Piaszczyste plaże z turkusową wodą i palmami
Medyna z bazarami i lokalnym rękodziełem
Twierdza z widokiem na port i wybrzeże
Ogrody i parki pełne egzotycznej roślinności
Bardzo fajny hotel, dobre jedzenie -gorąco polecam!
Lipiec 2009- JESTEŚMY BARDZO ZADOWOLENI! SUPER cena - 14 DNI all INCLUSIVE za 1900 zł od osoby! Hotel przeznaczony jest dla ludzi ceniących sobie spokój. JEŚLI ktoś jedzie odpocząć to z pewnością odpocznie:) Na pewno nie na 4 gwiazdki! Nie ma tu luxusów! Standard dla niewymagających. Pokoje czyste. Jedzenie dobre, ale mało urozmaicone. Bardzo blisko plaża. Leżaków nigdy nie brakowało. Obsługa fantastyczna- aż chce się dawać napiwkiď Tanie taxówki. Warto organizować sobie wycieczki we własnym zakresie. Za kilka dinarow możesz pojechać do centrum Hammametu czy przepięknego portu z Yasmine. Nie zrażaj się opiniami negatywnymi, bo i tak w pokoju będziesz spędzał tylko noc!
Hotel położony wzdłużruchliwej ulicy,przy wejściu dużo zieleni.Ładny hol,miła obsługa. Pokoje z widokiem na morze-nie polecam-nie da się spac-morze jest często wzburzone,dlatego też nie można się w nim kąpać,czysty basen,bez tłoku.Pokoje czyste-lecz pojawiają się czasem karaluchy.Jedzenie-oprócznaleśników,deserów,pasztecików i ryżu oraz filetów z ryb,-słabe.Pełno wróbli i much przy jedzeniu i na balkonach.Dojazd do Yasmine i Nabeul-daleki.Brzegiem morza często z wiadomym skutkiem jeździły konie.
Jedzenie w hotelu, codziennie to samo. Brak przekąsek pomiędzy posiłkami. W opcji \"all inclusive\" sa tylko napoje i alkohol, obsluga dobra, lecz sprzatanie pokoi bylo na marnym poziomie. Basen marny z bruda woda, plaza dosyc czysta, lezaki dostepne, woda przy brzegu niezbyt zacheca do kapieli. Nie polecam.
byłam w Domina Sultan Beach w czerwcu 2009r. Ogolnie mam fajne wrazenia, bo była piękna pogoda, super basen, cieplutkie morze. Ale jeżeli chodzi o jedzenie to raczej słabe, posiłki mało urozmaicone i małe ilości, powatrzały sie co pare dni. Na posiłki trzeba trzeba było przychodzić w pierwszej kolejności, bo później brakowało jedzenia. Animacja była fajna przez pierwszy tydzień pobytu, później niewiadomo czemu zmienili całą ekipę i było już średnio. Na terenie hotelu fajny amfiteatr, ale raczej mało sie tam działo. Ogolnie cicho i spokojnie, zero muzyki rozrywki. jak ktoś jedzie odpocząć to z pewnością odpocznie:)
Hotel słaba 3. Dla ludzi którzy chcą tylko leżeć na plaży. Plaża brudna. Animacje w hotelu żadne, nie polecam tego hotelu nawet ludziom starszym, nie ma gdzie wyjść hotel położony w odludnej okolicy, w pobliżu 0 rozrywek. Spacer wieczorem wręcz nieprzyjemny. Plażą nie da się spacerować z jednej strony rezydencja prezydenta nie pozwala na dalszy spacer zakaz przechodzenia, z drugiej strony naturalny klif, nie można dalej przejść. Na terenie hotelu nic się nie dzieje, animacje tylko po francusku lub niemiecku mimo że w hotelu znajdowało się 95% Polaków, animacje żenujące.
