcinowych parasolek - darmowych. BASEN hotelowy b.duży i czysty, a zaraz obok brodzik dla najmniejszych dzieci. Cały dzień sympatyczny \"basenowy\" dba o czystość, rozkłada leżaki i parasole, sprząta szklanki po drinkach. Przy basenie jest ok. 100 leżaków, ale turyści (99% rodaków) zajmują większość z nich już wczesnym rankiem kładąc na nich ręczniki, więc jak chcecie znaleźć obok siebie 3-4 wolne leżaki, to trzeba się postarać albo przełożyć ręczniki pozostawione na leżakach o jedno miejsce dalej :) Tego problemu nie ma na plaży - tam zawsze było sporo wolnych leżaków. ŁAZIENKI przy basenie pomimo kilkukrotnego sprzątania przez dzień, często zawalone papierowymi ręcznikami i mokre (ale to już wina turystów z basenu). Ponieważ łazienki są bezpośrednio przy tarasie ze stolikami, to wieczorami czasem trochę z nich zalatuje. W OKOLICY (szczególnie przy deptaku - duża ilość restauracji i barów, trochę gier zręcznościowych dla dzieci, cymbergaje, autka do zderzania (ale bez pasów!). Duża liczba handlarzy wędrownych oferujących głównie owoce i różnoraki szmelc (jednak są uprzejmi i nienachalni, więc OK). WIECZOREM poza urokliwym deptakiem raczej nie ma innych atrakcji - ale za to hotel codziennie organizuje występ na żywo piosenkarek z muzykami (fajnie się słuchało tej o imieniu Jessica, bo druga \"solistka\" miała ten sam trochę monotonny repertuar, ale jako podkład przy drinkach i grach było ok). Czasami przy ładniejszych melodiach ludzie bawili się i tańczyli, więc ogólnie trzeba powiedzieć, że to też było OK. Ponieważ po obu stronach były tereny innych hoteli, to wieczorem było słychać też ich repertuar muzyczny, więc raczej nie jest to miejsce dla tych, którzy cenią tylko spokój i ciszę. Ale trzeba przyznać, że jednak około północy wszystko cichnie i jest spokój do rana. Jeśli chodzi o MOŻLIWOŚCI KOMUNIKACYJNE - łatwo dojechać do Durres, nawet sami Albańczycy zatrzymują się autami z pytaniem, czy podwieźć, ale nie ma się z nimi jak dogadać i trochę strach ;)) Lepiej skorzystać z komunikacji - a szczegóły poda rezydentka . Opieka REZYDENTÓW bardzo dobra, nie olewają i nie zbywają, jak w innych hotelach. Zdecydowanie NAJLEPSZE zajęcia ANIMACYJNE dla dzieci, świetne animatorki potrafiące się zająć dzieciakami w taki sposób, że nie mogą się doczekać kolejnych zabaw. Super wypadły też animacje dla dorosłych - np. zawody siatki plażowej, zumba, czy aerobik w basenie (na który na początku wszyscy patrzyli z przymrożeniem oka, a potem odpowiednio zachęceni ze śmiechem wskakiwali do basenu i ćwiczyli). POKOJE - czyste (codziennie i sumiennie sprzątane), nowe wyposażenie, lodówka (ale brak czajnika el.). Klimatyzacja działa perfekcyjnie. Łazienka czysta, nowa, bez uszkodzeń armatury, ręczniki codziennie świeże. POSIŁKI - śniadania powtarzalne, ale ze sporą ilością różnorodnych potraw więc zawsze coś się dla siebie wybierze. Dania na obiadach i kolacjach powtarzają się co kilka dni (ale też jest ich sporo, więc można wybierać co innego). Duży wybór herbat do zaparzania, natomiast ekspres do kawy tylko jeden (czasem więc kilkuosobowa kolejka). Desery - bez wydzielania na osobę, tylko wg potrzeb (zawsze arbuzy, oraz na zmianę jabłka, gruszki, brzoskwinie...), ciasta były moim zdaniem za słodkie (ale może takie tam się jada), wyśmienite były zwłaszcza takie nieregularne \"pączki\" (nie pamiętam nazwy, ale bardzo smaczne). Sałatki powtarzalne, ale świeże i zawsze był wybór, więc można było zmieniać. To samo jeśli chodzi o mięsa. Generalnie jedzenie OK, ale trzeba się przestawić na \"kuchnię albańską\' i inny smak potraw. SOKI - 3 rodzaje, w smaku jakby z marketu (najlepszy chyba gruszkowy). PODWIECZOREK podawany między obiadem i kolacją w formie bufetu - super! Do wyboru dobrze zrobione tosty, pikantne kanapeczki, świetne naleśniki, ciasta, arbuzy, lody w 2 smakach, rewelacyjna pizza (szkoda, że była tylko 2 razy w trakcie pobytu). ALKOHOL podawany w barze przy basenie w ładnych szklankach (a nie w plastikowych kubkach), urozmaicony: piwo (Tirana - trochę jak nasze Tyskie), wino białe i czerwone (półwytrawne - raczej niewielu chętnych), natomiast b.dobra brandy Skanderbeu (szczególnie zimna z colą i lodem) i rakija. Wina polewane z plastikowych butli (choć na wycieczce w wytwórni koniaku przewodniczka zapewniała, ze Bonita jest jednym z tylko 3 hoteli w Golem podającym oryginalne alkohole). OBSŁUGA - bardzo sympatyczni, grzeczni, życzliwie nastawieni (szczególnie barmani przy basenie). Mimo upału kelnerzy zawsze w czystych białych koszulach, czarnych spodniach i półbutach. Przy posiłkach sprzątają talerze zaraz po odłożeniu na brzeg stołu. Druga \"RESTAURACJA a\'la carte\" przy deptaku - brak kilku drinków z karty (ale dopiero ją uruchamiano). PODSUMOWANIE: świetne wakacje w dobrym hotelu za niewygórowaną cenę!

