Caria Holiday Resort

Wspaniały hotel z pięknymi widokami dla rodzin z dziećmi i osób szukających spokoju . Oddalony 2 km od miasta, położony na wzgórzu, więc nie ma mowy o spacerku do Sarigerme w 40 stopniach, poza tym nie warto. Do plaży kursuje bus hotelowy co godzinę, więc nie ma żadnego problemu. Na plaży leżaki i parasole oraz hotelowy bar bezpłatnie. Świetna obsługa, bardzo miła i przyjazna, zabawiająca wieczorem przy KAYA BAR. Animatorzy bardzo weseli i zachęcający do zabawy. Co wieczór MINIDISCO, a następnie THE SHOW. W ciągu dnia również nie można się nudzić. Strzelanie z wiatrówki, wodny areobik, stepowy areobik, poranna gimnastyka, zabawy koktajlowe, aqua park, rzutki, minigolf, zabawy wodne i wiele, wiele innych, bardzo umila dzień. Obsługa zna język angielski oraz rosyjski, a więc bez problemu można się z nimi dogadać. Infrastruktura hotelu jest bajeczna. Kolorowe domki położone powyżej, wyglądają wspaniale, lecz dosyć ciężko wchodzi się na wyższe uliczki. Jest duży basen oraz brodzik, więc dla każdego znajdzie się trochę miejsca. Posiłki bardzo dobre, codziennie urozmaicone, więc ciężko się znudzić. Pokoje duże i przestronne oraz czyste. Łazienki również. Z tarasu jest bezpośredni widok na piękną zatokę . Tu jest cudownie, szczególnie dla rodzin z dziećmi. Polecam serdecznie.

za 2200 nie polecam tego hotelu nie jest wart tych pieniędzy za 1500 zł mógbym jechać ale nie więcej.

Położony na zboczu 2 km od centrum miasta. Dla mnie infrastruktura na 5 ponieważ mogłam spokojnie pozwalać dzieciom biegać po ośrodku nie martwiąc się że za hotelem jest ruchliwa droga. Posiłki pomimo że nie wyglądaj czasem zachęcająco są bardzo smaczne. I to nie tylko moje zdanie ale i moich dzieci. Zdarzyli się też tacy którym nie smakowało. Z reguły byli to Brytyjczycy. Obsługa. Jeśli odnosić się do nich z szacunkiem oni także będą się i do nas odnosić z szacunkiem.

Hotel za widok ma 4 gwiazdki. I na tym sie kończy. Pokoje to "wczesna komuna". Łazienka grzyb i pleśń i strach było wejść pod prysznic.Jedzenie nieświeże, zatruliśmy się tak, że 2 dni urlopu przeleżeliśmy w pokoju. Jeśli na obiad był makaron, to wieczorem z jego resztek była sałatka. Nie polecam biura Alfa Star jeśli chcecie jechać do Turcji. Drogo i nie wiedzą co sprzedają. W Caria Hotel bardzo dużo Rosjan. Muzyka wieczorami po angielsku i rosyjsku. Animatorzy też mówiący po angielsku i rosyjsku. Sama miejscowość urocza i dla ludzi ceniących spokój szczerze polecam, ale inny hotel.

Właśnie wróciłem z tego hotelu. Cóż mogę powiedzieć... Ogólnie byłbym bardziej zadowolony, gdyby nie skradziono mi aparatu z pokoju pierwszej nocy:( Przestrzegam przed zatrzaskiwaniem drzwi! Jeżeli można zamek w drzwiach zamknąć, zamykajcie! Ja nie zamknąłem i popłynąłem fajną cyfrówkę!:( Miejsce fajne, jedzenie, średnie, basen niezły, animatorzy rewelacyjni! Ogólnie jeżeli Ktoś nie będzie miał " dziwnych" przygód jak ja z tym aparatem, pewnie dla mniej wymagających jest to bardzo fajne miejsce do wypoczynku:) Polecam wszystkim tym, którzy nie liczą na mega atrakcje, którzy jadą wypocząć nie ruszając się za bardzo z hotelu. Choć oczywiście wycieczek fakultatywnych pod dostatkiem:) Na pewno tam nie wrócę, choćby dlatego, że zniknął mi aparat.

