Duni Royal Pelican

Polecam dla rodzin z dziećmi jest wszystko czego potrzeba. Nie sugerujcie sie opiniami wcześniejszymi o brudzie bo to nie prawda. Polecam w szczególności występy w Duni Arenie.

Super hotel, baseny piękna plaża tuż przy hotelu miła obsługa polecam.

Hotel bardzo ładnie położony, dookoła mnóstwo dziewczyną krzewów o przede wszystkim kwiatów. Polecam ten hotel.

Wakacje w Duni Royal Pelican. Jestem zadowolony z wyboru tego hotelu. Hotel położony w niedużej odległości od plaży, ale w ciszy , w otoczeniu natury. Jeśli ktoś chce naprawdę wypocząć to miejsce jest całkiem przyjemne . Nie ma tłoku w restauracji czy barach. Leżaki i ręczniki dostępne bez rezerwacji , na plaży czy przy basenie. O której przyjdziesz zawsze znajdziesz coś wolnego. Dobre drinki , piwo , wino pod dostatkiem. Jedzenie do wyboru do koloru , co komu pasuje . Nie ma się do czego przyczepić. Pokoje czyste, sprzątane codziennie, również codziennie wymieniane ręczniki. Drobnym mankamentem jest odległość od miast , ale jest to też zaletą (całkowite odcięcie ). Wypoczynek , plażowanie , basen a wieczorem spacery , przedstawienia itd . Polecam!

Jestem bardzo zadowolony z wyboru tego hotelu. Hotel pięknie położony, w otoczeniu natury. Jeśli ktoś chce naprawdę wypocząć to to miejsce jest idealne. Z racji wielkości całego resortu, nie ma tłoku w restauracji czy barach. Pierwszy raz się spotkałem, żeby nie było walki o leżaki na plaży czy przy basenie. O której przyjdziesz zawsze znajdziesz coś wolnego. Bardzo dobre drinki i bogaty ich wybór. Jedzenie smaczne i również mnóstwo różnych rzeczy do wyboru. Po prostu super. Nie ma się do czego przyczepić. Pokoje czyste, sprzątane codziennie, również codziennie wymieniane ręczniki. To najlepszy hotel w jakim byłem dotychczas. Gorąco polecam!

Nazwa  Duni Royal Pelican
Miejsce  Bułgaria / Słoneczny Brzeg / Sozopol
Wyżywienie  Trzy posiłki
Udogodnienia  basen odkryty, na terenie hotelu instytut SPA, na terenie sauna, udogodnienia dla rodzin z dziećmi, dostęp do internetu, aquapark, fitness, darmowe wifi, sporty wodne, windsurfing, tenis, bez paszportu, parking

Stare Miasto z kamienicami i brukowanymi uliczkami

Plaże w zatokach z widokiem na skały i morze

Zabytkowe cerkwie i klimatyczne galerie sztuki

Promenada z tawernami i lokalną kuchnią

Wyświetlono 31 wyników Po wybraniu filtrów zobaczysz średnią ocenę dla przefiltrowanych opinii
Jolanta

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Jest wszystko co potrzeba od jedzenia po aquapark :)

Wady

Nie ma do czego sie przyczepić;)

Józef

Pobyt - Wrzesień 2025

Super hotel, baseny piękna plaża tuż przy hotelu miła obsługa polecam.

Zalety

Duże czyste pokoje dobra obsługa.

Wady

Wyżywienie monotonne dobre ale mogło by być bardziej urozmaicone.

Jan

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Ładne położenie, atmosfera, cisza,

Wady

Nie zawsze pokojowe sprzątały pokoje.

Tomasz

Pobyt - Wrzesień 2025

Zalety

Cisza , spokój , całkowity relaks. Zaznaczam że to był wrzesień .

Wady

Drobnym mankamentem jest odległość od miast.