Zalety

Bardzo bliska, szeroka, piaszczysta plaża! Duży i czysty basen. Ładne i czyste pokoje. Bardzo fajne animacje dla dzieci i zajęcia dla dorosłych. Miła i uprzejma obsługa. Spora ilość posiłków. Wieczorem muzyka na żywo (ale fajna, tylko gdy śpiewała Jessica). Ładny wystrój hotelu i nowoczesne windy. Super widok z tarasu na dachu hotelu (szczególnie nocą).

Wady

Monotonne śniadania (ale dało się coś wybrać, bo wybór był spory). Poza plażą i ładnym długim deptakiem - brak atrakcji w okolicy. Brak polskich kanałów w hotelowym TV (bajek dla dzieci).

Pobyt - Lipiec 2018

Spędziłam w hotelu tydzień z mężem i 9 letnią córką. Hotel piękny i bardzo nowoczesny, położony blisko plaży i morza. Plaża codziennie sprzątana, duża ilość leżaków, łagodne wejście do morza. Basen czysty i duży, niestety o leżaki walka, ciągły brak miejsc. W barze przy basenie serwowane piwo, młode wino i drinki z raki i koniaku, oraz kawa, woda, soki. Przekąski koło basenu po obiedzie pod wydział, zbyt mała ilość. Posiłki bardzo monotonne i zimne, przez cały pobyt raz zjadłam coś letniego, pieczywo zazwyczaj stare, ale można przeżyć z głodu nie umarłam. Co do pokoju, był bardzo mały, jak rozłożyliśmy dostawkę, trzeba było zapomnieć o wejściu na balkon. Z łazienki odór kanalizacji. Pokoje niby sprzątane codziennie, lecz to sprzątanie polegało tylko na wymianie ręczników i prześcieradeł, na tygodniowy pobyt raz zamieciono podłogę i raz umyto. Na plus cudowne Panie animatorki szczególnie Matylda kochana dziewczyna, która z dzieciakami wyczyniała cuda. Animacje rano, popołudniu i wieczorem dla dzieci i dorosłych. Obok hotelu przystanek, skąd za 60 leka od osoby można pojechać do Durres. Przez recepcję można też załatwić wypożyczenie auta, co polecam i wybrać się dalej w stronę Vlore, aby zobaczyć piękne plaże i widoki. Ogólnie wakacje udane, jeśli w hotelu poprawią jedzenie, które będzie bardziej urozmaicone i ciepłe hotel na pewno będzie godny polecenia.