Uwaga na dopisywanie niedużych sum do rachunków, panie sprzatają pokoje codziennie ale słabiutko, baseny z czystością na 4-, karaluchy w niektórych pokojach, obsługa przemiła, ogromny plus za położenie przy samym morzu oraz obsługę na plaży ;)
Hotel jest przeznaczony dla osób o średnich wymaganiach.Owszem,obsłga hotelu jest miła, w tym recepcjoniści,barmani,kelnerzy,to, tak. Ale jakość jedzenia jest nienajle[sza.Powtazrzające się te same surówki,zawierające składniki z poprzedniego dnia ( tu zgadzam się z inną opinią na ten temat), pieczone potrawy - w tym kurczaki i ryby-często twardei ościste.Poza tym-ciężkostrawne-szszłyki (twarde jak podeszwa.W pokojach w zasadzie czysto ale są karaluchy.Hotel był rzekomo remontowany,ale kiedy? Chyba 10 lat temu.Nad morzem-wodorosty i końskie odchody-bo jeżdżą tam konie.W morzu tylko dwa razy można było się kąpać,w większości-była duża fala iczarna flaga na moaszcie.Basen z czystą ale niepodrzewaną wodą, tłoku nie było.To tyle na gorąco.
Niesamowite miejsce na wyciszenie. Idealnie czyste pokoje-sprzątane codziennie,miła i bardzo pomocna obsługa.Piękna plaża tuż przy hotelu.Polecam wszystkim ceniącym spokój-nie jest to hotel 5-gwiazdkowy,aczkolwiek na swoje 4 zasługuje bez wątpienia.
Hotel tragedia do generalnego remontu,śmierdziało nie wiem czym,jedzenie porażka,maksymalnie 2*nie polecam..
Hotel naprawde fajny, jak za niska cene jaka zaplacilem. Super polozony przy plazy, widok z okna na morze. Aniamtorzy i obsługa staraja sie bardzo, wieczorem zawsze jakies\"show\":). Jedzenie dobre. Hotel na luzie bardzo, mozna bylo z drinkami chodzic wszedzie, jak nie bylo kelnera mozna bylo samemu obsluzyc sie:)
Minusem jest wyżywienie, codziennie to samo, to co nie zeszło, pojawiało się w innych potrawach w następnych dniach. Bez smaku, jak było mięso to było surowe w środku. Cieszę się, że byłam tylko tydzień. Plus za bliskość plaży, opiekę rezydenta, świetnych animatorów i pokoje z widokiem na plażę.
Dosc mozliwy hotelik - choc lepsze mialem wspomnienia w NAEBULU opis = naebul hotele tam polecam jeden hotelik przy plazy super bylo, ten hotel sultan = ok jest jedzenie slaczne kurczak fajny , owoce desery Morze ze szumi i slychac w pokoju to chyba super a ktos napisal ze nie mogl spac w opiniach bo morze szumi :-) ludzie to nie tunezja a do lasu na mazury :-)
beznadzieja, bylismy w czerwcu, nic się nie działo, dopiero rozkładali parasole, leżaki, leżały jakieś metalowe rury, które miały do czegoś słuzyć, plaża brudna masa glonów, tydzień byliśmy i jeszcze nie uprzątnęli, jedzenie fatalne, mało i bardzo jednostajne, dwa dania i to na okrągło. Picia limitowane. może i cena jest niska no ale bez przesady kto daje gwiazdki? Teraz to chyba już tylko 5* hotele będę musiała wybierać?
Hotelu nie polecam osobą, które były już na wczasach w 4 gwiazdkowym, dobrym arabskim hotelu. Basen jest niewielki, zatłoczony. Plaza przez 2 tygodnie nie była ani razu sprzątana, również potwierdzam problem z wodorostami. Jedzenie bardzo monotonne i niewielki wybór jak na hotel 4 gwiazdkowy. Należy samemu zaopatrzyć się w ręczniki na plaże. Hotel położony na uboczu, nawet taksówki rzadko podjeżdżają. Pokoje przestronne i z widokiem na morze. Cena jaka zapłaciłem jest adekwatna do jakości hotelu(1700 zl-2 tygodnie). Miejsc spacerowych brak. Hotelu nie porównuję do wakacji na Helu, lecz do podobnych w Tunezji i Egipcie.