Grzegorz

Pobyt - Sierpień 2025

Zalety

same zalety

ewa

Pobyt - Sierpień 2025

hotel czysty, zadbany, pokój z nową wykładziną, przestronny z dużym balkonem, teren wokół również zadbany

Zalety

b.dobre i urozmaicone jedzenie, czystość całego obiektu, atmosfera błogiego lenistwa bez hałasującej, krzykliwej młodzieży

Wady

brak wad

Arek

Pobyt - Sierpień 2025

Jeśli szukasz miejsca na spokojny, relaksujący urlop, Hotel Pelican to strzał w dziesiątkę. Położony nieco na uboczu kompleksu, zapewnia ciszę i spokój, co jest nieocenioną zaletą. Dzięki temu nie ma problemu ze znalezieniem miejsca przy basenie czy w restauracji. Chcę także podziękować pani manager z recepcji, która na naszą prośbę zmieniła pokój, na nieco dalej od restauracji, bez zapachów z kuchni :) Bar przy basenie, czynny do północy, to świetne miejsce na wieczornego drinka. Dużym plusem jest także to, że można korzystać ze wszystkich udogodnień i restauracji w pobliskich hotelach, co daje większy wybór kulinarny. Plaża jest szeroka, czysta i bardzo ładna. Wieczorne atrakcje w amfiteatrze to obowiązkowy punkt programu. Pokazy profesjonalnych tancerzy z Brazylii są spektakularne, a ich energia w ciągu dnia podczas animacji jest zaraźliwa. Chciałbym szczególnie podziękować polskim animatorkom: (...). Zawsze uśmiechnięte i chętne do pomocy, tworzą niesamowitą atmosferę. Warto wybrać się do pobliskiej, mniej znanej atrakcji – Nos Agalina, gdzie można podziwiać lokalsów skaczących ze skał do wody – robi to ogromne wrażenie. Oczywiście, urokliwe Sozopol i zabytkowy Nesebar to również miejsca, które koniecznie trzeba odwiedzić. Niezwykle praktyczną informacją jest to, że nawet po wymeldowaniu z pokoju można nadal korzystać z całego kompleksu aż do transferu na lotnisko, co pozwala w pełni wykorzystać ostatni dzień pobytu.

Zalety

Cisza, spokój, czystość, dostępność leżaków,

Ola

Pobyt - Lipiec 2025

Przepyszne jedzenie, cudowna plaża, wiele atrakcji, przepiękna pogoda, pomocny i uprzejmy personel 👏👏👏

Zalety

Plaża, morze, atrakcje, jedzenie, personel

Marek

Pobyt - Lipiec 2025

Wszystko ok. Wspaniałe animacje w amfiteatrze. Pełna profeska.

Iwona

Pobyt - Lipiec 2025

Wspaniale miejsce. Duzo zieleni. Disco ,również dla dorosłych oraz wspaniale show w amfiteatrze i możliwość nauki krokow podczas dyskoteki. Aquapark- wysokie zjeżdżalnie wodne. Spokoj w pokojach,z dala od rozrywki.

Urszula

Pobyt - Czerwiec 2025

Jestem bardzo zadowolona z wakacji. Pobyt w hotelu Pelican spełnił moje oczekiwania. Jedzenie było bardzo urozmaicone i bardzo smaczne. Bardzo duża ilośc leżaków na plaży.

Zalety

Bardzo duża powierzchnia dostępna dla wczasowiczów. Wiele restouracji, barów oraz innych atrakcji.

Damian

Pobyt - Czerwiec 2025

Hotel godny polecenia, fajny obiekt, barmanki jeszcze fajniejsze, duży wybór alkoholi, leżaki zawsze wolne , rezydentka młoda ogarnięta, dodatkowo można korzystać w cenie jeszcze z dwóch pobliskich hoteli tam większy wybór jedzenia , plaża ładna szeroka, woda czysta, gry zabawy, dyskoteka i inne atrakcje , po wymeldowaniu z pokoju można nadal ze wszystkiego korzystać do momentu transferu na lotnisko.

Iwona

Pobyt - Czerwiec 2025

Pobyt bardzo udany ,hotel położony wspaniale w zacisznym miejscu. Pokoje przestronne czyste codziennie sprzątane. Dbałość o klienta na najwyższym poziomie. Wyżywienie wspaniałe bardzo duży wybór.Plaż duża ,czysta ,woda w morzu cieplutka. Można pływać godzinami.Rozrywka na terenie resortu przeszła nasze najwyższe oczekiwanie profesjonalni animatorzy cudowne tancerki-bajka. Polecam z całego serca Duni Royal Pelican.

