Stare Miasto z kamienicami i brukowanymi uliczkami
Plaże w zatokach z widokiem na skały i morze
Zabytkowe cerkwie i klimatyczne galerie sztuki
Promenada z tawernami i lokalną kuchnią
Polecam dla rodzin z dziećmi jest wszystko czego potrzeba. Nie sugerujcie sie opiniami wcześniejszymi o brudzie bo to nie prawda. Polecam w szczególności występy w Duni Arenie.
Jest wszystko co potrzeba od jedzenia po aquapark :)
Nie ma do czego sie przyczepić;)
Super hotel, baseny piękna plaża tuż przy hotelu miła obsługa polecam.
Duże czyste pokoje dobra obsługa.
Wyżywienie monotonne dobre ale mogło by być bardziej urozmaicone.
Hotel bardzo ładnie położony, dookoła mnóstwo dziewczyną krzewów o przede wszystkim kwiatów. Polecam ten hotel.
Ładne położenie, atmosfera, cisza,
Nie zawsze pokojowe sprzątały pokoje.
Wakacje w Duni Royal Pelican. Jestem zadowolony z wyboru tego hotelu. Hotel położony w niedużej odległości od plaży, ale w ciszy , w otoczeniu natury. Jeśli ktoś chce naprawdę wypocząć to miejsce jest całkiem przyjemne . Nie ma tłoku w restauracji czy barach. Leżaki i ręczniki dostępne bez rezerwacji , na plaży czy przy basenie. O której przyjdziesz zawsze znajdziesz coś wolnego. Dobre drinki , piwo , wino pod dostatkiem. Jedzenie do wyboru do koloru , co komu pasuje . Nie ma się do czego przyczepić. Pokoje czyste, sprzątane codziennie, również codziennie wymieniane ręczniki. Drobnym mankamentem jest odległość od miast , ale jest to też zaletą (całkowite odcięcie ). Wypoczynek , plażowanie , basen a wieczorem spacery , przedstawienia itd . Polecam!
Cisza , spokój , całkowity relaks. Zaznaczam że to był wrzesień .
Drobnym mankamentem jest odległość od miast.
Jestem bardzo zadowolony z wyboru tego hotelu. Hotel pięknie położony, w otoczeniu natury. Jeśli ktoś chce naprawdę wypocząć to to miejsce jest idealne. Z racji wielkości całego resortu, nie ma tłoku w restauracji czy barach. Pierwszy raz się spotkałem, żeby nie było walki o leżaki na plaży czy przy basenie. O której przyjdziesz zawsze znajdziesz coś wolnego. Bardzo dobre drinki i bogaty ich wybór. Jedzenie smaczne i również mnóstwo różnych rzeczy do wyboru. Po prostu super. Nie ma się do czego przyczepić. Pokoje czyste, sprzątane codziennie, również codziennie wymieniane ręczniki. To najlepszy hotel w jakim byłem dotychczas. Gorąco polecam!
same zalety
hotel czysty, zadbany, pokój z nową wykładziną, przestronny z dużym balkonem, teren wokół również zadbany
b.dobre i urozmaicone jedzenie, czystość całego obiektu, atmosfera błogiego lenistwa bez hałasującej, krzykliwej młodzieży
brak wad
Jeśli szukasz miejsca na spokojny, relaksujący urlop, Hotel Pelican to strzał w dziesiątkę. Położony nieco na uboczu kompleksu, zapewnia ciszę i spokój, co jest nieocenioną zaletą. Dzięki temu nie ma problemu ze znalezieniem miejsca przy basenie czy w restauracji. Chcę także podziękować pani manager z recepcji, która na naszą prośbę zmieniła pokój, na nieco dalej od restauracji, bez zapachów z kuchni :) Bar przy basenie, czynny do północy, to świetne miejsce na wieczornego drinka. Dużym plusem jest także to, że można korzystać ze wszystkich udogodnień i restauracji w pobliskich hotelach, co daje większy wybór kulinarny. Plaża jest szeroka, czysta i bardzo ładna. Wieczorne atrakcje w amfiteatrze to obowiązkowy punkt programu. Pokazy profesjonalnych tancerzy z Brazylii są spektakularne, a ich energia w ciągu dnia podczas animacji jest zaraźliwa. Chciałbym szczególnie podziękować polskim animatorkom: (...). Zawsze uśmiechnięte i chętne do pomocy, tworzą niesamowitą atmosferę. Warto wybrać się do pobliskiej, mniej znanej atrakcji – Nos Agalina, gdzie można podziwiać lokalsów skaczących ze skał do wody – robi to ogromne wrażenie. Oczywiście, urokliwe Sozopol i zabytkowy Nesebar to również miejsca, które koniecznie trzeba odwiedzić. Niezwykle praktyczną informacją jest to, że nawet po wymeldowaniu z pokoju można nadal korzystać z całego kompleksu aż do transferu na lotnisko, co pozwala w pełni wykorzystać ostatni dzień pobytu.
Cisza, spokój, czystość, dostępność leżaków,
Przepyszne jedzenie, cudowna plaża, wiele atrakcji, przepiękna pogoda, pomocny i uprzejmy personel 👏👏👏
Plaża, morze, atrakcje, jedzenie, personel
Wszystko ok. Wspaniałe animacje w amfiteatrze. Pełna profeska.