Ogólne wrażenie hotelu -pozytywne. Dla pragnących odpocząć rewelacja, super animacja(w drugim tygodniu naszego pobytu) i świetne wakacje. Obsługa bardzo sympatyczna i pomocna .Jeśli chodzi o opiekę rezydentów (Szymon i Farid)to nie mam nic do zarzucenia:)zawsze pomocni:)
Hotel dla malo wymagajacych, brak recznikow na plazy, trzeba miec wlasne. Plaza nie grabiona, wodorosty nie usuwane. Jezeli chodzi o posilki to malo urozmaicone i bez smaku. Woda butelkowana podawana jest po kolacji, jednak mimo tego z wieloma problemami. Plusami hotelu jest bliska odleglosc od morza, ciekawa animacja, spore i czyste pokoje. Nie uwazam jednak, iz zasluguje on na 4 gwiazdki.
Wlasnie wrocilam z tygodniowego pobytu w hotelu SULTAN BEACH. Wrazenie ogolne dobre. Pokoje czyste, jedzenie ok, ale malo urozmaicone, lokalizacja srednia: do starej mediny 3 km, a do yasmine ok 7 km. Hotel polecalabym dla rodzin z dziecmi i starszych osob lubiacych spokoj i cisze. Wycieczki zorganizowalismy sobie sami do Tunisu, Kartaginy, Sousse i Portu el Kantaoui(polecam - rewelacja)
Byłem w czerwcu 2010 z rodziną i ekipą. Jeżeli są osoby którym ten hotel nie odpowiadał za 1000 zł to zapraszam nad polskie morze i wtedy posłuchałbym ich opinii. Hotel położony w dobrym miejscu, bardzo blisko plaży. Nie jest najmłodszy ale w pokojach tylko śpimy (jest czysto). Szymon i Farid spoko goście z każdym problemem nas poratowali. Szczerze za tą kasę polecam. Jasiu
WRÓCIŁAM 11 CZERWCA Z TYGODNIOWEGO POBYTU ,,WAKACJE ZA TYSIAKA Z ALFA STAR\" OGÓLNIE JESTEM ZADOWOLONA,STANDARD DLA NIEWYMAGAJĄCYCH, NIE MA SIĘ DO CZEGO PRZYCZEPIĆ ZA TĄ CENĘ. JEDYNYM MINUSEM TO REZYDENCI (POTRZEBOWAŁAM ICH TYLKO RAZ ŻEBY DOWIEDZIEĆ SIĘ KIEDY WYLOT)FARID I SZYMON NIE KOMPETETNI, BRAK INFORMACJI ŁASKĘ ROBIĄ ŻE SIĘ ZJAWIAJĄ W HOTELU, UWAŻAJĄ ŻE ICH PRACA KOŃCZY SIĘ WRAZ ZE SPRZEDAŻĄ WYCIECZEK FAKULTATYWNYCH, ZOSTAWIONE OGŁOSZENIE SPOTKANIE 10.30 DO 10.45 A O ZJAWIA SIĘ O 10.OO DO 10.05 I SIĘ DENERWUJE ŻE DZOWNIĘ I SIĘ PYTAM O KTÓREJ WYLOT, A BYŁ PROBLEMOWY BO WYJECHALIŚMY Z HOTELU 10.50 A WYLOT BYŁ 0 16.50 Z MIĘDZYLĄDOWANIEM W POZNANIU WE WROCŁAWIU WYLĄDOWALIŚMY O 23.30. BRAK RĘCZNIKÓW PRZY BASENIE I NA PLAŻY.