Zalety

duży czysty basen, hotel nowoczesny, czysta plaża blisko morza, na plaży duża ilość leżaków

Wady

mała ilość leżaków przy basenie, zimne monotonne jedzenie, małe pokoje

Pobyt - Czerwiec 2018

Ogólnie pobyt był bardzo udany, należy jednak wziąć pod uwagę fakt, że poza hotelem raczej nie znajdziemy nic ciekawego do robienia. Miejsce idealne dla osób nastawionych na plażę, morze i leniuchowanie. Ceny w okolicy są dość niskie, przekąski nad morzem takie jak worek czereśni czy orzechy ok 200-300 Lek.

Zalety

Blisko morza, duży basen, leżaki przy plaży, przestronny balkon, sprzątane codziennie, blisko market, codzienne tańce wieczorem, mola obsługa

Wady

Okolica niezbyt ciekawa pod względem turystycznym, mało sklepów, restauracji, barów, jedzenie dość monotonne (szczególnie dla osób nie jedzących mięsa)

Dawid

Pobyt - Czerwiec 2018

Ogólnie bardzo dobry hotel. Niestety do wszystkiego można się przyczepić a najbardziej boli brak udogodnień dla dzieci. Poza animacjami nic dla nich nie ma (jest mały basenik ale dość głęboki około 50 cm wody i bez żadnych atrakcji). Na plac zabaw trzeba chodzić do hotelu obok a tam też skromnie. Hotel jak i cała Albania dopiero uczą się turystyki i jeszcze im niestety trochę zajmie zanim się nauczą. Sam hotel ma szanse na 10/10 jak poprawią błędy a jest ich masa, drobnych ale jednak irytujących po jakimś czasie. O dzieciach już pisałem (jeżeli masz dziecko w wieku do 4 lat to nie polecam, potem animatorki jeszcze jakoś ratują sytuację). Pokój duży czysty, my mieliśmy na 8 piętrze w nowszej części hotelu, widok niesamowity, w pokoju lodówka sejf i jakieś wifi łapie (nie za szybkie ale daje rade funkcjonować). Tu jedynie można było się przyczepić do niewykończonej łazienki, brak możliwości zamknięcia się w łazience (zamek nie działał), brak drzwiczek do zaworów wodnych, brak deszczownicy pod prysznicem (mimo widocznych otworów) Pokoje sprzątane codziennie, ręczniki wymieniane jednak mam wrażenie że piasek z początku pobytu utrzymał się do końca. Korytarze ładne, jednak wszędzie widać wystające przewody, niezagospodarowane pomieszczenia gospodarcze (brak tynków na ścianie, bez podłogi itd). Posiłki były smaczne, śniadania niestety bardzo monotonne i nie za duży wybór jak i podczas kolejnych posiłków. Obiady bardziej urozmaicone lasagne, pierś z kurczaka itp codziennie coś się zmieniało. Na kolacje zawsze rybka plus jakieś inne mięso. Przepyszne ciasta i arbuz. Niestety tu też się można przyczepić do takich rzeczy jak mały wybór i duża powtarzalność, kolejki do stolików oraz do automatu z kawa/herbata, czy dla mnie największy paradoks, brak wina do kolacji, tzn było ale trzeba było nie być polakiem (nasza opcja all inc.tego nie obowiązywała) albo przespacerować się ze 100m do baru przy basenie i poprosić o wino w plastikowym kupku po czym wrócić do restauracji. Nic by nie było dziwnego jak by nie stała Pani zaraz przy automacie do parzenia kawy i pozostałym gością nie nalewała wina do szklanych kieliszków. Podczas naszego pobytu otworzyli bar przy deptaku jednak w nim nie obowiązywała opcja żywieniowa. Z drugiej strony przy hotelu trwała budowa łazienek. Hotel położony przy ładnej dość długiej promenadzie, jednak poza restauracjami i hotelami nic ciekawego tam nie ma. Plaża w miarę czysta i spokojna. Morze ciepłe, ale dla amatorów snurkowania raczej nie za ciekawe. Hotel posiada 2 baseny brodzik (50-60 cm) który jest bardzo mały oraz główny basen od 1,5 do 2 m. Spokojnie można w nim popływać. Wojny o leżaki nie było zawsze się gdzieś znajdzie bez większego problemu. Jak popracują trochę tymi drobnostkami oraz go wykończą to 10/10 spokojnie.