Wspaniale miejsce. Duzo zieleni. Disco ,również dla dorosłych oraz wspaniale show w amfiteatrze i możliwość nauki krokow podczas dyskoteki. Aquapark- wysokie zjeżdżalnie wodne. Spokoj w pokojach,z dala od rozrywki.
Jestem bardzo zadowolona z wakacji. Pobyt w hotelu Pelican spełnił moje oczekiwania. Jedzenie było bardzo urozmaicone i bardzo smaczne. Bardzo duża ilośc leżaków na plaży.
Bardzo duża powierzchnia dostępna dla wczasowiczów. Wiele restouracji, barów oraz innych atrakcji.
Hotel godny polecenia, fajny obiekt, barmanki jeszcze fajniejsze, duży wybór alkoholi, leżaki zawsze wolne , rezydentka młoda ogarnięta, dodatkowo można korzystać w cenie jeszcze z dwóch pobliskich hoteli tam większy wybór jedzenia , plaża ładna szeroka, woda czysta, gry zabawy, dyskoteka i inne atrakcje , po wymeldowaniu z pokoju można nadal ze wszystkiego korzystać do momentu transferu na lotnisko.
Pobyt bardzo udany ,hotel położony wspaniale w zacisznym miejscu. Pokoje przestronne czyste codziennie sprzątane. Dbałość o klienta na najwyższym poziomie. Wyżywienie wspaniałe bardzo duży wybór.Plaż duża ,czysta ,woda w morzu cieplutka. Można pływać godzinami.Rozrywka na terenie resortu przeszła nasze najwyższe oczekiwanie profesjonalni animatorzy cudowne tancerki-bajka. Polecam z całego serca Duni Royal Pelican.
Hotel położony w zacisznym miejscu. duże przestronne pokoje codziennie sprzątane. Wyżywienie super bardzo duży wybór.W hotelu cisza ,spokój ,można wypocząć.
Żadnych wad.
Super resort 3 hoteli Bardzo miła obsługa Super barmanki dobre jedzenie Blisko plaży Bardzo dużo leżaków na basenie i plaży Polecam
Można korzystać ze wszystkich hoteli Ręczniki wymieniane codziennie
Pobyt bardzo udany. Teren wokół hotelu dobrze zagospodarowany. Plaża duża z parasolami i łóżkami. Basen przy plaży bardzo duży. Posiłki urozmaicone, każdy sobie znajdzie smakowite dania. Duzy wybór owoców oraz słodkości
Hotel przestrony, pokoje duże. Pokoje sprzątnę codziennie. Wspólne części hotelu czyste. Miła obsługa
Nie mam uwag
Wszystko było ok jedzenie ,pokój obsługa. Pozdrawiam
Bardzo dużym udogodnieniem były karty na ręczniki nie trzeba było ich nosić po kompleksie hoteli
Po deszczu śliskie schody.
Polecam, w hotelu czysto -jedzenie ok alkohole też :) cały kurort oceniam na plus
czysto i spokojnie , jeśli pragniesz odpocząć to polecam
wymaga już małego odświeżenia
Hotel kameralny, cisza spokój, ja byłam w Pelikanie,ale tylko tam jadłam śniadanie, bo korzystalam z całego resortu Duni,i to jest naprawdę super opcja,wszędzie gdzie jesteś basen aquapark, morze masz swą kroki do restauracji, barów.
Cały resort jest jak małe miasteczko chodzisz,spacerujesz, korzystasz z całego resortu all inclusive
Hotel bardzo przyjazny gościom. Wszystko jak trzeba. Czysto. Personel bardzo uprzejmy. Obsługa świetna. Żywienie różnorodne. Każdy znajdzie coś dla siebie.
Blisko plaży, spacerek 8 min. Pełno kwiatów wszędzie. Kolorowo, urokliwie
Kruszący sie tynk i wylewki chodnikowe.
Pobyt w hotelu Pelican uważam za udany,cisza spokój,pokój na 2 osoby ok.sprzatany prawie codziennie,wymieniane ręczniki,przy basenie duża dostępność leżaków.W restauracji nie ma problemów ze znalezieniem wolnego stolika ,tylko trzeba uważać,żeby obsługa nie sprzątnęła dopiero co przyniesionego posiłku ,bo są bardzo szybcy do sprzątania i zabierania pełnych talerzy i też zamiatania w trakcie posiłku . Dużym plusem jest możliwość korzystania z czterech restauracji ,basenów , aquaparku ,barów przy plaży . Jedzenie urozmaicone ,każdy znajdzie coś dla siebie. Wieczorne występy w amfiteatrze na bardzo wysokim poziomie, fajna dyskoteka przy aquaparku na której rozbawiają gości animatorzy którzy występowali na pokazach tanecznych w amfiteatrze.Na plaży nie ma problemów ze znalezieniem wolnego leżaka. W Pelicanie brak animacji przy basenie ,działa tylko klubik dla dzieci o określonych godzinach. Przy plaży w hotelu Marina Beach animacje ,piłka wodna,nauka tańca ,joga i wiele innych zabaw .
Dla osób lubiących spokój i ciszę. Urozmaicone posiłki,dostępność stolików ,dostępność leżaków
Opuszczenie pokoju o 11:30 ,a wyjazd z hotelu na lotnisko 22:30.Brak możliwości wzięcia prysznica po 18:00-nie mieliśmy już pokoju .Na recepcji młoda osoba tam pracująca pomyliła pokoje przy zakwaterowaniu ,i nie mogliśmy się z nią dogadać .Powinni tam pracować bardziej komunikatywni ludzie