Zalety

Hotel położony w zacisznym miejscu. duże przestronne pokoje codziennie sprzątane. Wyżywienie super bardzo duży wybór.W hotelu cisza ,spokój ,można wypocząć.

Wady

Żadnych wad.

Izabela

Pobyt - Czerwiec 2025

Super resort 3 hoteli Bardzo miła obsługa Super barmanki dobre jedzenie Blisko plaży Bardzo dużo leżaków na basenie i plaży Polecam

Zalety

Można korzystać ze wszystkich hoteli Ręczniki wymieniane codziennie

Pobyt bardzo udany. Teren wokół hotelu dobrze zagospodarowany. Plaża duża z parasolami i łóżkami. Basen przy plaży bardzo duży. Posiłki urozmaicone, każdy sobie znajdzie smakowite dania. Duzy wybór owoców oraz słodkości

Zalety

Hotel przestrony, pokoje duże. Pokoje sprzątnę codziennie. Wspólne części hotelu czyste. Miła obsługa

Wady

Nie mam uwag

Bogdan

Wszystko było ok jedzenie ,pokój obsługa. Pozdrawiam

Zalety

Bardzo dużym udogodnieniem były karty na ręczniki nie trzeba było ich nosić po kompleksie hoteli

Wady

Po deszczu śliskie schody.

Polecam, w hotelu czysto -jedzenie ok alkohole też :) cały kurort oceniam na plus

Zalety

czysto i spokojnie , jeśli pragniesz odpocząć to polecam

Wady

wymaga już małego odświeżenia

Gosia

Hotel kameralny, cisza spokój, ja byłam w Pelikanie,ale tylko tam jadłam śniadanie, bo korzystalam z całego resortu Duni,i to jest naprawdę super opcja,wszędzie gdzie jesteś basen aquapark, morze masz swą kroki do restauracji, barów.

Zalety

Cały resort jest jak małe miasteczko chodzisz,spacerujesz, korzystasz z całego resortu all inclusive

Wady

Hotel bardzo przyjazny gościom. Wszystko jak trzeba. Czysto. Personel bardzo uprzejmy. Obsługa świetna. Żywienie różnorodne. Każdy znajdzie coś dla siebie.

Zalety

Blisko plaży, spacerek 8 min. Pełno kwiatów wszędzie. Kolorowo, urokliwie

Wady

Kruszący sie tynk i wylewki chodnikowe.

Robert

Pobyt w hotelu Pelican uważam za udany,cisza spokój,pokój na 2 osoby ok.sprzatany prawie codziennie,wymieniane ręczniki,przy basenie duża dostępność leżaków.W restauracji nie ma problemów ze znalezieniem wolnego stolika ,tylko trzeba uważać,żeby obsługa nie sprzątnęła dopiero co przyniesionego posiłku ,bo są bardzo szybcy do sprzątania i zabierania pełnych talerzy i też zamiatania w trakcie posiłku . Dużym plusem jest możliwość korzystania z czterech restauracji ,basenów , aquaparku ,barów przy plaży . Jedzenie urozmaicone ,każdy znajdzie coś dla siebie. Wieczorne występy w amfiteatrze na bardzo wysokim poziomie, fajna dyskoteka przy aquaparku na której rozbawiają gości animatorzy którzy występowali na pokazach tanecznych w amfiteatrze.Na plaży nie ma problemów ze znalezieniem wolnego leżaka. W Pelicanie brak animacji przy basenie ,działa tylko klubik dla dzieci o określonych godzinach. Przy plaży w hotelu Marina Beach animacje ,piłka wodna,nauka tańca ,joga i wiele innych zabaw .

Zalety

Dla osób lubiących spokój i ciszę. Urozmaicone posiłki,dostępność stolików ,dostępność leżaków

Wady

Opuszczenie pokoju o 11:30 ,a wyjazd z hotelu na lotnisko 22:30.Brak możliwości wzięcia prysznica po 18:00-nie mieliśmy już pokoju .Na recepcji młoda osoba tam pracująca pomyliła pokoje przy zakwaterowaniu ,i nie mogliśmy się z nią dogadać .Powinni tam pracować bardziej komunikatywni ludzie

Duni Royal Pelican