Nazwa  Caria Holiday Resort
Miejsce  Turcja / Wybrzeże Egejskie
Udogodnienia  basen odkryty, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, nurkowanie

Urokliwe wioski i miasteczka z białymi domami

Krystalicznie czysta woda idealna do kąpieli i snorkelingu

Antyczne zabytki, takie jak Efez, i ruiny starożytnych miast

Wapienne tarasy Pamukkale z naturalnymi basenami termalnymi

Wyświetlono 9 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Natalia

Tomi

Pobyt - Lipiec 2007

mar

Pobyt - Czerwiec 2007

Interesujące położenie na zboczu góry, piękny widok ale niestety trzeba się wdrapywać, szczególnie jeśli ma się pokój na ostatnich tarasach. Płaża jst piękna ze wspaniałym widokiem na zatokę i ładnym piaskiem, ale trzeba do niej dojeżdżać hotelowym busem, co stanowi jakiegoś problemu no chyba że jest się miłosnikiem zachodów słońca na płaży - wtedy odpada bo ostani bus wjeżdża na górę przed 19. Plaża jest nie zatłoczona. Hotel połozony w przepieknym regionie i dla ludzi pragnących atrakcji krajobrazowych, kluturowych to gratka, ale przede wszystkim dla spragnionych ciszy ispokoju. Oferowane są również inne atrakcje jak sporty wodne. Jedzenie w porządku ale bez fajrwerków i mogloby byc bardziej urozmaicone. Obsługa się stara, ale pewne rzeczy trzeba wymuszać np. zmianę pokoju jeśli ten nie odpowiada. Na pokoje trzeba uważać bo nie każdy ma taras z ładnym widokiem i jest nisko połozony. Polaków lubią ulokować najwyżej. Dużym plusem to ciekawe i zaangażowane animacje. Poleca, ale trzeba mieć na uwadzę pewne mankamenty położenia. Ocena dobry.

edyta jędrzejewska

Pobyt - Maj 2007

Hotel położony na wzgórzu-raczej dla rodzin z dziećmi i lubiących wypocząć na miejscu. Dla urozmaicenia można zejść (gorzej z powrotem na górę) lub podjechać hotelowym busem (jeżdżącym na plażę) do miasteczka na dole-jest tam kilka sklepików, a raz w tygodniu targowisko, na którym można kupić praktycznie wszystko :) i to własciwie wszystko co można zobaczyć w najbliższej okolicy. Polecam wycieczki, jakie można wykupić w miasteczku-dużo tańsze niż te, oferowane przez rezydentów. Do plaży dojazd busem-jeżeli jest więcej chętnych trzeba poczekać na kolejny kurs... nie jest to jednak problem. Jedzenie urozmaicone jak na tydzień-w ciągu dwóch tygodni może zacząć się nudzić. Pokój, w którym byliśmy czysty i wyposażony, z pięknym widokiem-niestety w alei na samej górze...po kilku dniach udało nam się przenieść kilka uliczek niżej-dzięki temu powroty do pokoju stały się znośniejsze (mimo, iż ograniczone do miniumum - poranne wyjście i wieczorny powrót-może być problemem szczególnie dla ludzi starszych).

EOstaszewska

Pobyt - Maj 2007

Hotel jest okej. Raczej dla rodzin z dziećmi, niż dla młodych chcących się zabawić. To prawda, że jest położony na bardzo stromym wzgórzu - to jest męczące i na terenie hotelu (Polaków oczywiście kwaterują na najwyższych "ulicach", dlatego warto poprosić o zmianę pokoju, bo na to przystają) i poza nim - nie mam mowy o pieszej wycieczce do centrum lub na plażę. Jest za to holelowy bus. Jest też hotelowa plaża z barem i prysznicem, ale o dojście do niej trzeba spytać i mieć trochę szczęścia, żeby na recepcji trafić na anglojęzycznego pracownika, można też popytać gości, ale Polaków jest raczej niewiele. W hotelu jest większość Rosjan i trochę tych uboższych Brytyjczyków i Belgów. Animacje są głównie po rosyjsku i angielsku, chociaż jest to dość specyficzny angielski :) Jedzenie jest REWELACYJNE. Dla swojej 1,5 rocznej córki brałam słoiczki i różne przekąski niepotrzebnie. Przy barze trzeba uważać na wpychających się Rosjan. Hotel jest czysty i przecudownie otoczony zadbanymi ogrodami.

er

Pobyt - Kwiecień 2007

Hotel jest położony na dość wysokim i stromym wzgórzu więc na piechotę nigdzie dojść się nie da. jest natomiast bus hotelowy, który dowozi do plaży i centrum. Na rozrywki w centrum raczej nie ma co liczyć, jest tam zedwie kilka sklepików. Hotel generalnie w porządku. Wokół budynków dużo zieleni i kwiatów. Polaków w nim niewielu a większośc turystów to Rosjanie. Z pokoi piękny widok na morze. Dość dużo animacji w hotelu ale jeżeli ktos jest nastawiony na rozrywki to miejscowości Sarigerme raczej nie polecam.

Caria Holiday Resort