Zalety

Dobre jedzenie Ładne pokoje Super położenie Ładny hotel Super widoki

Wady

Hotel ciągle w trakcie budowy Monotonne jedzenie Mały wybór w jedzeniu Niewykończony hotel Brak udogodnień dla dzieci

Pobyt - Czerwiec 2018

hotel po remoncie , pokoje zadbane i czyste, monotonność żywienia, codziennie te same dania , braki kubków do kawy i herbaty przy śniadaniach ,nieświeże pieczywo , brak wc w pobliżu plaży ,obiad podawany w niepodgrzanych pojemnikach

Urszula

Pobyt - Czerwiec 2018

Hotel położony nad samym morzem, bezpłatne leżaki, bez żadnych rezerwacji, w każdej chwili były wolne miejsca, jedzenie bez zarzutu, do posiłków nie było wina i piwa, ale bar był czynny do 22 w każdej chwili można było skorzystać, ludzie wspaniali, pomocni, serdeczni, uprzejmi, wypożyczenie samochodu generalnie nie stanowiło problemu, jednak rezydentka Sabina ( biuro sun&fun ma to w ofercie), temat zignorowała- najpierw nie mogła sprawdzić czy wypożyczenie jest możliwe, po kilku godzinach okazało się,że jest ale zamiast 25 euro trzeba zapłacić 35! Samochód nie dojechał w ciągu dwóch godzin( jeden dzień w plecy!) a rezerwowaliśmy z dwudniowym wyprzedzeniem! Cudowne animatorki - cały dzień organizowały zajęcia dla dorosłych i dzieci - profesjonalne, pogodne, pomocne, serdeczne! Muzyka na żywo codziennie. Można potańczyć, posłuchać, popatrzeć! To był jeden z najlepszych urlopów na jakich byłam!

Zalety

Nowy, czyściutki, wspaniała, pomocna, profesjonalna obsługa obsługa, dobre, różnorodne jedzenie, dużo owoców i warzyw. Położony , nad samym morzem, dobry dojazd, czysty basen, brodzik dla dzieci, dużo zieleni, żadnych dodatkowych opłat, na miejscu sklep ze wszystkimi podstawowymi artykułami z normalnymi cenami. Codziennie muzyka na żywo.

Wady

Rezydentka Sabina, której celem była tylko sprzedaż wycieczek,

Pobyt - Czerwiec 2018

Hotel kaneralny pieknie urzadzony z dwiema windami .. Z ogrodem w ktorym mozna wieczorami wypoczac przy muzyce na zywo. Plaza szeroka czysta z duza iloscia lezakow. Okolica spokojna , przed hotelem jest przystanek autobusowy z ktorego mozna jechac do Durres. Posilki monotonne , ale glodnym sie nie chodzi , mozna zbalesc cos dla siebie . Alkohol podawany w plastikowych kubeczkach. Ale to Albania oni sie dopiero ucza turystyki , wiec mozna ba to przymknac oko. Wspaniale polskie animatorki ktore dbaja o dzieci jak i o starszych organizujac atrakcje na plazy jak i przy basenie . Hotel dla osob ktore chca wypoczac i plazowac .

Zalety

Hotel wyremontowany. Pokoje w nowej czesci czyste i przestronne. Duza lazienka . Nowy basen z brodzikiem .

Wady

Monotonne posilki

KATARZYNA

Pobyt - Czerwiec 2018

Byłam w Bonita na poczatku czerwca . Hotel piekny czysty , z cudownym basenem i prywatna plaza . Codziennie wieczór muzyka na zywo . Obok znajduje sie promenada która mozna wieczorami spacerowac . Posiłki smaczne , kazdy znajdzie cos dla siebie . w hotelu jest polska animacja dla dzieci , cudowne dziewczyny ktore kochaja swoja praca . Polecam hotel w 100 % . Morze cudowne i ciepłe , plaza codziennie sprzatana . To był udany urlop w Golem .

Zalety

Hotel wyremontowany czysty , pokoje nowoczesne przestronne. W hotelu sa 3 windy , piekny hol , 2 restauracje , 3 bary , wszedzie bardzo czysto . Na terenie hotelu znajduje sie basen , prywatna plaza z duza iloscia lezaków . Obsługa miła . DLA MNIE HOTEL NIE MA WAD .

Bonita